Herkese merhaba ve cevaplar için şimdiden teşekkürler,
anakart+İşlemci ikilisi almak istiyorum. Her ne kadar şimdiye kadar sadece AMD kullanmış olsamda sanırım intel 8x00 serisi bir işlemci daha uygun gibi geliyor. Overclock çok acemiyim ve ustalaşmayı düşünmüyorum ama mutlaka denerim. Şu an itibari ile ekran kartımı değiştirmeyi düşünmesemde crossfire veya sli yapmayı planlıyorum temmuz fiyatlarına bağlı olarak. Birçok tavsiye istenen konu ve mesaja baktım, özellikle intel işlemciler için f/p bazında gigabyte p35 serisi anakartlar tavsiye edilmekte. Fakat sıkıntım şu, ddr2 destekli bir anakart alacağım, 2 harddiskleraid yapacağım, firewire olması şart birde bütçe kısıtı var haliyle :)
500-600 bütçe arası , fazla overclock düşünmeyen bir vatandaşa yukarıdaki kıstaslar dahilinde daha çok oyun amaçlı önerebileceğiniz bir ikili var mıdır. Sadece intel için değil özellikle işlemci yönünden yorumlardan yola çıkarak AMD geride kalsada anakartta aradığım özellikler açısından daha makul seçimler mevcut.
MSI - P35 PLATINUM 210,14 YTL bu şu an için kafamdaki board, işin ustalarından kullananlardan yardım bekliyorum. 500-600 fiyat aralığında alınabilecek en iyi ikili nedir.
Güç kaynağım Be-Quiet 500 W, 2*1gb ddr2 800 ram kullanacağım
intelin p45leri geliyor, onlardan bir seçim yaparsan senin için daha iyi olur işlemci için tek önerim var oda e8400, o.c ile 4ghz üstü değerlerde çalıştırırsın ve oyunlarda işlemci darboğazından kurtulursun, ama hemen alcam diyorsan eğer gigabyte x38ds4'ü alabilirsin anakart olarak, forumda kullanan hişiler memnun olduğunu söylüyor, ayrıca markalara takma, yani intelmiş amd'ymiş bunlarla ilgilenme hangisi iyiyse onu al
bende yeni aldım anakartı. x38-ds4. çok tatlı ve güzel bir kart tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: side_effect
bende kullanıyorum EX38 DS4.............etiketin altında X48 DQ6 yazıyor
performansı ve özellik bakımından 10 üzerinden 9
İşlemci olarak önereceğim E7200 dür.
E8400 e çıkmayı düşünüyorsan az daha ekle Q6600 al daha mantıklı. ( Yine de önerim E7200 den yana )
E7200 : 133$
E8400 : 195$
Q6600 : 225$
Fiyatlara KDV dahil değil, KDV ile fark daha da açılır. ( Aradaki farkı 1,18 le çarpmış oluyorsun zira. )
Anakart olarak düşündüğün model oldukça iyidir. Ama alternatf olarak Gigabyte nin EP35 DS3P modeli var ona da bakabilirsin. Stoklara girerse gene MSI ın P35 Neo2-FIR modeli var onu da alabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: yenerbalcı
quote:
Orjinalden alıntı: side_effect
bende kullanıyorum EX38 DS4.............etiketin altında X48 DQ6 yazıyor