namuslu kadının başı kapalı olur eteği uzun olur... yorumsuz
Bir kavramın topluma uygun olması namustur.
quote:
Orijinalden alıntı: OrijinalAdam
@OrijinalAdam
Ben çok gördüm başını kapatıp başka yerlerini açan, yanlış anlama baş örtüsüne lafım yok ama bunu perde diye kullananlar var.
quote:
Orijinalden alıntı: southsayer
@OrijinalAdam
Ben çok gördüm başını kapatıp başka yerlerini açan, yanlış anlama baş örtüsüne lafım yok ama bunu perde diye kullananlar var.
bunu orjinal adam sölememişki videodaki eleman söylüyor birde eteğin altına pijama giyer namuslu kadın diyor vay anam vay
Sondaki kızlar azıtmış belli
Bana soracak olursanız namus hiçbirşeydir.
Not:bu konu çok tartışma konusu olur
quote:
Orijinalden alıntı: OrijinalAdam
Daha çok geri kalmış,baskı altında ezilmiş erkeklerin olduğu toplumlarda kadının evdeki baskıya rağmen kaçmamasını sağlamak için uydurulmuş afrika kabilelerinde bile görülmeyen saçmalık. Eşitlikse eşitllik,değilse değil arkadaş.Erkek yapınca suç olmayan kadın yapınca da olmayacak,erkek yapmıyorsa zaten sorun yok demektir...
quote:
Orijinalden alıntı: obt
Sondaki kızlar azıtmış belli
Bana soracak olursanız namus hiçbirşeydir.
Not:bu konu çok tartışma konusu olur
namus ne mini etektir ne uzun etektir.. ne bikinidir ne çarşaftır..
namus ahlaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: ttt01
quote:
@OrijinalAdam
bunu orjinal adam sölememişki videodaki eleman söylüyor birde eteğin altına pijama giyer namuslu kadın diyor vay anam vay
Alıntıları Göster
Koskoca TRT'yi yönetmek ama türbanlı First Lady'nin uzattığı eli sıkmayıp havada bırakmak olsa gerektir. İzleyelim.
Başını Kapatıcak , Eteği uzun oLucak , Altında Pijama Olucak , Evde Balkona Cıkmıcak Cama Cıkmıcak , Benim Getirdiğim Paraya İtimat edicek Yani Çalışmayacak.
Yazık Ki Ne Yazık... Nereye gidiyor Bu Türkiye
Bence Namus : İnsan Kendini Nasıl Rahat Hissediyorsa O'dur. Namussuzluk ta Görecelidir. Kimine Göre Ayıp Olan Bir Şey Kimine Göre Normal Gelebilir.
Yok başka anlamda söylemişdim yanlış algılandı özür dilerim anlatım biçimim yüzünden
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ttt01
quote:
@OrijinalAdam
Yok başka anlamda söylemişdim yanlış algılandı özür dilerim anlatım biçimim yüzünden
Alıntıları Göster
Namus, doğru olmaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: kNiFé $
Başını Kapatıcak , Eteği uzun oLucak , Altında Pijama Olucak , Evde Balkona Cıkmıcak Cama Cıkmıcak , Benim Getirdiğim Paraya İtimat edicek Yani Çalışmayacak.
Bence Namus : İnsan Kendini Nasıl Rahat Hissediyorsa O'dur. Namussuzluk ta Görecelidir. Kimine Göre Ayıp Olan Bir Şey Kimine Göre Normal Gelebilir.
şey çok komik balkona çıkmıcak diyen adam elini karısının omzuna koymuş o sahne çok komik
quote:
Orijinalden alıntı: colddplay
quote:
şey çok komik balkona çıkmıcak diyen adam elini karısının omzuna koymuş o sahne çok komik
Alıntıları Göster
namus, insan ürünüdür.. göreceli ve değişkendir...
quote:
Orijinalden alıntı: colddplay
quote:
Alıntıları Göster
Bizim gibi toplumlarda kadının erkeğe boyun eğmesidir. Videoda'da görüyoruz bazılarının görüşlerini. Eteği uzun olacakmış, başını kapatacakmış, erkeğin sözünden çıkmayacakmış, kendi görüşü olmayacakmış, ne denirse onu yapacakmış. Bu kadar üstünde durdukları namusun daha doğru dürüst tanımını bile yapamıyorlar. Yazık gerçekten.
Kişisel görüşüm namus bir insanın! kendine olan saygısıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
Bizim gibi toplumlarda kadının erkeğe boyun eğmesidir. Videoda'da görüyoruz bazılarının görüşlerini. Eteği uzun olacakmış, başını kapatacakmış, erkeğin sözünden çıkmayacakmış, kendi görüşü olmayacakmış, ne denirse onu yapacakmış. Bu kadar üstünde durdukları namusun daha doğru dürüst tanımını bile yapamıyorlar. Yazık gerçekten.
Kişisel görüşüm namus bir insanın! kendine olan saygısıdır.
Alıntıları Göster
namus;etek altına pijama giymektir..
quote:
Orijinalden alıntı: OttoVonBismarck
Alıntıları Göster
kitaplarda namus = kızlık zarı diye geçiyo
quote:
Orijinalden alıntı: OttoVonBismarck
Alıntıları Göster
Namus Kaybedilmemesi Gereken Değerlerdir Senin bacına kızına bakılmasını istemediğin gibi başkasının bacına kızına bakmamak ona el sürmemektir Helal dışına çıkmamaktır namus.. Namusda bi yere kadarmış vay namussuz..
Zaten senin bacına kızına bakılması seni rahatsız etmiyorsa ne konuşursun namus sen en iyisi sus..
quote:
Orijinalden alıntı: Sekobro
kitaplarda namus = kızlık zarı diye geçiyo
Alıntıları Göster
tdk da namus :Bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet. 2. Dürüstlük, doğruluk