Şimdi Ara

N8 - Symban^3 Mini Qwerty Klavye Kurulumu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
10.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • süper bir yatay ve dikey klavye daha arkadaşlar. türkçeleştirilmiş HTC klavyesi. yeni modifiye ettim daha. taze taze soğumadan indirin :) yatay olan touchskin klasörüne dikey olan touchskinw klasörüne atılacak.

http://cid-7ab800345ae022e2.office.live.com/self.aspx/baiud/HTC%20Dikey%20%5E0yatay.zip

N8 - Symban^3 Mini Qwerty Klavye Kurulumu

• senin arşivde gezinirken indirmiştim bile hocam emeğine sağlık teşekkürler :) ;)
  • önemli değil hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 13 Haziran 2011; 22:10:52 >
  • ama şurası kesin bu HTC nin klavye harbi süper olmuş,yani swype yapsa orjinali olsa ancak bu kadar :)
  • bu arada,birisi seçilmiyor diye bi hatadan bahsetmişti.evet,n8 de benim de başıma geldi.ben de şöyle bi yol düşündüm ve çalıştı:

- programı tamamen kaldırdım,xplore ile c-data içindeki baidu klasörünü de sildim.
    - sonra programı kurdum
    - otomatik çalıştı ama kapattım
    - klavye dosyalarından birini seçtim (HTC oldukça güzel)
    - önce dikey olanın ismini HTC dikey den default yaptım ve xplore ile c/data/baidu/input/touchskin içine attım,değiştirilsin mi dedi ve değiştirdim.
    - sonra yatay olanın ismini aynı şekilde default olarak değiştirdim ve touchskinw içine attım yine değiştirme uyarısı verdi ve değiştirdim.
    - böylece çalıştı.

mantık şu,klavye skinlerinin ismini default olarak değiştirince,program bizim htc skinlerini kendi default skin i sandı ve bunu yedi :) ve böylelikle çalıştı :)

yardımcı olabildi isek ne mutlu bize :)

• evet o hata isimlendirme hatasından kaynaklanıyor.sadece kendi default klavyesi ve son güncellenmiş klavyeler olursa problem olmuyor. bu arada klavyeleri isteiğimiz şekilde modifiyeedebiliyoruz. hatta isteyen.f klavye bile yapabilir. çok basit
  • klavyeyi nasıl modifiye ediyoruz? .bdsk dosyaları askında zip dosyası. bunu winrar yada winzip ile açıyoruz. içindeki dosyalardan en26.ini ve en26.png küçük harflerin resim ve komut dosyası. s'li olanı ise büyük harflerin. ini dosyasını notepad ile.açıyoruz. gerekli harfleri düzenliyoruz. klavyelerden birini açıp nasıl olduğunu görebilirsiniz. en önmliside kaydetmek. dosyayıdarklı kaydet diyoruz. kayıt türünü tüm dosyalar formatıda unicode yapıyoruz. png dosyasınıda photoshopta düzenleyip aynı isimle kaydediyoruz. sonra tüm dosyaları yine zip dosyasın içine atıp uzantısını .bdskt olarak değiştirip tlelefona atıyoruz. yaptığınız klavyeleri burada paylaşmayı unutmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu program c7 ye olmuyor mu arkadaşlar ya?
  • olur hocam
  • olmuyor dostum ya. arkadaşın verdiği linke tıklıyorum htc yatay ve dikey isimli bi dosya iniyor. içinde de bdskt uzantılı iki dosya var. program falan yok yardımcı olabilirseniz sevinirim...
  • hocam konu başındaki linke tıkla. program orada. önce programı kurmalısın ve ayarlarını ilk mesajdaki talimata göre yapmalısın.
  • yeni oluşturduğum htc-melez dikey klavye. normal htc klavyede numerik kısımda sayılar yan yana olduğundan rakam yazmak zordu bunda numerik kısım olarak swype türü klavyenin tuş takımını kullandım. ayrıca sık kullanılan işaretleride harfleride z ile başlayan harfler kısmına yerleştirdim. o işaretleride aşağı yukarı çizgi çekerek çıkarabilirsiniz. indirdiğiniz dosyayı c:\data\baidu\input\touchskin klasörüne atıp baidu programına girerek 3.menüden ilk seçenekte htc-melezi seçiyoruz.

http://cid-7ab800345ae022e2.office.live.com/self.aspx/baiud/htc-melez.bdskt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 18 Haziran 2011; 15:29:39 >

• hocam eline sağlık da yatay klavyeyi de böyle melez yapabilirsen güzel olur,maşallah çok kullanışlı olmuş kullanılan sık karakterler direk ulaşılabiliyor.
    bir de hocam bu skinlerden başka nerelerden bulabiliriz,çeşit var mı baya,hani değişik birşeyler daha bulsak daha kullanışlı değişik orjinal birşeyler falan :)
  • hocam bi sorun buldum daha doğrusu tercih diyelim.mesaj yazarken alıcı kısma tıkladığımızda normal olarak sayısal tuş takımı çıkıyor ama oraya alıcı ismi yazdığımızda daha pratik oluyor direk rehberden otomatik tamamlıyor,bu htc melez klavyede sayısal tuş takımı çıkıyor tamam ama melez olmadan önce orada qwerty e geçiş için kısayol vardı o kaldırılmış geçiş yok sadece rakam girilebiliyor.o düzeltilirse hoş olur sanki :)
  • hocam sayısalda iken back tuşuna basıp sonra klavye tuşuna basarsan normal klavyeye geçiyor. değişik klavye olarak swype ve iphone klavyeleride var onları seçip kullanabilirsin
  • Htc-melez olarak isimlendirdiğim dikey klavye ve htc yatay klavyeyiyi yeniden modifiye ettim arkadaşlar. "." harfi boşluk tuşuyla yan yana olduğundan çok sorun oluşturuyordu. o sebeple dikey klavyede "." boşluk çubuğuna yukarı doğru çizgi yatay klavyede ise m harfine yukarı yada aşağı çizgi çekerek çıkacak şekilde yeniden ayarlandı. dosyaları aşağıdaki paylaşım klasöründen

https://skydrive.live.com/?cid=7ab800345ae022e2&sc=documents&id=7AB800345AE022E2%211824

htc dikey yatay.rar dosyasını indirip dikeyi c:\data\baidu\input\touchskin klasörüne yatayıda c:\data\baidu\input\touchskinW klasörüne atıyoruz ve baidu programını çalıştırıp 3.menüden tekrar dosyaları seçerek aktif hale getiriyoruz.

ilk defa kuracakların bu güncellemeyi yapmalarına gerek yok çünkü indirecekleri baidu.rar dosyasında klavyelerin en son hali mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdemirci -- 26 Haziran 2011; 14:15:53 >

• Arkadaşlar ben klavye dosyalarını indirdim ama c:\data\baidu\input\touchskinw dosyasını telefonun içinde bulamuyorum klavyeyi kurmak için cihaza format atmama gerek yok değilmi????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linka_try -- 29 Haziran 2011; 7:43:50 >
  • hocam telefonu usb depoloma modundan bağlarsan bulabilirsin. eğer telefonun dosya yöneticisi programını kullanıyorsan direk c:\baidu\input\touchskinw klasörünü görebilirsin. diğer programlarda c:\data\baidu\input\touchskinw olarak geçiyor.
  • Ne zamandır kurucam kurucam, uzun sürer diye tembellik ediyordum. Bu akşam kurayım dedim ama bende baidu klasörü içinde sadece backup diye bir klasör var, input yok. Bu backup klasörünün içindede baiduinput adlı bir sisx dosyası var. Klasörü kendim el ile mi ekliyeyim, bu sisx dosyasını telefona atıp kurayım mı yoksa bir şeyler ters gitmişde onu mu düzeltmem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 29 Haziran 2011; 21:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crn_knk
    Ne zamandır kurucam kurucam, uzun sürer diye tembellik ediyordum. Bu akşam kurayım dedim ama bende baidu klasörü içinde sadece backup diye bir klasör var, input yok. Bu backup klasörünün içindede baiduinput adlı bir sisx dosyası var. Klasörü kendim el ile mi ekliyeyim, bu sisx dosyasını telefona atıp kurayım mı yoksa bir şeyler ters gitmişde onu mu düzeltmem lazım?

c sürücüsünde data klasöründe olacak hocam. şu 250 mb olan sürücü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.