Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimlerde jack Filan göstermiyo neyi nereye takıcaz tam olarak herşeyi cevaplıyabilirmisiniz ?
  • Bide ben bu jak girişini pc deki ses kartına bağlasam çalışırmı ses kartından yeterli akım gelirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaman39

Resimlerde jack Filan göstermiyo neyi nereye takıcaz tam olarak herşeyi cevaplıyabilirmisiniz ?

Jackın sol yada sağ kısmından çıkan kabloyu tip 31'in sol ucuna, jackın ground kablosunu tip 31'in sağ tarafına takıcaksınız. Tip 31'in ortasından bir kabloyu ledlerin eksi ucuna bağlayacaksınız sonra ledlerin artı ucundan çıkarttığınız bir kabloyu adaptörün artı kısmına bağlayıp adaptörün eksi kısmından tip 31'in sağ ucuna bağlayacaksınız. İşlem tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: calikusu32

ya benim bilgisayar kasasında çalışmıyor devre ancak bi tane KAMALSONIY MP3 USB/SD OKUYUCULU RADYO diye bişiy var onun ses girişine philips 2li stero hoparlorum var çoklayıcıyla beraber devrenin jackını ve hoparlör girişini takınca çalışıyor.kasanın voltajımı yetmiyo niye çalışmıyo acaba..

açıklama bekliyorum ..
  • Bu Projeyi İlk Yapanlardanım Videoları izleyince Benimde Çekesim Geldi :) Yakında Videoyu Koyayım hemde ledleri koyduğum yer arkadaşlara güzel fikirler verbilir :)
  • mrb arkadaşlar.

Bu devreyi stereo olarak tasarladım yani 2 tane tip31 i birleştirdim birini sağ birini sol kanal yaptım. Devreyi arabama bağladım ancak hoparlörle aynı anda çalışmıyor. Jackı takınca ses gidiyor, ledler çalışıyor. Jackı çıkarınca ses geliyor. Hem ses hem ışık için teybin hoparlör çıkışlarına ekstradan ne yapmam lazım. Empedans uygunlaştırması diye düşünüyorum...

Aracım peugeot 307 2004 model, teyp kasetçalarlı rb3, aracımda ekstradan amfi yok, devreyi teybin sağ sol ön hoparlör çıkışlarına bağladım.

devre:
     Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ

çözüm fikirlerinizi bekliyorum...

• Harika bir olay yav. Bir ara deneyeceğim bende. Unutmamak için rezerve etmiş olalım
  • Yaw arkadaş birinizde şu devrenin başak bağlantısını yazsaydınız ne de güzel olacaktı.. YARDIMCI OLABİLİR MUTLAKA BİRİLERİ SAYFALARIN HEPSİNE BAKTIM...KISA ŞEKİLDE ANLATILDIYSA KAÇIRMIŞ OLABİLİRİM... DAHA ÖNCE YAPTIĞIM DEVREYİ ŞİMDİ YAPAMIYORUM...
    EN BAŞTA YAPAN ARKADAŞ BUNU AÇIKLAMALIYDI ASLINDA

• Kasanin icine guzelce koydugumuz zaman super olur bu arada kulaklik girisinden yanmayacak bi ucuna pil koy diger ucunu kulaklik girisine takicaksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş t,p 31 için bacak bağlantısını sen biliyor musun? ledlerden gelen veya bateriye giden bacaklar mı emiter olacak
  • Jak kablosu tip31 in sag ve soluna bagli, ledden gelen ortaya bagli, pilden gelende sagdakine bagli bu kadar.

• sağ-sol-orta ne ya zilyon tane tip 31 var kimisi npn kimisi pnp araştırmadım ama öyledir heralde.... bana B-E-C bacaklarını sösyleyecek yok mu yanı...
    camiyi geç ışıklardan sonraki sokak emiter de bari o ne be :) ...
  • Arkadasin anlattigina gore 1 tane var gibi hepsi oluyordur belki

• quote:

Orijinalden alıntı: black_light

sağ-sol-orta ne ya zilyon tane tip 31 var kimisi npn kimisi pnp araştırmadım ama öyledir heralde.... bana B-E-C bacaklarını sösyleyecek yok mu yanı...

Hurdacıdan bozuk bir power supply bulup işini görebilirsin. İçinde 6 tane var. Birisi mutlaka olacaktır.
  • Anlamadığım sese göre yanıp sönüyormuş yoksa ses oranını bazıları yani o sönecekmiş gösteriyor

• Arkadaşlar, bu devreyi laptopun (veya telefonun) kendi hopörlerindeki ses ile yanması içine ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

quote:

Orijinalden alıntı: black_light

sağ-sol-orta ne ya zilyon tane tip 31 var kimisi npn kimisi pnp araştırmadım ama öyledir heralde.... bana B-E-C bacaklarını sösyleyecek yok mu yanı...

Hurdacıdan bozuk bir power supply bulup işini görebilirsin. İçinde 6 tane var. Birisi mutlaka olacaktır.

yok kardeş gerek yok... elimde var zaten bi tip 31 sadece deneme yanılma değil bilinçli yapmak içindir..
    Hala bilen çıkmadı ya :)
  • tamam dır buldum , B-C-E şeklinde sıralı olması gerek ....
  • arkadaşlar yaklaşık 10 metre şerit led kullancam bu devre için.12V 4 amper güç kaynağı kullancam.tip 31 ile gerekli duyarlılığı alabilirmiyim.dahay duyarlı yapmak için ne yapmam gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.