Şimdi Ara

n81 - 6500 slide karar veremdim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yarın kendime yeni bir telefon almayı düşünüyorum.Nokia 6500 slide - n81 - 6110 navigator bunlar arasında kararsız kaldım.

6500 slide: inceledim, telefonun görüntüsü ve eldeki hissi (yani sağlamlık kaliteden bahsediyorum) mukemmel gibi aslında zaten nokia 60 serisi sağlam olduğunu bilirim.Ayrıca beni bu telefona çeken diğer özellik ise telfondaki video görüntüyü tvye aktarabilmek!!! Video çekim yaparken 30 fps değerde kayıt yapmak buda dvd kalitesine yakın oluyormuş!! ekranı ise benim için yeterli.

n81: wireless olması!!!, 3d oyunları oynayabilmek, çift hoparlör.

6110 navigator: çift hoparlör, 3d oyunları oynayabilmek, gpsss.

aslında 1.tercihim 6500 slide 2.n81 3. 6110 navigator............daha onceden symbianlı tel kullandım ve cok sıkıntı cektim gec acılması ya da kapanması, menuler arasında yavaşlık olması, acil bir durumda yazdığım yani direk arama yaptığım numarayı sim yerine değilde tele kaydetmesi karışık menu beni symbiandan soğuttu....bu n81 telefonun symbian sistemi nasıldır? kullanan varsa bizahmet bana artılarını ve eksilerini yazarsa cok sevinirim ve ayrıca 6500 slide içinde bekliyorum.

teşekkür ederim.

• kamera faktörüne önem vermiyosan n81. kamerada önemli ve symbian önemli değilse 6500s.
  • aslında bende aynı seçimi dicektim ama en cok istediğin ozellıkler nedir telefonda ?? kamera mı goruntu mu ,wifi mi gps mi hangileri onemine gore bi sırala daha ii yardımcı oluruz sna kanımca
  • wifi internet yani n81 için beni ceken bu
    mpg4 30 fps kayıt yapabılıyormuş bunuda tvye aktarabiliyormuşuz nokia 6500 slide

yaa aslında almak istediim telefon 6500 slide ama n81 kafamı karıştırıyor...6500ı alsam hata yapmış olmam değilmi? yani ilerde elimde patlamasında

6500da beni bide enn çok cezbeden yanı telefonun goruntusu yapısı vs...

kronik arızaları varmı? en cok karşılaşılan sorunu nedir? bunları merak ediyorum.
  • başlık var orayı takip et..sen hem kamera ya hem gorunuse kapılmışsın bi kere.wifi yi cok kullanmazsın ztn oyuzden bnde 6500s derim
  • evett haklısınn aklım onda..bi bakalım arştrym abuksubuk arızaları yoksa yarın alcam...

saool
  • bu arada 6500s 30 fps değil 15 pfs de video kayıt yapıyor. vga(640*480) 15 fps 3p
    n81de aynı formatta video kayıt yapıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 30fps de kayıt yapabiliyor ayrıyetten 6500s ama qcif (176x144) formatında
  • quote:

Orjinalden alıntı: enigmaenergy

30fps de kayıt yapabiliyor ayrıyetten 6500s ama qcif (176x144) formatında

öyle bişey yok.milleti yanıltmayalım. dediğim gibi yapıyor... sitelere bak biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 25 Mart 2008; 13:30:42 >
  • ozmn nokia nın resmi internet sitesi milleti kandırıyo ben değil,eğer nokia nın kendi sitesindeki dogruysa sen kandırmış oluyosun

Edit: her buldugum siteye bakmam neresi en resmi oraya bakarım da soylerim.kimseyi yanıltmadım şimdiye kadar kandırmadımda !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 25 Mart 2008; 13:34:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enigmaenergy

ozmn nokia nın resmi internet sitesi milleti kandırıyo ben değil,eğer nokia nın kendi sitesindeki dogruysa sen kandırmış oluyosun

Edit: her buldugum siteye bakmam neresi en resmi oraya bakarım da soylerim.kimseyi yanıltmadım şimdiye kadar kandırmadımda !!

kardeşim, ne diyo orda Video kaydı: 4x yumuşak zoom ile VGA (15fps) HER VGA VİDEO ÇEKEN QCİF(176*144) FORMATINDADA ÇEKER..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 25 Mart 2008; 13:37:40 >
  • Video kaydı: 4x yumuşak zoom ile VGA (15fps) ve QCIF (30fps) çözünürlük. H.263 MPEG-4 in .3gp formatını destekler

ben mi yanlış okuyorum bide siz okuyun
    Edit: ahanda burda yazıo http://www.nokia.com.tr/A4487165

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 25 Mart 2008; 13:40:27 >
  • N81 telefonunun artıları wireless, hızlı ve sorunsuz s60 işletim sistemi, piyasadaki en kaliteli stereo hoparlörlere ve N91'den sonra samsung i450 ile birlikte en kaliteli kulaklık performansına sahip olmasıdır

6500 slide daha sağlam yapılı, çok başarılı 3mp kameraya ve hoparlörlere + fazlasıyla yeterli kulaklık performansına sahiptir. Bataryası daha uzun gider.

Her iki telefonu da alıp kullanmış biri olarak seçimini 6500 slide'dan yana yapmanı öneririm

Aklına takılan herhangi soru olursa buradayım
  • ya tamam benim dediğimi diyosun işte.. bu telefon en yüksek vga 15 fps çekiyo vga demek (640*480) demek.. ve seçeneklerden 176*144 ü seçersen (qcif) çekmeye başlar.anlatabiliyomuyum.
  • okee tmm anlaştık..uzatmanında manası yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: tek_korsan

ya tamam benim dediğimi diyosun işte.. bu telefon en yüksek vga 15 fps çekiyo vga demek (640*480) demek.. ve seçeneklerden 176*144 ü seçersen (qcif) çekmeye başlar.anlatabiliyomuyum.

n81 den vazgectim ama 6500 slide ve 5610 expressmusic arasında kaldım. hangisinin video kaydı iyi ise onu alcam ama aynı ise 6500 slide! kafam karıştı şuna bi bakın hiç bişey annamadım

nokianın sitesinde
    5610 expressmusic ön tanıtımında, 30 fpsde nerdeyse dvd kalitesinde çaldırmanın keyfini yaşayın.ama 6500 slide için bu şekilde bi tanmlama yok.

almak istediğim 6500 slide için
    GÖRÜNTÜLEME ve VİDEO
    Video kaydı: 4x yumuşak zoom ile VGA (15fps) ve QCIF (30fps) çözünürlük. H.263 MPEG-4 in .3gp formatını destekler

MUZİK ve MULTİMEDYA
    # Video streaming H.263 & MPEG4 (VGA, 30 fps’ye kadar) ve H.264 (QCIF 15fps)
    # Yerel video oynatma H263 ve 2048 kbps bitrate ile MPEG-4 için VGA’da 30 fps’ye kadar . 192 kbps H264 için 15fps QCIF
    # VGA'da görüntüyü TV çıkışına verme
    # QVGA 15 fps’de Videoyu TV çıkışına verme

Yukarıya yazdığım bilgilerden hiç birşey çıkaramadım! Video streaming yani video kayıt demek değilmidir 'vga 30 fps' yazıyor yoksa vga 15 fpsdemi kayıt yapıyor.eğer 30 fpsyi qcifde yapıyorsa düşük çözünürlükde hiçbir değeri kalmıyor önemli olan vga da 30 fps kayıt yapmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESSERSCHMITT -- 26 Mart 2008; 5:09:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MESSERSCHMITT

n81 den vazgectim ama 6500 slide ve 5610 expressmusic arasında kaldım. hangisinin video kaydı iyi ise onu alcam ama aynı ise 6500 slide! kafam karıştı şuna bi bakın hiç bişey annamadım

nokianın sitesinde
    5610 expressmusic ön tanıtımında, 30 fpsde nerdeyse dvd kalitesinde çaldırmanın keyfini yaşayın.ama 6500 slide için bu şekilde bi tanmlama yok.

GÖRÜNTÜLEME ve VİDEO
    Video kaydı: 4x yumuşak zoom ile VGA (15fps) ve QCIF (30fps) çözünürlük. H.263 MPEG-4 in .3gp formatını destekler

MUZİK ve MULTİMEDYA
    # Yerel video oynatma H263 ve 2048 kbps bitrate ile MPEG-4 için VGA’da 30 fps’ye kadar . 192 kbps H264 için 15fps QCIF

Yukarıya yazdığım bilgilerden hiç birşey çıkaramadım! Video streaming yani video kayıt demek değilmidir 'vga 30 fps' yazıyor yoksa vga 15 fpsdemi kayıt yapıyor.eğer 30 fpsyi qcifde yapıyorsa düşük çözünürlükde hiçbir değeri kalmıyor önemli olan vga da 30 fps kayıt yapmasıdır.

Nokia 6500 slide içinde aynı çözünürlükler geçerlidir

İki telefonun da video kayıtları aynıdır

Buradan bakabilirsin

http://europe.nokia.com/A4423145

• quote:

Orjinalden alıntı: MESSERSCHMITT

quote:

Orjinalden alıntı: tek_korsan

ya tamam benim dediğimi diyosun işte.. bu telefon en yüksek vga 15 fps çekiyo vga demek (640*480) demek.. ve seçeneklerden 176*144 ü seçersen (qcif) çekmeye başlar.anlatabiliyomuyum.

nokianın sitesinde

GÖRÜNTÜLEME ve VİDEO

MUZİK ve MULTİMEDYA

bende ilk yanılmıştım o yazıya bakarak.aslında orda şöyle demek istiyo yani en fazla 15 fps kayıt yapıyor,fakat 30 fps ile çekilmiş bi videoyu yine 5610da seyredebilirsin. anlamında.

evet ikisininde video formatı aynı

6500s. - 5610x.m. = vga(640*480) 15 fps 3gp.

• sana tavsiyem 6500s yerine 5610 al derim bn
  • teşekkür ederim..babam buguun 6500 slide almış hayırlısı olsun bakalım yarın elime geçecek :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.