ben denemeye çalıştım ama pek beceremedim :) ön hoparlör çıkışına jack ı taktığımdan, sola ses gitsede ışık yanıyor sağ a gitsede yanıyor :) he ön hoparlör ve arka hoparlör olarak 2 ayrı jack 2 ayrı tip31 ve 2 ayrı led sistemiyle olabilir sanki ama onuda denemedim :)
Yarın İlk İşim Bunu Yapamk Elektirikden anlamıyorum ama olsun :) can sıkıntısından :)
tip 31 i her hangi bir elektronik araçta bula bilirmiyim
usb kulaklık varken çalışır mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Autobus2010
usb kulaklık varken çalışır mı?
Çalışır
quote:
Orijinalden alıntı: muhammed98emin
tip 31 i her hangi bir elektronik araçta bula bilirmiyim
malesef bulamazsınız özel ve yüksek güçlü bir transistördür
jackı nereye takıcaz
subwooferdan kablo ile felan uğraşmıyoruz demi
arkadaşlar siz bu konuyu çok uzattınız arkdaşımız devreyi vermiş sizin yapmanız gerekn o devreyi kurmak ve extradan hoparlör jackı çoğaltıcı yani hoparlör jackını 2 ye çıkarıyor sakaryadayım ben 50 kuruşa aldım istanbulda daha ucuzdur 2 li jackın tekine hoparlörü diğerinede yaptığınız devrenin jackını takıcaksınız ben yaptım hemde 3-4 defa sattım bile hepsi çalışırıyor hemde çok kolay
bu arada mesela ben sakaryada tip 31 bulamadım fakat onun görevini gören başka transistörlerde var bd246 olması lazım zaten elektrink mrketlerde yardımcı olurlar
quote:
Orijinalden alıntı: ilyasileri
Arkadaşlar Vmetre - Ses Duyarlı Neon Gibi Bir Çok Malzemeye Rakip Basit Yapımlı Bir Devre Oldugunu Sanıyorum. Yapımı Sizlerin 1-2 Dknizi Alabilecegini Düşünüyorum. Denedim Ben Calısıyor.
Ledler Farketmez İstediniz Renkte Olabilir.
Gerekli malzemeler; 12 V luk güç kaynağı, adaptör yada pil olabilir, 3,5 luk ses girişi, Jack tip31 transistör, 4 adet led,
Led lambalarımızı zımpara ile pürüzlü hale getiriyoruz.
Devremiz aşağıdaki gibi olacak. Bu devreye göre malzemelerimizi diziyoruz.
selem ben bunu arabaya nasıl baglaya bilirim ? BANA YARDIMCI OLA BİLİRSEN İYİ OLUR
quote:
Orijinalden alıntı: leqendzz
selem ben bunu arabaya nasıl baglaya bilirim ? BANA YARDIMCI OLA BİLİRSEN İYİ OLUR
kardeş hiçbir zorluğu yok ama arabaya bağlamadan önce arabadaki akünün gerilimi sabit değildir oyüzden ilk olarak bence bi 7812 veya 12v sabitleyecek bir devre kullanın daha sonra tip31 lazım size (veya tip41,bd241 vs.) tip 31 in resimdeki gibi metal tarafı arkada kalacak şekilde orta bacaktan ledlerin eksi ucuna, sağ bacağı akünün eksisine ve jackın eksine bağlanacak, sol bacağıda jackın canlı ucuna bağlanacak,akünün artısı direk ledlerin artıya bu kadar
kardeş ben tip 31 nerde bula bilirım ? internette 35 cent dio
quote:
elektronikçilerde bulabilirsin bd241c veya tip41c de olur
quote:
Orijinalden alıntı: wert95
quote:
Alıntıları Göster
bide benim arabada bilgisayara falan baglamak için ses çıkışı var ordan alsam olurmu?
bide benim arabada bilgisayara falan baglamak için ses çıkışı var ordan alsam olurmu?
olur sıkıntı olmaz yada kenan hocanın devresini yapabilirsiniz şahsen yaptım onu kullanıyorum ve mikrofonla çalışıyor jackla uğraşmazsınız ama ben onunla uğraşamam diyip tip31 ile de yapabilirsiniz
olur sıkıntı olmaz yada kenan hocanın devresini yapabilirsiniz şahsen yaptım onu kullanıyorum ve mikrofonla çalışıyor jackla uğraşmazsınız ama ben onunla uğraşamam diyip tip31 ile de yapabilirsiniz
kardeş çalışıyor dersen yaparım yaptıysan fotografını koyarmısın
kardeş çalışıyor dersen yaparım yaptıysan fotografını koyarmısın
kardeş şahsen yaptım ama o devrenin fotoğrafını koymak istemem bir elektronikçi için çok kötü bir tasarımda yaptım ve ayrıca sese duyarlılığı ayarlanabiliyor merak etme devreler
trimpot yardımıyla ayarlanabiliyorlar.
Hep yapmak istedim şundan mesajım bulunsun lazım olur