Şimdi Ara

Nasıl Lig Atlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Çoğu kişinin forum'da lig atlayamadığını ve bu nedenle sinir krizi geçirdiğini filan öğrendim. Bende yaşadım o durumları. Tr serverinde oynanmayacağını çıldırarak öğrenmeyi başardım. 2 yıllık lol oyuncusuyum. 250-300 Ranked attım, biraz kaptım bir şeyler yani.Bu nedenle size daha kolay maç yenmeniz için, dolayısıyla daha kolay lig atlamanız için rehber hazırlamaya karar verdim. Bunu sakın ben challenger oldum size yardım edeyim şeklinde anlamayın. Sadece basit tüyolar vermek istiyorum. İşinize yaraması umuduyla. Eğer denerseniz ve başarılı sonuç alırsanız yazınız ki diğer insanlarda yapsın.

İlk Adım;
    İlk adımda oynayacağımız lane'i seçelim.
    Benim size kesinlikle tavsiyem Jungle'dır. Neden jungle ? Çünkü jungle bütün lane'leri kontrol edebilecek, yardım edebilecek, dengeleyebilecek ve hatta öne geçirebilecek bi lane. Eğer ki jungle olamadıysak mid öneririm. Çünkü midde ezip, gang atmanız late game de çok işinize yarar. Yani lane seçimi şöyledir ;Jungle>Mid>Solotop Adc veya supp önermiyorum. Onu birazdan açıklayacağım.

İkinci Adım;
    İkinci adım'da heromuzu nasıl seçmemiz gerektiğini söyleyim; Kesinlikle hard tank herolar seçin. Jungle olduğunuzu farz ederek söylüyorum. Volibear,cho'gath,amumu,sejuani olabilir. Yani asla kırılgan hero seçmeyin. Aralarına girip teamfight'ı siz başlatabilecek kapasitede olun. Doğru anda tf'yi sizin başlatmanız karşı takımın şoka uğramasına neden olabilir. TR serverinde özellikle tank picklenmez. Bu da sizin yararınıza olabilir. Bu durumu lehinize çevirin.

Üçüncü Adım;
    Üçüncü adım'da tf'de nasıl pozisyon almalı onu konuşalım.
    Öncelikle tf başlatmak için cengaver gibi daldık. Herkes saldırdı bize. Sonra yapacağımız şey takımımızdaki kırılgan heroları korumak. Adc ve apc'ye gelecek damageleri karşılayıp ölürsek ve onlar ayakta kalırsa tf'de yapabileceğimiz en başarılı işi yapmışız demektir. Teamfight'ın ortasındayız, ve takımınızın damage kaynakları hala ölmedi. Baktık ki damage'i karşıladık ama hala ayaktayız. Harika o zaman. Direk adc ye yürüyün korkmadan olabildiğince damage'yi verin. Bu sayede başarılı bir team fight yaşamız oluruz.

Dördüncü Adım;
    Geldik 4. Adıma Lane İttirme-Backdoor yapma

Evet TR serverinde yapılan ve yapılamayan iki şey. Öncelikle lane'yi toteminiz yoksa veya jungle'ın geliş yollarının hepsine konmamışsa hiç bir şekilde şuursuzca ittirmeyin. Hatta geri durup bizim jungle'mizin gelmesini bekleyebiliriz. İki durumda lane'yi pushlayabilirsiniz;
    Karşı takımın jungle'ı başka bi lanede görünür haldeyken ve jungle'ın bütün geçiş yolları totemliyken. Bu sayede hem kulelerine hasar verebiliriz hem de güvenli bir şekilde oynayabiliriz.
    Gelelim backdoor'a. Yani takımınızın gerideyken 1 tf alıp onlar doğana kadar aldığımız kuleler. Bunu TR serverinde hiç görmedim. Ace yapıyoruz ve herkes base atıyor. Fakat siz yine de doğru olanı yapın. Unutmayın Hard tank'ız. Girin kuleye vurun minyon olsa da olmasada bunu gören takım arkadaşlarınız zaten size yardım amacıyla vurmaya başlar. Böylecelikle kule alabilirsiniz. Kulenin canı tamsa kesene kadar bütün hasarı siz yemek zorunda değilsiniz, arada kulenin menzilinden çıkarak hasar paylaşımı yapabilirsiniz. Tabii ki bunları yapmadan önce baronun alındığını düşünerek konuşuyorum. Bu sayede ne kadar ittirirsek rakip takım o kadar umutsuzluğa kapılır. O kadar moral olarak düşük oynarlar.

Beşinci Adım;
    5. Adımda Jungle lane'sine özel tüyolar vermek istiyorum.
    Jungle'sanız asla kill odaklı çalışmayın. Devamlı asist verin ki takım arkadaşınız lane'de üstünlük kurabilsin. En büyük çabanız takımınızda ki oyuncuya (adc veya apc) fb kazandırmak olsun. Bu çok büyük bir artıdır. Diyelim ki yaptık, Sonra ? Sonrasında yine orman temizliğine devam ederken yine lane'lere bakıyoruz. Eğer herhangi bir yer pushlanmışsa veya bizim takım arkadaşımız canı rakipten azsa koşup o laneye rakibe saldırın. Bu gibi durumlarda rakibin canı tamsa bile girin. Amacımız burda kill almak değil, durumları eşitlemek hatta avantajlı hale getirmek. Yanınızda sürekli 2 totem bulundurun ve rakip blue ve red'ine koyup sürekli çalmaya çalışın. Tabii çıkınca cengaver gibi koşarak değil, Bekleyin buff çıktığında jungle ölü veya başla lane'de ise hızlı bir şekilde çalıp geri dönün. Bu hem jungle'ın geri kalmasını hem de moralinin bozulmasını sağlar.

Evet arkadaşlar. Rehberimizin sonuna geldik. Eğer beğenmediğiniz, eksik bulduğunuz, yanlış gördüğünüz bir yer olursa bana bildirmenizi kesinlikle isterim.

Hepinize iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only God Can Slain Me -- 11 Haziran 2013; 9:37:19 >

• Bence de elinizden geldigi kadar support oynamayın. Bu demek değildir ki son 2 pickten birinde olduğunuz halde bile support oynamayacağım diye diretin. Bazı durumlarda istediğiniz lane'i alamıyorsunuz malum, o zaman mecbur support oynayacaksınız. Mümkün mertebe jungle solotop ve mid oynayın çünkü hepimiz biliyoruz ki oyunun taşınmasında en önemli roller bunlar.

Bu dediklerim support önemsizdir seklinde anlaşılmasın, iyi bir support oyuncusu da oyuna ciddi katkılarda bulunabilir ama yine de bir APC veya solotop gibi oyun taşıyamaz. Herseyden önce siz cok iyi support olsanız bile yaninizdaki adc kötüyse ona kill falan aldiramazsiniz. Aynı olaya ADC gözünden bakın, atıyorum yanınızda Leona veya thresh var ama adam oynamasını bilmiyorsa o lanede kill almanız cok zor.

İste bu sebeplerden ötürü ben de jungle mid veya solotop oynamanızı öneriyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hazırlamışsın kardaşım eline sağlık
    Support önermemişsin ama Blitz ve Thresh boştaysa kesinlikle alın derim.Rakip takımı 5v5 TF'de resmen 4 kişi bırakıyor bu şampiyonlar.Şahsen sırf Thresh oynayarak Bronze 4'ten Silver'a çıkmıştım NA'da.
  • @Enzifer Tam olarak düşündüklerimi düşünüyorsun. :)

@Muten Roshi; Öncelikle teşekkür ederim kardeşim yorumun için. Fakat TR serverinde supp oynayarak lig atlaman çok zor. Hani TR serverinde her lane'ye yardım ederek oyun kazanılabilir bence. Bu yüzden supp önermedim. Fakat duo girerken suppta yapılabilir. Ama soloyken olmamaya özen gösterin
  • Çok güzel yazmışın eline sağlık
    Ama backdoor tr de yavaş yavaş yapılıyor.Normal game de bile Ace alıp en azından inhib i almaya çalışırım.
    Jungle kisminda ise millet ortada yokken gelin bunlar baronda diyorum herkes benle geliyor ama birilerini gördükleri anda tüyüyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: -Kratos-

Çok güzel yazmışın eline sağlık
    Ama backdoor tr de yavaş yavaş yapılıyor.Normal game de bile Ace alıp en azından inhib i almaya çalışırım.
    Jungle kisminda ise millet ortada yokken gelin bunlar baronda diyorum herkes benle geliyor ama birilerini gördükleri anda tüyüyorlar

Öncelikle teşekkür ederim yorumun için. Backdoor daha görmedim, bilmiyorum ben ace alsamda kimse gelmiyor arkamdan bakıyorum b atıyorlar görünce direk intihar pilotu gibi atıyorum kendimi kuleye ölümüne, ping atıyorum ölümüne, anca geliyorlar. Barondada aynı durumdan muzdaribiz. Adamların canları yarım girsek hem baronu alırız hem adamları. Geliyorlar bakıyorlar adam orda geri dönüyorlar farm yapmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only God Can Slain Me -- 11 Haziran 2013; 9:05:50 >

• Yalnız backdoor enemy team farklı bir yerdeyken adeta gizlice yapılır.Senin dediğin ace alıp pushlamak split push 'dır. Eline sağlık güzel rehber olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: YagamiLight

Yalnız backdoor enemy team farklı bir yerdeyken adeta gizlice yapılır.Senin dediğin ace alıp pushlamak split push 'dır. Eline sağlık güzel rehber olmuş.

Benim backdoor görüşüm bu olduğu için ve böyle daha rahat kule alınabileceği için bu şekilde yazmıştım , yoksa az mı sırf backdoor yapmak için rengar almışlığım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only God Can Slain Me -- 11 Haziran 2013; 9:14:26 >
  • yazın güzel sejuani çok kral hero gerçekten, win oranıda gayet yüksek ayrıyetten eklemek istediklerim;
    nasıl lig atlanır ss'li gösteriyorum;
     Nasıl Lig Atlanır

Nasıl Lig Atlanır

Nasıl Lig Atlanır
    illa sup oynamak gerekirse;
     Nasıl Lig Atlanır

ve bunların hiçbiri elo hellde banlanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.Vasquez -- 11 Haziran 2013; 9:12:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drrraven

yazın güzel sejuani çok kral hero gerçekten, win oranıda gayet yüksek ayrıyetten eklemek istediklerim;
    nasıl lig atlanır ss'li gösteriyorum;
     Nasıl Lig Atlanır

Nasıl Lig Atlanır

Nasıl Lig Atlanır
    illa sup oynamak gerekirse;
     Nasıl Lig Atlanır

ve bunların hiçbiri elo hellde banlanmıyor

Özellikle jarvan ve nasus tf lerde gerçekten bütün hasarı emip ayakta kalabilen champlardan olduğu için karşıma picklenirse outfarm bile bıraksam tf de çok bela oluyor.

• Ellerine sağlık. Çok güzel bir rehber olmuş.

Edit: Bir sorum olacak. Jungle için hard tank champları önermişsin. Onun yerine lee sin veya xin alıp hard tankmış gibi eşyalar alsak(Full hp , armor , magic resist) aynı görevi görür mü diğer hard tanklar gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeiLucas -- 11 Haziran 2013; 11:24:58 >
  • oyunun kaderini earlyde jungle latede adc belirliyor bence seçim bu ikisinden yapılmalı kötü bir adcyle oyun kazanma ihtimali en fazla %20
  • tr de champion secim ekrani gec geldiginden supp bana kaliyor.gecen oyunda ward atmiyorum diye kufur yedim 7 tane ward attim bi caliya koymadim diye ilk kez boyle bi kufur duydum.Tr de supp oynanmasi zor.

• Nedense j4 jungle oynayamıyorum.Zac,nau,heca kesinlikle en etkilileri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YagamiLight

Yalnız backdoor enemy team farklı bir yerdeyken adeta gizlice yapılır.Senin dediğin ace alıp pushlamak split push 'dır. Eline sağlık güzel rehber olmuş.

Ace alıp pushlamak split push değildir. Split push TF ye katılmayıp bir lane i pushlamak veya tf falan yoksa takım arkadaşlarınız başka lanedeyse sizin başka lane e gidip orayı pushlamanızdır. Backdoor hakkında ise dediğin şeye katılıyorum.
  • Benim anlamadığım support oyun taşıyamaz mı diyorsunuz ?
  • Abi sirf support oyun tasidigini gostermek icin ranked gunlugu mu acsam acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: WeiLucas

Ellerine sağlık. Çok güzel bir rehber olmuş.

Edit: Bir sorum olacak. Jungle için hard tank champları önermişsin. Onun yerine lee sin veya xin alıp hard tankmış gibi eşyalar alsak(Full hp , armor , magic resist) aynı görevi görür mü diğer hard tanklar gibi?

Zaten yapılması gereken benim yaptığım bu. Tek sorun lee'sin late gamede damage eksikliği yaşıyor. Bu yüzden yazmamıştım. Ama eğer sağlam bir lee sin oyuncusuysan zaten late game'ye bırakmazsın. Yorumun için teşekkürler..

Herkese teşekkür ederim beyler beğenen beğenmeyen.

Edit: Beyler jungle için tavsiyelerimi yazdım.
    İsterseniz mid ve solotop içinde yazabilirim ? İşine yarayacak insan varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only God Can Slain Me -- 11 Haziran 2013; 16:56:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.