Şimdi Ara

Nas Sistemi Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ev Nas Serveri Kurmak İstiyorum tüm parçalar elimde var Ama Bir Türlü Sisteme Uygun Raid Destekli (Raid 1 Yapacağım) Bir anakart bulamadım...Sisteme Uygun ve az enerji harcayan olursa çünkü 7/24 çalışacak

İşlemci : Intel® Celeron® Processor 540
    (1M Cache, 1.86 GHz, 533 MHz FSB)

http://ark.intel.com/products/30774/Intel-Celeron-Processor-540-1M-Cache-1_86-GHz-533-MHz-FSB

Ram : elpida sd ram 2x512http://www.ebay.co.uk/itm/409965-001-HP-Genuine-512MB-667MHz-240-pin-PC2-5300-DDR2-SDRAM-SODIMM-/390707789303?pt=US_Memory_RAM_&hash=item5af7ffbdf7

İşletim Sistemi Olarak free4nas Ve usb ye kurucam free4nas ı

• J1800 ve E2100n diye akakce ve gittigidiyor da arattır mobilde olmasam atardım. Bende Freenas ile kullanmak için Gigabyte E2100N ve 8GBlık ram aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.webdenal.com/gigabyte-ga-e2100n_687122.html
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gigabyte-ga-j1800n-d2h-1150pin-hdmi-vga-mini-itx-123473887
    Veya AMD'nin A4 apularından birisini alın,1.2,1.4Ghz e underclock yapın.Voltajı da düşürün.20w civarı bir max tdpye kavuşur işlemci.
    Aynı durum Intel'in Celeronuyla da yapılabilir.Ama Embedded anakart almayı seçtim ben
    Eğer Freenas kullanacaksanız ki tavsiye ederim,ZFS için minimum 8GB ram tavsiye ediliyor.Artan her TB başına 1GB daha ekleyin deniliyor.Eğer deduplication yapacaksanız TB başı 5GB birden ekleyin deniliyor.Ancak UFS için 2GB sistem belleği öneriliyor(en az).

• quote:

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

J1800 ve E2100n diye akakce ve gittigidiyor da arattır mobilde olmasam atardım. Bende Freenas ile kullanmak için Gigabyte E2100N ve 8GBlık ram aldım

quote:

http://www.webdenal.com/gigabyte-ga-e2100n_687122.html
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gigabyte-ga-j1800n-d2h-1150pin-hdmi-vga-mini-itx-123473887
    Veya AMD'nin A4 apularından birisini alın,1.2,1.4Ghz e underclock yapın.Voltajı da düşürün.20w civarı bir max tdpye kavuşur işlemci.
    Aynı durum Intel'in Celeronuyla da yapılabilir.Ama Embedded anakart almayı seçtim ben
    Eğer Freenas kullanacaksanız ki tavsiye ederim,ZFS için minimum 8GB ram tavsiye ediliyor.Artan her TB başına 1GB daha ekleyin deniliyor.Eğer deduplication yapacaksanız TB başı 5GB birden ekleyin deniliyor.Ancak UFS için 2GB sistem belleği öneriliyor(en az).

İlk önce yorumun için teşekkür ederim. :)

Bunların Fiyatları Nas Sistemi İçin Biraz Pahalı Geldi Açıkçası Ben 30-40 tl arasında anakartlar arıyorum 2. elde olur hatta 20 tl ye iyi bir kart bulmuştum 2. el ama raid olayı işi bozdu raid desteklemiyormuş kart :(

Birde freenas ın son surumu (freenas 8) i yüklemicem çünkü dediğiniz gibi en az 2 gb dan başlıyor ram sınırı ama freenas ın eski surumlerinde böyle bir sınır yoktu

free4nas firması freenas 7 yi geliştirmek için kurulmuş bir firma. freenas 7 de 256 mb ram ile bile kurulabiliyormuş sistem bende 1gb ram ile free4nas kurucam.

Teşekkür Ederim linkleri Bulup Koyduğun İçin Aklında Başka bir kart varmı 2 el 30-40 tl arası

• Free4Nas da malesef plugin sorunları yaşadım ben,ancak güzel bir çözüm tabi ki
    Malesef denk gelmedim ama kendinize 10 20 tlye ikinci el bir Raid kart alabilirsiniz(tabi çok birşey beklememek lazım,bu kadar ucuz kart her dakika fail verebilir)
    ZFS ile Software raid yapmayı düşünebilirsiniz derim
  • quote:

Free4Nas da malesef plugin sorunları yaşadım ben,ancak güzel bir çözüm tabi ki
    Malesef denk gelmedim ama kendinize 10 20 tlye ikinci el bir Raid kart alabilirsiniz(tabi çok birşey beklememek lazım,bu kadar ucuz kart her dakika fail verebilir)
    ZFS ile Software raid yapmayı düşünebilirsiniz derim

Software Raid Yapmayı düşünüyorum Bende Çünkü Piyasada Ucuz Raid Destekli anakart yok Ve Raid Kartınada para vermek istemiyorum.
    Software Raid işlemciye daha fazla yük bindirecek ama sonuçta performans sistemi değil raid 1 olduğundan sorun olmaz :)

Yardımların İçin Teşekkür Ederim

• Arkadaşlar Karaköyde Veya Eminönünde Bildiğinz Ucuz İkinci El Anakart, Ram Ve Psu Alabileceğim Bir Yer Var mı ?

° Anakart Olarak sata girişli 478 pin Bir Anakart
    ° Ram Olarak Anakarta uygun ddr 400mhz 512mb lık bir ram
    ° psu olarak 200-300w luk sfx psu bulamazsam normal bir psu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    7 ay önce açıldı
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbaba

Arkadaşlar Karaköyde Veya Eminönünde Bildiğinz Ucuz İkinci El Anakart, Ram Ve Psu Alabileceğim Bir Yer Var mı ?

Hocam 478Pin Sata girişli anakart biraz zor,isterseniz PCI sata controller takın,forumda 10tlye 4 portlu sata controller satan arkadaş var.RAID desteği de vardı.Silicon Image SIL3114 kullanıyordu sanırım,aynı karttan bende de var,iş görüyor.
    Parçaların hepsi forumda ucuz fiyatlara satılık sanırım.
    Benim de yeni NAS sistemim bitti,tutarları ile birlikte yazayım:
    Gigabyte E2100N Anakart+CPU(E1-2100 @1.0Ghz) 150TL
    4GB 1600 Mhz Samsung Ram 60TL
    Silverstone SG09 kasa(Elimde vardı)
    Voltaj değerleri stabil olan eski 350W ATX güç kaynağım(elimde vardı)
    2-3 Senelik 7200RPM 500GB Seagate diskim
    Bu sisteme yavaş yavaş yeni diskler takacağım
    Birkaç sene sonra yurtdışına 8-10 seneliğine gitme imkanım var,orada da artık Xeonlar ve ECC Memory ile NAS

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrbaba

Arkadaşlar Karaköyde Veya Eminönünde Bildiğinz Ucuz İkinci El Anakart, Ram Ve Psu Alabileceğim Bir Yer Var mı ?

Hocam 478Pin Sata girişli anakart biraz zor,isterseniz PCI sata controller takın,forumda 10tlye 4 portlu sata controller satan arkadaş var.RAID desteği de vardı.Silicon Image SIL3114 kullanıyordu sanırım,aynı karttan bende de var,iş görüyor.
    Parçaların hepsi forumda ucuz fiyatlara satılık sanırım.
    Benim de yeni NAS sistemim bitti,tutarları ile birlikte yazayım:
    Gigabyte E2100N Anakart+CPU(E1-2100 @1.0Ghz) 150TL
    4GB 1600 Mhz Samsung Ram 60TL
    Silverstone SG09 kasa(Elimde vardı)
    Voltaj değerleri stabil olan eski 350W ATX güç kaynağım(elimde vardı)
    2-3 Senelik 7200RPM 500GB Seagate diskim
    Bu sisteme yavaş yavaş yeni diskler takacağım
    Birkaç sene sonra yurtdışına 8-10 seneliğine gitme imkanım var,orada da artık Xeonlar ve ECC Memory ile NAS

Dediğin Gibi Sata Controller Alırım O zaman. Parçalar için doğubank a ve karaköye bakıcam. birde şu icy box tan alıcam ikinci el temiz bulursam.

Nas Sistemi Anakart Önerisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.