Şimdi Ara

N8 alacağım fakat korkuyorum... (Güncel... Kararsızlar okusun...) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arka kapak sadece vidalar söküldüğünde açılabildiği için pili söküp takmak gibi bir işlem de yapamıyorsunuz. Telefon donduğu anda açma/kapama tuşu da çalışmadığı için beklemekten başka yapacak bir şeyiniz kalmıyor.

CNET ürün inceleme sayfasında okuduğum üzere tek parça kasadan oluştuğu için anladığım kadarıyla bataryayı istediğimiz an çıkartamıyoruz.Vidası filan varmış çıkarmak için ki bu tam bir angarya bence :(
    Sorum şu: peki telefon donduğu zaman ne yapacağız? Diğer telefonlarda hemen bataryayı çıkarıp bu durumdan kutulmak mümkün.Fakat N8 de bataryayı çıkarmak için vidaları filan çıkarmak gerekmesi hiç iyi değil bence.Yani cihaz donunca nasıl kurtulacak kullanan kişi?

• 10 sn kapama tuşuna basınca elektriği kesiyor
  • Aynen iphone gibi.Aç ma kapa ma tuşuna basınca kapatıyorsun.
    1 yıldır kullanıyorum Ama iphone'da hiç kapatma gereksinimi duymadım home tuşuna basıp menüye dönünce normal hale dönüyor.En çok gördüğüm olayı 1-2 saat telefonda konuştuğumda aramayı bitirince siyah ekran ama ve üstteki simgeler oluyor.ondada home tuşuna basınca eski haline geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxirabit -- 23 Ocak 2011; 16:01:05 >
  • yani n8 donunca 10 sn tek tuşa basılı tutmak normal telefonlarda ki bataryayı çıkarmak ile aynı işlevimi görüyor? Elektrik kesiminden anladığım bu sanırım.
  • bende n8 kullanıorum alalıı 1 ay'ı gectı ılk aldıgımda bnm telefonumda arızalıydı aldıktan 2 gun sonra kapandı bır daha açılmadıı aldğım yere goturdum anında değişim yaptılar(1 hafta içinde değiştirme hakkın var) su an hıçbir sıkıntıı yokk almak ısteyenlerr hiç düşünmedenn alsınn derimmm ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

Bir cihaz hakkında okuduklarınıza ve duyduklarınıza tamamen inanmadan önce, aşağıdaki makaleyi okumanızda büyük fayda var:

http://www.mobilbekcisi.com/3094/mobil-sektor-internet-medyasi-ve-dogru-bilgi

Hocam sizi beğeniyle takip ediyorum.Sitenize de sık sık gelirim.Makalelerin çoğunu okudum ve gerçekten önemli bilgiler edindim.

Eldarı fazla tanımam.Sizin de gerek site incelemelerinde ve sitedeki konu dağılımında,gerekse forumlarda yazdıklarınızda tarafsız olduğunuzu düşünmüyorum.Nokia yanlısısınız bana göre.

• off off N8 :)
  • gökmay o kadar anlattım değişim iade para iadesi tüketici hakları vs hala anlamadın hala millete yanlış bilgi veriyorsun.
  • fiyat yükselmesini buradaki telefoncular telefonun bulunmasının zorlaştığından olduğunu söylüyor adamlar 3-4 tane anca getiriyormuş geldiği gibi bitiyormuş sıra varmış (5-6 yere sordum) hepsi kapıyı 1100den açıyor 900e bulduysanız kaçırmayın derim
    5800 gibi %50 fiyat düşmesi beklemiyorum, bence bu telefonun fiyatı iphone4e bakıyor hemen hemen aynı maliyetteler ama iphone4 750$ n8 550$dan satılıyor
    n8in 1000liradan girmesini kimse beklemiyordu nokianın tepe ürünleri genelde 1500 civarından girer ülkemize
    bide artık fiyatını düşmesini beklediğin tel birden üretimden kaldırılıyor hala n97 n8den pahalı gözüküyor? (çoğu yerde öyle) fiyat politikaları çok değişti ama rayına oturmadı
  • C7 nin ekranı daha güzel. Ikisini de inceleyin beraber. Farkı göreceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybek1453
    quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

Bir cihaz hakkında okuduklarınıza ve duyduklarınıza tamamen inanmadan önce, aşağıdaki makaleyi okumanızda büyük fayda var:

http://www.mobilbekcisi.com/3094/mobil-sektor-internet-medyasi-ve-dogru-bilgi

Hocam sizi beğeniyle takip ediyorum.Sitenize de sık sık gelirim.Makalelerin çoğunu okudum ve gerçekten önemli bilgiler edindim.

Eldarı fazla tanımam.Sizin de gerek site incelemelerinde ve sitedeki konu dağılımında,gerekse forumlarda yazdıklarınızda tarafsız olduğunuzu düşünmüyorum.Nokia yanlısısınız bana göre.

Düşüncenize saygı duyuyorum. Kimisi Apple'ın yaklaşımını tercih eder ve Apple ürünleriyle mutlu olur, kimisi de Google'ın. Bense, belki mühendislik kökenli olduğumdan, talep ve beklentilerime en uygun davranan firma şu an Nokia olduğu için Nokia ürünleri kullanıp, doğal olarak halihazırda kullandığım ürün için diğerlerinden daha fazla araştırma yapıyorum.

"Şu an" deyişimin üzerinde özellikle durmak istiyorum, çünkü bugüne kadar kullandığım SonyEricsson ürün sayısı Nokia sayısından fazla. Yarın beklentilerimi Nokia ürünlerinden daha fazla karşılayan bir ürün olursa elbet onu kullanırım zira markasına bağışta bulunmak için değil kullanmak için ürün satın alıyorum. Zaten öbür türlü davranmamı sağlayacak kadar geniş bir gelirim de yok :)

Ancak yeterli bilgi sahibi olduğum konularda yazmayı tercih ettiğimden de, konu dağılımı da doğal olarak bilgim olan yöne kayıyor. (Ama konuların içeriklerinde yeri geldiğinde olumsuz hususları vurgulayarak, elimden geldiğince tarafsız davrandığıma inanıyorum)

Hatta sırf bu nedenlehttp://www.mobilbekcisi.com/2009/mobilbekcisi-hizla-buyurken-yeni-yazarlar-ariyor adresindeki yazımda "farklı bakış açılarına sahip ekip arkadaşlarına ihtiyacımızın arttığını" belirttim. İlgilenirseniz, formu doldurmanızdan büyük mutluluk duyarım.

Sitedeki tek incelemenin bir Nokia ürünü olması da, henüz siteden incelemek için ürün satın alacak kadar bir gelir elde edemediğimiz için, firmaların inceleme amaçlı ücretsiz ürün göndermesine muhtaç oluşumuz ve şimdiye kadar yalnızca Nokia'nın ürün göndermesinden kaynaklanıyor. Bir diğer büyük firma olan Samsung'la inceleme ürünleri için iletişime geçmeyi denedim, ancak kendi imkanlarımla başarılı olamadım. Yardımcı olabileceğinize inanıyorsanız, hiç vakit kaybetmeden seve seve iletişime geçerim sizinle.

Şunu da belirtmeliyim ki, çoğu kişi bilmez amahttp://forum.donanimhaber.com/m_29731556/tm.htm adresinde tam 2 yıl önce yazıya döktüğüm fikirlerim var, beni yargılarken bu yazıyı da değerlendirmenizi rica edeceğim.

Ama yine de kendi hakkımda yanılıyorsam ve objektifliğini yitirmiş bir Nokia yanlısıysam bile, "birden çok farklı kaynağa başvurmanız doğru bilgi edinebilmeniz için oldukça büyük önem taşımaktadır" diyebilen birisi olmam sanırım yukarıda söylediklerim konusunda samimiyetimi bir nebze ıspatlar.

Son olarak, bir tüketici olarak yazıyorum ve bu yüzdenhttp://www.mobilbekcisi.com/1770/al-birini-vur-otekine adresindeki tabloya canı gönülden inanıyorum (ki tabloyu oluşturup başkalarıyla paylaşan da benim). Hepsi birbirine az çok benzeyen, maksimum kâr elde etmek amaçlı ürünler üreten ticari firmalar. Hatta en sevdiğim alıntılardan biri:

quote:

Kâr amaçlı üretilen her şey görece eksik ve kısa bir süre için dayanıklı veya verimlidir. Öyle olmasa, ortada bir yılda multi-milyon dolarları bulan otomobil servis endüstrisi olmazdı. Ne de üç aydan kısa sürede modası geçen elektronik malzemeler olurdu.

Bolluk mu? Kesinlikle değil. Bolluk, arz - talep dengesini bozan, olumsuz bir şeydir. Eğer bir elmas şirketi normalden 10 kat fazla elmas bulursa, bu elmas arzının artmasına neden olur. Bu da elmasın fiyatının ve getirdiği kârın düşmesi anlamına gelir.

Gerçek olan; verimliliğin, sağlamlığın ve bolluğun, kâr dünyasının düşmanı olduğudur.

• @Gecebekcisi
    Oncelikle samimiyetiniz ve verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim.Soylediklerinize katiliyirum.Bir urun hakkinda fikir edinmek icin farkli kaynaklar kullanmak gerek.Siz de arastiracagim kaynaklarin basindasiniz.Makale yazacak kadar bilgim olsa bende sitenizde yazmak isterdim.Benim size nokia yanlisi demem takip edildiginizde biraktiginiz izlenim bu sekilde.
  • Hayırdır, ne demek istiyorsun sen? Yanlış bilgi var diyeceğine doğrusunu paylaşmayı denesen ?
    Benim anlamadığım bir şey yok da, senin anlatamadığın birşeyler olabilir mi?

quote:

Orijinalden alıntı: zanaks
    gökmay o kadar anlattım değişim iade para iadesi tüketici hakları vs hala anlamadın hala millete yanlış bilgi veriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 24 Ocak 2011; 9:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aybek1453

@Gecebekcisi
    Oncelikle samimiyetiniz ve verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim.Soylediklerinize katiliyirum.Bir urun hakkinda fikir edinmek icin farkli kaynaklar kullanmak gerek.Siz de arastiracagim kaynaklarin basindasiniz.Makale yazacak kadar bilgim olsa bende sitenizde yazmak isterdim.Benim size nokia yanlisi demem takip edildiginizde biraktiginiz izlenim bu sekilde.

Rica ederim :)

Dediğim gibi her üreticinin ürünlere yaklaşımı ayrı ve bunu otomobil sanayisiyle örneklemek mümkün. Mesela Apple yalnızca üst düzey ve tasarıma yönelik araçlar üreten bir Porsche iken, Nokia daha çok her düzeyde ve tasarımla işlevselliği çeşitli seviyelerde harmanlayarak araç üreten Toyota'ya benziyor.

Buradan hareketle bir Porsche kullanıcısının önceliğinin tasarım ve hız, bir Toyota kullanıcısının önceliğinin işlev ve ekonomi olduğunu düşünürsek; bir Porsche kullanıcısının Toyota ürünlerini, bir Toyota kullanıcısının da Porsche ürünlerini değerlendirmesine (örnek için bkz: Mesut Çevik ve N8) "tam" gözüyle bakmak yanlış olacaktır.

Bu nedenle bir ürünü, hem o üreticiyi yakından takip ve tercih eden kişilerden, hem de farklı tercihlere sahip kişilerden öğrenmek gerek. Belki reklam olarak algılanacak ama, sitemizdeki N8 incelemesinde toplamda 6 farklı kişinin emeğinin ve görüşlerinin olmasının sebebi de budur. Satılan ürünler üzerinden bir çıkarım olmadığı sürece (ki olsa, sanırım hala 2007 model bir telefon kullanmazdım, ben de meraklıyım son ve pahalı teknolojilere :)), kimseyi eksik bilgilerle yanlış yönlendirmeye dair bir motivasyonum olamaz (bu yüzden kapanan N8'ler hakkında bir haber yayınlamakta da sakınca görmedim)

Ayrıca hiç kimse tercihsiz ve beklentisiz olamaz, bu nedenle kimsenin (ürünlerinden birini kullandığı bir sektördeki) her markaya eşit uzaklıkta olabileceğine inanmıyorum, elbet biri diğerinden ona göre daha üstündür ki onun ürününü kullanıyordur. Bir yazar tercihlerini yazılarına bir yere kadar yansıtmayabilir, ancak bu durumda verdiği bilgi de mecburen üstün körü olacaktır.

Sizin takip ettiğinizde Nokia yanlısı olduğumu düşünmenizin sebebi de bu olsa gerek, yazılarımın çoğunda tercihlerime istinaden edindiğim ve güya her markaya eşit uzaklıkta olan yazarlardan edinmenizin biraz zor olacağı bilgileri veriyorum. Fakat bilgi vermekle, kişisel yorum yapmak arasındaki ince farkı çoğu kişi göremiyor.

Bu arada yalnızca makale yazmak için değil, güncel haberler yayınlamak için de farklı tercihlere sahip yazarlara ihtiyacımız var. Ben ne kadar istesem de kullanmadığım bir platform/ürün hakkında her türlü habere ulaşamıyorum, aynısı diğer yazar arkadaşlarım için de geçerli. HSBC'nin çok sevdiğim bir sloganı var ve bunu ekip arkadaşlarıma da aşılayarak sitede hayata geçirmeye çalışıyorum: "Farklı bakış açıları dünyamızı zenginleştirir". Kaldı ki farklı görüşleri sunmanın, sitenin "güvenilirliği" ve "sürdürülebilir başarısı" için önemli bir faktör olduğunun fazlasıyla bilincindeyiz.

Ekleme: Aklıma gelmişken söyleyeyim dedim, bilen bilir, N8 piyasaya sürülmeden önce "bekleyin, hemen almayın" anlamında bir çok mesajım oldu (bir örnek:http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=43534786http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=43720611 ). Haklı da çıktım, beni dinlemeyenlere / duymayanlara MobilBekcisi'nde yasal haklarını elimden geldiğince anlatıp yardımcı olmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 24 Ocak 2011; 8:52:07 >

• gökmay kardeşim aynı şeyi senin de yazdığın iki üç farklı konuda en az 10 defa yazdım. anlattım anlattım defalarca.
  • Burası forum, yazmaktan bıkılmaz. Ben yüzlerce konuya yaşadığım tecrübeleri yazıyorum. Bundan da asla kaçmıyorum.
    Herkesin bildiği doğruları paylaşması lazım, hem de yılmadan kardeşim....

quote:

gökmay kardeşim aynı şeyi senin de yazdığın iki üç farklı konuda en az 10 defa yazdım. anlattım anlattım defalarca.
  • Tamam bi daha yazayım son olsun. Sorunlu telefonu Ayıplı mal kapsamında 30 gün içersinde aldığın yere götürüp yenisiyle değiştirme yada paranı alma hakkın var. Sakin servisle falan uğraşmayın onlar kendileri uğraşsın. Satıcı mali geri almazsa miktara göre hakem heyetine yada tüketici mahkemesine gidebilirsiniz. Internet üstünden aldıysanız sorunlu olmasa bile 7 gün içinde ürünü begenmedim diyerek iade edebilirsin. Bunları sana cevap olarak diğer iki konuda da yazdım demekki okumamışsin. Neyse bunu okursun umarım.
  • Arkadaşım farklı bir şey yazacaksın sandım ama, benim nerdeyse iki yıldır yazdığım şeyleri yazmışın,
    iki yıldır sorun yaşayanlara destek olmaya çalışıyorum. Yılmayın, yıldırmasınlar sizi, mücadele edin, haklarınız şunlar, garanti böyle işliyor, TSHH prosedürü böyledir, servis sorunlarına dikkat, telefon seçimlerine dikkat diyorum hep. Okumama gibi bir sorunum yok ama yardımcı olmaya çalıştığım konuları merak ediyorsan onları okumanı tavsiye ederim,hem öyle 2-3 mesaj değil yazdıklarım, her yeni mağdura bildiklerimi ve tecrübelerimi bıkmadan "bu son olsun " demeden aktarmaya çalıyorum....

quote:

Tamam bi daha yazayım son olsun. Sorunlu telefonu Ayıplı mal kapsamında 30 gün içersinde aldığın yere götürüp yenisiyle değiştirme yada paranı alma hakkın var. Sakin servisle falan uğraşmayın onlar kendileri uğraşsın. Satıcı mali geri almazsa miktara göre hakem heyetine yada tüketici mahkemesine gidebilirsiniz. Internet üstünden aldıysanız sorunlu olmasa bile 7 gün içinde ürünü begenmedim diyerek iade edebilirsin. Bunları sana cevap olarak diğer iki konuda da yazdım demekki okumamışsin. Neyse bunu okursun umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 25 Ocak 2011; 9:49:18 >

• Arkadaşlar N8 sorunlu üretim ve yeni partiler için hiç nokia destek hattını aradınızmı ?

0212 337 17 17

arayan varsa bildirirse sevinirim
  • n8'de karar kıldın heralde hayırlı olsun.
    yanlız bence almak istiyorsan al yoksa yeni modeller geliyor zaten yakın zaman da.
    üzümün sapı incirin çöpü deme aylarca inceleyince almaktan bile vaz geçersin.
    Eyer karar kıldıysan kullanarak sorunlarını incelemeni tavsie ederim çünkü
    yeni parti yavaş yavaş çoğalıyor.

bu arada gecebekcisi nie ban yemiş onu anlayamadım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.