Bende 14 yaşındayım. Vüdumun biraz şekle girmesi için yapılacak birşey var mı ?
Ne alaka beyLer ya bu işe kesin karar vermelisiniz hem neymiş zararı merak ettim
Ben kas geliştirmenin ergenlik çağında boy uzamasını yavaşlattığını düşünüyorum. O yüzden sadece barfiks ve şınav çekiyorum. Ayrıca günde( haftada 4 gün) 2,5-3 saat basketbol oynuyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: ChaKaL_
Bende 14 yaşındayım. Vüdumun biraz şekle girmesi için yapılacak birşey var mı ?
bana bi saattir kimse söylemedi sana söylerler mi bilmiyorum
Bu aralar bize bişey oldu sanırım.Bende 14 yaşındayım ve 2 adet 3kg lık dambıl aldım.Mekik+Şınav+Dambıl çalışıyorum.Google'da arayarak çeşitli dambıl çalışma programları bulabilirsin
Ben evde çalıŞıyorum 2 Çift Dumbell var ve 1 Yay var 3.5 sene oLdu Bi kaç kez ara vermemme rağmen Kaslar yağ olmadı
yarın sabah tükkana gidip barfiks demirlerinden alıyosun onunla çalışmaya başlıyosun bu yaşta başka bişeye ihtiyacınız yok 1-2 aylık sıkı çalışmayla üst bölgelerin nasıl geliştiğine hayretle bakacaksın
basket oynayıp dambıl alsam.birazda şınav çeksem iyi olur sanırım
şınav mekik barfiks çek bol bol yüz basketbol oyna genel olarak spor yap
Dambıl çalış. Bence sen öyle tvde gördüklerin kadar kaslı olmak istemiyorsun sadece vücudunun biraz daha yapılı gorunmesi için kas yapmak istiyorsun dimi? Öyle kas yaparsan sonra bırakırsan pelte yağ filan olmaz.Şınav çek mekik çek dambılı kaldır indir sporunu yap yeter. En önemlisi şınavdır.Çünkü şınav çekerken gelişmeyen yerin kalmıyor.Kolların karın kasların omuzların her yerin gelişir.
arkadaşında dediği gibi koşu yüzme falan o tip şeyleri çalış yaşın 17 18 olunca dambıl gibi olaylara girersin hem nefesinde gelişir
quote:
Orjinalden alıntı: brecoglu
Dambıl çalış. Bence sen öyle tvde gördüklerin kadar kaslı olmak istemiyorsun sadece vücudunun biraz daha yapılı gorunmesi için kas yapmak istiyorsun dimi? Öyle kas yaparsan sonra bırakırsan pelte yağ filan olmaz.Şınav çek mekik çek dambılı kaldır indir sporunu yap yeter. En önemlisi şınavdır.Çünkü şınav çekerken gelişmeyen yerin kalmıyor.Kolların karın kasların omuzların her yerin gelişir.
evet aynen öyle.herhalde arnold schwaer zagermi ne haltsa onun eski hali gibi falan olmak istemiyorum.sadece biraz daha yapılı olmak istiyorum.bol bol şınav çekecem artık
arkadaşlar evde zaten sizin tabirinizle balon gibi olmaazsınız max. kasların hatları belli olr okadar..
salona gidersin başlarsın yaparsın vucudunu..
bu sporun zararı yoktur ayrıca...
kaslar yağ olmaz.. yağlar kas olmaz.. kas bıraktıktan sonra salmaz kendini sadece küçülür.. ama siz spordaki gibi yemek yerseniz yağlanırsınız ani yağlanma herkezde sarkma yapar.. ayrıca hormonlar bunu tetikler..
yani sadece sporunu yapıp doğal beslenirseniz hiç ama hiçbi problem olmaz..
artık atın şu hurafeleri kafanızdan.. çubuk gibi geziyo millet sokaklarda yaw..
Sana tavsiyem bu yaşta ağırlık kaldırmaya girme.Sonra lisede arkadaşların sırık gibi uzamaya başladığında sen sınıfındaki kızlarla aynı boyda kalırsın.Ben mekik, şınav ve barfix çalışıyorum.Kendi seviyene göre bir program ayarla.Sonra her hafta bundaki değerleri arttırırsın.Ama yaparsan arkadaşların dediği gibi devam ettirmek zorundasın.Gerek azaltarak gerek arttırarak.Ben okul zamanı daha azaltarak devam edeceğim.Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: Reasonable
Sana tavsiyem bu yaşta ağırlık kaldırmaya girme.Sonra lisede arkadaşların sırık gibi uzamaya başladığında sen sınıfındaki kızlarla aynı boyda kalırsın.Ben mekik, şınav ve barfix çalışıyorum.Kendi seviyene göre bir program ayarla.Sonra her hafta bundaki değerleri arttırırsın.Ama yaparsan arkadaşların dediği gibi devam ettirmek zorundasın.Gerek azaltarak gerek arttırarak.Ben okul zamanı daha azaltarak devam edeceğim.Kolay gelsin.
Adam sanki 100 kg halterin altına giriyor. Bence 2 adet 5 kgluk dumbell al. Bir gün ara vererek çekebildiğin kadar mekik ve ters mekik, çekebildiğin kadar şınav, tek bir dumbell'ı al eline kaldırabildiğin kadar kaldır.
Not:Çalışırken o çalıştığın bölge yanacaktır yorulunca bırakma hemen devam et gücün yettiği kadar.
dumbell şimdilik başlama onu profesyonel bir hocayla calış yoksa ayarlıyamassın sag sol orantısız olur
yav hepiniz yanlış anladınız ben kaslı olmak istemiyorum.kas seviyem %10 sa %15 olsun istiyorum anlatibildim mi
20'ni bekle
14'ümde tahta gibiydim , şimdi sadece yüzerek vücudum süper şekillendi
Forumda konuşulmuştu ağır çalışırsan kemik gelişim yavaşlıyormuş ona göre hafif çalışmalısın dambıl al 2 tane 3 yada 5 kg onlarla çalış
quote:
Orjinalden alıntı: Şikayetname
Forumda konuşulmuştu ağır çalışırsan kemik gelişim yavaşlıyormuş ona göre hafif çalışmalısın dambıl al 2 tane 3 yada 5 kg onlarla çalış
evet zaten hafif çalışacam.sadece formda olmak için öylesine yani.