Şimdi Ara

Bu hayat nedir yahu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne saçma bir canlıyız böyle. Bir canlı Dünya'ya gelir, büyür, okula gider, gelişir, işe girer, evlenir, çocuk sahibi olur, emekli olur, yaşlanır ve ölür. Eee sebep? Nedir yani bu tantanalar? Noldu yani yaşadıysak? Şunun şurasında en fazla 50-60 yıl yaşayıp sonrasında ölücez. Çok mu gerekliydi yaşamak? Yok iş derdi, yok para kazanma derdi, yok mücadele derdi, ne gerek var bunlara, ölüp hiçliğe karışmak daha mantıklı geliyor.
    Beyin diye bir organımız var, dış Dünya'yı daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor, fakat dış Dünya'yı anlama konusunda yine aciziz. Dış Dünya'yı anlama konusunda sadece son 3-4 bin yıl bilgi birikimine sahibiz, en azından modern insan topu topuna 200-300 bin yıl önce varoldu. O kadar yılın sadece son 3 binlik şeye Dış Dünya'yı anlamaya çalışmışız. Hepimizde değil bu arada, sadece bilim insanları felan.
    Biraz kafayı kaldırıp bakın çevrenize ne oluyor, ne bitiyor, biz kimiz, nasıl yaşıyoruz, niye yaşıyoruz noluyo la bir silkelenin. Saçma sapan masallarla kendinizi kandırıp oyalamayın.
    Bir de bu kadar şeyin içinde sanki bütün yaşamı çözmüşüz gibi bir de bu Dünya'ya çocuk getiriyoruz. Oğlum, kızım, ay canımm, bırakın lan bu ayakları. 2-3 dk zevk için katlandığınız durumlara bak. Bilmediğiniz bir hayata canlı getiriyosun sonra cefasını biz çekiyoruz kardeşim. Getirmeyin şu Dünya'ya canlı felan, kendinizi kandırıyonuz.

Olum böyle bir hayat mı olur yahu sabret sabret bir yere kadar yani. Durup dururken anlamsızca çevremi gözleyince bi gülme tutuyor. Herşey çok saçma ve anlamsız. Nasıl bi oyunun içirisindeyiz anlamadım ki. Of.

• aynı şeyleri düşünüyorum.
  • ne yapalım intihar mı edelim diyorsun :D ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.LeonelMeNaldo

ne yapalım intihar mı edelim diyorsun :D ?

Hayır,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

quote:

Hayır,

İman etmezsen cehennemde sonsuza dek yanacaksın. Pişmanlığın da fayda etmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaravelUsta -- 28 Haziran 2017; 20:43:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #AtheistProblems
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaravelUsta

quote:

quote:

Hayır,

İman etmezsen cehennemde sonsuza dek yanacaksın. Pişmanlığın da fayda etmeyecek.

Sırf kendisine iman etmedi diye, kendi yarattığı bir varlığa azap göstermek, anlıyorum Bu tür şeyleri burada konuşmayalım hocam, sonra uzaklaştırma alıyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok düşünme al bi snickers ye

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır,

Sırf kendisine iman etmedi diye, kendi yarattığı bir varlığa azap göstermek, anlıyorum Bu tür şeyleri burada konuşmayalım hocam, sonra uzaklaştırma alıyoruz

Tek koşul. İnanan ile inanmayanı aynı yere koymasını beklemiyordun herhalde.

• Felan demeseydin ciddiye alabilirdim.

• quote:

Oğlum, kızım, ay canımm, bırakın lan bu ayakları. 2-3 dk zevk için katlandığınız durumlara bak. Bilmediğiniz bir hayata canlı getiriyosun sonra cefasını biz çekiyoruz kardeşim. Getirmeyin şu Dünya'ya canlı felan, kendinizi kandırıyonuz.

Keşke ailende senin gibi düşünseydi de bu saçma konuyu görmeseydik. Ne yapalım cefasını çekmek bize düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 28 Haziran 2017; 22:32:41 >
  • fazla düşünme kafayı yersin
  • Tüm bu tantanalara ölünceye kadar sabrediyorum. Yok saydığınız Tanrının karşına namuslu ve temiz gitmek istiyorum. Yaşamın sebebi milyonlarca yıldır tartışılmakta ve sonuç binlerce farklı teori. Az evvel 26 yaşında bir komşumuzun trafik kazasında yanarak öldüğü haberini aldım. Belki o da düşünüyordu bunları ölmeden evvel.
  • quote:

quote:

quote:

Hayır,

Sen de yobazlardan birisin,gerçekler acıtır.Müslüman olan ben bile senden iğreniyorum,haşa sen mi karar veriyorsun insanların nereye gideceğine? Dinden çıkarsın benden söylemesi ne diye insanlara karışıyorsun.

• Keşke.
    @YOURMOVE
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

quote:

quote:

quote:

Hayır,

Sen de yobazlardan birisin,gerçekler acıtır.Müslüman olan ben bile senden iğreniyorum,haşa sen mi karar veriyorsun insanların nereye gideceğine? Dinden çıkarsın benden söylemesi ne diye insanlara karışıyorsun.

İman etmeyenin cehennemde sonsuza kadar yanacağını öğrenemediysen diyecek lafım yok.

Bu benim değil Cenab-ı Hakk'ın kesin hükmü. Ayetlerde doğrulanmıştır. Bundan ne anlıyorsun? Anlama sorunun varsa söyle bilelim.

• Bu yüzden cennetin ve cehennemin varlığına inanıyorum. Bu kadar kısa bir dünyaya bos yere gelmenin baska bi izahı yok. Cennet icin bir sey yapıyormusun diye sorarsanız hic bir sey yapmıyorum. Her gün günah islemekten baska

• kafaya tek kurşun. ve ebedi rahatlık. az kaldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediklerinde tamamen haklısın. düşündüğüm zaman ölümden sonra hayat olmasını bile istemiyorum. yeter bu kadar saçmalık. yatağa girip uyuyorsun rüyansa saçmalıklar kalkıyorsun çevrendeki saçmalıklar. patronunun bi bardak viskisine 1 hafta çalışan insanları uyutmak için yaratılmış bir takım inançlarla dönüyor dünya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

quote:

quote:

quote:

Hayır,

İman etmeyenin cehennemde sonsuza kadar yanacağını öğrenemediysen diyecek lafım yok.

Bu benim değil Cenab-ı Hakk'ın kesin hükmü. Ayetlerde doğrulanmıştır. Bundan ne anlıyorsun? Anlama sorunun varsa söyle bilelim.

Kimsenin imanını bilemezsin.Ateist olsa bile sen ona cehennemde yanacaksın dersen şirk koşmuş oluyorsun.Git araştır dinsiz,kafir,yanacaksın gibi kelimeler şirk koşmaktır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.