Şimdi Ara

n96 8gb mı?...n86 8 gb mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle sorunsuz ,huzurlu bir telefon kullnmak dileğiyle herkese slmlar ...ben 1aya kadar cep telefonumu değiştirmeyi düşünüyorum..şuan kullandığım telefon nokia 6500slide.başlıktada belirttiğim gibi 2 model arasında karasız kaldım.dokunmatik ekranlı telefonları düşünmüyorum ,her mesaj yazışımda eziyet çekmek istemiyorum açıkçası..n96 we n86..bu 2 modelin artılarını we eksilerini bilen weya öncelikle kullanan arkadaşlar warsa bna yardımcı olmalarını,yorumlarını bekliyorum..bn bi süredir araştırıyorum ama sizlerin de görüşlerini almak istiyorum..aslında bu 2 model arasına n95 8gb da düşünüyodum ama 2 senelik bi telefon olduğu için pek sıcak bakmıyorum..kesinlikle nokia düşünüyorum..sürekli nokia kullandım ne kadar diğer markalarda da ii modeller olsada kullanmada zorluk çekeğimi düşündüğüm için istemiyorum..benm telefonda aradığm özellikler hızı-performası,kullanışlılığı, kamerası ve tabiiki görüntüsüdür...herkese teşekkürler.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenefrU -- 22 Ağustos 2009; 17:58:12 >

• Piyasadaki N86 larda made in china yazıyor. Bu biraz mide bulandırıcı geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Piyasadaki N86 larda made in china yazıyor. Bu biraz mide bulandırıcı geldi bana.

N86 ana konudan alıntıdır ;)

quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

beyler çin malı die geçiştirmeyelim bence.. çinliler ucuz yapmak için kaliteden kısıolar ki halkımızda ucuz mal hastası olduğu için türkiyede fena şekilde tutuluo.. isteseler eminim dünyanın en kaliteli mallarını piyasaya sürebilirler.. yani ne kadar para o kadar kalite.. gidip 100 milyonluk çin malı telefon alıpta kalite arıyorsanız sizin hatanız.. tam bişi diemicem ama belkide n86yı düzgün üretmişlerdir ;)

---------------------------------------------------------------------------

@SenefrU ben olsam N86 tercih ederdim.. nedense her zaman N96 bana kötü gelmiştir.. kasasının gevşekliğide ayrı bi sorun bence.. bazı N96 kullanıcıları kasası çok sağlam desede benim incelediğim N96 kasası çok gevşekti ve bu konuda bana katılan forumdan arkadaşlarda (örnek: _Maxy_) var.. şu ana kadar n86nın tek eksiğini ise symbian 9.2 olması olarak gördüm.. evet intte dolaşan fotolarda beklentiden kötü ama bence ilerki yazılımlarda düzeltilebilecek bu.. N86nın ekranının AMOLED olmasıda bi ayrıcalık.. ha N96nın ekranı 2.8 N86nınki 2.6 ama AMOLED ekran kalitesi ayrı fark atar.. ayrıca N86nın fm transmitterda ayrıcalığı.. birazda kendin incelesen kendine göre hangisiyse onu keşfedebilirsin ama ben olsam direk N86 tercih ederdim..

bu arada al sana nokia 4 büyükler XD (dokunmatiksiz 4 büyükler XD malum N97de büyük)

n96 8gb mı?...n86 8 gb mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 22 Ağustos 2009; 21:31:19 >

• 4 büyükler bunlar mı

bi kere kız istiyosan n96 yı unut

n95 8gb n82 den hatta n79 dan bile kötü bir telefon wifi olsun kamera olsun

n85 ise kamerada n82 nin gerisinde

bunların arasından en iyisi n86 dır inceleme imkanım oldu güzel bir telefon gündüz çekimlerde eminim başarılı olacaktır gece çekimlerinde ise xenon flaşı aratır

ekrana gelince dokunmatik olmayan telefonlarda ekran standart 320x240 dır bu ölçülerde ekran ne kadar küçük olursa görüntü o kadar net olacaktır

sanırım kızaklı telefon seviyosun o zaman en iyi kızaklı nokia n86 dır yüm tiplerde taştışılır

• boyut olarak büyük dedim kardeş
  • hee anladım arkadaşım pardon
  • bu arada N95 8GB ın kamerası N79dan iyidir.. N79 kamera performansı olarak rezalettir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence de ama n79 fanı çok şimdi hemen başlarlar ok şöyle yok böyle artık tartışmalardan yoruldum
  • Ben n96 önermem ilk olarak n95 8gb ve n95 te bir alt modelinde bulunan 3d hızlandırıcıdan mahrum bir cihaz n96..ayrıca çok kaba diye laf edilen n95 8gb yanında tüy siklet gibi duruyor..Hız olarakda aynı şekil bir alt modelinden geride 264mhz çift işlemci var n95 de 330 civarı çift işlemci vardı sanırsam...

n86da tasarımı hiç sevmedim rengini tam siyah yapmamışlar kötü bir renk olmuş tuş takımının rakamları berbat kızak üstündeki tuşlarda aynı şekil..n86 8mp yazmışlar bide 8mp cihaz piyasada hiç yok gibi...Amoled ekran artısı var yalnız bir alt modeldede kullanılan qvga ekrandan pek farkı olmuyor amo-LED ekranın özelliği ince olmasıdır bakın led-tv lerdeki teknoloji yani..

Ben nokia fanı olmama rağmen nokia hayal kırıklığı yarattı son cihazlarında bana göre...n97 de bile resistive teknoloji kullanmış 3.5 inchlik o ekranı arıya vermiş..Tabi diğer fonksiyonlarına ve karizması sağlamlığına laf yok..Umarım bu durumu düzeltirler..

Sana tavsiyem samsunga yönelmen..Ama nokia alacam diyosun bende nokianın şuanki modelleri parasının hakkını vermiyor diyorum...

• N95 gb al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreün

n86 8mp yazmışlar bide 8mp cihaz piyasada hiç yok gibi...

cidden bu durumu bende yadırgadım.. sanki ilk 8mpli telefonu nokia çıkardı
  • samsung innov8 düşün bence..

-video ses kayıt kalitesi eleştriliyor ama videoda autofocus yapan bi telefon innov8 yani kim ne derse desin görüntü kalitesi nserisinden üstün..

-innov8 kızağı açılınca uzun oluyor derler ancak o sağlam kızağı hiç bi nokia da bulamazsın.. zaten kapalıyken bu nokialardan daha ince ve şık..

-ekran o kadar net ve parlak ki oled zannedersin.. samsung ekran işini iyi beceriyor..

bu yukarıda saydığım şeyler dışında nokialardan ayrılan kısmı zaten yok.. aynı işletim sistemlerini kullanıyorlar ve nokialarla ne yapıyosan innov8 le de aynısını hatta daha fazlasını yapıyosun.. ben bi fm transmitter olmamasını eksi sayıyorum.. ama radyodan kayıt olayı var innov8 de bu bence zayıf bi transmitter dan daha işe yarar bi özellik.. metal kasayı ve çok kaliteli yapısını saymıyorum bile.. batarya kapağı yeter innov8 in öyle söyleyim..

bu arada piyasadaki omnia hd ile en iyi 8mp innov8 dir.. bu nokiaların çoğunu kullandım innov8 in kamerası kadar tatmin edici kameraları yok n serisinde.. dediğim gibi diğer gerçek hayatta kullanacağın özelliklerde de innov8 önde kimsenin bu telefonun değerini bilmemesi ve çok kimsede görmemek beni mutlu bile ediyor zaman zaman

bu n serisine çok fazla prim veriyor nokia cılar.. devam etsinler.. benim ağzım n95 konusunda iyi yandı berbat bi kalite.. n79,n82,n86 vs.. bence innov8 in yanında oyuncak kalıyor kalite olarak.. yine de parayı veren sizsiniz nokia ile daha fazla şey yapacağınızı düşünüyosanız alın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 25 Ağustos 2009; 3:28:56 >

• bu arada n96 8gb deil 16gb dır..
  • xenon flaş olamdıkça isterse 100mp olsun en iyi foto çeken cihazlar
    1-n82
    2-k850i

quote:

Orijinalden alıntı: illker84

samsung innov8 düşün bence..

-video ses kayıt kalitesi eleştriliyor ama videoda autofocus yapan bi telefon innov8 yani kim ne derse desin görüntü kalitesi nserisinden üstün..

-innov8 kızağı açılınca uzun oluyor derler ancak o sağlam kızağı hiç bi nokia da bulamazsın.. zaten kapalıyken bu nokialardan daha ince ve şık..

-ekran o kadar net ve parlak ki oled zannedersin.. samsung ekran işini iyi beceriyor..

bu yukarıda saydığım şeyler dışında nokialardan ayrılan kısmı zaten yok.. aynı işletim sistemlerini kullanıyorlar ve nokialarla ne yapıyosan innov8 le de aynısını hatta daha fazlasını yapıyosun.. ben bi fm transmitter olmamasını eksi sayıyorum.. ama radyodan kayıt olayı var innov8 de bu bence zayıf bi transmitter dan daha işe yarar bi özellik.. metal kasayı ve çok kaliteli yapısını saymıyorum bile.. batarya kapağı yeter innov8 in öyle söyleyim..

bu arada piyasadaki omnia hd ile en iyi 8mp innov8 dir.. bu nokiaların çoğunu kullandım innov8 in kamerası kadar tatmin edici kameraları yok n serisinde.. dediğim gibi diğer gerçek hayatta kullanacağın özelliklerde de innov8 önde kimsenin bu telefonun değerini bilmemesi ve çok kimsede görmemek beni mutlu bile ediyor zaman zaman

bu n serisine çok fazla prim veriyor nokia cılar.. devam etsinler.. benim ağzım n95 konusunda iyi yandı berbat bi kalite.. n79,n82,n86 vs.. bence innov8 in yanında oyuncak kalıyor kalite olarak.. yine de parayı veren sizsiniz nokia ile daha fazla şey yapacağınızı düşünüyosanız alın..

• quote:

Orijinalden alıntı: shamanmuratcan

xenon flaş olamdıkça isterse 100mp olsun en iyi foto çeken cihazlar
    1-n82
    2-k850i

quote:

Shamanmurat vazgeç artık yarım yamalak bilgilerle yorum yazmaktan hep takip ediyorum milleti yanlış yönlendiriyosun...
    INNOV8 2008DE EN İYİ KAMERALI CEP TELEFONU ÖDÜLÜNÜ ALDI...

• quote:

quote:

Yadırganmicak gibi değil hafızayı yazarsın o ayrı bişe çünkü hafıza kartı desteği falan hafıza farklı iştir kamera ne alaka onu anlamadım samsung pixon 2 ye bile 12mp diye belirtmemiş adında..

• quote:

Orijinalden alıntı: shamanmuratcan

xenon flaş olamdıkça isterse 100mp olsun en iyi foto çeken cihazlar
    1-n82
    2-k850i

quote:

hayır kardeşim ezbere konuşma.. xenon şart değil.. mp/sensör boyutu oranı en düşük olan ve perde hızını kontrol edebildiğin makinedir aslında gece iyi fotoğraf çeken direk xenonla alakası yok..

senin dediğin ancak bas-çek bişey ise doğru.. anı yakalamak için ( 1-2 sn bekleyecek durumunuz yoksa) ve yakın çekim,portre gibi çekimler yapıyorsanız bi fotoğraf makinesinin yerini alması için xenon şart.. gece manzara çekebilir misin n82 ile innov8 kadar başarılı ?? hayır.. ancak sadece zifiri karanlıkta 3 metreye kadar çekilen fotoğraflarda iyi olan makineye en iyi fotoğraf çeken alet olarak bakman saçma ki çoğunluk böyle yapıyor.. noise seviyesi gece en iyi olan telefonlardan biri olan innov8 i tercihine göre ya 1. sıraya ya da gece yakın çekim fotoğraf çeken biriysen daha çok n82 den sonraya koy bence doğrusu bu ki gece makroda en az xenon flaşlı n82 kadar iyi innov8.. k850 yi bence listeden çıkar

ve innov8 in örnek fotoğraflarına bir göz at bence ve birazcık fikir edin ne biliyim biraz fotoğrafçılık bloglarını oku vs..

Emreün

samsung "pixon12" modelinde dediğin gibi telefonun ön yüzünde 12mp olduğuna dair hiç bir ibare yok.. 8mp diye belirtmesinin nedeni nokia nın şamanmuratcan gibi türk halkına "aaaa bak olm 8mp" gibi ünlem cümleleri kurdurmak adınadır..

• Xenon flaş olmadan gece flaş çekilmez diyen birne daha fazla konuşmaya gerek yok illker84 Xenon flaşın etkisi 2-3 metredir yani yakın objeler için gerekli. O mesafe 4 metre bile olduğu zaman senin o herşeyini bağladığın xenon bir işe yaramıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Yadırganmicak gibi değil hafızayı yazarsın o ayrı bişe çünkü hafıza kartı desteği falan hafıza farklı iştir kamera ne alaka onu anlamadım samsung pixon 2 ye bile 12mp diye belirtmemiş adında..

açıkcası bence nokia ilk defa 8mp telefon çıkardıya ona çok sevinio ve kendince hava atmaya çalışıo

• valla açıkçası n86 kamera ünitesi farklı ve dahili hafızası fazla olan bi n85 ten ibaret ve bence n85 daha kibar daha hafif ve şık.. aradaki fiyat farkına 5 yerine 8 mp lik kamera çok bi fark yaratmıyor ne yazık ki.. dahili hafızayı da geçiniz telefon bu hafızayı harici hafıza gibi ayrı hafıza gibi gösteriyor zaten bi 16 lık kart alır n85 e geçersiniz..

kısaca n86 ile n85 arasındaki aradaki fiyat farkına fotoğraf makinası alırsınız.. yok ben illa alıcam diyorsanız innov8 e bakın o tatmin ederse onu alın 8mp de.. yoksa paranız cebinizde kalsın bi süre daha..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.