Şimdi Ara

[NAND] htc HD2 (Leo) için Android Kurulum Rehberi (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.099
Cevap
7
Favori
289.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bildiğim kadar tüm sense romlarda böyle fakat çok ta önemli değil bence. Rom hızlı ve stabil çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur.Kalender

quote:

Orijinalden alıntı: ftd

quote:

Orijinalden alıntı: Onur.Kalender

quote:

Daha önce yazdığım adımları ile aynı:

1. Önce recovery'yi 140mb yapın. (eğer 140mb ise bu adıma gerek yok)
    2. Sonra recovery açıp wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik yapın
    3. Şimdi romu kurun ve işlem bitince daha recoverydeyken bu kerneli kurun :http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=776288&d=1320771726
    4. Restart edin, telin açılması uzun sürebilir sabırlı olun.

Dediğiniz adımlara göre 1.9 ve ardından karnel kurulumu yaptım, açılmasını bekliyorum.
    Bundan sonra ekranla ilgili bir fix kuracak mıyım?
    Daha önce EGL_FIX_TRIB kurmuştuk, yine ihtiyacımız olacak mı?

başka fix'e gerek yok. yatay çizgiler sorununun fixi kernelin içinde.

Bu arada herşey çalışan, eksiksiz ve görseli güzel bir rom yok maalesef ama öyle bir noktaya gelindi ki bunun olması imkansız gibi görünüyor, çünkü geliştiriciler tam belirli noktaya gelmeyi başarıyorlar sonra yeni bir rom çıkıyor (örneğin ICS) ve bu sefer sil baştan herşey yeniden başlıyor :)
    eğer boş zamanınız varsa ve ICS merak ediyorsanız denemek isteyenler link :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1354267

Teşekkür ederim, sonunda istediğim gibi bir ROM a kavuştum :)

Bu arada hava durumu nu açtığımda hala bazı sıkıntılarım oluyor.
    Mesela güneşli görünürken aşağıda geçen bulutların bir kısmı atlama yapıyor.
    Takılıp atlıyor sürekli, sizde böyle bir sorun var mı?

Bu kadar ufak şeylere takılmayalım :)

• Evet bende onu diyorum işte bu yeni çıkan Android 4.0 da herşey düzgün olacakmı aceba? yani hem görsellik var resimlerden gördüğüm kadarıyla hızı vs stabil olursa süper olur. o zaman şöyle yapacaz, ocak ayını bulur herhalde biz htc hd2 kullanıcılarının yeni android 4.0 'ın full versiyonu ile tanışması,bu yüzden şimdlik o güne kadar idare edecek stabil bi romla geçinmek o da herhalde Typhoon cm7 gibi gözüküyor...
  • 1-2 rom kurulumu WM'ye dönme vs. derken telefon aptal bir hal aldı. Task29 yapmaya çalıştığımda %19da kalıyor cihaz, 270 diye bir hata kodu veriyor.

magdlr atmaya çalışıyorum atmış gibi yapıyor ancak açılışta çalıştıramıyorum..

nedir problem ?
  • arkadaşlar telefonumun ekranı bozuldu servise verdim bir süreliğine size yardımcı olamıyacağım :(
    sadece şunu yazmak istiyorum android 4 romlardan birsüreliğine uzak durun, geliştirilmesi gerekiyor
  • quote:

arkadaşlar telefonumun ekranı bozuldu servise verdim bir süreliğine size yardımcı olamıyacağım :(
    sadece şunu yazmak istiyorum android 4 romlardan birsüreliğine uzak durun, geliştirilmesi gerekiyor

geçmiş olsun arkadaşım. bence ekranın bozulması güzel oldu. yeni dokunmatik ekran daha güzel olacaktır. hd2 lerin ortak sorunu olan resimleri büyütüp küçültmede veya nette işlem yaparken dokunmatik ekranın titremesi veya saçmalaması dokunmatik ekranın değişmesi ile son buldu. umarım seninki de böyle olur.

bu arada energy nin runny 3,5 sense romunu kullanıyorum. üstüne xda da tavsiye edilen kerneli yükledim. ne glitch ne de başka sorun. şimdilik işimi görüyorum. ayrıca çok da hızlı rom olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 22 Kasım 2011; 21:33:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

quote:

Orijinalden alıntı: fugeetive

@ramazanyurt: bu konuda konustuk.market access diye bir program war sim karti degisik ulkelerin gsm operatoru gibi gosterip markette parali uygulamalarida aciyor.ma degerlerinede current widget adli ufak bi program yardimiyla gorebilirsiniz.markette mevcut

tamamdır kardeş. onu yükledim. yalnız benim sd kart 8 gb ama android 200 mb gösteriyor. kartı pcye taktığımda 7 gb lık bölüm belli olmayan biçimde gözüküyor(disk hizmetlerinden). sd kartı formatlayayım mı yoksa android yüklerken kendisi mi yaptı?

ekleme: alet zaten root durumda. yalnız applaneti kurmadı. "uygulama yüklenemedi" diye uyarı verdi. birde marketaccess.zip içinden çıkan dosyaları nereye yükleyeceğim?

sorununuzu çözmüşsünüzdür ancak belki aynı problemi yaşayan vardır diye anlatayım istedim, geçenlerde bende android işletim sistemi yüklerken veya windows mobilee dönerken tam hatırlamıyorum 4 gb lık hafıza kartım 200mb lık olmuştu, bilgisayara takıp baktığımda ise 200mblık bölüm kullanılabilir 3,5gb lık bölüm ise unformat şeklinde yani biçimlendirilmemiş gözüküyordu(buna nerden bakacaz diyenler için; windows 7 de masaüstündeki bilgisayara sağ tıklatıp manage/yöneti seçin açılan ekranda soldaki menüde disc management/disk yönetimi) bölümünü seçin ve açılan ekranda bilgisayarınıza bağlı tüm depolama aygıtlarının orada olduğunu göreceksiniz...) netten araştırdım türk sitelerinde hiçbir sonuç çıkmadı çözüme yönelik, yabancı forumlarda araştırdığım kadarıyla bir yöntem buldum ve denedim sonuç başarılı!!!

öncelikle buradan (https://www.sdcard.org/downloads/formatter_3/) sayfanın en altından windows veya mac işletim sistemimize göre olan programı indiriyoruz ardından programı açıyoruz, hafıza kartımızı bilgisayara bağlıyoruz ve program hafıza kartımızı tanıyor ve ekranında gösteriyor, bu arada eğer hafıza kartınızın boyutu 200 mb a düşmüşse programda ilk başta 200mb olarak görecektir telaş yapmayın, programın üzerinden "option" butonuna tıklayın, açılan pencereden "FORMAT TYPE" seçeneğini "quick" den "FULL(ERASE)" a döndürün, aşağıdaki seçeneği ise on yapın ve "ok" tuşuna basın, tüm ayarlar bitti şimdi FORMAT tuşuna basıp işlemin bitmesini beklemeliyiz...

taaa taaamm artık hafıza kartınız esas gerçek boyutuna kavuştu... bende sorunsuz çalıştı, yabancı forumlarda da çalıştığını söylüyorlar, denemekte yarar var, herkese iyi forumlar

• quote:

arkadaşlar telefonumun ekranı bozuldu servise verdim bir süreliğine size yardımcı olamıyacağım :(

@ftd bende değiştirmeyi düşünüyorum ekranı. Özellikle mesaj yazarken çıldırma noktasına geldim. Fakat, ürünün faturasını yada herhangi bir belgeyi bulamıyorum. Media Markt'tan almıştım. Garantisini belge olmadan kontrol etme şansım yok mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chirkinordek

quote:

@ftd bende değiştirmeyi düşünüyorum ekranı. Özellikle mesaj yazarken çıldırma noktasına geldim. Fakat, ürünün faturasını yada herhangi bir belgeyi bulamıyorum. Media Markt'tan almıştım. Garantisini belge olmadan kontrol etme şansım yok mu acaba?

eğer kvk ise kvkteknikservis.com adresinden imei numarasını girerek garantili olup olmadığını anlıyorsunuz. zaten kvk teknik servisi (ankara için söylüyorum) garanti belgesi vs almıyor. sadece batarya ve telefonu alıyorlar. sonuçta seri nosunda veya imei ye göre garanti bilgisi çıkıyor.

benim ekran da değişti. şimdi inanılmaz güzel oldu dokunmatiği.

• quote:

quote:

quote:

eğer kvk ise kvkteknikservis.com adresinden imei numarasını girerek garantili olup olmadığını anlıyorsunuz. zaten kvk teknik servisi (ankara için söylüyorum) garanti belgesi vs almıyor. sadece batarya ve telefonu alıyorlar. sonuçta seri nosunda veya imei ye göre garanti bilgisi çıkıyor.

evet ramazan arkadaşımızın dediği gibi telefonu götürmen yetiyor. Barkod okuyucusuyla pilin altındaki barkodu okuyorlar. Faturaya gerek yok. Ama pilin altında KVK yazması lazım

• Merhaba arkadaşlar, daha önce forumlarda rastlamadığım ilginç bir sorunum var. En başlarda kişilerime atadığım fotoğraflar SMS listesinde görünürken bir süre sonra görünmemeye başladı sizce sebebi ne olabilir?
  • Sabah telefon durduk yere kendini resetledi ve açıldığında kurulum dili seçmemi istedi.
    Nasıl olduğunu anlamadım ama daha önceden yüklü uygulamalar görünmesine rağmen çalışmıyor ve cihaz yeterli bellek yok diyip duruyordu.
    Acil telefon etmem gerekmesine rağmen tüm işlerim aksadı, şimdi yeniden ROM kurulumu yapıyorum! :(
  • birisi bana HSPL'yi nasıl eski haline getireceğimi kısaca anlatabilir mi? 2.8 HSPL'yi bi' türlü değiştiremiyorum da..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet ramazan arkadaşımızın dediği gibi telefonu götürmen yetiyor. Barkod okuyucusuyla pilin altındaki barkodu okuyorlar. Faturaya gerek yok. Ama pilin altında KVK yazması lazım

Cihazım KVK'dan garantili. İlk Türkiye'ye geldiğinde almıştım HD2'yi. Fakat, kvkteknikservis.com sitesinde bulamadım, garanti sorgulama yerini :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cihazım KVK'dan garantili. İlk Türkiye'ye geldiğinde almıştım HD2'yi. Fakat, kvkteknikservis.com sitesinde bulamadım, garanti sorgulama yerini :(

http://www.kvkteknikservis.com/KVK/condition.asp

buradan bakabilirsiniz

• quote:

quote:

@ftd sıralamayı tekrar yazabilir misin? Bu arada v1.9 sonmuş muhtemelen. Artık daha nadir updateler çıkacakmış.

daha önce yazdığım adımları ile aynı:
    1. Önce recovery'yi 140mb yapın. (eğer 140mb ise bu adıma gerek yok)
    2. Sonra recovery açıp wipe data,wipe cache ve advanced basıp wipe dalvik yapın
    3. Şimdi romu kurun ve işlem bitince daha recoverydeyken bu kerneli kurun :http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=776288&d=1320771726
    4. Restart edin, telin açılması uzun sürebilir sabırlı olun.

Bu arada geliştiriciler artık ICS çalışacaklar. Yakında yeni işletim sistemini göreceğiz ama sense uzun bir süre olmayacak çünkü ICS çıkan telefonu henüz yok. HTC Edge diye bir telefon ilerleyen aylarda çıkacak. Onda olacağından bahsediliyor. Bekleyip göreceğiz :)

@ftd, önerdiğin kernelden daha iyisi çıktı mı ?

• Üstadlar wifi ile markete girdiğimde download edemiyorum. Geri kalan herşey normal fakat sadece indirme olmuyor. Bunun çözümü nedir ? Romla alakalı değil yeni rom kurdum yine aynı. Bir sorum daha var. Android marketten indirdiğim dosyalar nereye kayıt oluyor ? Bu dosyaları hafıza kartına atabilir miyim ?
  • mwakiousRUNNINGrom sense 3.5 yeni bir rom çıkmış:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1282281
    güzele benziyor ama telefonum henüz gelmedi deneyemedim :(
  • quote:

mwakiousRUNNINGrom sense 3.5 yeni bir rom çıkmış:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1282281

Dostum sense romlarda ekranin cizgi cizgi olmasini nasil onleyecegiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

quote:

mwakiousRUNNINGrom sense 3.5 yeni bir rom çıkmış:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1282281

Dostum sense romlarda ekranin cizgi cizgi olmasini nasil onleyecegiz?

yukarıda paylaştığım kernel var onu kurun, hem makina hızlanacak hem çizgi olmayacak :)

Bu arada arkadaşlar nihayet HTC aklı başına geldi ve vigor rezaletinden sonra düzgün bir telefon çıkıyor. HTC Ville :http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/iste-HTCnin-en-ince-akilli-telefonu-Ville.htm
    Qualcomm'un 1.5GHz'de çalışan çift çekirdekli
    4.3-inç büyüklüğünde ve 540 x 960 Super AMOLED ekran
    8.49mm olan kalınlığı
    8 MP kamera
    android 4.0 Sense 4
    Beats Audio ses
    Bu telefonu hiç düşünmeden alırım :)

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.