Şimdi Ara

Ne isteğini bilene bir projeksiyon tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba birkaç sene Casio HD lazer projeksiyon kullandım, 3 senedir de rezil vankyo 495w kullanıyorum.

Casio lazer olması harikaydı ama dlp çipi iki kere bozuldu ve benim için çöp oldu, vankyo ise çok kalitesiz çıktı, netleme, ışık sızması ve toz sorunları başlıcaları. Yeni bir cihaz almak istiyorum. İstediklerim:

- Bütçem 20bin TL kadar

- En az 1080p çözünürlük

- Orta ve tercihen üstü kontrast değeri

- Dlpden dilim yandı, biraz uzağım ama imkansız değil

- Ledler için en az 1000 ANSI, lambalılar için 2000 ANSI

- Salonumun bir ucundan diğer ucuna görüntü almayı planlıyorum, o da 4,5-5 metre ediyor

- Kesinlikle toz sorunu olmayan bir cihaz olmalı

- Keystone correction ihtiyaç duyabileceğim bir özellik, özellikle dikey

- Mi box ve sound barım var, bu özellikleri çok üst düzey olmasa da olur

Wanbo Mozart 1 düşünüyorum ama kontrast çok düşük ve garanti soru işareti, Epson fh-01 için de siyahlar çok kötü denmiş, Optoma da çok hakim olmadığım bir marka. Sizlerden tavsiye bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu dediklerinize binaen eğer bulursanız temiz bir epson tw750 ya da diğer ismiyle epson home Cinema 1080 tavsiye ederim,fh-01 için de şuradaki incelemeyi okuyup alıp almama karar verebilirsiniz, aynı eko mod durumu epson 3lcd cihazların neredeyse çoğunda var onu da belirteyim.https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160547670

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memrekaya -- 13 Şubat 2025; 11:18:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fh-01 hakkındaki yorumlarınızı okudum, optoma eh401 almıştı bir arkadaş, onu inceliyorum bu aralar, yatay köşe düzeltme yok sanırım o modelde, dediğiniz modeli araştırayım İnşaallah

• memrekaya kullanıcısına yanıt

O model de 3lcd imiş, sizin değerlendirmenize istinaden 3lcd cihazlardan uzak duruyorum

• epidemi kullanıcısına yanıt
    Dönüşümlü olarak eko mod ve normal mod arası kullanacaksanız ya da sürekli normal mod kullanacaksanız sorun yok 3lcd için.Siyahlara hassasiyetiniz varsa dlpden sonra sizi lcd cihazlar tatmin etmez tabi o da ayrı bir durum.Dlp cihaz alacaksanız da yurtdışından alma durumunuz varsa kesinlikle Benq ht2050a modelini öneririm, tam bir fiyat performans canavarı hocam,hem dlp hem gerçek yüksek lümen çok kaliteli görüntü veren bir cihaz.

Güzel cihazımış ama satışı yok, 2060 modeli var sanırım şu anda güncel olarak

• Riske girip Funflix P1 aldım, henüz teslim edilmedi, bir süre kullanım sonrası deneyimlerimi paylaşırım İnşaallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Toz ve yanma konularında sorun olma ihtimali var hocam bu tip cihazlarda, bunlara önlem alırsanız elden geldiğince sorun olmaz inşallah

Cihaz geldi ve beyaz görüntüde bariz lekeler vardı , iade ettim, tekrar sipariş etmekte kararsızım. Cihazın renk kalitesi, kontrastı, hoparlörü ve parlaklığı fiyatına göre çok iyi. Ah bir de kapalı optik sitem olsaydı tadından yenmez bir cihaz olurmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epidemi -- 27 Şubat 2025; 0:10:27 >

Boyutdijital her durumda ürünün arkasında olduğunu söyledi

Kapalı optik cihaz olmasa bile yalıtımları biraz iyi olsa olacak da maalesef toz sorunu çok oluyor bu tip cihazlarda gerçi yeni teknoloji cihazların çoğu sorunlu artık planlı eskitmeden dolayı o yüzden kaliteli markaların ürünleri bile sorunlu olabiliyor artık kötü bir zamana denk geldik :) sorun olmamasına sevindim en azından iade noktasında gerçi yasal olarak 14 gün hakkınız var zaten ama belli olmuyor bazen işi yokuşa sürüyor şirketler

• Çok doğru, FunFlix P1 bende iş yerinde ;

—Depo yerin ortalama yerin 20 metre kadar altında, o yüzden içimiz çok daralmasın diye sürekli belgesel, doğa görüntüleri vs. oynatıyoruz perde de;

—Sabah saat 09.00 da açılıyor hiç kapanmadan 18.00 e kadar çalışıyor. Tam 9 saat

—Haftada 1 gün firmadan çıkarken sabaha kadar bırakıyorum, ( Youtube premium oynatıyor durmadan ) sabah işe gelince gene kapatmadan devam
    24 + 9 = 33 saat aralıksız çalışmış oluyor. Ağır test ediyorum yani.

Büyük bir depo olduğu için toz olayı fazla , hatta extra bir alet var tozları yerden kaldırıyor onunla falan projeksiyonun altında süpürme falan yapıyorum.

Şimdilik leke vs problem yok. Bu kadar fazla çalıştıran yoktur sanırım cihazı :)

Facebooktan yazabilirsiniz bana, cihazla ilgili soru vs. için ;

Ayrıca Email adresim :
    Email : olguerhan@hotmail.com

Facebook
    www.facebook.com
    Olgu Erhan
    https://www.facebook.com/OlguErhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 1 Mart 2025; 8:20:17 >

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Bu kadar zor koşulda mühendisleri bile test etmemiştir heralde :) Arkadaşa sanırım üretimden hatalı bir cihaz gelmiş, işte seri bant üretim olunca bazen filtre kötü takılmış oluyor bazen montajda başka hatalar oluyor vs vs çok durumlar olabiliyor ki hepsini geçtim Epson fh01-02 cihazlar yeni üretim sözde japon kalitesi olmasına rağmen bazılarında (bende de oldu) kronik yeşil polarizatore toz kaçıyor ve açılıp müdahale edilmesi gerekiyor basit ev kullanımında bile amazonda yorumlarda görebilirsiniz başka kişilerde de olmuş, velhasıl ne varsa eskilerde varmış :) Bir de benim şöyle bir düşüncem var siz daha iyi bilirsiniz ama bence tavanda olan cihazlarda toz sorunu daha az oluyor yerde kullanılan cihazlara göre yani gözlemim bu şekilde şuana kadar doğru mu yanlış mı bilmiyorum

Tavan / yer kullanımı;

Açıkçası daha önce aklıma gelmeyen ama çok önemli bir ayrıntı. Bence çok haklısınız.

Evde / işte her yerde tavan kullanıyorum en güzeli

Bence toz derdini %100 yere yakın kullanılan cihazlar yaşıyor.

Şirkette şu cihazın büyüğü var, projeksiyonu taktığımdan beri sürekli altında kullanıyorum. Demek toz çok yükselemiyor ondan etkilenmiyor :)

Projeksiyon inceleme videolarımda bu detayı artık ekliyim, patenti size ait ama :)

Extra videolarda bahsediyorum tabi projeksiyon olan odalarda sigara içmek marka / model farketmeksizin makineyi mahfediyor diye.

Ya gönül ister herkez 1000-1500 $ lık cihazlar kullansın ama bütçe düşük olunca en azından bu FunFlix getirten firmanın ( boyutdijital ) müşterilerini mağdur ettiğini görmedim. 6 yıldır tanıyorum firmayı.

Anlattığınız gibi En büyük markalarda bile seri üretimde sorunlar çıkabiliyor, benim şahit olduğum kadarı ile bu firma müşterilerini satıştan sonra yanlız bırakmıyor.

Ne isteğini bilene bir projeksiyon tavsiyesi lütfen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İkinci cihazım da lekeli geldi:( fakat boyut dijital hiçbir şekilde mağdur etmiyor, tekrar değişim yapmayı teklif ettiler sağolsunlar

• Yurtdışından cihaz almayı planlıyordum, bu vesileyle garantili cihazın önemini bir kez daha görmüş oldum, boyutdijital farkı da cabası, wanbo cihaz alsak 10noo firmasından aynı desteği alamayabiliriz zira firma boyutdijital gibi projeksiyon cihazları üzerine uzmanlaşmış bir firma değil, satış sonrası destek için distribütöre de dikkat etmek gerekiyor

update

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 2 Mart 2025; 19:31:4 >
    Kullanın tabi insanlara faydalı olsun yeter ki,ben de böyle düşünüyordum toz o kadar yükselmez şeklinde demek ki doğruymuş :) Artık ürünün arkasında duran firmalara hasretiz, çok güzel bir durum en azından mağdur olmuyorsunuz

Bu kadar hızlı mı satıldı hocam ikisi de :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.