Şimdi Ara

Nasıl Yapılır? : 8800GT VMod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gigabyte 8800GT ekran kartıma OC denemeleri yaparken 740/1728/2000 hızlarında takıldım daha sonra önce üzerindeki soğutucuyu Zalman Fatal1ty ile değiştirdim ve BIOS'dan default hali 1.05v. olan VGPU voltajını BIOS Mode ile 1.1v.'a çıkarttım ve 756/1836/2000 hızlarında stabilite sağladım. Bu artış ve 43/68 civarında kalan sıcaklıklar bana bu GPU'ya daha fazla voltaj verilebileceğini gösterdi, 1.25v. - 1.30v. civarı bu soğutucu ile çalışacağını düşünüyorum. Ufak bir araştırma ile aşağıda açıklayacağım VMod yöntemini buldum ve sizlerle paylaşmak istiyorum:

Gerekli aletler:

1- 1K-Ohm'luk ayarlı direnç
    2- Multimetre
    3- Çift taraflı bant
    4- Lehim
    5- 75 watt'lık havya

Ölçüm Noktaları:

Lehimlemeden önce direncin 1K-Ohm olan en yüksek ayarda olmasına dikkat edin...

Moddan Sonra:

Multimetre ile ölçüm noktalarından ölçerek ayarlı direnci 1.25v. - 1.30v. verilecek şekilde düzenleyin...

Buraya kadar herşey gayet açık fakat ben henüz deneyemedim çünkü yukarıdaki gibi bir ayarlı direnç bulamadım daha küçük olanlarından bulabildim 1K-Ohm'luk fakat onlara da güvenemiyorum. Nereden bulabileceğimi bilen ya da elinde olan biri varsa bu modu denemek istiyorum.

Derleme:http://iax-tech.com/video/8800gt/8800gt01.htm

Teşekkürler,

Hicks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 13 Kasım 2007; 14:44:35 >

• Ellerine sağlık. Harika derlemişsin. Bu arada altını çizmek istiyorum. Burada kullanılacak ayarlı direnç vidalı tip (15 turlu) olmalıdır. Trimpod ve diğer potansiyometre gibi elemanlar, akım ve sıcaklık yönünden uygun olmayabilirler...

Bu arada ceza bitti sen döktürmeye başladın Neden ceza yedin onu da bilmiyorum gerçi... Tam da 8800GT nin çıkması ve senin eline geçmesine denk geldi. Boşu boşuna bir hafta bekledik... Mıncıklamaya devam, suyunu çıkartıcaz bu 8800GT nin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth-Vader -- 13 Kasım 2007; 14:54:05 >
  • riskli iş değilmi ya.. Yapıyım derken o güzelim kartı yakarız filan valla o riski göze alamam
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeLLgaTe

riskli iş değilmi ya.. Yapıyım derken o güzelim kartı yakarız filan valla o riski göze alamam

riskli olmaz olur mu hic 1 keresinde pc yi saatlerce acamadık sonra lehimleri söktük yeniden lehimledik zar zor acmıstık...
  • Herhalde bu işlemleri herhangi bir bozulma durumunda yeni ekran kartı alabilecekler yapıyorlardır. Bende böyle bir kart olsa elimi sürmem.
  • Eline sağlık Hicks,

Gerçekte ilgili ve bilgili olan arkadaşlar için güzel derlenmiş bir yazı olmuş.
    8800gt ile alınacak ne yollar var hep birlikte görelim...
    Nvidiacılar ne düşünüyor acaba :)
  • bu kadar actiona gerek yok adamın o lehimi atarken eli titriyor ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PALİT mi ZOTAC mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında kaygılarız yerinde... Neticede en ufak bir hata, büyük sıkıntılara sebep olabilir. Eğer elektronik konusunda tecrübeliyseniz, çok uğraştırıcı ve karmaşık olmayan bir iş. Tabii garantinin bozulması kaçınılmaz... Tüm bunların yanında bir de başarılı sonucu düşünün. 8800 Ultra üzerinde bir performans

Başarısızlıkta kaybınız 250$ olur, başarıda ise kazancınız 500$ Denemeye değer
    hicks'in ayarlı direnci bulmasını bekliyorum. Bu akşam bende soruşturacağım... Bulursam, haber veririm

• aslinda soyle bakinca cok da karmasik biseye benzemiyo ama o karta o lehimi atarkenki duygu

Ben ilk actigimda o drenci cikarip yerine baska drenc lehimlicez sanmistim. Oyle degilmis sadece kisadevre yaptiriyoruz diger drenc uzerinden...

8600GT m atilcak duruma geldigi zaman onun icin denerim ama simdi yemez....

Tesekkurler
  • paylasimin için teşekkürler bende kart olsaydı yapardım valla ben araştırıp 7300gs nasıl mod yapılır diye bikaç resim buldum ama anlamadım nasıl yapıldığını
  • yav lehim işini yapanlar icin cok basit bir iş korkmaya gerek yok önemli olan o ayarlı drencleri bulmak lehim işi en basiti
  • Merhaba,

Aradığımız direnç bu arkadaşlar:

http://www.radioshack.com/sm-1k-ohm-15-turn-pc-mount-cermet-potentiometer-trimmer--pi-2062307.html

http://www.grupelektronik.com/trimpot1.htm

Teşekkürler,

Hicks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 14 Kasım 2007; 0:09:57 >

• Fiyatı sadece $2.69 Ama Türkiye getirirlermi bilemiycem. Bence karaköy elektronikçiler pazarında muadil 1k ohm direnç bulunabilir. Ama ne kadar güvenilir orası konusunda kuşkuluyum. Fakat bana sorarsanız 88000GT gpu'su en fazla en son modlu haliyle bile 800-810 yapabilir gibi düşünüyorum. Gerçi birazda şans işi ama yinede sana başarılar Hicks abi umarım herşey istediğin gibi giderde olumlu ve güzel sonuçları görürüz. Başarılar..
  • 8800 gtx çıktığında da, ultra çıktığında da , gts ler (hele ki 320 mb) çıktığında da , millet, ortada direct x 10 yok, almayın bu kartları demek istedim, ama performansları sebebiyle bir kısım insanın alacağını bildiğimden, sesimi çıkarmadım tartışma çıkmasın diye.

ancak bu kart gerçekten "olmuş" arkadaşlar. bence uzun süreden beri çıkan en iyi fiyat/performans kartı. 2900pro da güzel , bu kart da, ancak 2900 pronun fiyatının biraz daha düşük olması gerekir.

nvidia bombayı patlattı, bence parası olanların kaçırmaması gereken bir kart

---------------------------------------------------------------------------------

buraya kadar herşey iyi hoş, bundan sonrasını da hızaşırtmacı arkadaşlar için yazıyorum. nvidanın gpudaki voltajı kısmasının 2 nedeni var, ilki geliştirilen üretim süreci sonucu 65nm lik yonga, ikincisi de ultra-gtx ile olabilecek muhtemel kapışmaların önüne geçmek.

ancak şu an bakıldığında, vgpu yu bilerek kısmadı nvidia, üretim süreci düşürülrüğü için kısıldı diye tahmin ediyorum. o yüzden voltmod yapmadan önce azıcık sabredin arkadaşlar, yabancı forumlarda yapanların yorumlarını okuyalım, ayrıca 1 ay gibi bir süre içinde bakalım kimsede sorun oluşacak mı, çünkü sürekli yüksek voltla kullanmak karta gerçekten zarar verebilir , unutmayın ki kartın üretim 65nm ye çekildiği için zaten voltaj da otomatik olarak düşecek, yani gtx yada ultralar gibi abanmayın voltaja şimdilik..

ikinci olarak, belleklerin yüksek mhz de (2000 gibi) sürekli çalıştırıldığında sorun çıkardığını okudum, ona da dikkat edin.

kısacası, kartlar yeni olduğundan karakteristiklerini tanımak biraz zaman alacak, şu zamanı sessiz sakin geçirmenizi öneriyorum

hicks, ayrıca teşekkür ederim güzel anlatımın için, çok güzel izah etmişsin, bilmeyen biri bile yapabilir yani o derece

• Merhaba,

Yorumlarınızdan kısmen haklısınız şöyleki; Voltaj düşüklüğü bence tamamen diğer segmentlere sekte vurmamak için, bunu üzerindeki soğutucunun kalitesizliğinden anlayabiliyoruz, soğutucu değiştiğinde GPU kendine geliyor, birazcık da voltajla gıdıklarsanız inanamıyorsunuz...

2000 MHz. RAM hızı olayına gelince; Bende okudum o yorumları ama ben çıktığından beri 2000 MHz. kullanıyorum 2100 MHz. çalışmasına rağmen sırf yorumlardan çekindiğim için kullanmıyorum fakat sanırım sorun oluşsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı diye düşünüyorum çünkü bu yorumu yapanlar kadar kullandım neredeyse sorun olsa bende de olurdu...

VMod gerçekten sakıncalı olabilir ama bunun için de Zalman Fatal1ty'e güveniyorum. Şu varki; eğer uygun ayarlı direnici bulabilirsem önce lehim dışındaki sökülebilir yöntemleri deneyeceğim (kağıt bant + 3M yapışkan macun ya da kağıt bant + mum damlatmak gibi...) eğer bunlardan sonuç alamazsam lehim kısmını denerim çünkü; Lehimin yapılması kolay ama geri sökülmesi gerektiğinde bu kadar küçük alanlarda çok riskli olabilen bir uygulama...

Bekleme olayına gelirsek; Bekledikçe kartın miadı dolacak, performansını görüp elden çıkartıp çıkartmama kararını vermek gerekiyor 1 ay içerisinde.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler,

Hicks

• hicks hocam harikasin

sen vmod yap

senin mekana benim karti kapip gelicem

eger soyle 850+ mhz lerde stabilite yakalabilirse

bende cok saglam bir sogutucu alirim

senin bu konunu takibe aliyorum
  • Elimde bir adet 1K ohm çok turlu ayarlı direnç var. Zamanında almıştım, kullanılmamış olarak duruyor. Üzerinde yazanlar T18R 9324. Bulunduğuznu şehirde elektronikçilerden bulamazsanız irtibat kurun.

Ayrıca 75w lık havya bana çok yüksek geldi. Böyle ufak elemanlardan oluşan hassas devreler için 20-25w lık havya kullanın.
  • hicks hocam bekliyorum su vmod u yapta

gt ile ultra tokatlayalim az

bu hafta sonuna kadar yapabilirsen hafta sonu senin mekana gelmek isterim
  • Elinizdeki elemanın gücü nedir? Bizim aradığımız VR'ın özellikleri arasında 0,75W ve 15 turlu olması gibi özellikler var. Data sheet:
    http://www.grupelektronik.com/pot/3009.pdf

Aslında Karaköy - Selanik pasajına zaman bulup gidebilirsek, haftasonu uygulamayı hicks ile birlikte gerçekleştireceğiz.

Ayrıca 75W havya konusunda haklısınız. Elimizdeki havya 25W lık. Uygulamayı (yapıştrma çözümü yeterli olmaz ve eğer mecbur kalırsak) bu havya ile yapacağız.

quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

Elimde bir adet 1K ohm çok turlu ayarlı direnç var. Zamanında almıştım, kullanılmamış olarak duruyor. Üzerinde yazanlar T18R 9324. Bulunduğuznu şehirde elektronikçilerden bulamazsanız irtibat kurun.

Ayrıca 75w lık havya bana çok yüksek geldi. Böyle ufak elemanlardan oluşan hassas devreler için 20-25w lık havya kullanın.

• Merhaba,

Bu konudaki çaba ve katkıları için kadim dostum @dmitri'ye çok teşekkür ederim, haftasonu bu işlemi sonuçlandırırız sanıyorum.

@CeOfFuture, eğer başarılı olrusak isterseniz misafirim olursunuz sizin kartınıza da uygularız seve seve.

@mav1li, ilginiz için çok teşekkür ederim, elinizdeki ürün hakkında teknik bilgi ve bir resim var mı?

Teşekkürler,

Hicks
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.