Şimdi Ara

Nasıl Başardınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim ablalarım ben lise öğrencisiyim bu konuyuda bilerek buraya açtım. Şimdi benim sorunum herkez gibi ders çalışamamak tabi şimdi bunun istekle alakası yok diye düşünüyorum, istek gelmesini beklersem baya sürecek çünkü. Benim sorum siz mezunlar ve üniversite kazanmış kişiler olarak bana öneriniz nedir nasıl çalışmam konusunda yani ben sayısalcıyım ve fiziğe matematiğe geometriye ... ana derslerime nasıl ne şekilde verimli bir şekilde çalışacağımı bilmiyorum acaba sizin önerileriniz nedir ? (Diğer sitelerden kopyala-yapıştır yapmazsak iyi olur yani kendi düşünceleriniz merakım)

• Seni tanımam etmem ama kimse cevap atmamış bende lisedeyim planımı açıklayım sana.

Okul derslerime pek bakmıyorum gerçi arkadaşlarımdan ( iyi yazanlardan)notların fotokopisini aldım.Zımbaladım yazın matematik kimya fizik biyoloji edebiyat dil anlatım bunları tekrar edip sorularını çözcem 11.sınıfta ygs çalışcam 11 yazında ygs deneme+lys hafif hafif başlarım 12 de lys biter testlerini çözerim hazırım.

bir arkadaş daha varıd oda benden büyüktü yaz tatilinde her gün 9 da kalkmış 2 kadar ders çalışıp ondan sonra kitap yüzüne bakmamış.Burda ugraşma diyende çıkar onlara aldırış etme benim planım bu yani bunu uygularsam iyi bir şey yapabilirim ama işte bir evde tablet telefonlar 2 pc oyun konsolları falan olunca insan pek bakmıyo derse bunun içinde yazzın kırıkkaleye gidip 3 ay orda kamplıcam internet yok pc yok televizyon var ondada sabahları kadın programı izlmiyecegim için ders çalışmak zorunda olcam. Allah hakkında hayırlı olanı versin kardeşim. Konu mesaj atan olursa büyük yardım etmiş olur bir iki taktik verse yeterli teşekkürler

• Eyvallah kardeşim cevabın için 11'de dediğine göre 10.sınıfsın galiba ama sen programı erken kurmuşsun iyi yapmışsın ben 11. sınıftayım hatta o bile bitti neredeyse 2-3 ay kaldı şurada ve ben 11 senedir adam akıllı çalışmamışım şimdiden başlamak istiyorum işte. Derslerede ilgim var yani özellikle fiziğe mesela konuyu dinlerim not da alırım özellikle sayısal derslerimden ilgimi çekiyorlar çünkü ama şu ders çalışma işine gelince tık yok geçen dönem teşekkür aldım mesela buda dersi dinleyip sınavdan bir gün önce çalışma sayesinde oldu.Şimdi düzenli çalışşam işte herşey kolay ama aslında nasıl çalışacağımı bilmiyorum. 2 senedir senin gibi yapmayı planlıyorum yazın ders çalışıyım eksiklerimi gideriyim diyorum ama yok olmuyor :) Eve gelince artık ders çalışıyım hiç olmadı tekrar yapıyorum diyorum bir bakıyorum gece olmuş uykum gelmiş günlerim böyle geçiyor vicdan azabıyla :)

• Kimsenin lafına bakma hele şu zor bu zor falan diyenlerden direk uzaklas herseyi anlayıncaya kadar (saat sınırı yok) sindirinceye kadar çalış özellikle matematikte hep soru çöz sürekli bilgilerini sına, bi işe bi derse basladıysan onu tamamlamadan anlamadan masadan kalkma.
  • Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Zor bir döneme girmişsiniz.

Bu yazını çok iyi değerlendirmen gerek. benim tavsiyem LYS nin temel konularına çalışman. Zaten son sene dershane vs ygs ile başlayacağından birlikte götürürsün. Biz arkadaşlarla öyle yapmıştık faydasını gördük.

Bir de çevrende çalışan arkadaşların olsun. Çevrenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
  • kendinizi zorlucaksınız, oturup çalışcaksınız.bu işin bi kısa yolu yolu,kestirmesi yok.
  • Açıkçası ben mal gibi test çözerdim çalışırdım ama neye çalıştığımı bilmezdim ders planım yoktu butik bir dershanede çalışırdım öyle test çözerdim üniversiteye girdikten sonra anladım planlı programlı çalışmayı yoksa başaramıyorsun zaten.

Benden sana tavsiye her konuyu ayrı ayrı bitir bitirdiğin konuyla ilgili aklında soru işareti kalmasın sonradan deneme sınavlarıyla pekişir zaten çok önceden bitirdiğin konular tekrar aklına gelir şimdi öğrendiğimi lys zamanı unuturum diye aklında birşey olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapıyorsunuz?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 11.sınıfta ygs filan çalışmayın 10. ve 11. sınıfta özellikle kendi sınıf derslerinize kasın ve lys ye yönelik çalışın bu sene girdim ygs ye 5 bindeyim abi tavsiyesi size 11. sınıfların genel olarak en yanlış düşüncesi budur zaten hepsi ygs çok önemli ona kasalım der ama çok çalışarak elde edilen bir sınav olmadığını girince anlarsınız beni sorarsanız ben son 2 hafta çok deneme çözdüm çok katkı sağladı diyebilirim size çalışmayın demiyorum ama gidip zamanınızı kesinlikle ygs için harcamayın 10-11 de özellikle 10 ve 11 de mat 2 yoğunlaşın trigonometri parabol karmaşık sayılar matris determinant gibi konuları A dan Z ye iyi öğrenin çok daha önemli çünkü sene başlayınca hiç çalışmayan adamların bile ygs yi yapabilmeye başladığını görünce size asıl fark yarattıracak şeye çalışmadığınızı göreceksiniz yazdan ygs başlayıp sınavva kadar ygs kasıp 20 binlerde olan arkadaşlarım var gerçekten değmez hatta bendede birazcık lys yi boşladığım için pişmanlık var ama allahtan 10 11 de bunlara çalışmıştım diyorum kesinlikle her şeyi zamanında yapın ygs çözmeye çalışacağınıza 10 ve 11 deki konularda uzmanlaşın unutmazsınız

• Cevaplar içln teşekkürler rehberlik hocamlada görüşüp bir ders programı yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada dersin başına oturmak için bir teknik veya taktiğiniz var mı yani derse nasıl başlayabiliyorsunuz ben başlıyamıyorum başlasamda sıkılıp kalkıyorum özellikle evde dershanede çalışabiiyorum ama dikkatim hep etrafta oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnan bana zor birşey değil.Gerekli tek şey istikrar.İki gün çalışıp beş gün yatıyorsan o iş yaş ama günde yarım saat bile olsa bir düzen oturtup ona göre çalışırsan,yapamadığın konularda kitabı kapatmayıp zorlamayı öğrenirsen hayırlısıyla istediğin bölümü de istediğin üniversiteyi de kazanırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.