Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bomkafa

tıp31'in orta bacağından şerit lede giden kablo var. Hangi kablo türünü kullanmalıyım yardımcı olurmusunuz.

ben şerit ledlere 0,75 lik kullandım :D
  • https://www.facebook.com/photo.php?v=10151328069981797&set=vb.835976796&type=3&theater ahanda yaptım da laptop adaptörüyle çalışıyo onu naapsak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Şerit led için ekteki devreyi kullanırsanız daha karalı ve daha net olarak ledleri yakabilirsiniz...

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ

jack girişi yerine kapasitif mikrofon kullanılabilinirmi sesde bozulma meydana geliyor çünkü yani başkalarını bilemem ama ben evde şerit ledlerden 4A lik güç tüketiyorum ve sesi bozuyor malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Orijinalden alıntı: mojito7

Beyler allahını seven yardım etsin kulaklığı kestim 4 tane kablo çıktı bakır, kırmızı, yeşil, mavi. Bunlar ne?
    Adaptörüm böyle bişey, bunun bi ucunu kesip yapıcam mecburen dimi?

evet adaptörün ucunu açıp yapacaksınız
    birde jackın uçlarını ozaman deneme yoluyla bulacaksınız 1-2 mesaj yukarıdaki yazımda var ama kısaca şöyle diyeyim jackın ucuna adaptörü bağlayın jack kablosuna da led vs bağlayın ama adaptör 12volt ise 4 tane seri ledi bağlayınki ledler boşa gitmesin neyse ledlerin diğer ucunuda direk adaptöre bağlayın ledlerin yandığı uçları ve kabloları not edin onlara göre jackın en uç kısmı sağ orta sol ve en dibi şasedir buna göre kablo renklerini belirleyip yapın kolay gelsin

Allah aşkına yardım edelim derken adamı adaptöründen edeceksiniz. Kesmesine gerek yok.

• quote:

Girişe Kapasitif mikofon koyacaksanız ekteki preamplifir devreyi yapmanızı öneririm...

çok teşekkürler
    yalnız okuyamadığım birkaç yer varda b547 mi bc547 mi ? ve ayrıca transistörün üstündeki elemanlar 100pf ve 1 m ohmmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 21 Ocak 2013; 11:21:04 >

• quote:

Girişe Kapasitif mikofon koyacaksanız ekteki preamplifir devreyi yapmanızı öneririm...

transistör bc547 midir ? sağ alttaki 1 uf kond.un yanındaki direnç 330 ohm mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Orijinalden alıntı: mojito7

Beyler allahını seven yardım etsin kulaklığı kestim 4 tane kablo çıktı bakır, kırmızı, yeşil, mavi. Bunlar ne?
    Adaptörüm böyle bişey, bunun bi ucunu kesip yapıcam mecburen dimi?

evet adaptörün ucunu açıp yapacaksınız
    birde jackın uçlarını ozaman deneme yoluyla bulacaksınız 1-2 mesaj yukarıdaki yazımda var ama kısaca şöyle diyeyim jackın ucuna adaptörü bağlayın jack kablosuna da led vs bağlayın ama adaptör 12volt ise 4 tane seri ledi bağlayınki ledler boşa gitmesin neyse ledlerin diğer ucunuda direk adaptöre bağlayın ledlerin yandığı uçları ve kabloları not edin onlara göre jackın en uç kısmı sağ orta sol ve en dibi şasedir buna göre kablo renklerini belirleyip yapın kolay gelsin

Allah aşkına yardım edelim derken adamı adaptöründen edeceksiniz. Kesmesine gerek yok.

uçlarından birisini kesince adaptörden niye olsunki tamam kesmeden ordaki 9vluk pil giriş yerindende yapabilir ama en sağlıklısı bir tanesini kesip yapmasıdır kim o adaptörlerden alıpta şarj aleti yerini kullanmıştır acaba merak ediyorum gereksiz bir takım uçları var yani bu uçlar kişiden kişiye göre değişir ama sonuçta vardır ve kesilince de bir şey olmaz adaptöre

• quote:

12v beslemeyi ledlere verdğim adaptörden alsam sıkıntı yaratmaz dimi ?
  • quote:

12 volt beslemeyi ledlere verdiğiniz yerden alabilirsiniz...
    Transistör BC547 dir sağ alttaki 1 uf kond.un yanındaki direnç 330 ohm dur.
    Transistörün üstündeki elemanlar 100 pikofarad sabit kondansator ve 1 megaohm direnç tir.
    Kolay gelsin

tekrar teşekkürler
  • quote:

Şerit led için ekteki devreyi kullanırsanız daha karalı ve daha net olarak ledleri yakabilirsiniz...

peki acaba sizin verdiğiniz bu iki devreyi yaparsak müziğe hassaslığını ayarlama gibi bir imkan varmı oradaki trimpot yardımıyla ?
  • oradaki trimpot ses seviyesi için. Sanıyorum bc557nin basesine bağlanan 1 uf kondansatörü düşürürseniz ledler daha keskin , hızlı yanar ve söner .
  • Kusura bakmayın eski bir konuyu hortlattım fakat bu devreyi kurmaya çalıştım fakat çok kolay bir devre olmasına rağmen çalışmadı :/ Nerede hata yapıyorum bilenler yardım ederse çok sevinirim :/

TİP31 yerine BD241C transistörü kullandım. Aynı özelliklerdeymiş bu transistörler, birbirlerinin yerine kullanılabiliyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon92

Kusura bakmayın eski bir konuyu hortlattım fakat bu devreyi kurmaya çalıştım fakat çok kolay bir devre olmasına rağmen çalışmadı :/ Nerede hata yapıyorum bilenler yardım ederse çok sevinirim :/

TİP31 yerine BD241C transistörü kullandım. Aynı özelliklerdeymiş bu transistörler, birbirlerinin yerine kullanılabiliyorlarmış.

Ve bir de BD241C nin bacak bağlantılarını TİP31 inkiyle aynı şekilde yaptım. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
  • quote:

quote:

Kusura bakmayın eski bir konuyu hortlattım fakat bu devreyi kurmaya çalıştım fakat çok kolay bir devre olmasına rağmen çalışmadı :/ Nerede hata yapıyorum bilenler yardım ederse çok sevinirim :/

Ve bir de BD241C nin bacak bağlantılarını TİP31 inkiyle aynı şekilde yaptım. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

kardeş çokta eski değil yani sorun yok daha 3-4 gün olmuş
    sana şöyle ayrıntılı açayım emiter ucuna jackın ve adaptörün eksi ucunu bağla,collectör ucunu ledin eksi ucuna bağla,base ucuna jackın sinyal girişine bağla ve en son adaptörün artı ucunu ledlerin artı ucuna bağla jackın uçlarını bilmiyorsan deneme yoluyla da yapabilirsin zarar vermez

• Şu müzik çıkışını stereo yapanınız var mı ?
  • arkadaşlar, anakarttan çıkan sesin şiddeti çok önemli.. demek istediğim pc den sesi son ses yapsanız bile, anakartın gürültü olanı yani db i az ise çalışmaz..
    mp3 çalarım 98db ses çıkışı veriyor, maksimum seste bile ışıklar yanmıyor,
    anakartım 108db ses çıkışı veriyor, sistem gayet çalışıyor..
    bu olayada dikkat edin.
  • kardeş ben şerit ledler ile yapıcamda veya rgb de olur farketmez ama onları yapmak için herhangi bi devre gerekiyor mu yada ayrıyetten devre elemanı falan eklemek gerekir mi ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramizz

kardeş ben şerit ledler ile yapıcamda veya rgb de olur farketmez ama onları yapmak için herhangi bi devre gerekiyor mu yada ayrıyetten devre elemanı falan eklemek gerekir mi ????

resimdeki aynı düzeni kurarak, 5 led yerine 20 metre şerit led kullanarak yaptım hiç bir sorun çıkmadı :)
  • tesekkurler
  • şerit led ile yapasakta tip31 bağlancak mı ????
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.