Şimdi Ara

Nasıl Yapılır? : 8800GT VMod (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üzerinde yazanlar tam okunmuyor diye yazıyorum.

T18r 9324 ve 1K yazıyor. Gücünü bilmiyorum. Marka yazmıyor, netten başka bilgi bulamadım.

Nasıl Yapılır? : 8800GT VMod

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 14 Kasım 2007; 17:32:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Bu konudaki çaba ve katkıları için kadim dostum @dmitri'ye çok teşekkür ederim, haftasonu bu işlemi sonuçlandırırız sanıyorum.

@CeOfFuture, eğer başarılı olrusak isterseniz misafirim olursunuz sizin kartınıza da uygularız seve seve.

@mav1li, ilginiz için çok teşekkür ederim, elinizdeki ürün hakkında teknik bilgi ve bir resim var mı?

Teşekkürler,

Hicks

valla hocam 4 gozle bekliyorum insallah sorunsuz sekilde basarili olursunuz

eger yapabilirseniz bu hafta sonu ben musaitim sizin musait zamaninizda seve seve gelirim

bu kart ile ultra salatasi yapmak en buyuk hayalim

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

bu kart ile ultra salatasi yapmak en buyuk hayalim

Aman ultracılar duymasın, döverler valla...
  • Hicks, öncelikle anlatım için teşekkürler. Umarım başarılı olursunuz. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama eğer istanbul dışında iseniz Selânik pasajından istediğiniz birşey olursa temin edebilirim. Neredeyse hergün o tarafa yolum düşüyor.

Sormak istediğim ise şu; lehim yerine, temiz bir şekilde 1k' lık direnci sıcak silikon ile kart üzerinde gösterilen noktalara tuttursak? Garanti dışı kalmaması için bir çözüm olabilir mi acaba?

Bu cumartesi direnci alıp bende sıcak silikonla denemek istiyorum. Eğer benden önce davranırsanız sizin tecrübelerinizi almış olurum. Yada olmaz derseniz hiç bulaşmayım bu işe

• quote:

Orjinalden alıntı: MrRain

Hicks, öncelikle anlatım için teşekkürler. Umarım başarılı olursunuz. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama eğer istanbul dışında iseniz Selânik pasajından istediğiniz birşey olursa temin edebilirim. Neredeyse hergün o tarafa yolum düşüyor.

Sormak istediğim ise şu; lehim yerine, temiz bir şekilde 1k' lık direnci sıcak silikon ile kart üzerinde gösterilen noktalara tuttursak? Garanti dışı kalmaması için bir çözüm olabilir mi acaba?

Bu cumartesi direnci alıp bende sıcak silikonla denemek istiyorum. Eğer benden önce davranırsanız sizin tecrübelerinizi almış olurum. Yada olmaz derseniz hiç bulaşmayım bu işe

Sıcak silikon uygulaması bizim de aklımıza geldi ancak sökmek istediğimizde zorlanabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü sıcak silikon normal olanına göre çok daha sağlam ve kuvvetli bir yapıştırıcı. Belki kabloyu sökmek sorun olmayacaktır ama kartın arkasında silikon izi kalacaktır... Bu garanti için bir sakınca doğurur mu bilemiyorum açıkçası...

• Herkese bu denemesinde başarılar dileyelim öncelikle , benm elime geçecek bikaç gün içinde bi 8800gt ve kurcalayacağım azcık muhtemelen ..bu kart için vmodları yapması kolay , lehim noktaları çok net zaten ,yaptığımda paylaşırım

yukarda bikaç soru vardı , havya olarak 25-30w arası bişey kullanmanızı tavsiye ederim , daha yüksek güçtekiler ile hızlı davranmanız gerekir yoksa direnç dahil biçok parçayı yakabilirsiniz . kullandığınız pot kesinlikle çok dönüşlü olmalı ve önceden hangi yönde dirençin azalıp arttığına dikkat edin ve mutlaka mod öncesi ve sonrası referans direnç değişimini kontrol edin . bu mod için 500ohm da kullanabilirsiniz , hatta 500ohm daha iyi olur , max değerde yaklaşık 1.2-1.3 gibi bir voltaj verecektir,denemedim kesin diyemem .
    pot u çevirdiğinizde ölçüm noktasında değişim yakaladığınıza emin olun yoksa potta bi sorun varsa tak kısa devre yanarsınız
    pot u neden bulurum diyenlere ise , karaköyden veya kadıköy yazıcıoğlundan temin edebilirsiniz
    garanti kaybetmeden bu işi yapmak isteyenler için ise , öncelikle söylim bu etik bir davranış olmaz , ama bu mod için,en azından fotolardan gördüğüm netlikten yapıştırma vs. yöntemlerle yapılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 15 Kasım 2007; 21:44:27 >

• Bu Haberleri ultra sahibleri okursa amma kufur ederler haaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixx -- 16 Kasım 2007; 13:28:08 >
  • bende 8800gt aldım fakat Zalman Fatal1ty gibi bir sogutucu almadan bunu uygulamak mantıksız olur cunki tam yukte 90c oldugu icin oc'de ısı 120cyi bulurki 130cde karttaki smd parcalar (entegre vs gibi) lehimleri eriyip duşmeye başlar yani kart cop olur. şimdi eger sizin sogutucunuz var ve herseye hazır iseniz leyim işini her bilen yapar ama ince işcilik gerekiyor + ince işcilikte pro işcilikte yani kartta baska bir sorun oldugu taktirde onu tekrardan sokup temiz bir leyim ve o kısma diş fırcası ile alkolle temizlendimi bu kart oynanmış lehim yapılmış garanti dışı diyecek adam tanımıyorum kendim için konuşuyorum tabi . birde resimdeki ayarlı direnc (trimpot) ceyrek watt'lı ve devrenin koyulacak yerini inceledim yuksek akım gececek durum yok onun icin karakoyde elektronikciler carşısından temin edebilirsiniz ararken de 1K trimpot deyin size cok secenek cıkartacaklar siz ise alacagınız urunun original resimdeki gibi aynı bulamayabilirsiniz sadece 3 bacak cıkan ve plastik kısmın kaliteli olanını alın ki anlarsınız. alırkende bir kactane degeri farketmeyen direnc isteyin bunlara para bile istemezler bu direncerin telini kesip kullanın devreye baglantısını ve katiyetle sicak silikon kullanmayın cunki kartın bostaki sicaklıgında bile yag gibi yayılır akar ve kartın icine eder çift taraflı bant kulanın. bende Zalman Fatal1ty sogutucu takarsam ayarlı direnc (trimpot) uygulamasını tek tek resimli buraya koyucagım...

ayriyetten şunuda soyleyeğim trimpotun leyim yapılan bacaklarını calıştırmadan olcup 1k degerine getirin ve deney yaparken hicbir zaman tam tersine kadar cevirip calıştırmayın yoksa direk kısadevre olmuş olur kartın yanma ihtimali %30 ken %95 olabilir dikkat!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 17 Kasım 2007; 22:00:04 >

• hicks hocam ne oldu sonuc
    kac gundur bekliyorum valla
    yapsanda senin mekana gelsem benim kart a da ceksek
  • Merhaba,

Henüz ayarlı direnci ve en önemlisi bunlar için gerekli zamanı bulamadığım için deneme şansım olmadı, muhtemelen 1 ay içinde de olmayacak...

Teşekkürler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Henüz ayarlı direnci ve en önemlisi bunlar için gerekli zamanı bulamadığım için deneme şansım olmadı, muhtemelen 1 ay içinde de olmayacak...

Teşekkürler,

Hicks

pff yatti bizim is desene

baska yapabilen yok mu forumda bu isi ?
  • sonuçu merakla sessiz bir şekilde bekliyordum nese saglık olsun
  • koskoca forumda baska vmod cu yok mu harbiden ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkinooo2

Fiyatı sadece $2.69 Ama Türkiye getirirlermi bilemiycem. Bence karaköy elektronikçiler pazarında muadil 1k ohm direnç bulunabilir. Ama ne kadar güvenilir orası konusunda kuşkuluyum. Fakat bana sorarsanız 88000GT gpu'su en fazla en son modlu haliyle bile 800-810 yapabilir gibi düşünüyorum. Gerçi birazda şans işi ama yinede sana başarılar Hicks abi umarım herşey istediğin gibi giderde olumlu ve güzel sonuçları görürüz. Başarılar..

Bundan 2~2 buçuk sene önce bende Asus anakartıma yapmıştım böyle bi vmod ve aynı o resimde görelen çok turlu dirençlerden karaköyde bulmuştum hem de senin bahsettiğin fiyatın yarısı kadar bile değildi diye hatırlıyorum.

• 75w havya ile bu modu yapmaya kalkışan tecrübesiz arkadaşların %90u kartı eline alır benden uyarması.15w lık eski bi hayvam var bütün modları onunla yaparım.Şu şeffaf potlara hastayım nerden buluyorsunuz .Bahsi geçmişken ifade edeyim 8800gtler de bir sıkıntı var bilemiyorum o/c perf. sıkıntılı...
  • Soğutma işine çözüm bulabilirsem bu haftasonu Vmod işini deneyeceğim. Ama lehim kullanmak istemiyorum. Bir arkadaşım 0,1mm kalınlığında lehim teli olduğunu söyledi. Bu sayede yapılan lehim söküldükten sonra görünmüyormuş. Ben yinede önce 80-90 derece ısıda erimeyen silikon tarzı bir maddeyle direnci bağlamayı deneyeceğim. Yalnız anlamadığım bir nokta var, elektronikten anlamayan birisi olarak şu kısma açıklık getirirseniz sevinirim.

Bu resimdeki ölçüm noktası bir tane olarak görünüyor. Ben multimetrenin bir ucunu buraya dokundurduktan sonra diğer ucunu nereye temas ettirmem gerekiyor? Elde etmek istediğim sonuç 1.25 yada 1.30v. Bu konuda yardımcı olursanız elektronikten anlayan bir arkadaşımla bu işe el atacağız.

Bana şans dileyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

75w havya ile bu modu yapmaya kalkışan tecrübesiz arkadaşların %90u kartı eline alır benden uyarması.15w lık eski bi hayvam var bütün modları onunla yaparım.Şu şeffaf potlara hastayım nerden buluyorsunuz .Bahsi geçmişken ifade edeyim 8800gtler de bir sıkıntı var bilemiyorum o/c perf. sıkıntılı...

%95 diyorum var mı arttıran?
  • benim 8600gt sonic e vmod çekerken hiç lehime falan gerek yoktu bunda olması lazım mı illa ayarlı direnç falan benim eski ekran kartına işaretli yerleri kalemle karaladım bant yapıştırdım o kadar buda öle olmazmı teşekkürler
  • Evet, nihayet Vmod olayını forumdan amddma nickli arkadaşımızla başardık. Biraz geç yazdım, hatta daha önce yapan arkadaşımız da olmuş. Kısaca fotoğraflarla anlatayım.

Yapılışı oldukça basit, gerçi amddma nickli arkadaşımız yaptı sağolsun ama, eli titremeyen ve kendine güvenen herkes kolaylıkla yapabilir sanırım. Kart üzerindeki lehimler oldukça sert, 40W lık havya ile lehimi eritip kabloyu takamadık bir türlü, baya bir ısıtmak gerekti. Bizde üzerine biraz daha lehim ekleyerek kabloları tutturduk. Lehimler söküldüğü zaman kart üzerinde hiçbir iz kalmıyor. Yani garanti konusunda tereddüt edenler bir kez daha düşünsünler^^ Fakat yine de dikkatli olmak gerekiyor, neticede titizlik isteyen bir iş, ve çalıştığınız alan resimdekiler kadar büyük değil.

Su soğutma bloğu temin edemediğimiz için elimizdeki malzemelerle soğutma olayına çözüm bulduk. Eski AMD 3000 işlemci soğutucusuyla geçici olarak soğutma sağladık. Hernekadar geçici olsa da soğutma performansı o kadar da kötü değildi. 800/2000/900 değerlerde yükte sıcaklık 65 dereceyi geçmedi.

Soğutucuyu karta tutturmak için oldukça geniş imkanlarımız vardı İlk olarak telefon kablosu kullandık. Daha sonra kablonun ince oluşundan yakınarak bulaşık eldiveninin ağız kısmından kendimize lastik yaptık. Fakat kart ısındıkça gevşeyen plastik malzemeler bloğun gpu ya oturmasını engelledi. Son olarak overclockçunun 1 numaralı vazgeçilmez malzemesi olan don lastiği ile bloğu karta sağlam bir şekilde tutturduk

E6300
    Ocz DDR2 800
    Abit IP35
    High Power 500Watt
    XFX 8800GT
    2x250GB Seagate SATA2 HDD Raid 0

Bileşenlerinden oluşan sistemimizin genel görünüşü bu şekildeydi.

Nasıl Yapılır? : 8800GT VMod  Nasıl Yapılır? : 8800GT VMod

Bunlarda 1k ohm luk direnç fotoğrafları.

Sonuca gelince, aslında ben daha yüksek skor bekliyordum. İlk denemelerimizde 790/1900/900 değerlerinde 12.800 gibi puanlar aldık, ki ben Vmod dan önce 700/1724/1000 ve E2160 işlemciyle 12.451 puan alıyordum. Hayal kırıklığının vermiş olduğu gazla 1.25 olan gpu voltajını 1.3 e çıkarttık ama, kart saçmalamaya başladı. Bizde tekrar 1.25V a dönerek ulaşabileceğimiz en stabil değerleri yakalamaya çalıştık. Ramlerin üzerine sink yerleştiremediğimiz için ramlere fazla yüklenmedik. Skorun düşüklüğünün bir sebebi de o. 169.09 sürücüsüyle aldığımız en yüksek 2006 skoru aşağıdadır.

Bu değerler artifact sız elde ettiğimiz sonuçlar. 820mhz lerde bench alınabilirdi ama, bu koşullarda oyun oynayamayacağım için artifactsız değerlerde bitirdik bench i. Normalde işlemci 3.6ghz de stabil çalışırken biz kartı denemek istediğimizde bir türlü 3.4 ün üzerine çıkaramadık. Aldığımız puanı etkilediği aşikâr. Bu hafta içerisinde su bloğu geliyor, kısmetse su bloğuyla denemeler yapmayı planlıyorum. Kimbilir belki 1,3V ve yukarısıyla kartın sınır limiti olan 864/2100/2050 değerlerde testler yapabilirim.

Beni bütün haftasonu evinde misafir eden can dostum güzel insan amddma arkadaşımıza, yapmış olduğu ince ve temiz işçilikten, misafirperverliğinden ve icat ettiği yeni ölçü biriminden ötürü sonsuz teşekkürler Sonuçta güzel bir haftasonu geçirdik birlikte, hem yeni şeyler öğrendik hemde eğlendik.

Not : Yukarıda anlatılanları denemek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

• Benim vmod sonrası yaptığım denemelere benzer sonuçlar almışsınız.Şimdi ikimizinde yapacağı ayrı bir mod daha var. OVP mod adı altında geçen bu modda GPU'ya fazla voltaj verince kendini korumaya almasını engelleyeceğiz.

Önce benim skorları vereyim.

Inno3d 8800GT
    803/1927/1900

1k ohm vidalı resistörü bağladım bugün 1.25v idle dan verdim.Loadda 1,3 civarına çıkıyor.GPU' da Zalman VF29 var hava soğutmaIdle 45 C loadda 65-70C lere çıkıyor.

3dmrk2006 15904 puan.http://service.futuremark.com/compare?3dm06=4043648

Şimdide OVP mod resimleri

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.