Şimdi Ara

ND Filtre Set Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle şunu belirteyim ki hobi amaçlı olacağı için çok para vermek istemiyorum ancak ucuzuna kaçıp saçma sapan bişey almak da istemiyorum. Kullanacağım lensler:
    Canon 16-35
    Canon 135mm
    Canon 24-105
    Canon 24-70

Yani 72mm 77mm ve 82mm. Bu nedenle kit olarak almak mantıklı geliyor. Poz süresini ne kadar uzatırsa o kadar iyi. Özellikle su ve gökyüzü-manzara çekimleri için kullanmayı düşünüyorum.

Lensleri yazma sebebim filtre kalitesini ona göre belirlemeniz için. ND filtre daha önce hiç kullanmadığımı da belirtmek isterim. Son ve en önemli olarak türkiyeden olmak zorunda değil,www.bhphotovideo.com sitesinden de olabilir. Hatta ordan olursa daha iyi olur. Teşekkürler.

• kaaann K kullanıcısına yanıt
    1 tane 82mm Hoya, BW veya holipan marka ND filtre alıyorsun. sonra 77mm - 82mm Step-Up Ring Filtre Adaptörühttp://www.sanalpazar.com/77mm-82mm-Step-up-Ring-Filtre-Adaptoru__isp9838576
    alıyorsun böylece 82mm filtreyi hem 82mm filtre çapına sahip lensinde hem 77mm lensinde kullanıyorsun. bunların numaraları var mümkünse numarası yüksek olanından al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

1 tane 82mm Hoya, BW veya holipan marka ND filtre alıyorsun. sonra 77mm - 82mm Step-Up Ring Filtre Adaptörühttp://www.sanalpazar.com/77mm-82mm-Step-up-Ring-Filtre-Adaptoru__isp9838576
    alıyorsun böylece 82mm filtreyi hem 82mm filtre çapına sahip lensinde hem 77mm lensinde kullanıyorsun. bunların numaraları var mümkünse numarası yüksek olanından al.

Teşekkürler. Benim işime yarayacaklar 150-200 dolar civarında ancak bir de nisi diye bir marka buldum fiyatları oldukça uygun. (11 stop olanı 200tl) bu markayı bilir misiniz ya da çok mu kötüdür? Sonuçta sadece zevk için ayda yılda bir kullanacağım. Bana para kazandıracak bir şey değil. Bu şartlar altında nisi nd2000 almak mantıklı mıdır?

• hocam sen ND filtre seti değil bir tane ND filtre istiyorsun aslında. bu bir taneyi de farklı lenslerinde kullanacaksın.

hangi adaptör ile ne alman gerektiğini yazmış ozbey08 zaten.

82mm'lik bir filtre alacağın için uygun fiyatlı olması biraz zor.

Filtrelerde dikkat etmen gereken pekçok özellik var ama önemli bir tanesi yapıldığı malzeme. bazıları cam, bazıları reçine bazlı plastikten yapılıyor. plastik olanları cam olanlara göre ucuz ama çok kolay çiziliyorlar. benim yabancı forumlardan bulduğum bilgi buydu.

10stop yada dengi filtreler bile, öğlen saatinde yetersiz kalır, fotoğrafın patlayan yerleri olabiliyor.

BW 10stop aldım, toplam 50 kare bile çekmemiş olabilirim.

uzun pozlamalar sırasında vizörü de kapatman gerekir, ışık sızması halinde fotoğrafta pembe-mor renklenmiş alanlar görebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ND Filtre tavsiyesi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.