Şimdi Ara

ne kadar maaş alıyorsunuz...mesleğiniz ne...? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
9
Favori
30.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Yasim 28.

IT sektorunde 10 senelik is tecrubem var. Suan IBM Brezilya`da proje sorumlusu olarak calisiyorum. Maas olarak R$8000 ($5000) aliyorum.

Seciceginiz meslekte onemli olan kazandiginiz para degil, isinize severek yapmanizdir. Sevmediginiz bir meslekte bir omur gecmez ve yukselemezsiniz. Mesela onceki sayfada bir veteriner arkadas kazandigi paradan bahsetmis. Ben parasi ne olursa olsun o meslekte calisamazdim cunku ilgi alanim degil.

Ayrica yeni iste oncelikli olarak ne kadar maas alinacagina degil, isin size ne gibi tecrubeler kazandirip yukselme imkaninizin olup olmadigina bakilmali. Diploma bir yere kadar onemlidir ama esas onemli olan tecrubedir. Gelismeye ve yeni seyler ogrenmeye her zaman acik olmaniz gerekir.

IBM mail serverinde ismini kontrol ettim nedense ismine rastlamadım... niye acaba?

• 1500 TL maaş alıpda memur olupda halen yetmiyor diyenlerin suratının ortasına iyi bir yumruk sallayasım geliyor millet asgari ücretle geçinmeye çalışıyor yırtınıyor 750 TL maaşa razı geliyor bunlar 1500 TL maaş alıyor daha doymuyor gözü doymaz mahluklar size kaç tl maaş verecekler ? 3000 TL anca doyurur değilmi sizi kusura bakmayın ama n.h alırsınız o parayıda hade yallah o paraya şükretmesini bilin bilmiyorsanız bırakın o makamınızı başka çalışacak bir ton adam var yürüyün be gözü doymazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Tabi tabi öyledir herkes asgari ücretle ev geçindiriyor zaten.Memurda asgari ücret alsın değil mi?Onlar haketmiyor zaten.Sende okuyup iş aramaya çıktığında asgariden fazlasını isteme.Kendin olunca 1-1,5 milyar maaşı az bulursun memura gelince asgari ücret.Zaten kimsenin insanca yaşamaya hakkı yok.Senin gibi düşünenlere göre herkes asgari ücret alıp yarın ne yiyeceğini düşünsün.Kimsenin birikimi olmasın.

Ben memur asgari ücret alsın mı diyorum.Benim asgari ücretle çalıştığımı nerden çıkardın?Laf olsun diye yorum yapma.1500 tl maaş alıp sonra bu bize az geliyor demek açgözlülüktür.Yok bu para yeme içmeye yetmez demek terbiyesizliktir.Asgari ücretle geçinenler nasıl geçiniyor o zaman????

Fashionality SANA GELİNCE

Adam olmayı öğren insan gibi yorum yap.Başka birşey demiyorum.Şikayet edildin...Çoluk çocukla uğraşamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfDarkness -- 1 Mart 2010; 21:26:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

1500 TL maaş alıpda memur olupda halen yetmiyor diyenlerin suratının ortasına iyi bir yumruk sallayasım geliyor millet asgari ücretle geçinmeye çalışıyor yırtınıyor 750 TL maaşa razı geliyor bunlar 1500 TL maaş alıyor daha doymuyor gözü doymaz mahluklar size kaç tl maaş verecekler ? 3000 TL anca doyurur değilmi sizi kusura bakmayın ama n.h alırsınız o parayıda hade yallah o paraya şükretmesini bilin bilmiyorsanız bırakın o makamınızı başka çalışacak bir ton adam var yürüyün be gözü doymazlar

Vasıflılarla vasıfsızlar ayrılmak zorunda.İyi valla işci ile boğaziçi bilg. mühendisi olan adam aynı maaşı alsın,sırf egonuz tatmin olucak diye..Boş boş konuşmayın be.Bi baltaya sap olamadınız diye millete bok atmaktan vazgeçin.1.5 milyar çok fazla bir para değil.Senin burada diyeceğin şey o 1.5 milyar maaş alanlar asgari ücret alsınlar değil,asgari ücret alanlarda 1.5 milyar almalı olmalıdır.Ama o kadar kıskançsınızki başkaları sizden fazla alınca zorunuza gidiyor.Ayrıca ben demedim millete it gibi doğurup çocuğunuzu sokağa salın diye..Kimse debiyat yapmasın.Duyanda asgari ücrete çalışanlar harward mezunu sanıcak..

• quote:

Orijinalden alıntı: mico66

quote:

quote:

evet arkdaşlar kesinlikle doğru söylüyorum ama bunu kanıtlamam biraz zor haftanın belli günleri velere muayeneye gidiyorum bu resmi bişey değil o yüzden yazılı bi belge yok.veteriner hekim özel şirketten ciddi bi konumdaysa 2 bin alır ve ben 6 özel şirketle çalışıyorum bunların 3 si resmi diğerleri tanıdık şirket olduğu için daha az bi miktara muayeneye gidiyorum ve bir kliniğim var babam bekler klinikte orasıda ayda 3 bin falan getiriyo bi haftada özel şirketleri halledip ayın geri kalan haftalarında 2 gün özel muayeneye giderim geri kalan zamanlarımda ya evimde oğlumla ps oynarım yada kliniğimde babama yardım ederim ama işleri bu düzeye getirmek için arkanızın sağlam olması lazım 3 şirkette işim hazırdı zaten sonradan adım duyuldu ve resmi işlere başladın gıda müh. ve hekim olarak işe başladım gayet rahatım şu an.evet tıptan daha iyi veteriner okulu ilk bitirdiğin yıl 3 bin le hayata atılırsın ama bi pratisyen 6 sene sonunda illa dahada çalışıp yükselmesi lazım pratisyen doktor memurdan fazla almaz 5 senemi bitirdim direk 5 binle başladım hayata 3-4 sınıfta zaten işi öğrenip köyde ineklere falan bakarız genelde ve 3.-4. sınıfta orta halli arabamızı alırız inşallah yardımcı olabilmişimdir bütün herkese tavsiye ederim veteriner hekimlik ama bana rakip olmayın

Yani aslında böyle mesajlar yazmam ama şunu yazan arkadaşın
    http://forum.donanimhaber.com/m_37144316/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37145779
    bu konuda bir yorumu var hadi onuda değiştirir diye buraya alayımda sonra yalancı olmayalım

quote:

Oss den sonra son sınıfa gelmeden onceki yapamadgım seyi yapacagım icin cok mutluydum saatlerce oturup alyx le ozlem giderdim kolaymi 1.5 sene gormemisim yuzunu sınavdan cıktıgım gibi pc basina gectim ve o 3 ay paha bicilemezdi simdi butunleme sınavları yuzunden oss ye calismadigim kadar calisiyom yani sınavdan sonraki yazı gercekten iyi degerlendir yazın yapacaklarıni dusunerek gir sınava ve o dusunduklerini yap...

İnsan demezmi kardeş ne bütünleme sınavıdır bu hani 10.000 - 15.000 maaş hani iş miş tamamdı??Şimdide tıpa geçtin orayımı bitiriyosun ??
    Bu arada mesajın atıldığı tarih 18 Ocak 2010; 22:36:13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakuragi-kun -- 28 Şubat 2010; 10:33:46 >

arkadaşım baban yaşında adamım bu hesap oğlumun hesabı ve üniversitede 1 sınıf her siteye üyeliği var google da bu konuyu gördüm girdim ve yazdım burayada üyeliği varmış bende konunuza yardım amaçlı gençlerin aklında meslek hakkında bişeyler oluşsun diye yazdım gelen pmler var oğlum telefon nosunu vermediği için pm atamıyorum pm atan arkadaşım bir tıp ögrencisinin 50bin alması için prof olması lazım bedavaya olunmuyor çalışman lazım pratistyen hekimin aldığı belli benim orda demek istediğim bir pratisyen ve yeni mezun olmuş veteriner hekimin arasındaki fark tıpa çamur atmıyorum kazanmışsın hayırlısıyla oku ama mezun olunca rahatladım sanma bir veteriner hekim mezun olduğu ay 3 binden fazla gelir elde eder ve mezun olduktan sonra latinceyle artık uğraşmıyorsun yani tıptan daha avantajlı gene gitmek isteyen tıpa gitsin ama o puanı aldıktan sonra tıpla uğraşmayın derim ben daha iyi meslekler var...

amca pm falan herbişeyi kapmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

Aşağı yukarı tüm arkadaşlar doğruları yazmış TR nin hali aslında içler acısı.

TR de her üni de aşağı yukarı makine mühendisliği vb mühendislikler var.

Ve bir çok bölüm..

Daha az kontenjan olsa daha kaliteli elemanlar çıksa üniye girmek biraz daha zorlaşsa iş alanlarını olanaklarını dolduracak kadar eleman yetişse diyelim üni kazanamayan arkadaşlarda mesleki eğitim kurslarına yönlendirilse çunku ulkenın beden işçilerinede ihtiyacı var.

Örneğin şuan Trde yaklaşık 1500 civarı Şehirlerarası otobüs kaptanına ihtiyaç var.Yapılan bi araştırmayı aktarıyorum bu bir örneği bunun gibi nice işler var.Bu tip bir yol izlenmeyle çok yol alınır diye düşünüyorum.

Ki otobüs kaptanı diyip geçmeyelim minimum 1300+yol+yemek+ssk+günlük sigara max 1700 tl maaş alıyorlar.

Bunun gibi çook meslek var.

at at meydan boş nasılsa

• quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

1500 TL maaş alıpda memur olupda halen yetmiyor diyenlerin suratının ortasına iyi bir yumruk sallayasım geliyor millet asgari ücretle geçinmeye çalışıyor yırtınıyor 750 TL maaşa razı geliyor bunlar 1500 TL maaş alıyor daha doymuyor gözü doymaz mahluklar size kaç tl maaş verecekler ? 3000 TL anca doyurur değilmi sizi kusura bakmayın ama n.h alırsınız o parayıda hade yallah o paraya şükretmesini bilin bilmiyorsanız bırakın o makamınızı başka çalışacak bir ton adam var yürüyün be gözü doymazlar

Vasıflılarla vasıfsızlar ayrılmak zorunda.İyi valla işci ile boğaziçi bilg. mühendisi olan adam aynı maaşı alsın,sırf egonuz tatmin olucak diye..Boş boş konuşmayın be.Bi baltaya sap olamadınız diye millete bok atmaktan vazgeçin.1.5 milyar çok fazla bir para değil.Senin burada diyeceğin şey o 1.5 milyar maaş alanlar asgari ücret alsınlar değil,asgari ücret alanlarda 1.5 milyar almalı olmalıdır.Ama o kadar kıskançsınızki başkaları sizden fazla alınca zorunuza gidiyor.Ayrıca ben demedim millete it gibi doğurup çocuğunuzu sokağa salın diye..Kimse debiyat yapmasın.Duyanda asgari ücrete çalışanlar harward mezunu sanıcak..

• quote:

Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

quote:

Tabi tabi öyledir herkes asgari ücretle ev geçindiriyor zaten.Memurda asgari ücret alsın değil mi?Onlar haketmiyor zaten.Sende okuyup iş aramaya çıktığında asgariden fazlasını isteme.Kendin olunca 1-1,5 milyar maaşı az bulursun memura gelince asgari ücret.Zaten kimsenin insanca yaşamaya hakkı yok.Senin gibi düşünenlere göre herkes asgari ücret alıp yarın ne yiyeceğini düşünsün.Kimsenin birikimi olmasın.

Ben memur asgari ücret alsın mı diyorum.Benim asgari ücretle çalıştığımı nerden çıkardın?Laf olsun diye yorum yapma.1500 tl maaş alıp sonra bu bize az geliyor demek açgözlülüktür.Yok bu para yeme içmeye yetmez demek terbiyesizliktir.Asgari ücretle geçinenler nasıl geçiniyor o zaman????

Adam olmayı öğren insan gibi yorum yap.Başka birşey demiyorum.Şikayet edildin...Çoluk çocukla uğraşamam

1500 lirayla zor bela ev geçindiriliyor.Sanki ailede herkes çalışıyor herkes 1500 alıyormuş gibi anlatmayın.4 kişilik bir aile 1500 lirayla ev kendinin değilse zor geçinir.Kiralardan,gıda fiyatlarından haberin yok galiba.İnsanlar bayramda üstüne iki elbise almasın mı?Asgari ücretle geçinen yok zaten.Hem asgari alacan hem evli olacan çoluk çocuk mümkün değil olmaz.Yaşamayı beceren varsa sefalet çekiyordur.Bizim devletimize insanlarına sefalet çektirmek yakışmaz.Memurun aldığı üç kruş parayı çok görmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakuragi-kun

quote:

evet arkdaşlar kesinlikle doğru söylüyorum ama bunu kanıtlamam biraz zor haftanın belli günleri velere muayeneye gidiyorum bu resmi bişey değil o yüzden yazılı bi belge yok.veteriner hekim özel şirketten ciddi bi konumdaysa 2 bin alır ve ben 6 özel şirketle çalışıyorum bunların 3 si resmi diğerleri tanıdık şirket olduğu için daha az bi miktara muayeneye gidiyorum ve bir kliniğim var babam bekler klinikte orasıda ayda 3 bin falan getiriyo bi haftada özel şirketleri halledip ayın geri kalan haftalarında 2 gün özel muayeneye giderim geri kalan zamanlarımda ya evimde oğlumla ps oynarım yada kliniğimde babama yardım ederim ama işleri bu düzeye getirmek için arkanızın sağlam olması lazım 3 şirkette işim hazırdı zaten sonradan adım duyuldu ve resmi işlere başladın gıda müh. ve hekim olarak işe başladım gayet rahatım şu an.evet tıptan daha iyi veteriner okulu ilk bitirdiğin yıl 3 bin le hayata atılırsın ama bi pratisyen 6 sene sonunda illa dahada çalışıp yükselmesi lazım pratisyen doktor memurdan fazla almaz 5 senemi bitirdim direk 5 binle başladım hayata 3-4 sınıfta zaten işi öğrenip köyde ineklere falan bakarız genelde ve 3.-4. sınıfta orta halli arabamızı alırız inşallah yardımcı olabilmişimdir bütün herkese tavsiye ederim veteriner hekimlik ama bana rakip olmayın

Yani aslında böyle mesajlar yazmam ama şunu yazan arkadaşın
    http://forum.donanimhaber.com/m_37144316/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37145779
    bu konuda bir yorumu var hadi onuda değiştirir diye buraya alayımda sonra yalancı olmayalım

quote:

Oss den sonra son sınıfa gelmeden onceki yapamadgım seyi yapacagım icin cok mutluydum saatlerce oturup alyx le ozlem giderdim kolaymi 1.5 sene gormemisim yuzunu sınavdan cıktıgım gibi pc basina gectim ve o 3 ay paha bicilemezdi simdi butunleme sınavları yuzunden oss ye calismadigim kadar calisiyom yani sınavdan sonraki yazı gercekten iyi degerlendir yazın yapacaklarıni dusunerek gir sınava ve o dusunduklerini yap...

İnsan demezmi kardeş ne bütünleme sınavıdır bu hani 10.000 - 15.000 maaş hani iş miş tamamdı??Şimdide tıpa geçtin orayımı bitiriyosun ??
    Bu arada mesajın atıldığı tarih 18 Ocak 2010; 22:36:13

ilginç tespit

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

quote:

1500 lirayla zor bela ev geçindiriliyor.Sanki ailede herkes çalışıyor herkes 1500 alıyormuş gibi anlatmayın.4 kişilik bir aile 1500 lirayla ev kendinin değilse zor geçinir.Kiralardan,gıda fiyatlarından haberin yok galiba.İnsanlar bayramda üstüne iki elbise almasın mı?Asgari ücretle geçinen yok zaten.Hem asgari alacan hem evli olacan çoluk çocuk mümkün değil olmaz.Yaşamayı beceren varsa sefalet çekiyordur.Bizim devletimize insanlarına sefalet çektirmek yakışmaz.Memurun aldığı üç kruş parayı çok görmeyin.

İşte ülkemizde durum bu bir kişi çalışır 6 kişiye bakar

• devlet memuru olmak için lise bitirmek yetiyo önceden ilkokuldu devlet memurluğu için
  • Okul bitirdim işsizim.(Radyo-TV-Sinema) Babamın verdiği 10-20 TL v.s ile idare ediyorum.Ayrıca ürün satıyorum evde elbise dolabında,çekmecelerde fazla ne varsa satmaya çalışıyorum.Zaten imzamdakinden başka satacak şey kalmadı.

Ayrıca Halkla İlişkiler 1.sınıftayım (aöf)

Bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 2 Mart 2010; 2:46:26 >
  • Kurye 1300 Euro (2700 kusur ytl)
  • Ben Üniversite öğrencisiyim.Ailem'den para alıyorum.Oldukça rahatım bir problemim yok Bunun için onlara Minnettarım.Rakam vermeninde bir anlamı yok.

Genel olarak konuşuyorum kimse alınmasın.

Aldığım maaş şu kadar evi zor geçindiriyorum diyenlere bakıyorum 2-3 çocuk sahibi insanlar.Aldığın Maaş belli senin neyine 2-3 tane çocuk yapıyorsun ? İlla çocuk istiyorsan 1 tane yeter.Sonra masraf altından kalkamıyorum diyorsun.Eşin ile beraber sen kendin Maddi olarak rahat değilsinki birde çıkıp çocuk yapıyorsunuz.O Çocuğada yazık.

İyi bir hayat sürdüremeyeceksen çocuğuna yada doğsun elbet para geçer elime dersen bu bencillikten başka bir şey değil.

Gerçekten zor durumda olan insanlar için ise Maalesef onlara Şans dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.Türkiye gibi bir ülkede nüfusun büyük bir bölümünün rahatlık içinde yaşamasını düşünmek hayalden başka bir şey değil.Yazık ama durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 2 Mart 2010; 2:54:44 >

• Fakat kpss den neredeyse full e yakın yapman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fallout 3

Ben Üniversite öğrencisiyim.Ailem'den para alıyorum.Oldukça rahatım bir problemim yok Bunun için onlara Minnettarım.Rakam vermeninde bir anlamı yok.

Genel olarak konuşuyorum kimse alınmasın.

Aldığım maaş şu kadar evi zor geçindiriyorum diyenlere bakıyorum 2-3 çocuk sahibi insanlar.Aldığın Maaş belli senin neyine 2-3 tane çocuk yapıyorsun ? İlla çocuk istiyorsan 1 tane yeter.Sonra masraf altından kalkamıyorum diyorsun.Eşin ile beraber sen kendin Maddi olarak rahat değilsinki birde çıkıp çocuk yapıyorsunuz.O Çocuğada yazık.

İyi bir hayat sürdüremeyeceksen çocuğuna yada doğsun elbet para geçer elime dersen bu bencillikten başka bir şey değil.

Gerçekten zor durumda olan insanlar için ise Maalesef onlara Şans dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.Türkiye gibi bir ülkede nüfusun büyük bir bölümünün rahatlık içinde yaşamasını düşünmek hayalden başka bir şey değil.Yazık ama durum böyle.

Aynen. Ben mesela 22 yaşındayım ama çok ciddiyim 32-35 yaş civarlarına dek evlilik düşünmüyorum.ailemi arkadaşlarımı alıp bir tatile gitmeden,hayatının tadını çıkarmadan,bir ev sahibi olup kanepemi plazmamın önüne kurup yayıla yayıla uzanmadan ne evliliği kardeşim ne çocuğu..

Allah evlenenlere,mesut,mutlu bir hayat nasip eylesin ama evlenmeyen biz bekarlarada acele etmemeyi nasip etsin..hayat kısa..bence bu devirde bazı açılardan açlıklarımızı gidermeden (ki bu açlık kişiden kişiye değişir) sorumluluk almak çok yanlış..inşallah 10 yıl sonra bu postu bulup helal sana MİY diyebilirim !

• quote:

Orijinalden alıntı: Feraset.

Fakat kpss den neredeyse full e yakın yapman gerekiyor.

geçen günlerde genç bakışı izlerken bi genç aynen şöle dedi

ben hersene kpss sınavına giriyorum

hersene 70 puan alıyorum neden acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingPoseidon -- 2 Mart 2010; 3:01:48 >
  • Ulan millet asgari ücret alıyor beğenmiyor biz iş bulamıyoruz.
  • Hem Öğrenciyim hem kendi büromuzda işçiyim.. Net gelir değişiyor bazen 2.000lira bazen 100 lira :P
  • kamuda memurum... ama maaşından şikayetçi olanlardan değil... 1250 tl net maaş şükürler olsun yetiyor hemde bu para 2 tane ev geçindiriyor evliyim evim ayrı ve anne babam ayrıldıkları için anne ve kardeşlerimin geçiminden de ben sorumluyum ve iki eve yetiyor... nasıl yetiyor arkadaşım olacak işmi diyenler var şimdiden... yetiştirmek için iktisat bitirmeye gerek yok göz toğkuğu ve hamd işin sırrı bir pantulonu 2 sene giye biliyorsan iki ayda bir cep tel değiştirmiyorsan her şeye yetiyor...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.