Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar size ıster bass a duyarlı ıstermuzıge duyarlı le system yapmanın kolayını sölim öne bir elektrikcıden 5 10 m ıstediginiz kadar serit alıcaksınız sonra en az 5+1 veya 7+1 sisteminmin bass a duyarlı olmasını ıstıyosanız basına muzıge göre ıstıyosanız hoparlörden gelene baglayın ve gönul rahatlıgıyla kullanın ben nedeyse3 yıldır kullanıyorum hiç sorun yok eski videoyu atıcam alta bayyaaa nceki 1 2 gun ıcındede yenısını cekerım alem sese duayrlı görsun yha ustadlarım kusura bakmasın ......

http://www.youtube.com/watch?v=PPiqZ_DCpyM

mutlaka izleyin
  • Beyler hala anlamadım kafayı yicem 20 sayfa okudum herkes farklı bir şekilde anlatıyo,bu devredeki o şey ne? Ona taktığınız jack hoparlörünmü, adam şemada 12 v pilmi ne ondan çizmiş pil yok ortalıkta. Salakmıyım anlamadım
     Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojito7

Beyler hala anlamadım kafayı yicem 20 sayfa okudum herkes farklı bir şekilde anlatıyo,bu devredeki o şey ne? Ona taktığınız jack hoparlörünmü, adam şemada 12 v pilmi ne ondan çizmiş pil yok ortalıkta. Salakmıyım anlamadım

o jack adaptörden gelen 12 voltun.adam kolaylık olsun ledleri bağladığı pleksi kutuya direk takmamış araya jack koymuş istediğim zaman çıkartayım diye.yani ona gerek yok normalde keyfi için yapmış direk bağlanabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan0604

quote:

Beyler hala anlamadım kafayı yicem 20 sayfa okudum herkes farklı bir şekilde anlatıyo,bu devredeki o şey ne? Ona taktığınız jack hoparlörünmü, adam şemada 12 v pilmi ne ondan çizmiş pil yok ortalıkta. Salakmıyım anlamadım

o jack adaptörden gelen 12 voltun.adam kolaylık olsun ledleri bağladığı pleksi kutuya direk takmamış araya jack koymuş istediğim zaman çıkartayım diye.yani ona gerek yok normalde keyfi için yapmış direk bağlanabilir.

Anladım şimdi sağol, bu 12 v nasıl sağlamam lazım pil vs varmı öyle bişey

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkan0604

quote:

Anladım şimdi sağol, bu 12 v nasıl sağlamam lazım pil vs varmı öyle bişey

pil ile pek sağlıklı olmaz seri paralel bağlama olayı var.tam bilmiyorum onları.en iyisi sen ayarlı adaptör al en fazla 15 tldir veya direk sabit 12 volt verenlerden al.

• Eywallah pro
  • Arkadaşlar bu sese duyarlı led i nereden satın alabilirim ? Normal ledlerden bir farkı varmı yoksa normal ledlerlede oluyormu ?
  • güzel paylaşım ama anlayana
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaxas35

Arkadaşlar bu sese duyarlı led i nereden satın alabilirim ? Normal ledlerden bir farkı varmı yoksa normal ledlerlede oluyormu ?

Normal ledle yapiyorsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar size biraz yardımcı olayım bazıları jackın uçlarından hangisinin şase olduğunu bulamıyor. şimdi 3.5mm stereo jackın kablolarını soyduğunuzda genelde 4 tane kablo çıkar bunlardan 2 tanesi aynı renktir veya bakır olarak bırakılır işte bunlar şasedir.Bazen 3 kablo çıkıyor 2 si canlı uç dediğimiz sol ve sağ veri kablosu 1 tanesi ise şasedir şase bakır olarak çıkar genelde ama bazen istisna değişik renkli kablodada olabilir bunu bulabilmek için ya bir ölçü aletiniz olmalı yada deneme yöntemiyle öğrenebilirsiniz.yani ölçü aletiyle jackın en ucu sağ ortadaki sol ve en dipteki uç şasedir ölçü aletiyle denenerek bu şekilde bulunabilir veya deneme yoluyla yani bir kaynağın(pil,adaptör,akü vs) bir ucunu yüke(led,lamba vs gibi aletler) bağlayın diğer ucunuda jackın kablosuna bağlayın yükün öbür ucunuda jackın uçlarından birisine değdirerek canlı ucu(sağ sol uçlarını) ve şaseyi tespit edebilirsiniz daha sonra gelelim müziğe duyarlı ledi yapmaya:
    ilk olarak bir stereo jack çoğaltıcı(50kr-1tl),1 tane transistör(tip31c önerimdir bulamazsanız tip41c veya bd241c de işe yarar),3.5 jack (stereo/mono),güç kaynağı(kullanacağınız lede göre değişir ama 4 ledli veya şerit ledli yapacaksanız 12volt),kullanacağınız sayıda led gerekiyor.
    ilk başta kullanacağınız ledleri seri bağlayın(ledlerden birinin artısının diğerinin eksisine bağlama kaçtane led varsa hepsinin ayakları bu şekilde bağlanması) eğer tek led kullanacaksanız seri felan kafanız karışmasın okumaya devam edin :) şaseyi bulmayı anlattım jackın şasesini ve güç kaynağınızın eksi ucunu transistörün emiter bacağına bağlayın.sonra jackdaki canlı ucu (sağ veya sol) transistörün base ucuna bağlayın. daha sonra transistörün collectör ucunu led(ler)in eksi ucuna ve en son olarakta güç kaynağının artı ucunu led(ler)in artı ucuna bağlayın ve stereo çoğaltıcısını müzik kaynağına(tercihim bilgisayara bağlayın çünkü telefonun felan desibeli yetmiyor ledler için sonra çalışmadı felan sanmayın) takın bir ucunu hoparlöre diğer ucunuda yaptığınız sese duyarlı ledlerin jackını bağlayınız ve sadece izleyin...
    Not:kullanacağınız led sayısına göre her led için 3volt gerekir ona göre kaç ledi seri bağlıyacaksanız 3 ile çarpıp ona göre bir güç kaynağı alın.

bu arada ledlerin artı eksi bacağını bilmeyenler için biraz açıklayayım ledin içine baktığınızda küçük ve büyük 2 parça görürsünüz bunlardan küçük parçanın bağlı olduğu bacak artı ucu, büyük parçanın bağlı olduğu bacak ise eksi ucudur.

son olarak hala yapamayan anlamayan varsa daha ayrıntılı açıklayabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan19942008

hocam peki tip 31 transistör demişsin daha farklı ne kullanılabilir yani mesela 12v bir teyp oto teyp ten çıkardığımız herhangi bir trans. ihtiyacımızı karşılamaz mı teşekkürler vede bu transistör kaç ledi kaldırabilir örn:25 led kaldırabilirmi teşekkürler.

tip 31c dışında tip41c ve bd241c kullanılabilir bunlar normal transistörlerden daha kararlı ve hızlı çalışır yani base e gelen gerilime göre anahtarlama yaparlar fakat standart transistörler base 0,7 den büyük gerilim aldığında direk emiter collectör arası kapalı devre olur
    100volta kadar dayanma gerilimi var tip31c nin yani bir led 3volt ister ve 33 tane ledi seri bağlayıp yapabilirsinde ama tabi besleyecek kaynağıda bulman lazım
    ayrıca ledleri dörderli seri grup olarak paralel bağlayarak da yapabilirsin yani 24 veya 28 ledi dörderli olarak paralel bağlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 15 Ocak 2013; 13:54:38 >

• Basit ve güzel bi sistem. Konya sokaktan tip 31 alıp hemen yaptım . Fakat yinede istediğim tepkiyi vermiyo. Emre elektronik de mono ve stereo modeli mevcut. Alıp basitce lehimleyip kullanabilirsiniz.

http://www.emreelektronik.com.tr/market/38-mono-vumetre.html
    http://www.emreelektronik.com.tr/market/45-stereo-vumetre.html

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

Basit ve güzel bi sistem. Konya sokaktan tip 31 alıp hemen yaptım . Fakat yinede istediğim tepkiyi vermiyo. Emre elektronik de mono ve stereo modeli mevcut. Alıp basitce lehimleyip kullanabilirsiniz.

kardeş buradaki vumetre değil yani ses şiddetine göre sabit yanıyor fakat linktekiler sesin desibeline göre tek led yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

Basit ve güzel bi sistem. Konya sokaktan tip 31 alıp hemen yaptım . Fakat yinede istediğim tepkiyi vermiyo. Emre elektronik de mono ve stereo modeli mevcut. Alıp basitce lehimleyip kullanabilirsiniz.

kardeş buradaki vumetre değil yani ses şiddetine göre sabit yanıyor fakat linktekiler sesin desibeline göre tek led yakar

Hımm evet haklısın çalışma prensipleri farklı.

• Şöyle bi sistem Nasıl Yapabilirm Sanırsam burda Bass A Bağlamış ve RGB led Kullanmış ?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5eXICE69adg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamilim90 -- 16 Ocak 2013; 17:18:25 >
  • Biride dememişki adaptör nasıl bağlanıyo? Adaptörün ucunumu kesicez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler allahını seven yardım etsin kulaklığı kestim 4 tane kablo çıktı bakır, kırmızı, yeşil, mavi. Bunlar ne?
    Adaptörüm böyle bişey, bunun bi ucunu kesip yapıcam mecburen dimi?

• quote:

Beyler allahını seven yardım etsin kulaklığı kestim 4 tane kablo çıktı bakır, kırmızı, yeşil, mavi. Bunlar ne?
    Adaptörüm böyle bişey, bunun bi ucunu kesip yapıcam mecburen dimi?

evet adaptörün ucunu açıp yapacaksınız
    birde jackın uçlarını ozaman deneme yoluyla bulacaksınız 1-2 mesaj yukarıdaki yazımda var ama kısaca şöyle diyeyim jackın ucuna adaptörü bağlayın jack kablosuna da led vs bağlayın ama adaptör 12volt ise 4 tane seri ledi bağlayınki ledler boşa gitmesin neyse ledlerin diğer ucunuda direk adaptöre bağlayın ledlerin yandığı uçları ve kabloları not edin onlara göre jackın en uç kısmı sağ orta sol ve en dibi şasedir buna göre kablo renklerini belirleyip yapın kolay gelsin

• http://www.direnc.net/RGB-LED,PR-3383.html

RGB led ile yapan var mı?

Veya anlatabilecek?

Edit: Hangi adaptör lazımdır?

http://www.direnc.net/ADAPTOR,LA_529-2.html#labels=529-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=asc&tp=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrainGeR -- 18 Ocak 2013; 0:53:16 >

• Buda Benden Kendi Yapımım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shannnn -- 18 Ocak 2013; 21:05:02 >
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.