Şimdi Ara

nasıl kafanıza takmıyosunuz? iş stresi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba hayatına girdiğimden beri 3 yıl oldu, içimde bir şeyler eksildi, çok stres yapıyorum bugün nasıl olucak diye, kabin memuruyum (host) her gün farklı bir ekip ile ucusuyosun 4 ve yada 8 kişi olarak ve mutlaka her biri farklı insanlar oluyor. haliyle her gün farklı bir patron ve farklı iş arkadaşların oluyor buda beni çok geriyo bugün nasıl olucak diye aslında bakarsanız işimi gayet güzel yapıyorum ama yinede 3 yıl geçmesine rağmen hala yer yer çok stres yapıyorum. sinyoriteye göre ekip her uçuş numaralandırılır ama lanet olsun ki 3 yıl olmasına rağmen hala son numara olabiliyorum buda beni cok rahatsız ediyo üstümde benden daha sinyor birinin olması. yazarken aslında işini biliyosun zaten ne fark eder ki diyorum ama yine geriliyorum işte. sizler nasıl başa çıkıyosunuz arkadaşlar iş hayatınızla? merak ediyorum gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sağlık personeliyim konuya girmeden sürekli farklı insanlarla farklı yerlerde çalışmanın stresi ortadan kaldırdığını söyleyecektim ki sen tam aksini yazmışsın. ben her hafta farklı lokasyonlarda çalışmaktan, farklı insanlarla tanışmaktan büyük bir zevk alıyorum açıkçası. bunun kıymetini bilmelisin sende. 3 yıl az bir süre değil takma ve tadını çıkar.
    Abicim bende zamanında migrosta stajerlik yaptım. Biliyorsunki stajerlik en alt kademedir büyün işleri sana yüklerler. 1 yıl boyunca migros gibi kocaman mağazada milletin ağız kokusunu çektim. Ordan oraya koşturdum. Ama en ufakta olsa bir stres ve sinirlik duygusu duymadım. Çünkü niye diyecek olursan ; ben böyle çalışıyorsam allah bilir bana bakan babam ne türlü zorluklara boyun eğiyordur diye düşündüm. Henüz 18 yaşımda migrosta stajerlik yaptığım yıllarda ilk büyük iş deneyimim oldu ve para kazanmanın ne kadar zor olduğunu anladım. O yüzden haline şükret. Hangi konumda olursan ol beterin beteri vardır
  • Abicim bende zamanında migrosta stajerlik yaptım. Biliyorsunki stajerlik en alt kademedir büyün işleri sana yüklerler. 1 yıl boyunca migros gibi kocaman mağazada milletin ağız kokusunu çektim. Ordan oraya koşturdum. Ama en ufakta olsa bir stres ve sinirlik duygusu duymadım. Çünkü niye diyecek olursan ; ben böyle çalışıyorsam allah bilir bana bakan babam ne türlü zorluklara boyun eğiyordur diye düşündüm. Henüz 18 yaşımda migrosta stajerlik yaptığım yıllarda ilk büyük iş deneyimim oldu ve para kazanmanın ne kadar zor olduğunu anladım. O yüzden haline şükret. Hangi konumda olursan ol beterin beteri vardır

• çok sağol dostum bende zorluyorum kendimi o şekilde düşenmeye daha neler var şükür et 'he de geç' ama şu lanet 'gerçek dünya' bişeyleri alıp götürüyo içinden, hayal kurmaz oluyosun. çok özledim okul zamanlarımı o sorumsuzluğu yarın için seni bekleyen bir şeyin olmadığı zamanları 'para' kazanıcaz diye

• quote:

Orijinalden alıntı: zam123

çok sağol dostum bende zorluyorum kendimi o şekilde düşenmeye daha neler var şükür et 'he de geç' ama şu lanet 'gerçek dünya' bişeyleri alıp götürüyo içinden, hayal kurmaz oluyosun. çok özledim okul zamanlarımı o sorumsuzluğu yarın için seni bekleyen bir şeyin olmadığı zamanları 'para' kazanıcaz diye

Hocam ayiptir sormasi maas ne kadar?

Ha bide genelde bir amaci olmadan sadece birikmis param olsun diye calisan insanlarda bu tarz stresler ve sikilmalar cok olabiliyor eger yukaridaki arkadas gibi sizi motive eden bir amaciniz olursa daha rahat edersiniz

• sağlık personeliyim konuya girmeden sürekli farklı insanlarla farklı yerlerde çalışmanın stresi ortadan kaldırdığını söyleyecektim ki sen tam aksini yazmışsın. ben her hafta farklı lokasyonlarda çalışmaktan, farklı insanlarla tanışmaktan büyük bir zevk alıyorum açıkçası. bunun kıymetini bilmelisin sende. 3 yıl az bir süre değil takma ve tadını çıkar.
  • Hocam bazı şeylere çok takılmayın. Dünyanın düzeni böyle herkesin bir sorumluluğu var sen de amir olabilirdin ve sana davranıldığı gibi davranmak zorunda kalabilirdin. Sen olumlu yönlerini düşün dünyayı geziyorsun yeni kültürleri öğreniyorsun duyuyorsun bu pencereden bak senin yerine olmayı isteyen bir çok insan vardır. ki yabancı dilim olsa ben de başvururdum şahsen.
  • bence ucakta hostluk biçok işten daha iyidir.tabi evlisen evine az gidiyosan o stres yapabilir insanda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba iş hayatına girdiğimden beri 3 yıl oldu, içimde bir şeyler eksildi, çok stres yapıyorum bugün nasıl olucak diye, kabin memuruyum (host) her gün farklı bir ekip ile ucusuyosun 4 ve yada 8 kişi olarak ve mutlaka her biri farklı insanlar oluyor. haliyle her gün farklı bir patron ve farklı iş arkadaşların oluyor buda beni çok geriyo bugün nasıl olucak diye aslında bakarsanız işimi gayet güzel yapıyorum ama yinede 3 yıl geçmesine rağmen hala yer yer çok stres yapıyorum. sinyoriteye göre ekip her uçuş numaralandırılır ama lanet olsun ki 3 yıl olmasına rağmen hala son numara olabiliyorum buda beni cok rahatsız ediyo üstümde benden daha sinyor birinin olması. yazarken aslında işini biliyosun zaten ne fark eder ki diyorum ama yine geriliyorum işte. sizler nasıl başa çıkıyosunuz arkadaşlar iş hayatınızla? merak ediyorum gerçekten

Diğer mesajları okuyup vakit kaybetmiycem. Güzel tavsiyeler olmuştur eminim.

Kısaca iki husustan bahsedeyim.

İlki o stres bir miktar yaşanabilir. Ancak onu çekilmez hale getiren sensin. Onun çok anormal olduğunu yerleştirmişsin. Her işte bazan bir miktan stres yaşayabileceğini ve bunalabileceğini unutma. Bu çok anormal bir durum değil. Ve bunu azaltmanın bir yoluda balık yağı veya bolca balık yemektir.
    Ek olarak farklı insanlarla çalışmanın sana stres vermesinin nedeni insanlar farklı laştıkça yaşadığın şeyler olabilir ve işe bağlı olan başka etkenler olabilir. Buna neden olan şeyi bulman seni belirsizlikten kurtarır ve stresi azaltmana yardımcı olup seni biraz rahatlatır.

İkinci olarak ise kendine şunu söyle:

Yarın hayatta olacağımı dahi bilmediğim bi dünyada bu neyin stresi yahu.

• çok teşekkürler dostlar ilginize inanın söylediklerinizi kendime ara ara bende söylüyordum ama başkasından duymak çok daha yardımcı oluyor. yardım ettiniz gerçekten.

• Abi havacılık komple eziyet iş ama vazgeçemiyor insan tutku aşk adı her neyse.. Kmlerin işi zor aslında havacı herkesin işi zor 50 liraya bilet alan bi insan kendini uçağın sahibi zannedebiliyor ben bu konuda hep sıkıntı çektim gelen ekiplerden de vardı 3 5 gereksiz sunex kiralama ekiplerinden ama genel olarak zordu işimiz. Her insan aynı olmuyor bu yüzden bence her işte sıkıntı stres var ben işi bıraktım şimdi apron memurluğu için hazırlanıyorum sanada tavsiyem olabiliyorsan eğer pilot ol abi en güzeli yoksa kibirli bi purser yada ka nın egosunu bi çekicen yolcunun egosunu ayrı çekicen zor iş.

• işte benimde stresini yaptığım olay bu, ekip nasıl olucak amir nasıl olucak, işini bildikten sonra bişey olduğu yok aslında ama yinede geriliyo insan, müdürlük yada şeflikten başka da yerde olan güzel bir departman yok sanırım ?

• Yönetmek bir sanattır.Bunu icra eden de sayılıdır.Bilinçli yetişmek gelişmek lazım.

• senin kafada sorun var.. yoksa erkek adam bi de bekarsa ucmak ve ucurmak.. ne guzel.. isini de duzgun yapıyormussun.. gerisi zamanla gelir..
  • ilk işe girdiğim 1 sene boyunca senin gibi aşırı stres yapardım. Türkiyenin ünlü bir yoğurt firmasında 10 sene dağıtımcı olarak çalıştım. geçenlerde ayrıldım. dediğim gibi aşırı stres yapardım ilk sene. işi yetiştirebilecekmiyim diye. hatta stresten dişim şişerdi. neyse ilk seneyi doldurdum. yıllık izine çıktım. sakince düşünme fırsatı buldum. strese girsem de girmesem de ben bu işi düzgün yapıp işi bitirebiliyorsam niye strese gireyim ki? sonra stresi salllamadım. hatta millette olan pazartesi sendromu bile bende yoktu. işini sev. düzgün yap. gerisini boşver.
  • quote:

işte benimde stresini yaptığım olay bu, ekip nasıl olucak amir nasıl olucak, işini bildikten sonra bişey olduğu yok aslında ama yinede geriliyo insan, müdürlük yada şeflikten başka da yerde olan güzel bir departman yok sanırım ?

Bahsettiğin o stres hep olacaktır abicim listede illa ki bi tane egolu ka düşer. müdürler bizden daha fazla diken üstünde bence

• quote:

çok teşekkürler dostlar ilginize inanın söylediklerinizi kendime ara ara bende söylüyordum ama başkasından duymak çok daha yardımcı oluyor. yardım ettiniz gerçekten.

insanlarla uğraşmak baya stresli gerçekten. kötü insanlar yüzünden iyi insanları farkedemiyorsun. anksiyete sorunun olma ihtimali var. kendini suçlu hissetme stres hissettiğin için. sizin çalıştığınız tarzda işlerde genelde ağzı laf yapan insanlar ön planda oluyor diye tahmin ediyorum. biraz gelişine bırak derim, stresli olunca daha farklı olmuyor işler. ufaktan zihin egzersizi yapmaya başla, kendine odaklan, illa hissetiğin gibi davranmak zorunda değilsin, gevurlar ne demiş fake it till you make it
  • Sözü çok beğendim teşekkürler

• teşekkürler tekrardan, zaten düzgün yapıyorum niye stres yapıyorum ki felsefesi ile devam etmeye çalışıyorum, ayrıca 'hissettiğin gibi davranmak zorunda değilsin' cok dogru

• zam123 Z kullanıcısına yanıt
    İş stresi takılır stres azaltma hareketleri var onları yapmanı öneririm derin nefes alış falan.Stresle iş yerinde başa çıkamazsın evde halledebilirsin o işi tükenmişlik sendromuna falan girersen psikiyatride damlalar var 2 saat falan sakinleştiriyor.
  • benim stresim işe gidene kadar daha çok ekibi görene kadar sonrasında iniyo stresim ama o ekiple tanışana kadar ah çok stres yapıyorum ara ara, gerçi çoğunlukla yeniyorum ama işte yenemediğim zamanlarda da kendimi çok üzüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.