Video iyiymiş. @nuribaras siz sanırım 3D yi direk geçip 4D yapacaksınız anlaşılan. Hayırlı olsun şimdiden.
Nuri'nin genç yaşta kulaklarını kaybetmesine gönlüm el vermedi
MK çok başarılı bir sub ama sanırım onun beklentisi daha fazla sesten öte daha farklı bir şekilde bass sesleri oturduğu yerde hissetmekti ki aldığı MK'yı koltuğun arkasına yerleştiriyordu.
İşte şimdi gerçekten ihtiyacı olan Silent Subwoofer ( BUTTKICKER) . Evde kullandığı L koltuğun pek uygun olamayacağını düşündüğüm için önermemiştim umarım istediği sonucu alacak.
Hocam adamın çocuğu olmayacak ilerde Napıyorsun sen
Nuri ne istiyor diye kitap yazacağım. BEn bunlardan birkaç tane kurmuştum ama senin işini göreceğini zannetmiyorum.Yine de deneyeceğini de çok iyi biliyorum.En sonunda geleceksin benim lafıma...
quote:
Orijinalden alıntı: bowers wilkins
nuribaras sistem cihazlar güzelde ortam çok vasat biraz şu siteye bakıp evi dekorasyon edebilirsin çok acayip bir odan varmış çözemedim
Masaj koltuğu olarak güzel olabilir ama, hemen yanında devasa bir dikiş makinası çalışıyormuş gibi sesler varken doğru düzgün film seyredilebileceğini zannetmiyorum.
Videodaki arkadas koltuğu duvara dayadıgı icin öle ses cıktıgını tahmin ediyorum sesli calıştğını zannetmiyorum o kadar
Koltugun arkası boş olsa öle birşey olmaz gibi
Amerikada 800D lardan oluşmuş 7.2 bir sistem dinlemiştim. Bu arada 800d lardan oluşan derken setin subwooferları hariç bütün hoparlörleri 800d idi. Sublarda 800 serisinin en üst modeli hatırlamıyorum. Kıyametler kopan filmlerden biriydi hangisi hatırlamıyorum, ancak hatırladığım bir deprem sahnesinde, fay hattı kırılırken benim altımda kırıldığını düşünerek koltukta yerimde irkilmiştim. Sn. Nuribaras böyle bir hissiyat arıyorsanız Klipsh lerde nafile kalacak(keza denonda). Daha öncede söylemiştim, high end bir stereo sistem kurmanın maliyeti 30,000-40,000 eurodan başlıyorsa, aynı seviyede bir sinema sistemi kurmak bunun en az 2-3 katı maliyette. Lütfen yazdığımıda yanlış anlamayın, mevcut sisteminizle belli bir noktaya mutlaka varacaksınız ama üstüne gitmek çok çok daha zor ve maliyetli vurgulamak istediğim bu.
Sayın altsanpsx o kadar bütçe ayırabilceğimi zanetmiyorum yaklaşık 150000 tl den bahsetmişsiniz o yüzden bu videodaki ürünü denemekte fayda var gibi
Şu ankı mevcut sistemde istediğim sesi yakaladım zaten bass olarakta detay olarakta tek istediğim biraz fazla sallanmak ve daha önce denemediğim bir şeyi denemek.
Nuri,
Araç kullanan sahnede aracın sarsıntılarını, yağmur atıştıran bir sahnede yağmur damlacıkları yüzüne düşsün, patlama sahnelerinde koltuk seni fırlatacakmış hissi, silah patlaması sahnesinde kurşun kulanığının dibinden geçsin, yüksekten düşen veya paraşütle atlama sahnesinde koltuk aşağı düşercesine derinlik hissi veren bir sistem geliştirirsen o zaman sen amacına ulaşmış olursun.
Bence senin sinema zevkin yukarıdaki detaylardan geçiyor, kolonlara 30-40.000 euro harcamaktan değil.
Ne yaparsan yap seni hiç bir sistem doyuramaz. :)
Karaköyde ürün demoda varmış kar biraz azalsın bi denemeye gidicem bakalım istediğimiz ürünmü
Bence forumdan birkaç kişi taplanıp nuribaras a gidelim arkadaşı bigüzel tartaklayalım arada biraz da sallarız istediği gibi, o kendine gelirken bizde sistemini inceleriz, herkez mutlu olur nasıl fikir Hem bu çözümün toplam maliyeti 5-10 € yol parası sadece
quote:
Orijinalden alıntı: SertaçS
Bence forumdan birkaç kişi taplanıp nuribaras a gidelim arkadaşı bigüzel tartaklayalım arada biraz da sallarız istediği gibi, o kendine gelirken bizde sistemini inceleriz, herkez mutlu olur nasıl fikir Hem bu çözümün toplam maliyeti 5-10 € yol parası sadece
Fotolardan gördüğüm kadarı ile ve Denon'u tek başına taşıyabildiğine göre (ben Z11'i sadece birkaç saniye kaldırabiliyorum, sonra tüm kaslarım ağrıyor, sadece 34kg. Denon ise hatırladığım kadarı ile 44 kg) bu işi yapabilmek için birkaç kişiden fazlasına ihtiyaç var.
Sinema salonlarında koltukların altları ve basamaklar çoğu zaman ahşap oluyor. Daha fazla rezonans olsun diye. Nuri nin saloncuğunda! tam tersi zemin taş. Böyle olunca sub titreşimlerini yeterince hissedemiyor diye düşünüyorum. Şahsi fikrim parayı dekorasyon tarafına aktarması, Odanın sinema kısmını kapatıp zeminini de bir iki basamaklı ve ahşap yaparak odayı daha sinemavari bir havaya sokabilir. Kapalı alanın duvarlarını ve ahşap zemini uygun kumaşlar ile kapatırsa daha bir güzel olur (Sinema gibi ). Tabi ışıklandırmayı da unutmamak lazım. Bu şekilde hem görsel hem de sub rezonans hissi açısından daha tatmin edici bir ortama kavuşmuş olur diye düşünüyorum.
Cumartesi buttkicker icin gidicem demoya
@Sertacs Beklerim istediğin zaman kapımız acık
@ayhifi dekorasyon icin keşke en başta yapsaydım bişiler diyorum şimdi okadar zor geliyorki herseyi kaldır bağlantıları sök et bu düşünceden kurtulmak icin ya ne de olsa karanlıkta seyrediyoruz filmleri dekorasyona görmüyoruz karanlıkta diye düşünüyorum
Evet dekorasyon konusunda haklı olabilirsin. Ancak en azından koltuğun altına ahşap bir zemin oluşturman buttkicker ihtiyacını giderebilir. Zaten şu buttkicker ın sessiz çalışacağını da düşünmüyorum. Hem motoru sessiz bile olsa koltuk öyle sallanırken kendi iç malzemesi bile yeterince gürültü çıkarır diye düşünüyorum. Gerçi buttkicker ın çalışacağı zamanlar senin canavar sub lar da çalışacağından belki sesi duyamayabilirsinde. Eğer öyle ise sorun olmayabilir. Artık demodan sonra yorumlarını bekliyoruz.
Bu arada biz bir zamanlar oturmaya gelirim diye konuşmuştuk ama üzerinden çok sistem geçti. Sonunda thx bir yapıya kadar geldi. Bir de buttkicker eklenirse gelip denemek farz olur herhalde.
Sistemini güle güle kullanman dileğiyle. ( yaptığın değişiklikleri ve değişim hızını ağzım açık takip etmekteyim bu arada.)
Beklerim abi her zaman senin sayende denon aldık o kadar
Dün karaköyde buttkickeri deneme şansım oldu gercekten yıllardır aradığım ürün buymuş hemen siparişini verdim pazartesi günü koltuğumun ölçülerini alıcaklar salı veya çarsambada montajı yapıcaklar inşallah istediğim gibi olur