Şimdi Ara

ne kadar maaş alıyorsunuz...mesleğiniz ne...? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
9
Favori
30.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: Click271

quote:

Orijinalden alıntı: rainbowlife

isteyen arkadaşlar mesleklerini ve aldıkları maaşı yazarlarsa

diğer arkadaşlarada faydalı olabilir...

ilk benden olsun

1760 memur...:D

Bide memurlar ağlamazmı deli olurum

650 tl kira desek 1000 küsür lira para kalıyo

bunların da 250 tl si elektrik su dogalgaz falan desek

900 tl kadar para kaldı elde

ustune basına biseyler alsan

600 tl kaldı

yiyecek icecek desen

300 tl ye de herhangi biseyler yapabilirsin

amaaa

eger evliysen

bi de cocugun varsa

gercekten aglamaları gerek..

600tl kira desek 1160 lira kalıyor
    250si fatura desek 910 lira kaldı
    üstüne başına birşeyler alsan 300 lira gitmez
    yiyecek içecek + giyecek desen max 400 lira olsun olmaz ama olsun
    510 lira cebinde kalır

ileride cocugun masraflarıyla birlikte zar zor ayın sonunu gorursun.. esin calısıyosa yine orta halli bi aile durumuna doner ama cocuk sayısı artarsa ki genelde ailelerde 2 cocuk oluyor yine bu para ile gecinmek zor..

kafasınızı yarasım geliyor.Millet 600 tl aSgari ücretle 3 çocuk geçindiriyor.İnsanoğlu doymak bilmiyor gerçekten...

Tabi tabi öyledir herkes asgari ücretle ev geçindiriyor zaten.Memurda asgari ücret alsın değil mi?Onlar haketmiyor zaten.Sende okuyup iş aramaya çıktığında asgariden fazlasını isteme.Kendin olunca 1-1,5 milyar maaşı az bulursun memura gelince asgari ücret.Zaten kimsenin insanca yaşamaya hakkı yok.Senin gibi düşünenlere göre herkes asgari ücret alıp yarın ne yiyeceğini düşünsün.Kimsenin birikimi olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: haggardd

ul. lojistik okudum ve işsizim.
    sağdan soldan 300-400 geliyor onunla yetiniyoruz...

ünive gitmeden önce 1000lira kadar alıyordum bir teknoloji mağazasında (3 sene önce),sözde gelişen meslekti,ihtiyaç duyulan insanlar olacaktık felandı filandı şimdi oturmaktan bi tarafım düzleşti....

kimse lojistik felan okumasın anlatılan herşey efsane....

Bir sürü kara ve deniz nakliyat firması var iş bulunur diye düşünüyorum.Bende lojistiğe dikey geçiş yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Yaw bırakın gözünü sevim yaptıgı işe baglıymıs en kötü memur yine 1500 lira para alıyordur hangi işçi o kadar para alıyor

okusaymıs ozaman gerci banane babam avukat benm
  • quote:

Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

kafasınızı yarasım geliyor.Millet 600 tl aSgari ücretle 3 çocuk geçindiriyor.İnsanoğlu doymak bilmiyor gerçekten...

Benimde o asgari ücret alıp 3-4-5 .. çocuk yapanların kafasını kırasım geliyor.Çünkü bu ülkeyi onlar bu hale getirdi..Eline doğru dürüst yada çok az geçen adam 1 çocuktan fazlasını yapmamalı ama varoşlarda 3 çocuktan az olan evler neredeyse yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: haggardd

ul. lojistik okudum ve işsizim.
    sağdan soldan 300-400 geliyor onunla yetiniyoruz...

ünive gitmeden önce 1000lira kadar alıyordum bir teknoloji mağazasında (3 sene önce),sözde gelişen meslekti,ihtiyaç duyulan insanlar olacaktık felandı filandı şimdi oturmaktan bi tarafım düzleşti....

kimse lojistik felan okumasın anlatılan herşey efsane....

Bir sürü kara ve deniz nakliyat firması var iş bulunur diye düşünüyorum.Bende lojistiğe dikey geçiş yapmayı düşünüyorum.

sorun da birsürü olmasında zaten eskisi gibi büyük firmaların işleri bölündü,adam gibi lojistik firması saysam saysam 10 tane sayarım. diğerleri 600-1200 arası maaş veriyor ama yaptıüın işin ağırlığı bundan kat kat fazla.
    bütün gün kafanın işde olması lazım kesinlikle dikkatin dağılmamalı.

basit bir örnek:
    staj yaparken bir malın gideceği adresdeki ülkeyi karıştırdım ve başka ülke yazdım.
    ilk başta bu hatanın maliyeti 8000$ sandım fakat 8000$ sadece taşıma bedeli,taşıdığım hammadde 150.000-200.000$ arasıdır ve bu hammadde ile üretilecek ürünün bedeli 1.000.000$ doların üzerindedir. ayrıca üretilemeyen mal taşıma o firmanın prestijidir ve bunları senden söke söke alırlar...

kara ihracatta çarşamba ve cuma günleri yoğunluk oluyordu,böyle 60a yakın taşımayı birgünde hatasız yapmam için bana adam gibi bi maaş vermeleri gerekir.

işin kötü yanı 1000 lira gibi aylığı kabul edip çalışan arkadaşlarım yüzünden bu piyasada da artık işçi sıkıntısı yok yani ben artık lojistik yapmıycam...

• quote:

Orijinalden alıntı: | Göktuğ |

quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

@| Göktuğ | bende staj yapıyordum bundan 3 sene öncesine kadar.Diğer arkadaşlar 160-180 alırken ben 250 alıyordum

Şuanda mesleğim bilgisayar teknisyeni maaşım 550 tl+yol+ssk yapıcak bişi yok ne yapalım durmak yok çalışmaya devam

Bilgisayar üzerine mi staj yapıyodun?Ben makina okuyorum.Pc'de bilgisayar destekli çizim programlarıyla falan uğraşıyorum.AutoCAD SolidWorks falan.

kalıpçılıkmı okuyorsun?

• öğrenciyim

200 burs+ 300 harçlık + aylık ortalama 300-350 Betsson bursu
  • bir ofiste e-ticaret sitesi yönetiyorum.

maaş 700 + yemek + sigorta. ama ekstradan yaptığım grafik işleriyle 800 üstüne çıkıyor genelde.
    fakat aynı zamanda öğrenci olduğumdan ve evin kredisini ödediğimden maaşımdan pek birşey anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 1 Mart 2010; 10:29:05 >
  • Arçelik-beko servisinde çalışıyorum.Asgari ücret alıyorum onuda 3 aydır alamıyorum.Evliyim 1 çocuğum var..
  • Aşağı yukarı tüm arkadaşlar doğruları yazmış TR nin hali aslında içler acısı.

TR de her üni de aşağı yukarı makine mühendisliği vb mühendislikler var.

Ve bir çok bölüm..

Daha az kontenjan olsa daha kaliteli elemanlar çıksa üniye girmek biraz daha zorlaşsa iş alanlarını olanaklarını dolduracak kadar eleman yetişse diyelim üni kazanamayan arkadaşlarda mesleki eğitim kurslarına yönlendirilse çunku ulkenın beden işçilerinede ihtiyacı var.

Örneğin şuan Trde yaklaşık 1500 civarı Şehirlerarası otobüs kaptanına ihtiyaç var.Yapılan bi araştırmayı aktarıyorum bu bir örneği bunun gibi nice işler var.Bu tip bir yol izlenmeyle çok yol alınır diye düşünüyorum.

Ki otobüs kaptanı diyip geçmeyelim minimum 1300+yol+yemek+ssk+günlük sigara max 1700 tl maaş alıyorlar.

Bunun gibi çook meslek var.

• quote:

Yaw bırakın gözünü sevim yaptıgı işe baglıymıs en kötü memur yine 1500 lira para alıyordur hangi işçi o kadar para alıyor

İşçi=memur?
    İşçi eğitimsiz, tahsil yapmamış, memur iyi kötü üniversite bitirmiş, diploma sahibi?!?!?!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 1 Mart 2010; 16:09:52 >
  • Daha önce belirttiğim gibi maaşım 2000 civarı...az mı çok mu nerden bakıldığına bağlı...yan bloktaki çocuk doktoru toplam 20 bin civarı maaş alıyor...yan odadaki işçi arkadaşım asgari ücret alıyor...birisine bakıp şükrediyorum...birisine bakıp niye mühendis oldum diyorum...sabaha kadar konuşsak ta durum bu. Lokman Hekim oğluna 2 nasihat etmiş...1-Zalim olma...2-Fakir olma diye...para herşey değil ancak çok şey günümüzde...Yeri gelince sağlık olsun diyoruz...şimdi sağlık ta parayla oluyor maalesef...dişim çekildi seramik olması lazım 350 euro...gel de sağlık olsun de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavakspor -- 1 Mart 2010; 16:29:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

Aşağı yukarı tüm arkadaşlar doğruları yazmış TR nin hali aslında içler acısı.

TR de her üni de aşağı yukarı makine mühendisliği vb mühendislikler var.

Ve bir çok bölüm..

Daha az kontenjan olsa daha kaliteli elemanlar çıksa üniye girmek biraz daha zorlaşsa iş alanlarını olanaklarını dolduracak kadar eleman yetişse diyelim üni kazanamayan arkadaşlarda mesleki eğitim kurslarına yönlendirilse çunku ulkenın beden işçilerinede ihtiyacı var.

Örneğin şuan Trde yaklaşık 1500 civarı Şehirlerarası otobüs kaptanına ihtiyaç var.Yapılan bi araştırmayı aktarıyorum bu bir örneği bunun gibi nice işler var.Bu tip bir yol izlenmeyle çok yol alınır diye düşünüyorum.

Ki otobüs kaptanı diyip geçmeyelim minimum 1300+yol+yemek+ssk+günlük sigara max 1700 tl maaş alıyorlar.

Bunun gibi çook meslek var.

Sen bu dediğinden emein misin.Çünkü uçak fiyatları düştüğü için otobüsçülük bitti..Sen ise kaptana ihtiyaç var diyorsun.Otobüsler artık eskisi gibi dolmuyor ve yazanelerden baya bir eleman çıkartıldı..Baksana adam İstanbul-Ankara,İst-Antalya 10 milyona bilet satıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: cyrtocaramoorii

Keşke babam zengin olsa derim hep,kolayıma geldiği için değil;ben ne kadar çalışsam da ortalama hayat standartlarının üstüne çıkamam ama yarın bir gün dönüp de yüzüne tükrüğüm boşa gitmesin diye tükürmeyeceğim insanlar ne kadar çalışmasa da paşalar gibi yaşayacak.Bazen muhabbetlerini dinliyorum da adamlar hiç kasmadan ayda net 4-5.000 geliri olan baba dükkanında çalışmam ben diyorlarsevmiyorum diyorlar.Halbuki yapacağı hepi topu dükkanın başında durmak,canı sıkıldıkça sağı solu gezmek.Bunu söyleyen lise son öğrencisi,bu muhabbeti her duyduğumda Ey Allah'ım! sen neler yaratıyorsun ben hak etmiyor muyum bunları diye sormadan edemiyorum kendime.Adalet neresinde bu dünyanın?

adalete tecavuz var

• 2000 manat (4000 tl) Futbolcu
  • Yasim 28.

IT sektorunde 10 senelik is tecrubem var. Suan IBM Brezilya`da proje sorumlusu olarak calisiyorum. Maas olarak R$8000 ($5000) aliyorum.

Seciceginiz meslekte onemli olan kazandiginiz para degil, isinize severek yapmanizdir. Sevmediginiz bir meslekte bir omur gecmez ve yukselemezsiniz. Mesela onceki sayfada bir veteriner arkadas kazandigi paradan bahsetmis. Ben parasi ne olursa olsun o meslekte calisamazdim cunku ilgi alanim degil.

Ayrica yeni iste oncelikli olarak ne kadar maas alinacagina degil, isin size ne gibi tecrubeler kazandirip yukselme imkaninizin olup olmadigina bakilmali. Diploma bir yere kadar onemlidir ama esas onemli olan tecrubedir. Gelismeye ve yeni seyler ogrenmeye her zaman acik olmaniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 1 Mart 2010; 14:18:45 >
  • mühendisim

bir fabrikanın dış ticaret departmanındayım

2250 net aylık.

Buna şükür. Allah işi olmayanlara iş nasip eder inşalalh.

Not: Öğrenci olanlar birşey yazmasın lütfen. Baba parası sorulmuyor, ne kadar kazandığınız soruluyor.
  • acaba biri Subay , Kurmay Subay vs gibi rütbeli askerlerin maaşlarını yazabilirmi ?a
  • adalete bak bea 600lira ile sürünüyorum hemde günde 15 saat çalışıorum :S
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mico66

evet arkdaşlar kesinlikle doğru söylüyorum ama bunu kanıtlamam biraz zor haftanın belli günleri velere muayeneye gidiyorum bu resmi bişey değil o yüzden yazılı bi belge yok.veteriner hekim özel şirketten ciddi bi konumdaysa 2 bin alır ve ben 6 özel şirketle çalışıyorum bunların 3 si resmi diğerleri tanıdık şirket olduğu için daha az bi miktara muayeneye gidiyorum ve bir kliniğim var babam bekler klinikte orasıda ayda 3 bin falan getiriyo bi haftada özel şirketleri halledip ayın geri kalan haftalarında 2 gün özel muayeneye giderim geri kalan zamanlarımda ya evimde oğlumla ps oynarım yada kliniğimde babama yardım ederim ama işleri bu düzeye getirmek için arkanızın sağlam olması lazım 3 şirkette işim hazırdı zaten sonradan adım duyuldu ve resmi işlere başladın gıda müh. ve hekim olarak işe başladım gayet rahatım şu an.evet tıptan daha iyi veteriner okulu ilk bitirdiğin yıl 3 bin le hayata atılırsın ama bi pratisyen 6 sene sonunda illa dahada çalışıp yükselmesi lazım pratisyen doktor memurdan fazla almaz 5 senemi bitirdim direk 5 binle başladım hayata 3-4 sınıfta zaten işi öğrenip köyde ineklere falan bakarız genelde ve 3.-4. sınıfta orta halli arabamızı alırız inşallah yardımcı olabilmişimdir bütün herkese tavsiye ederim veteriner hekimlik ama bana rakip olmayın

Yani aslında böyle mesajlar yazmam ama şunu yazan arkadaşın
    http://forum.donanimhaber.com/m_37144316/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37145779
    bu konuda bir yorumu var hadi onuda değiştirir diye buraya alayımda sonra yalancı olmayalım

quote:

Orijinalden alıntı: mico66

Oss den sonra son sınıfa gelmeden onceki yapamadgım seyi yapacagım icin cok mutluydum saatlerce oturup alyx le ozlem giderdim kolaymi 1.5 sene gormemisim yuzunu sınavdan cıktıgım gibi pc basina gectim ve o 3 ay paha bicilemezdi simdi butunleme sınavları yuzunden oss ye calismadigim kadar calisiyom yani sınavdan sonraki yazı gercekten iyi degerlendir yazın yapacaklarıni dusunerek gir sınava ve o dusunduklerini yap...

İnsan demezmi kardeş ne bütünleme sınavıdır bu hani 10.000 - 15.000 maaş hani iş miş tamamdı??Şimdide tıpa geçtin orayımı bitiriyosun ??
    Bu arada mesajın atıldığı tarih 18 Ocak 2010; 22:36:13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakuragi-kun -- 28 Şubat 2010; 10:33:46 >

arkadaşım baban yaşında adamım bu hesap oğlumun hesabı ve üniversitede 1 sınıf her siteye üyeliği var google da bu konuyu gördüm girdim ve yazdım burayada üyeliği varmış bende konunuza yardım amaçlı gençlerin aklında meslek hakkında bişeyler oluşsun diye yazdım gelen pmler var oğlum telefon nosunu vermediği için pm atamıyorum pm atan arkadaşım bir tıp ögrencisinin 50bin alması için prof olması lazım bedavaya olunmuyor çalışman lazım pratistyen hekimin aldığı belli benim orda demek istediğim bir pratisyen ve yeni mezun olmuş veteriner hekimin arasındaki fark tıpa çamur atmıyorum kazanmışsın hayırlısıyla oku ama mezun olunca rahatladım sanma bir veteriner hekim mezun olduğu ay 3 binden fazla gelir elde eder ve mezun olduktan sonra latinceyle artık uğraşmıyorsun yani tıptan daha avantajlı gene gitmek isteyen tıpa gitsin ama o puanı aldıktan sonra tıpla uğraşmayın derim ben daha iyi meslekler var...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.