Şimdi Ara

Nasıl oy verecem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben ilk defa bu seçimlerde oy kullanacağım. Sadece tek bir parti için mi oy vereceğiz? Muhtarlık seçimleri filan da varmış galiba. Nasıl oy verecem bilmiyorum. Kaç tane zarf olacak

• Sadece tek partiye "evet" mühürünü basacaksın diye biliyorum. Sanırım tek zarf olacak, ama yanılıyor da olabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Achen06

Ben ilk defa bu seçimlerde oy kullanacağım. Sadece tek bir parti için mi oy vereceğiz? Muhtarlık seçimleri filan da varmış galiba. Nasıl oy verecem bilmiyorum. Kaç tane zarf olacak

Bildiğim kadarıyla sadece milletvekili seçeceğiz. Bu arada pusulada oyu kime vereceksen mühürü bastıktan sonra hemen katlama. mühürün kurumasını bekle...Yoksa oyun geçersiz olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kumarbaz
    Bildiğim kadarıyla sadece milletvekili seçeceğiz. Bu arada pusulada oyu kime vereceksen mühürü bastıktan sonra hemen katlama. mühürün kurumasını bekle...Yoksa oyun geçersiz olabilir...

Geçen seçimlerde seçim sandığında görevliydim. Bu durumla pek karşılaşmadık ama bazen diğer tarafa hafiften geçtiği oluyordu.
    Zaten EVET mührü karşı tafafa tam denk gelmiyor, TEVE şeklinde çıkıyor ve tabi ki silik oluyor. Bu yüzden onlarda sorun çıkartmadan sayıyorduk.

Tabi siz yine de EVET mührünü bastıktan sonra bir iki kez üfleyin hemen kuruyacaktır zaten sonra katlayın ve zarfa koyun.

Acele etmenize gerek yoktur. Bir sandıkta 300 kişi oy kullanır. Kimin hangi sandıkta oy kullanacağı önceden bellidir.
    Günün tamamında oy kullanıldığı için süreniz fazla fazla yetecektir.

Kolay gelsin. Herkese hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 10 Temmuz 2007; 12:50:15 >

• parmağımıza o şeyden sürcekler mi?sanırsam hint kınasından yapılan bir şeydi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frank Castle

parmağımıza o şeyden sürcekler mi?sanırsam hint kınasından yapılan bir şeydi.

Daha önceki seçimlerde hep hint mürekkebi denilen, çıkması çok zor olan mürekkep çeşidi kullanılıyordu.
    Fakat geçen seçimlerde Türk mürekkebi kullandık. Bu seçimde de aynısı olacak. Zarfınızı sandığa attıktan sonra sandık başında görevli olanlardan birisi elinizin işaret parmağına bir damla mürekkep damlatacak.

Dikkat edin. Tırnak ile et arasında kalan yere damlatmasınlar. Her yerden çıkıyor ama tırnak ile et arası dar bir yer olduğundan temizleyici maddeler oraya girmiyor ve bir süre çıkartamıyorsunuz.

Bazı arkadaşlar, oy kullanmadan hemen önce ele krem sürmenin mürekkebi çıkartmakta kolaylık sağlayacağını söylemişlerdi. Denemekte fayda var.

• Bu seçimlerde bende sandık görevlisi olucam bakalım hayırlısı.. Bu arada sadece milletvekili seçicegim..

Sizlere tavsiyem oy kullanırken kesinlikle takım tutar gibi atmayın..

Geçmişe bakın.. En iyi hükümete bakın sonra oy kullanın.. Çünkü hepsi denendi.. En iyisine bakıp da oyunuzu atın..

Haydi selametle..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.