Şimdi Ara

Dilin kırık dişe takılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön sol dişimin alt kısmından ufak bir parça kırılmış tamda diş etiyle kesişen yer. Dilim sürekli oraya gidiyor çok kötü bir durum. Bundan nasıl kurtulunur bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kırık Dişin Dili Kesmesi

Kırık bir diş, günlük aktivitelerde bile dilin takılmasına ve kesilmesine neden olabilir. Bu durum, özellikle konuşma, yemek yeme ve yutma sırasında rahatsızlığa ve ağrıya yol açabilir.

Kırık bir dişin dilini kesmesinin en yaygın nedeni, dişin keskin kenarlarıdır. Bu kenarlar, dile değdiğinde kesiklere ve yaralara neden olabilir. Ayrıca, kırık bir dişin yüzeyi genellikle pürüzlüdür ve bu da dilin takılmasına neden olabilir.

Dişin dili kesmesi durumunda, bölgeyi temiz tutmak ve enfeksiyonu önlemek önemlidir. Tuzlu su ile gargara yapmak veya antiseptik bir gargara kullanmak yardımcı olabilir. Kesik derin veya ağrılıysa, bir diş hekimine görünmeniz önerilir.

Kırık dişe sakız yapıştırmak geçici bir çözüm olabilir, ancak uzun vadede sorunu çözmez. Bu nedenle, kırık dişi en kısa sürede tedavi ettirmek önemlidir.

Dili sürekli dişe gidiyorsa, bunun nedeni kırık bir diş olabilir. Bu durumda, diş hekiminize başvurarak dişi kontrol ettirmeniz ve gerekirse tedavi ettirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasil kirildi hocam? Kirilan yere parça yapistiriyor disçiler bildigim kadariyla.
  • 2 gun sonra gecer benımde oluodu..Yapacagım tek sey 2-3 gun dılını kesen yere sakız yapıstırmak
    yemek yerken falan cıkarma rahat edersın
  • bence hiç uğraşma bi kaç gün sonra alışırsın
  • uğraşma demesi kolay o iğrenç acı insanı delirtior sen sakızı yapıstır gecer 2-3 gune
    quote:

Orjinalden alıntı: *NeRoN*

bence hiç uğraşma bi kaç gün sonra alışırsın
  • Arkadaşlar az önce bir arkadaşı aradım o kırık değildir tartardır bir kaç gün sonra geçer yada bir dişçiye temizlet dedi. Bende tornavidayla temizledim. Şu anda o takılma olayı geçti ve çok rahatım
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

Arkadaşlar az önce bir arkadaşı aradım o kırık değildir tartardır bir kaç gün sonra geçer yada bir dişçiye temizlet dedi. Bende tornavidayla temizledim. Şu anda o takılma olayı geçti ve çok rahatım

Tornavida bir dişine girseydi varya, o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu görürdün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

quote:

Orjinalden alıntı: samplus

Arkadaşlar az önce bir arkadaşı aradım o kırık değildir tartardır bir kaç gün sonra geçer yada bir dişçiye temizlet dedi. Bende tornavidayla temizledim. Şu anda o takılma olayı geçti ve çok rahatım

Tornavida bir dişine girseydi varya, o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu görürdün.

Dostum bu saatte dişçi bulamayacağıma göre mecbur kaldım. Yoksa bende biliyorum tornavidayla temizlenmeyeceğini.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.