Şimdi Ara

Nasıl bir monitör almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, elimde monster abra a5 v5.2 laptop var ve onun yanında 27 inç bir monitör almak istiyorum. Bir süredir bakıyorum ve en sonunda şu model kafama yattı;

Nasıl bir monitör almalıyım?trendyol.com
    ViewSonic 27 Vx2718-pc-mhd Led 1ms 165hz Fhd 2xhdmı + Dp Hdr1500r Curved Gamıng Monitör Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/viewsonic/27-vx2718-pc-mhd-led-1ms-165hz-fhd-2xhdmi-dp-hdr1500r-curved-gaming-monitor-p-72828997

ancak emin olamadım nasıl bir monitördür diye yani full hd olması sorun olur mu? ya da kontrast oranı önemli mi? Benim istediğim ekran büyük olsun arada oyun oynayayım full hd şekilde ve dizi film izleyip kod yazayım. 2k monitörler çok pahalı o yüzden buna baktım. En önemlisi led panel kötü mü? yardımcı olabilecek var mı bu konuda?

• Merhaba bende viewsonic kullanıyorum oldukça memnunun ve led panel hakkında herhangi bir fikrim yok ancak alacağın monitör güzel bir cihaz

• teşekkür ederim hocam :)

• Bütçe durumunu bilmiyorum ama biraz daha zorlayıp, hazır indirime girmişken 2K monitör alabilirsin.

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11601

• viewsonic şu 2k modeli indirimli baya bu konuda ne dersiniz?

Nasıl bir monitör almalıyım?trendyol.com
    ViewSonic 27 Vx2718-2kpc-mhd Qhd 2560x1440 1ms 165hz 2xhdmı Dp 1500r Curved Freesync Gamıng Monitör Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/viewsonic/27-vx2718-2kpc-mhd-qhd-2560x1440-1ms-165hz-2xhdmi-dp-1500r-curved-freesync-gaming-monitor-p-96838660

Ayrıca bir sorum daha olacaktı benim bilgisayarım full hd ekran kullanıyor yani ben 2k monitör alsam ekran kartı önemlimi burada? 2k görüntü alabilir miyim ki? oyunlarda veya filmlerde?

• VX2718-2KPC kesinlikle alınır hocam, fiyatı çok iyi.

• "Ayrıca bir sorum daha olacaktı benim bilgisayarım full hd ekran kullanıyor yani ben 2k monitör alsam ekran kartı önemlimi burada? 2k görüntü alabilir miyim ki? oyunlarda veya filmlerde?" bu soruma cevam verecek var mı acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    11 yıl önce açıldı
    Hangi monitörü almalıyım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abra A5 V5.2 15.6" Gaming Laptop

5.Nesil Broadwell Intel® Core™ i7-5700HQ, 8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz, 1TB 7200RPM, 15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran, 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX12, IŞIKLI Klavye, TURBO FAN Özelliği, 2 Adet Disk Desteği (1x M.2 SATA + 1x HDD & SSD)

Monster sitesinden senin laptopun özellikleri bulmaya çalıştım karşıma bu çıktı. Bu özellikler doğru ise senin laptop günümüz oyunları için baya eskiymiş. Ekran kartının 2GB rami var bu da 2k (1440p) için az. Küçük bir şans ile baya eski oyunlarda 2K kurtarabilir ayarları dibe kadar indirince. O yüzden 2K monitör için şu anki laptopun ile maceraya girişme derim oyun açısından.

Film kısmına gelince de 2K monitorlerle 1080p filmleri 1080p monitore oranla biraz daha hafif bir bulanıklık ile izliyorsun yani o açıdan da 2K monitor full hd (1080p) filmleri ve videoları izlemek açısından avantajlı değil. Ben de 2k monitor ve 1080p monitor yanyana duruyor kullandığım için söylüyorum. Abartı rahatsız eden uçuk bir fark değil çok minimal bir bulanıklık var izlenmicek hale falan getirmiyor ama belirtmekte fayda var aklının bir köşesinde olması açısından. Doğal çözünürlüğü olmadığı için pikseller tam oturmuyor senin ekran kartın görüntüyü işleyip 2K nın piksellere oturtmaya çalışıyor hafif bulanıklık buradan geliyor. Aşağıdaki resimde kabataslak açıklaması var.

Kodlama kısmına gelince , 2K monitorde görüntü netleşip yazılar,iconlar küçüldüğü için ve sana bu yazılar oturma mesafene göre çok küçük gelmez ve rahatsız etmez ise çalışma alanın büyür bu açıdan işine yarayabilir. Ama yazılar abartı küçük gelirse benim gibi windows ayarlarından dpi,text falan ayalarını %25 büyültmek zorunda kalırsan fakat o zaman da çalışma alanın büyümemiş oluyor. Ve her program bunu desteklemiyor. Eğer senin kodlama yaptıgın bunu desteklemiyor ise ve yazılar falan abartı küçük gelirse gözüne o zaman zaten pişman olursun görmekte zorlandığın için.

Bence yakın zamanda yeni bir laptop veya bilgisayar almıyacaksan şimdilik 2K monitor macerasına girişme derim, oyun açısından performans alamazsın üstüne bir de 1080p filmlerin görüntüsü hafif biraz bulanıklaşır.

• namor N kullanıcısına yanıt

Hocam çok çok teşekkür ederim sonunda aradığım yorum. Açıkçası şu anda laptopu değiştirip yeni bir pc alma planım yok çünkü malum ekonomi çakılıyor. Ayrıca pcde oyun oynamıyorum xbox one var onu monitöre bağlamak istiyorum. Ben de eğer çok sorun olmayacaksa ilerisi için en azından yatırım olur diye 2kyı düşünmüştüm. Belki xbox series s alırım diye. Peki eğer 2k almış olsam 1080p ye ayarlayıp kullansam o dediğin bulanıklık falan olur mu yine?

• trityum kullanıcısına yanıt

Şimdi aklıma gelen ve farkettiğim birşeyden bahsetmek istiyorum. Laptopundaki HDMI çıkışı hangisi. HDMI 1.4 , HDMI 2.0 falan gibi. Monster sitesinde hiçbir şey yazmıyor. Monstera mail atıp sor buna kaç hz lik monitor takabilirim diye. Belki de diyecekki laptopun içindeki donanım ve çıkışlar ile sadece 1080p 120hz ,1440p 60hz falan diyecek. Bunları örnek olarak sallıyorum. 2K takıp belkide 60hz den fazlasını seçemiceksin windowsda. Bunlardan emin olmadan hiçbir monitor alişverisine girişme.

• namor N kullanıcısına yanıt

Anladım hocam bunu bir an evvel halledicem. Çok teşekkürler. Birde bir sorum daha var. Ben alacağım monitörde oyun için xbox one kullanıcam X veya one S değil ilk çıkan xbox one ve 2k desteği yok bildiğim kadarıyla. Doğal olarak full hd daha mı mantıklı olur?

• trityum kullanıcısına yanıt

Evet düz ilk olan Xbox ONE in sadece 1080p 60 fps desteği varmış. Daha yukarısı yokmuş.

• anladım hocam teşekkürler :) Full hd daha mantıklı fiyat olarak hem de :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.