Şimdi Ara

Ne istediğinizi bilmezseniz her üniversite yılınız bu yıl gibi geçer.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok iyi bir okulu kazansanız bile hayat birden sizin için gül pembeye dönmeyecek. Nasıl şuan masanın başında defterin önünde çalışıyorsanız seneye de, sonraki sene de bu böyle devam edecek.
    O yüzden bunu bir bitiş çizgisi yazın olan bir yarış gibi düşünmeyin. Yarış daha başlamadı bile.

Birçok kişi bu psikoloji ile iyi bölümlere yerleşip, bitiremedi. Birçok kişi iki sene daha fizik çalışması gerektiğini görünce sözele geçti.

Ne yapmak istediğinizi iyi düşünün. Yoksa dört yıllık üniversitenizin bütün yılları bu seneniz gibi geçer.

Fizikten nefret mi ediyorsunuz? O zaman mühendislik yazacağınız zaman bunun üstünde lütfen biraz daha düşünün.

Benim sözelim iyi ama orada girecek bölümler bana boş geliyor mu diyorsunuz? O zaman lütfen biraz daha bölümleri ve okulları araştırın, imkanları öğrenin. Belki sizi bir şey çeker.

Ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz ve her şey sizin için sıkıcı mı geliyor? Kendinizi on yıl ötede düşünün, nerede olmak, hangi ünvanla tanınmak istediğinizi hayal edin. Doktor, avukat, koordinatör, herhangi bir şey. Sonra da o hayale nasıl ulaşmanız gerektiğini araştırın. O size motivasyon versin.

• Haklı tıptayım aynı şeyleri yaşıyorum
  • Nasıl yani 5 saat çalışıyorum seneye de mi okulun çıkışı 5 saat çalışacağım (doğru orantı)???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boş konuşuyorsun

• bendahayeniyimdesem B kullanıcısına yanıt
    Okul ve bölümüne bağlı. İyi bir okulda mesela mühendis isen her gün 5 saat olmasa bile kesinlikle sürekli çalışman gerek. Sınavlar yaklaşınca zaten bütün gün çalışman gerekiyor. Demek istediğim de bu, fizik sevmeyip zar zor bu sene fizik çalışan biri mühendislik yazınca en az iki sene saatlerce daha ağır fizik çalışacak ama bu genelde göz ardı ediliyor. Hem konular daha ağır hem de hocaları daha iyi anlatıyor olmayacak konuları.
  • hocam dünya çapında pizzacı olmak istiyorum boğaziçi işletme için edebiyat da çözeceğim lakin o olmazsa tıp diyorum ben de muallaktayım tabi kader bakarsın tıp da gelmemiş ama o ozamanın konusu
  • mezun mfyim işin komik yanı tabi hedef sayısalda 5k zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 1 Nisan 2021; 22:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __caesar

+
    Neden cerrah olmak istiyorsun ve neden buna rağmen biyolojiden nefret ediyorsun?

Birçok kişi yaşıyor bu durumu bence. Kendilerini toplantı masası önünde, projeleriyle çerçevelenmiş mühendis olarak görüyor fakat fiziğin yanına yaklaşamıyor. Bunun bence nedenlerinden biri, kişiler mesleklerin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyor, hangi temellerden geldikleri ve aslında ne yaptıklarını. Bunları bilseler belki de mühendis olmak isteyen kişi fiziği sevecek çünkü nasıl kullanacağını bilecek, belki de direk meslekten nefret edecek.

Tabii ki cerrah olacak kişi için hücre solunumu çok önemli bir konu değil, ama onun kapsadığı bütün alanlar doktorluk için önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Capomastro -- 18 Ekim 2018; 21:32:44 >
  • Dersler şimdikine göre zor ona lafım yok ama 4 yılda elbet o fizik dersi verilir.Üniversiteyi bırakıp hazırlananlar üniversite derslerinden sonra üniversite sınavı konuları insana kolay geliyor derlerdi inanmazdım.Harbi öyleymiş.
  • Türkiyede popularizme göre bölüm yazılıyor yoksa aklı çalışan bir insan tıp için ölmüyorsa gidip Kars'ta ağrıda tıp okumaz ama sırf tıp kazandım millet ooo desin beyaz önlük hayatını garantiye alma vs tarzı işler. Sizce de mantıksız değil mi ilk 20 k da matı feni iyi olan biri neden İstanbulda ankarada okumazda karsa gider?

• Yemekler ziyan olmasın der gibi puanım ziyan olmasın diyen insanlar oldukça bu değişmeyecek maalesef.

• Aşırı haklı bir konu. Sayısal çıkışlıyım, sayısal sıralamam da fena değildi ama mühendisliğin bana göre olmadığına emindim. İşletme yazdım aşırı mutluyum şu an.

• Eczacılikta bile ayrıntıli fizik var iyi araştırın derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıptayım arkadaş sonuna kadar haklı yine masa başlarında geçiyor üni. Çok da şey etmeyin yani

Üniversitenin tek iyi yönu liseden biraz daha özgur olman

• Mühendisliğine göre değişir fizik ağırlığı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.