Şimdi Ara

N11'deki Mağazalara THH İşlemiyor - Merdivenaltı firmayla deneyimim. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
5
Favori
17.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam adamı dolandırmışlar icraya bile veremiyor
    Şimdi gitsin ve hakkını arasın Amazon.com ve it de aynı şekilde söyledi bilginiz olsun

Akşam Amazon.com.tr ile görüşeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 yetkilisi burada mı?

Bu arada kendilerine 1 yıl önce rapor ettiğim bug'ı hala düzeltemediler. Twitter destek biriminden arandığım halde. Güven kaybı had safhada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans işi bu zamana kadar en çok riskli olan elektronik ürün grubunda n11 den alışveriş yaptım tüm ürünleri sorunsuz kullanıyorum. RAM almıştım bir ara o cihaz ile uyumsuz çıktı geri gönderdim mağaza aldıktan sonra paramı geri yatırdı sıkıntı çıkmadı. Bilmiyorum ama bana n11 diğer mağazalardan daha uygun ve daha güvenilir geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heryerde her ortamda söylerim, n11 istisnasız mağazayı savunur, alıcı kesinlikle umrunda olmaz. Tam bir doğubank çakal esnaf kafasındaki sitedir. İade etmeyeceğinize emin olduğunuz ve güvendiğiniz üç beş satıcı dışında alışveriş yapmayınız. Dolandırıcılığın resmiyete bürünmüş halidir n11.

• Bende n11 den telefon almıştım sıfır cihaz diye. Resmen kullanılmış cihaz yolladılar. N11 en güvenmediğim sitedir. Dolandırıcı kaynıyor.

• İnternet alışverişlerinde özellikle n11, gittigidiyor gibi satıcıları buluşturan, kendisinin sadece aracı görevi olan sitelerden alışveriş yaparken dikkat edilecek hususlar var.

Size yıllar boyu edindiğim tecrübeleri ve dikkat edilecek hususları sıralayayım:

- Hassas, narin, taşırken kırılabilecek eşya almayın. Satıcı sağlam yollasa da kargoluclar o ürünü kırmayı başarır, uğraşırsınız.

- Cep telefonu, laptop gibi pahalı elektronik ürün almayın, bir sorun halinde ithalatçi firma çamura yatar, iade kabul etmez, uğraşırsınız. (bu alanda uzman olan ve malı kendi satan sitelerden alın)

- Normal fiyatının neredeyse yarı fiyatına satılan marka ayakkabı veya tekstil ürünlerini almayın, yüzde 90 çakma çıkar, satıcı merdiven altı firma çıkar, iade almaz, uğraşırsınız.

- Acil ihtiyacınız olan ürünleri internetten almayın. Satıcı bekletebilir, geç kargolayabilir, zamanında kargolasa bile kargo firması teslimatı geciktirir, ürünü kaybedebilir, mutlaka bir aksilik çıkar, uğraşırsınız. (Aciliyeti olan ürünleri mağazalardan alın)

- Piyasadan çok daha ucuza satılan bir ürünü alacaksanız, beklediğinizden daha kalitesiz, defolu veya ufak sorunları olabileceğini göz önünde bulunarak sipariş verin. (Örnek: bir firma tşört kampanyası yapmıştı, tanesi 10tl den tşört satıyordu. Defolu bile olsa evde atlet niyetine giyerim diyerek 3 adet aldım, şansa sorunsuz çıktılar. Ama defolu da çıksalar geri yollamazdım :) )

- Sadece satıcı puanına değil satış adedine ve sattığı diğer ürünlere de bakın. Tek bir alanda uzmanlaşmış ve memnuniyet oranı yüksek olan, almak istediğiniz ürünün olumlu yorumu çok olan mağazaları tercih edin.

- Ve en önemlisi, aklınıza takılan en ufak bir soru işareti, güvensizlik, ürün hakkında olumsuz bir yorum varsa, o ürünü satın almayın. 3krş kar edeyim derken 5krş zarar edebilirsiniz.

Umarım internet alışverişlerinde acemi olan birilerine faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu1616 -- 22 Şubat 2019; 14:37:35 >

• n11 komisyoncudur. Ötesi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu1616

İnternet alışverişlerinde özellikle n11, gittigidiyor gibi satıcıları buluşturan, kendisinin sadece aracı görevi olan sitelerden alışveriş yaparken dikkat edilecek hususlar var.

Size yıllar boyu edindiğim tecrübeleri ve dikkat edilecek hususları sıralayayım:

- Hassas, narin, taşırken kırılabilecek eşya almayın. Satıcı sağlam yollasa da kargoluclar o ürünü kırmayı başarır, uğraşırsınız.

- Cep telefonu, laptop gibi pahalı elektronik ürün almayın, bir sorun halinde ithalatçi firma çamura yatar, iade kabul etmez, uğraşırsınız. (bu alanda uzman olan ve malı kendi satan sitelerden alın)

- Normal fiyatının neredeyse yarı fiyatına satılan marka ayakkabı veya tekstil ürünlerini almayın, yüzde 90 çakma çıkar, satıcı merdiven altı firma çıkar, iade almaz, uğraşırsınız.

- Acil ihtiyacınız olan ürünleri internetten almayın. Satıcı bekletebilir, geç kargolayabilir, zamanında kargolasa bile kargo firması teslimatı geciktirir, ürünü kaybedebilir, mutlaka bir aksilik çıkar, uğraşırsınız. (Aciliyeti olan ürünleri mağazalardan alın)

- Piyasadan çok daha ucuza satılan bir ürünü alacaksanız, beklediğinizden daha kalitesiz, defolu veya ufak sorunları olabileceğini göz önünde bulunarak sipariş verin. (Örnek: bir firma tşört kampanyası yapmıştı, tanesi 10tl den tşört satıyordu. Defolu bile olsa evde atlet niyetine giyerim diyerek 3 adet aldım, şansa sorunsuz çıktılar. Ama defolu da çıksalar geri yollamazdım :) )

- Sadece satıcı puanına değil satış adedine ve sattığı diğer ürünlere de bakın. Tek bir alanda uzmanlaşmış ve memnuniyet oranı yüksek olan, almak istediğiniz ürünün olumlu yorumu çok olan mağazaları tercih edin.

- Ve en önemlisi, aklınıza takılan en ufak bir soru işareti, güvensizlik, ürün hakkında olumsuz bir yorum varsa, o ürünü satın almayın. 3krş kar edeyim derken 5krş zarar edebilirsiniz.

Umarım internet alışverişlerinde acemi olan birilerine faydası olur.
    Bende hep internetten alışveriş yaparım. Ürünü almadan önce olumsuz yorumlara bakarım, sıkıntılı bir yorum varsa direk elerim orayı, sadece geçen sene sorun yaşadım. Onda da ürün gelince sağlam mı diye kontrol etmedim 14 gnlük süreyi geçirdim, ürün ucuz olduğu için de thh ile uğraşmadım.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hakkını araması için fatura fiş olması gerekli ama sanırım ya gelmedi yada attı. Bu aracı siteler bilgi paylaşmıyor genelde. Zaten parayı ucuza ve çok satış yapan dolandırıcı firmalardan kazanıyorlar.

Bizi koruyan tek şey satış fişi-fatura başka türlü çok uğraşıyorsun...
  • kbxyedek kullanıcısına yanıt
    Fatura ve fiş olmasa thh ye gidemez

• 10 Kasım siren muhabbetinden beri sildim ve çöp almadım, iyi ki de almamışım.
  • Türk sitelerinden yüksek tutarlı alışveriş yapmayı bırakalı çok oldu. Hele ki N11 den asla 50 tl ve üzeri alışveriş yapmam.

• N11 uygulamasını 11 Kasım 2018' de kaldırmıştım. Şimdi çok doğru bir iş yaptığımı tekrardan anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TREMİLA_ -- 22 Şubat 2019; 15:30:46 >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Ben gittim sözleşmeyle. :) Ürün fiyatı filan yazıyor sözleşmede. İnternetten başvurdum. Red yedim gerçi satıcı bilgileri isim adres vardı sadece. Bulamadılar kim olduğunu Gittigidiyorda satıcının TC sini filan vermedi. Sonra THH ye bizzat gidip gittigidiyor dan şikayetçi oldum ne oldu gidip bakmadım daha :( Satıcının parayı havuz hesabına yatırmasını bekliyorum. Satıcı dükkanı kapattı gitti bu arada

Ben ürün iadesi yaparken gelen herşeyi kargo ile geri gönderdim. Fiş çıktımı attımmı hatırlamıyordum. 30tl lik bişey ama satıcının tavrına çok gıcık olmuştum. Artık fiş fatura göndermedilerse onay vermeden iade ediyorum direk. Nası olsa kanun gereği iade kargosuda onlarda. Ya ucuza satamayacaklar yada düzeltecekler kendilerini...

İade ederken bile aslında faturaya pek gerek yok ama herkes istediği gibi yorumluyor kanunları.
    http://www.muhasebetr.com/yazarlarimiz/hakan/004/

Faturası olmadığı fikrine "Tebliğat yolladığım adresten geri dönüyor. Çünkü adamların vergi dairesine verdikleri numaradaki adres yanlış." demesinden vardım. Nasıl oluyorsa ayakkabıyı gönderip geri almış ama bu adresten. Kargo şubesinden kendileri alıp sorunu çözebilirler ama fişte faturada yanlış adres yazmak zor bence.Nitelikli dolandırıcılığa bile girer bu iş.

• valla ben bi hbden alıyom o da satıcı hbyse insan güvenemiyor çok dolandırıcı var
  • Hepsiburada daha beter, bana 2 kez kazık attı hepsiburada

• Hocam yazı için çok teşekkür ederim. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş.
  • özellikle bu tarz sitelerden imitasyonu çok kolay yapılabilinecek ürün asla almam. Bu güne kadar da hiç almadım. Sadece bir kere aldım bedeni uymadı geri gönderdim.
    Basit ucuz şeyler almaya bakın.
  • n11 uygulamasını kaldırdım ben de.
  • n11'de 2 yıl şatış yaptıktan sonra kapatan bir esnaf olarak n11 sadece müşteriye değil satıcı yönünden'de sıkıntılı türkiyede e ticaret dükkandaki esnaf mantığıyla işliyor.n11'de bu sorunlar son zamanlarda çok duyuyorum hb'dan bir yakınım 4 aydır iade bekliyor.internetten alışveriş şans işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-03-34 -- 23 Şubat 2019; 10:9:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.