Şimdi Ara

Narsist olduğumu öğrendim, korkuyorum (CİDDİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gecenin bir yarısı okuduğum şu yazıdan sonra hiç şüphesiz kanaat getirdim buna.
    İşin tuhafı durumu kendime itiraf edebiliyor olmam; kabul ediyorum ne kadar iğrenç, itici, haince düşünceler olsa da okuyacaklarınızın hepsi harfi harfine beni anlatıyor.
    Özellikle son 3-4 aydır ailemden bu konuda her an şikayet aldığımı da fark ettim. Ve dün gece çok düşündüm. Bu kadar kısa vadeli değil, en az ilkokul 2'den 3'ten beri var bu bende.

Çok korkuyorum.

Mutlu olması için inanın hiç tereddütsüz her şeyi yapabileceğim bir insan var. Ve biraz olsun umutlanmama sebep olan tek şey ise narsistlerin partnerlerine karşı aşağılayıcı ve onu mükemmelleştirici tavırlarını kendimde görememem.
    Ondan maddi olarak asla, ama asla bir beklenti duymuyorum.

Narsist olmamın aramızdaki bağa bir zarar vermesinden çok ama çok korkuyorum. Ki kendisi de benim gibi. Yani...9 aydır bana anlatmaya çalıştığı şey, onun da kendisi hakkında farkında olduğu narsistik kişilik bozukluğu.

Araştırdım, ancak tedavisi hakkında en ufak umut verici bilgiye ulaşamadım.

Lütfen.
    Yardım edin.

En azından nasıl başlayacağımı gösterin bana.

Çok korkuyorum.

• Narsist olmak sorun değil çokta zararı yok kişiye asıl nihilist olanlar var birde o dahada beter.

Bu arada narsist olan kişi sevsede karşındakine asla kendisini belli edemez. Karşıdaki kişi yani partner çok savunmasız ve sorunlarla dolu bir kişilik olabilir ilişkide çünkü karşındaki narsist sevgili hakkında hiç bir fikri yoktur . Narsist sevse bile partneri ile 50 yıl yaşasa yine partneri o beni seviyor diyemez.
  • off modern tıp.psikiyatri saçmalıkları
    her ahlaksızlığa bir hastalık ismi koymuşlar
    dostum hasta felan değilsin sadece kendini düzelt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MechE-15 -- 14 Ağustos 2012; 9:32:12 >
  • Söylediklerini kafama yatırdığımda o kadar rahatlıyorum ki...

Ama gel de aileye anlat bunu...
  •  Narsist olduğumu öğrendim, korkuyorum (CİDDİ)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Maiden 

Narsist olduğumu öğrendim, korkuyorum (CİDDİ)

Kendimden pek hoşlanmıyorum aslında...

*Aşık olacak kadar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wenhaver -- 15 Ağustos 2012; 21:49:16 >
  • Narsistliğin gündelik hayatını sıkıntıya sokuyorsa, arkadaşlık ilişkilerin, eş ilişkilerin sağlıksızsa; ailenle kavgalıysan vesairse bir psikoloğa git görün derim. Eğer İstanbul'daysan bir muayenehane tavsiye edebilirim hatta. Bende de Borderline Kişilik Bozukluğu vardı, aynı senin gibi kendi kendime tanı koyup gitmiştim. 1 yıl içerisinde düzeldim, çıktım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarkos

Narsistliğin gündelik hayatını sıkıntıya sokuyorsa, arkadaşlık ilişkilerin, eş ilişkilerin sağlıksızsa; ailenle kavgalıysan vesairse bir psikoloğa git görün derim. Eğer İstanbul'daysan bir muayenehane tavsiye edebilirim hatta. Bende de Borderline Kişilik Bozukluğu vardı, aynı senin gibi kendi kendime tanı koyup gitmiştim. 1 yıl içerisinde düzeldim, çıktım.

İzmir'deyim...
    Yok mudur burada önerebileceğin biri?

Vaktin varsa biraz da konuşmak isterim tedavi sürecinle ilgili...
  • namaza başla dostum... iyi gelmeme ihtimali yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: motul

namaza başla dostum... iyi gelmeme ihtimali yok

Allah aşkına herşeye şu namazı yazmayın ne alakası var tamam namaz iyi birşey kılınmalı ama alakası ne ya kötülüklerden arındırır namaz adam zina mı yapıyorum demiş saçmalıyorsunuz bazen düşünmeden psikologa gidilmesi gereken birşey
  • Eğer cidden burdan birinden yardım amaçlı bir yazı yazdıysan yani bütün bunları kendini eğlendirmek için veya milleti kafalamak için yazmadıysan narsist değilsin...
  • quote:

Deistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Sousuke

Eğer cidden burdan birinden yardım amaçlı bir yazı yazdıysan yani bütün bunları kendini eğlendirmek için veya milleti kafalamak için yazmadıysan narsist değilsin...

Sanırım anlatamadım. "Korkuyorum".
    O kadar çok araştırdım ki.

Bilirsin, bazen insanın düşündüğüyle dışa vurduğu arasında dağlar kadar fark olur. İnan şu an şunları yazan insan ben miyim, yoksa içimdeki miyim "ben", kimim, nasıl biriyim, en ufak bir fikrim yok.

quote:

Narsistik kişilerin başkaları ile olan ilişkileri sorunludur çünkü aşırı ilgi ihtiyaçları ve başkalarının duygu ve düşüncelerini umursamamaları yüzünden insanlar uzaklaşırlar. Sosyal olarak aktif, keyifli ve cazip olabilirler fakat insanlara karşı sorumsuz ve kibirlidirler.

Sosyal olarak oldukça dışa dönük olmama rağmen evde insan gibi bile hissetmiyorum kendimi, tanıdığım herkesle iyi anlaşırım, sevdiririm kendimi ama asla aradaki mesafeyi azaltmam.
    Sevmiyorum yani. Sıkıyorlar bir süre sonra. Saçma sapan şeyler yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wenhaver

quote:

Eğer cidden burdan birinden yardım amaçlı bir yazı yazdıysan yani bütün bunları kendini eğlendirmek için veya milleti kafalamak için yazmadıysan narsist değilsin...

Bilirsin, bazen insanın düşündüğüyle dışa vurduğu arasında dağlar kadar fark olur. İnan şu an şunları yazan insan ben miyim, yoksa içimdeki miyim "ben", kimim, nasıl biriyim, en ufak bir fikrim yok.

quote:

Narsistik kişilerin başkaları ile olan ilişkileri sorunludur çünkü aşırı ilgi ihtiyaçları ve başkalarının duygu ve düşüncelerini umursamamaları yüzünden insanlar uzaklaşırlar. Sosyal olarak aktif, keyifli ve cazip olabilirler fakat insanlara karşı sorumsuz ve kibirlidirler.

Sosyal olarak oldukça dışa dönük olmama rağmen evde insan gibi bile hissetmiyorum kendimi, tanıdığım herkesle iyi anlaşırım, sevdiririm kendimi ama asla aradaki mesafeyi azaltmam.

Dostum o kadar ufak şeyleri o kadar büyütmüşüm ki ben; ancak terapiyle anlayabildim. Bir insanın tek bir yanının eksik, yanlış olması onu hayatımdan çıkarmam için yeterliydi. Kız arkadaşım karşımda hep eziliyor, büzülüyordu. En sonunda hâlâ daha çok sevdiğim bir tanesinin canına sıçtığımı fark ederken terapiye gitmeye başladım. İlişkiyi kurtaramadık ama olsun. Eğer kendinde böyle terslikler olduğunu düşünüyorsan daha da ağırlaşmadan bir psikoloğa git, zaten onlar problemlerinin çözüldüğü zaman artık gerek kalmadığını söylüyorlar. Eğer problemin yoksa da "Sağlamsın." deyip yolluyorlar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarkos

quote:

Orijinalden alıntı: Wenhaver

quote:

quote:

Dostum o kadar ufak şeyleri o kadar büyütmüşüm ki ben; ancak terapiyle anlayabildim. Bir insanın tek bir yanının eksik, yanlış olması onu hayatımdan çıkarmam için yeterliydi. Kız arkadaşım karşımda hep eziliyor, büzülüyordu. En sonunda hâlâ daha çok sevdiğim bir tanesinin canına sıçtığımı fark ederken terapiye gitmeye başladım. İlişkiyi kurtaramadık ama olsun. Eğer kendinde böyle terslikler olduğunu düşünüyorsan daha da ağırlaşmadan bir psikoloğa git, zaten onlar problemlerinin çözüldüğü zaman artık gerek kalmadığını söylüyorlar. Eğer problemin yoksa da "Sağlamsın." deyip yolluyorlar zaten.

Oldukça benzer durumdaymışız gibi görünüyor...
    Çok teşekkür ederim. En azından hala kendim de kabullenebiliyorken yardım almam sanırım tek çıkış yolu.

• Yaziya bakarsan bende öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

quote:

Allah aşkına herşeye şu namazı yazmayın ne alakası var tamam namaz iyi birşey kılınmalı ama alakası ne ya kötülüklerden arındırır namaz adam zina mı yapıyorum demiş saçmalıyorsunuz bazen düşünmeden psikologa gidilmesi gereken birşey

Anlatsamda anlamazsın, anlicak olsan böyle saçma sapan msj yazmazsın. kendi bildiğini oku söylemedim var say...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.