Şimdi Ara

Müziğe duyarlı led ( SORUM OLACAK )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun aleyküm, direk açıklamamı yapayım uzatmadan.

Evimde bulunan ses sistemime led bağlamak istiyorum bunu sub'a değilde sub'un güç aldığı bölgeye (ne deniyor bilmiyorum) bağlamak istiyorum bir sonuç alabilirmiyim? sese göre bir şekilde yanar mı? Yoksa yine çeşitli şeyler yapmak gerekir mi bir arkadaş video yapmış fakat karmaşık anlatmış biraz anlayan arkadaşlar anlatabilirse sevinirim.

https://www.youtube.com/watch?v=vMLv2MRi0zY

• Güncel.
  • istanbluemre İ kullanıcısına yanıt
    Forumda biri sizin dediğinizden yapmıştı.Araştırın bulursunuz.
    Ses sisteminizin markasını söyleyin.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Logitech s220.

Max: 17w üretiyor diye biliyorum.
    Elektronikciden sunlari saatin alacaksiniz.

-Tip31 ve buna kablo lehimlenmesini soyle.(Yoksa tip41, bdx53, bd243 bunlardan birisi)

-3.5 mm erkek jack kablo lehimesini şöyle

-3.5 mm jack coklayici

-Şerit led istediğin renkte silikonsuz istediğin metrede buna da kablo lehimlenmesini şöyle

-Elinde adaptor yok ise 12v 1 amper adaptör.

-Kablolu dişi adaptör jack.

-Bir miktar kablo 2-3-5 metre

Bunları al gel eve hepsini al ama. Elinde adaptör var ise üzerinde output 12 v yazan, onu kullan. Ben şimdiden semayi veriyim sen yapamazsan yazarsin Dediklerimi al ve şemaya bakatlrak birleştir. Tek parca led kullanacaksan şemaya bakarak + ve - bin nereye baglanacigini cozersin.

Unutmadan bu speakers yazan yere Takin dediğim kisin s220nin küçük hoparlörlerin takildigi yere takacaksin kucuk hoparlörlerin kablosunuda bunun bir ucuna takacaksin şemada yazdim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Eylül 2014; 1:53:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkür ederim şuan işteyim akşam eve dönerken alıp deniyeceğim. Ona göre bir cevap yazarım iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led gerçekten tasarruflu mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Şaka gibi ha?
    Elektrikciye gittim aynen yazdıklarınızı not aldım. Bunlar ne diye bir cevap aldım :) Yazık ya birde ustalık kalfalık belgeleri var cidden yazık.
    Yardımınız için teşekkür ederim.
    Boyle bir şey nazil olur

Transistor olduğunu söylemiş sinirdir diyecem adam anlardi herhalde neyse başka elektronikciye gidin ya da aynisina gidip tip31 transistörlü hani su 3 ayakli olanlardan diyin bakalim ne olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende hayret içindeyim hani anlamaz diye açıklayıcı olsun diye ne olduğunu falanda yazdım. Hani dedim tip31 yok jack çoklayıcı yok kablolu dişi adaptör jack'da yok dedim bari 12v 1a adaptör verin oda yok dedi hayret için kaldım sonra çıktım dükkandan geri döndüm 10 mt sonra dedim bari 25cm mavi 25 cm kırmızı şerit led verin elimizde kalmadı güldüm çıktım :D
    + olarak birde telefonla başkasını aradı bunlar ne diye kahkaha atmamak için zor tuttum kendimi :D

Akşam işten çıkarken merkezden gelicez merkezdeki elektrikçilere bakıcaz :)
    Ha şöyle bir durum varsa bilemem. Bizim burada 20 kadar elektronik tamir yapan yer var ancak bunlardan 19 u aleti alıp tamir edip veriyor 1 tanesi transistör entegre gibi devre elemanları satıyor siz tamir dükkanına gittiyseniz bilemem. Oradaki çalışan görevli bilmiyordur siz dükkana girdiğinizde devre elemanı satıp satmadıklarını sorun satıyorlarsa ve transistörü bilmiyorlarsa arkanıza bakmadan oradan uzaklaşın Ben de 70.000 nüfuslu koskoca ilçeyi gezdim 1 tane elektronikçi var gerisi tamir yapıyor ve eleman aldıkları için onlar sadece ilgileniyor transistördü cart curt bilmiyorlar.

Benim gittiğim elektronikçi. (Fotoğrafı çekme amacım olan konu :http://forum.donanimhaber.com/m_94509473/f_//tm.htm#94509473 )

Bunu düşünmemiştim bilgilendirme için teşekkür ederim dediğiniz gibi belki tamir yapıyolardır sadece çevremde olanlara gidip sormuştum merkezde bulurum inşallah.

Elektronikçinizin adı çok güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbluemre

Bunu düşünmemiştim bilgilendirme için teşekkür ederim dediğiniz gibi belki tamir yapıyolardır sadece çevremde olanlara gidip sormuştum merkezde bulurum inşallah.

Elektronikçinizin adı çok güzel

Böyle Bişey İstiyosan Yardımcı Olablirim
  • Ben 19v adaptör kullanıyorum ledleride 2serli paralel bagladım toplam 6 tane 2li gurup var az sesde gayet tatminkar yanıyor
    Edit: bulundugun yerde devre elemanları bulmakda zorlanıyorsan bluemavi.com dan alabilirsin ben surekli kullanıyorum bu siteyi en az alışveriş tutarı 5tl olmalı kapıda ödeme var bu arada sitede tip 31 43kuruş(tanesi) her şey çok ucuz bi göz gezdir her şeyi bulursun iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4S4TUR4 -- 6 Eylül 2014; 11:27:44 >
  • hop06 H kullanıcısına yanıt
    Evet bu şekilde birşey istiyorum ses ne yüksek ne az.
  • Videodaki arkadaş direk hoparlörün kablolarına baglantı yapmış o şekilde o ses sisteminde ledlerin tam kapasite yanması için sesi En az %75 açman gerekir tip31 ile harici güç kullanarak baglantı yapsan Ledler %25 lik sesde tam kapasite yanar ayrıca direk baglantı bir süre sonra ses sisteminin anfisini yakar yada ses bozulur cızırtılar olur üstde verilen resimdeki gibi tip31(veya benzeri bi elemanla) ile baglantı yapman lazım sen 12 volt kullan arkadaşın dedigi gibi (kafan karişmasın benim 19v kullanmamın sebebi ledler gözümü alıyor 2ye böldüm bunu)

• quote:

Orijinalden alıntı: K4S4TUR4

Videodaki arkadaş direk hoparlörün kablolarına baglantı yapmış o şekilde o ses sisteminde ledlerin tam kapasite yanması için sesi En az %75 açman gerekir tip31 ile harici güç kullanarak baglantı yapsan Ledler %25 lik sesde tam kapasite yanar ayrıca direk baglantı bir süre sonra ses sisteminin anfisini yakar yada ses bozulur cızırtılar olur üstde verilen resimdeki gibi tip31(veya benzeri bi elemanla) ile baglantı yapman lazım sen 12 volt kullan arkadaşın dedigi gibi (kafan karişmasın benim 19v kullanmamın sebebi ledler gözümü alıyor 2ye böldüm bunu)
    Yardım edenler için teşekkür ederim, devreyi yaptım müziğe göre değişiyor bazı müzikler %25 iken bazıların %15'de ledler yanıyor. Video çekemiyorum yemeğe gidicem 20:00-21:00 arası video'yu atarım.

Benim yazdigim parca ve verdiğim devreyi aynen yaptiysan merakla bekliyoruz

Şansızlık bugün'de beni yalnız bırakmadı
    Tam dolabı deldim kabloları geçiriyodum lehimin teki koptu yarına kaldı video işi
  • Geçmiş olsun :d beninde aklıma akşam akşam birşeyler geldi çift devre kurup birini tize birini basa kuracagım bakalım nasıl olacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.