Şimdi Ara

NASA: Uzaylılar'la Tanışacağız!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiye kadar dünyanın birçok bölgesinde birçok insan uzaylıları gördüğünü iddia etseler de hala uzaylıların varlığı ispatlanmış bir şey değil. Aslında dünyanın büyük bir çoğunluğu da uzaylıların varlığına inanmıyor. Ancak görünüşe göre NASA uzaylıların varlığına inanıyor.

NASA'nın önde gelen bilim insanlarından Ellen Stofan, gelecek 10 yıl içinde Dünya dışında yaşam olduğuna dair güçlü verilere ulaşacaklarına ve 10 ila 20 yıl içinde de kesin kanıtı elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Bunun yanında nereye bakacaklarını ve nasıl bakacaklarını bildiklerini söyleyen Stofan, bunun için de gerekli teknolojiye sahip olduklarını söylüyor.
    Öte yandan NASA'dan başka bilim insanları da, artık uzayda yaşamın olup olmadığını değil, bu yaşamı ne zaman bulacaklarını merak ettiklerini söylüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nasadan bir bilim adamının 10 yıl içinde uzaylılarla tanışıcaz bence diyeceğini pek sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

nasadan bir bilim adamının 10 yıl içinde uzaylılarla tanışıcaz bence diyeceğini pek sanmıyorum.

Googlede arastirabilirsiniz bu konu hakkinda bir suru haber var. Ben bilerek kaynak vermedim cunku heryerde dolasiyor bu haber.

• bilemiyorum. yabancı basında araştırmak lazım. nasanın zaman zaman bu tarz haberlerine de alışkınız.
    her neyse.
    uzaylılar mutlaka var.
    ancak mevcut teknolojimizle onları bulabileceğimizi zannetmiyorum.
    daha güneş sisteminin içindeki, üzerine araç indirebildiğimiz bir gezegende veya uyduda dahi yaşam olup olmadığına emin olamıyoruz.
    zaten bulursak da uzaylılar için pek hayırlı olacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 10 Nisan 2015; 22:18:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

bilemiyorum. yabancı basında araştırmak lazım. nasanın zaman zaman bu tarz haberlerine de alışkınız.
    her neyse.
    uzaylılar mutlaka var.
    ancak mevcut teknolojimizle onları bulabileceğimizi zannetmiyorum.
    daha güneş sisteminin içindeki, üzerine araç indirebildiğimiz bir gezegende veya uyduda dahi yaşam olup olmadığına emin olamıyoruz.
    zaten bulursak da uzaylılar için pek hayırlı olacağını zannetmiyorum.

Burdaki uzaylilardan kasit ne acaba? Bakteri tarzinda yasam formlarindanda bahsediliyor olabilir.

• tabii bizim kafalar canlı dediğimiz zaman dünyanın dışına çıkmakta zorlanıyor.
    çok daha farklı formlar olabilir.
    ancak ben canlı varsa evrim de olduğunu ve daha gelişmiş sistemli canlılarla karşılaşabileceğimizi düşünüyorum.
  • İki ihtimal var. Ya bu evrende yalnızız ya da değiliz. İkisi de ürkütücü.

• Neredeyse her sene aynı haber çıkıyor. Haber siteleri de başlığı çarpıtarak veriyor. Bildiğimiz uzaylı değil, bakteri gibi basit türler arıyorlar.
  • http://www.space.com/29041-alien-life-evidence-by-2025-nasa.html

Haberin aslı şu:Nasa 20-30 yıl içinde yapacağı çalışmalarda hedef olarak Dünya dışı yaşam kanıtı bulmaktan ziyade yaşanabilir ortam arayacak.Tabi bu çalışmalar yapılırken muhtemel yaşam formları üzerine de araştırma yapılacak.Bizim basın tutmuş sadece burayı almış.

Haberde Mars'a insan indirme projesinden ve Europa'da yaşanabilir alan arama çalışmasından bahsedilmiş.Nasa'nın Europa görevinden bir şeyler çıkabilir.Europa'nın Güney Kutup Bölgesi'nde çıkan su buharı üzerinde deney yapabilmek için methodlar araştırılıyormuş.

Canlı aramanın dışında ''geçmişte canlı var mıydı yok muydu'' üzerine de çalışmalar yapılacakmış.Mars'tan örnekler alınacakmış vs.

Şimdilik yeni bir durum yok diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 11 Nisan 2015; 0:09:29 >

• George Carlinden alıntıdır;

"...son olarak bir de toplum suçlularından bahsedeyim.
    Şu uzay araştırmalarındaki insanlar.
    Ben bunlara NASA...K Ağızlılar diyorum.
    Duymamış olabilirsiniz diye söylüyorum.
    evrenin geri kalanını bekleyen son felaket Birleşik Devletler'in Mars'a gidişi.
    Tamam, güzel.Mars'a gideceğiz.
    Sonra da tabii ki evreni mikrodalgada ısıtılımış sosisli sandviçlerimizle, plastik kusmuklarla sahte köpek boklarıyla, tarçın kokulu diş ipleriyle limon kokulu tuvalet kâğıtlarıyla, topukları ışıklı spor ayakkabılarıyla ve burada yaptığımız tüm diğer etkileyici işlerle uzayı sömürgeleştireceğiz.
    Ama durun size bir şey sorayım.
    Her şeyden önce, galaksiler arası bakanlar kuruluna yeni doğmuş bebeğini çöpe atan genç kızlarımızı nasıl açıklayacağız?
    Bunu uzaylılara nasıl anlatacağız?
    Büyükelçimizin, toplantıya geç kalmasının tek sebebinin soğuyan kahvaltısının olduğunu ve yarım saat mutfakta karısını dövmesi gerektiğini nasıl açıklayacağız?
    80 milyonun üzerinde kadının kocalarını aldatmasınlar diye cinsel hazlarını azaltmak için zorla klitorislerinin alınmasının yerel bir âdet olduğunu fark ettikleri zaman ne yapacağız?
    Evrenin geri kalanı bizi nasıl heyecanla bekliyor, farkında değil misiniz?"

George Carlinden alıntıdır.

• Belkide çoktan tanışmışızdır....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___NeO
    Googlede arastirabilirsiniz bu konu hakkinda bir suru haber var. Ben bilerek kaynak vermedim cunku heryerde dolasiyor bu haber.

sene başlarında da dünya 3 gün karanlığa gömülecek diye gırgır vardı tüm haber sitelerinde
    onda da nasa dedi diye kandırmışlardı milleti.

bizzat nasa.gov dan kaynak olmadıkça itibar etmeye gerek yok.
  • Uzaylı görüp görmeyeceğimiz konusunda pek emin değilim ama uzaylı kelimesini kim(ler) Türkçe'ye kazandırdıysa kesin İngilizce bilmiyordular. Bilseydiler daha mantıklı bir karşılık bulurlardı!
    Space=Uzay
    Alien=Uzaylı

Uzay=evren boşluğu
    Uzaylı=evren boşluğundaki tüm yaratıklar (dünyadaki yaratıklar hariç-dünya dışı varlıklar)

....bu durumda Dünya uzayda değil ve insanlar da uzaylı değil!

• Bazı insanlar tanışacağız denildiğinde el sıkışıp birbirlerine hal hatır soracaklar zannediyor galiba
  • Haberi bende izlemistim.
    Orada canlidan kasitin,micro organizma oldugunu. Soyledi bilim adami.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasa uzaylılarla birçok defa temasa geçti hatta astronotlar uzay yürüyüşleri esanında ufoları gördüklerini ve uzay mekiği etrafında dolaştığını nasaya rapor etti aynı şekilde amerikan hava kuvvetlerindede pilotların ufo teaslarını rapor ettikleri biliniyor o bakımdan gereksiz bir açıklama olmuş.
  • Evrende yanlız değiliz bence de ama , diğer canlıları büyü k ihtimal hiçbir zaman öğrenemeyecegiz.
    Ayrıca diğer yaşam formlarını bizden çok daha üstün gelişmiş teknolojili, antenleri olan ,yuvarlak kafalı canlılar olarak görmemeliyiz . belki uzak galaksi ni birinde suyun içinde mikroplar yaşıyordur . Yani bizden başka yaşam formları olabilir ama bunun bilim kurgu filmlerindekine benzediğini sanmam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.