Şimdi Ara

NAS Server Tavsiyesi/Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda benzer konulara rastladım ama hem tam olarak amacımı/ihtiyaçlarımı belirtmek hem de en güncel donanım/fikir leri edinmek için detaylıca sormak istiyorum.

+ elimdeki farklı kapasite ve markadaki harici ve dahili harddiskleri bağlayabileceğim
    + torrent, ufak tefek uygulama, uzaktan erişim gibi işleri yapabilecek
    + ipad başta olmak üzere kablosuz cihazlarla ağ üzerinden içeriğine ulaşıp indirebileceğim, izleyebileceğim
    + devamlı açık kalacak ve tüm içeriğe ev dışından erişebileceğim
    + tabii ki mümkün olan en hızlı şekilde (usb 3, gigabit ethernet)
    + mümkün olduğunca en az elektrik tüketen ve az yer kaplayan ve kesinlikle en gürültüsüz
    + bugün için 6 harddisk bağlanabilecek, gerektiğinde arttırılabilecek (10+) ve iki üç cihazın aynı anda kullanabileceği

bir sistem lazım.

Bunu yapmak için eve nasıl bir modem alınmalı ?
    Bu sistem hazır nas (qnap, synology vs vs) mi olmalı yoksa toplama bir bilgisayar mı yapalım ?
    Hazır nas ise hangisi olabilir ?
    Büyük ihtimal toplama bilgisayar diyeceksiniz ki gönlüm bu seçenekten yana, nasıl bir donanım olabilir ? İçine hangi sistem yüklenmelidir ?

Şu an aklıma belirtmem gereken başka bir parametre, soracağım başka bir soru gelmedi.

Bu doğrultuda tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi alabilir miyim ? Aklınızdaki hayalinizdeki fantezileri dökebilirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: motorkiran

Forumda benzer konulara rastladım ama hem tam olarak amacımı/ihtiyaçlarımı belirtmek hem de en güncel donanım/fikir leri edinmek için detaylıca sormak istiyorum.

+ elimdeki farklı kapasite ve markadaki harici ve dahili harddiskleri bağlayabileceğim
    + torrent, ufak tefek uygulama, uzaktan erişim gibi işleri yapabilecek
    + ipad başta olmak üzere kablosuz cihazlarla ağ üzerinden içeriğine ulaşıp indirebileceğim, izleyebileceğim
    + devamlı açık kalacak ve tüm içeriğe ev dışından erişebileceğim
    + tabii ki mümkün olan en hızlı şekilde (usb 3, gigabit ethernet)
    + mümkün olduğunca en az elektrik tüketen ve az yer kaplayan ve kesinlikle en gürültüsüz
    + bugün için harddisk bağlanabilecek, gerektiğinde arttırılabilecek (10+) ve iki üç cihazın aynı anda kullanabileceği

bir sistem lazım.

Bunu yapmak için eve nasıl bir modem alınmalı ?
    Bu sistem hazır nas (qnap, synology vs vs) mi olmalı yoksa toplama bir bilgisayar mı yapalım ?
    Hazır nas ise hangisi olabilir ?
    Büyük ihtimal toplama bilgisayar diyeceksiniz ki gönlüm bu seçenekten yana, nasıl bir donanım olabilir ? İçine hangi sistem yüklenmelidir ?

Şu an aklıma belirtmem gereken başka bir parametre, soracağım başka bir soru gelmedi.

Bu doğrultuda tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi alabilir miyim ? Aklınızdaki hayalinizdeki fantezileri dökebilirsiniz :)

Elimdeki hdd leri belirteyim bu arada:

320 gb + usb 3 kutu içine koydum
    2 tb + usb 3 kutu içine koydum
    1.5 tb usb 2
    2 tb usb 2
    3 tb seagate goflex home gigabit ethernet

Editleyelim derken cevapladım, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motorkiran -- 8 Mart 2013; 21:51:18 >

• hocam zamanında bu sistemlere baktım ama pek bilgim olduğu söylenemez. Senin istediğin böyle yazılımlı olan, Masanın üstüne dolaba felan koyulabilen portatif olan küçük sistem. Onları nas'a koyarsın fakat 10'lu nas görmedim. sanırsam server şeklinde kullanılanlar var. Onları boş kasa olarak veya sistemli olarakta satın alabiliyorsun. Hp nin bu konuda çözümleri var. Sayfayı aradım ama bulamadım. biraz uğraşırsan bulabilirsin. bir de netapp var ama orası çok profesyoneller için diye biliyorm. Bu iki markayı araştırırsan tam bir çözüm bulabilceğine inanıyorum.
  • En az 8gb ramli bir makina kurabilirsen FreeNAS ı deneyebilirsin.... Kolay gelsin
  • Yada şu şekil yapabilirsin HomeServer 2011 kurabilirsin HDD leri birleştirebiliyor diye hatırlıyorum yada add-in lerle çözebiliyoorsun o mevzuyu....
  • hocam bence bu sistem için nas kurmana hiç gerek yok. toplama bir sistem kurduğunda bunu çok rahat çözersin. orta ölçekli amalartlar var piyasada ( msi Tercihen önerim olabilir ) ama eğer bir anakartın var ve sadece diskleri takmak için sata portların yetersiz ise pci sata kartlarından alabilirsin. ( yazım ve okuma hızlarında düşüş oluyormu bilmiyorum kullanmadığım için ). Sanırım bu sistemde asıl amacın büyük bir arşiv yapmak olsa gerek. Bu yüzden 2gb bilemedim 4gb rem taksan basit birde vga kartı alsan ufak çaplı uygulamalarda sorun yaşamamak için daha mantıklı olabilir gibi geliyor bana. Diskleri usb den ya da networkten değilde direk sata olarak taksan hız konusunda daha çok verim alırsın. Makina sürekli downloadda olucağı için modemininde gb desteli port bulunması yararına olur. Ben olsam modem için drytek vigor 2710vn+ ya da 2830vn+ seçeneklerini değerlendirirdim. Hem firewall hem erişim ipsi hemde işe yarar bir çok özellikleri barındırıyor dual gb wan desteğide var. Tabi modemden beklentine göre bu değişir. Basit bişey ya da daha gelişmiş bişey isteyebilirsin. Şayet sadece uzak bağlantıyı sağlayım gerisi boş diyorsan basit bir modem alırsın. logmein tarzı bir programla istediğin her yerden pc ye bağlanman mümkün. Hızı ve kalitesi gerçekten şaşırtıcı logmein in. Ayrıca ipad ve iphone dan bağlanman için ekstra bişey yüklemen gerekmez. logmein sitesine giriş yaptığında browser üzerinden pc kontrolü yapabiliyorsun. elektrik konusuna gelince, diskleri ve soğutucuları hesaba katacak olursak, çoğu pc den çok daha fazla elektrik çekeği kesin. Ama bunda da illaki bir seçek bulursun. Profesyonel psu larda enerji kullanımı felan değişebiliyor. onu ayrıca araştırırsın. Benim fikrim bu yönde.

• Evet hocam amacım büyük arşiv ve evdeki cihazlardan hızlı ve kablosuz bir bağlantı ile erişebilmek.
    Arşivin büyük olması biraz sorun oluyor. Şu an bile 6 hdd var ki yakın zamanda 10 olacak. Bunları kablosuz şekilde toparlamam lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nas Serverlar, Plex hakkında
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nas lar pahalı bende böle bişi düşünüyordum .4 lü hdd kutusu alıp bir tane server usb hub ile modeme bağlasak bu network işini çözemezmiyiz .download hariç

şöyle bir ürün var hdd kutusu DAS diye isimlendiriliyor direct atached storage .Buna usb hub server bağladığında ağ üzerinden erişebiliyorsun yorumlarınızı alabilirmiyim .ucuz hem

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Quad RaidBox 4 x 3.5" Hot Swap Disk ve USB 3.0 - eSATA Destekli (DK-AC-DSX41U3R) - Disk Kutusu - Depolama
    http://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/dark-quad-raid-box-4-x-3-5-hot-swap-disk-ve-usb-3-0-esata-destekli.html

6 harddisk için 2 tane alınıp 4 usb hub serverla bağlanabilir bütün hadd leri bağlamak şart değil hocam :)

• Eeğr nas ciahzı alacaksanız oldukca pahalı oldugunu ön planda tutmanız gerekir ama ben bir pc üzerinde bu işlemi yapmak istiyıor iseniz 24 saat gibi çalışması gerekecek ve buda sağlam anakart ve power demekdir benım imzamda bulunana anakart sizin detaylandırdıgınız bütün işlemleri yapmaktadır wifigo özelliğini incelerseniz eğer görmedi iseniz şaşırtacak seviyede güzel bir olay oldugunu ve tam istediğiniz kıvamda odlgunu goreceksiniz nsa cihazları (kapasıteyı artırdıkca disk kapasitesini) fiyat aralığı yükselmektedir iyi forumlar
  • NAS zaten farklı sata sürümlerinde verimi düşürürür. Maliyetide düşünecek olursal pc sistemi kurup üzerine linux kurman ve min 8gb ram işini görecektir. Windows server dicem ama rdp de lisanssız kullanımda sıkıntı yaşarsın. İlaç milaçta fayda etmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lacie 5 big nas almıştım uzaktan erişim film izlemek açıkcası zor.. internetinizin upload hızına bağlı çünkü... ama uzaktan torrent dosya indirmek ve arşiv olarak kullanımda kolaylık sağlıyor... 1000 tl ye satmıştım temmuzda. 5 tane 3tb disk alıyordu. sıfırı 1200 civarı.

düşünürsen % 5 indirimli alabilirim sana... alış verişi yine sen yapabilirsin nakit olmak zorunda değil

• Hocam o parayı şu an vermeyi düşünmüyorum. Artık tekli nas larla, usb girişli router larla idare ediyorum şimdilik. Teşekkür ediyorum.
  • İlacın nas4free, bol satalı bir anakart üzerinde sempron işlemci, güzel bir güç kaynağı, hdd soğutması güzel bir kasa,

Nas kutularına nazaran oldukça fiyatı makul ve geliştirilebilir bir sistemin olur, karar senin...
  • Merhabalar,

Seagate 4 bay NAS Server 16TB, satın almıştım birkaç ay önce fakat ihtiyacım kalmadığı için satıyorum. ilgilenen arkadaş olursa lütfen pm atsın.

Ürünün deatyları;
    http://forum.donanimhaber.com/m_85574076/f_//tm.htm#85574076
  • su siralar ev kullanicisi icin en iyi (hizli ve stabil) en iyi marka hangisi?
  • Hocam öncelikle helal olsun sana 2013'teki konuyu canlandırdın.

Tavsiyem sana kendin oem sistem kurarak nas yapmandan yana freenas veya xpeenboot yazılımı ile istediğin gibi yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.