Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi sorum olacak geçenlerde subwoofer'a direk bağladım ledi sesi yükselttim ve led poff yandı bende gidip tip 31 transistörü aldım ama pek beceremedim yapmayı bunu fazla uğraş gerektirmeyecek şekilde nasıl yapabilirim ?
  • Bi sorum olacak geçenlerde subwoofer'a direk bağladım ledi sesi yükselttim ve led poff yandı bende gidip tip 31 transistörü aldım ama pek beceremedim yapmayı bunu fazla uğraş gerektirmeyecek şekilde nasıl yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erencoe

Bi sorum olacak geçenlerde subwoofer'a direk bağladım ledi sesi yükselttim ve led poff yandı bende gidip tip 31 transistörü aldım ama pek beceremedim yapmayı bunu fazla uğraş gerektirmeyecek şekilde nasıl yapabilirim ?

ledi yaktığınız için şanslısınız. hoparlör çalışıyorsa şansınız baya yüksekmiş. önce ledin çalıştığından emin olun sonra tip 31in metal tarafı arkada olacak şekilde soldaki bacak base,ortadaki kollektör,sağdaki emiterdir.emitere jackın ve güç kaynağının - ucunu bağlayın.kollektörden ledlerin eksiye bağlayın.base e jackın canlı ucunu bağlayın.ledlerin + yıda güç kaynağının + sını bağlayın.
    son olarak önceki yazıları okusaydınız(en azından bu sayfayı) en az 4 kere bu şekilde anlattım yani(bu sayfada bile anlatımım var)

• yapamayan anlamayan arkadaşlara anlatırım isterlerse fakat aynı şeyleri yazmaktan bende sıkıldım artık. bu çok kolay bir devre altı üstü bir eleman kullanıyorsunuz.önceki yazıları ve anlatımları okursanız her türlü yapabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

Orijinalden alıntı: erencoe

Bi sorum olacak geçenlerde subwoofer'a direk bağladım ledi sesi yükselttim ve led poff yandı bende gidip tip 31 transistörü aldım ama pek beceremedim yapmayı bunu fazla uğraş gerektirmeyecek şekilde nasıl yapabilirim ?

ledi yaktığınız için şanslısınız. hoparlör çalışıyorsa şansınız baya yüksekmiş. önce ledin çalıştığından emin olun sonra tip 31in metal tarafı arkada olacak şekilde soldaki bacak base,ortadaki kollektör,sağdaki emiterdir.emitere jackın ve güç kaynağının - ucunu bağlayın.kollektörden ledlerin eksiye bağlayın.base e jackın canlı ucunu bağlayın.ledlerin + yıda güç kaynağının + sını bağlayın.
    son olarak önceki yazıları okusaydınız(en azından bu sayfayı) en az 4 kere bu şekilde anlattım yani(bu sayfada bile anlatımım var)

Evet şanslıymışım hoparlörler hala sağlam Tekrar tekrar okuyarak anlıcam yapıcam cevap için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Fiş çektikten sonra bir süre bende de ışık yanmaya devam ediyor. Aynı sorun mantar ledlerde de vardı.

aynen
  • smd5050 rgb şerit +http://www.aliexpress.com/item/NEW-DC12V-144W-common-anode-IR-two-strip-24key-RGB-music-controller-rgb-led-strip-remote/624312445.html şöyle bi' şey alsak, televizyon arkaasına uygulayabilir miyiz, çok güzel olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturx

smd5050 rgb şerit +http://www.aliexpress.com/item/NEW-DC12V-144W-common-anode-IR-two-strip-24key-RGB-music-controller-rgb-led-strip-remote/624312445.html şöyle bi' şey alsak, televizyon arkaasına uygulayabilir miyiz, çok güzel olur diye düşünüyorum.

evet güzel olabilir ancak sese duyarlı modunda tüm renkler karışık çalışıyor internette videoları var yani sabit bir renkte sese duyarlı olmuyor kumandadaki tüm renkler rastgele sese duyarlı çalışıyor ve buda televizyonun arkasında göz alır bence.ama tavana hoş duruyor ve bende tavana yapmayı düşünüyorum.bende aldım yakın zamana gelmesi lazım

• Ya bu tip31 transistör o kadar pahalı bir şey değil değil mi? Bugün bir elektronikçiye gittim. Ne kadar diye sordum, cevabımı alır almaz fırladım dışarı kaçtım. Kadın gelmiş bana diyor: 7 lira Akşam 30-40 kuruşluk bir şey olduğunu görmesem alıcaktım hemen. Bu kadar pahalı değil 50 kuruşluk bir şey değil mi? Ayrıca bende bozuk bir tane PSU var. Forumda bir tane konuda okudum bugün, PSU'da da transistör varmış. Bende içini bir açayım bari dedim bu tip31'e benzer bir şey buldum, fakat 4 bacaklı. Aşağıdaki resimde çizdiğim yerde 4 bacaklı bir şey var. Son olarak bu devre 20-30 led ile kurulur mu? Tip31 yerine başka bir transistör ya da 12V'dan daha fazla güç gerekmez değil mi?

Benzer PSU:  Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpak

Ya bu tip31 transistör o kadar pahalı bir şey değil değil mi? Bugün bir elektronikçiye gittim. Ne kadar diye sordum, cevabımı alır almaz fırladım dışarı kaçtım. Kadın gelmiş bana diyor: 7 lira Akşam 30-40 kuruşluk bir şey olduğunu görmesem alıcaktım hemen. Bu kadar pahalı değil 50 kuruşluk bir şey değil mi? Ayrıca bende bozuk bir tane PSU var. Forumda bir tane konuda okudum bugün, PSU'da da transistör varmış. Bende içini bir açayım bari dedim bu tip31'e benzer bir şey buldum, fakat 4 bacaklı. Aşağıdaki resimde çizdiğim yerde 4 bacaklı bir şey var. Son olarak bu devre 20-30 led ile kurulur mu? Tip31 yerine başka bir transistör ya da 12V'dan daha fazla güç gerekmez değil mi?

Benzer PSU:  Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ

her transistör aynı olsaydı 2 çeşit transistör olurdu bunların güçleri hızları dayanıklıkları ve herşeyi değişiyor. maksimum 1 tl bir şey tutar 50kuruş genelde

• quote:

her transistör aynı olsaydı 2 çeşit transistör olurdu bunların güçleri hızları dayanıklıkları ve herşeyi değişiyor. maksimum 1 tl bir şey tutar 50kuruş genelde

Peki bu PSU hakkında bir bilginiz var mı?
  • quote:

quote:

ne konuda ?
  • quote:

quote:

quote:

ne konuda ?

İçinde transistör olur mu PSU'ların? İlk mesajımda yaklaşık nerde olduğunu resimle gösterdim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne konuda ?

İçinde transistör olur mu PSU'ların? İlk mesajımda yaklaşık nerde olduğunu resimle gösterdim.

elbette olur ama tip 31 le aynı mantıkta çalışmazlar ben size onu anlatmak istemiştim ama anlamadınız sanırım her transistörün bir çalışma prensipleri var( hız, değer vs)

• quote:

elbette olur ama tip 31 le aynı mantıkta çalışmazlar ben size onu anlatmak istemiştim ama anlamadınız sanırım her transistörün bir çalışma prensipleri var( hız, değer vs)

Evet ben yanlış anlamışım Ben 20-30 LED bağlamak için söylüyorsunuz sandım. Teşekkürler ilginiz için.
  • http://www.youtube.com/watch?v=GUcX41pokZY

bunu yapmak bana ne kadara mal olur arkadaşlar ?

elimde 5 metre mavi led şerit var ordakilerin kullanabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkzana -- 20 Şubat 2013; 17:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkzana

http://www.youtube.com/watch?v=GUcX41pokZY

elimde 5 metre mavi led şerit var ordakilerin kullanabilir miyim ?

şerit ledle yapmanız imkansız şerit ledde 3 tane led birbirine bağlıdır verdiğiniz videoda her led ayrı çalışır.programla yapılabilir
  • mesajım bulunmalı
  • quote:

Ben de merak ettim. Kaça patlar bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rothture

quote:

Ben de merak ettim. Kaça patlar bu ?

ankarada bunun 4x4x4 ünün görüp fiyat sorduğumda 35tl fiyat çekmişti ama programlama ile daha ucuza yapılabilir
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.