Şimdi Ara

ne kadar maaş alıyorsunuz...mesleğiniz ne...? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
9
Favori
30.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üni ögrenisiyiöm aylık elime 250 dolar 400 lira gibi bir para geciyor bir ögrencinin yapabilecegi en kolay iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haci_kadir -- 28 Şubat 2010; 15:18:02 >
  • Turkcell iletişim hizmetleri A.Ş'nin yeni bir projesinde işe başladım aldığım maaş 900 tl fakat proje yeni olduğu maaş ilerleyen zamanlarda artacak +ssk+yol+yemek
  • Kamuda avukatım. 2100.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: geberit

quote:

Orijinalden alıntı: furkito

quote:

Orijinalden alıntı: geberit

İşsiz-Lanet olsun bu ülkeye.

İşsiz olman ülkemize lanet okumanı gerektirmez

Bana göre gerektirir ayrıca fikrini sormadım benim durumumda kim olsa aynısını yapar bilmiyorum durumun nedir ama uzaktan davul sesi hoş gelir diyorum.

İşsiz kalmayan anlayamaz bu durumu..Son 6 ayda içtiğim sigarayı değiştirdim ve çok daha az içiyorum. Dışarı sadece 1 kez çıktım arkadaşımın doğum günü için. Kaba taraflarımı büyütmekle meşgulüm 6 aydır mecburen. Açık öğretim taksiklerini ödemeye çalışıyorum ve 550 lira veren işe atlayacak durumdayım. Beni bu duruma gelmeye zorlayanlara ben lanet okurum arkadaş kimse de benden hesap sormasın onlara da lafım var çünkü.

İyide mesleğin yok..Mesleğin tam olarak ne.Açıköğretim yzdığına göre üniye gitmiyorsun..Peki düz lise mi yoksa meslek lisesi mezunu musun..Ayrıca üniye neden gitmedin..

Açık öğretim fakültesinde okuyorum 4 senelik işletme. Yeterince açık oldu mu şimdi ? Mezun olunca diplomamda Anadolu üniversitesi işletme mezunu diye geçecek. Ayrıca 3dmax konusunda çalışıyorum, son 5 aydır bir bilgisayar firmasına yardımcı oluyorum diyelim. Teknik servis ve dışarıya servis olarak. Ve 9 aylık mağazacıyım. Ve mikro muhasebe programları ve coreldraw öğreniyorum.
    Yani meslek grubum geniş. Ama malesef bir yerlerde tanıdığım olmadığı için 6 aydır işsizim...

• @kraven

Hocam coreldraw senin işine yaramaz başka program öğrenmeye bak.

Coreldraw biz öğreniyoruz şuan iş alanında işine yarayacağını sanmıyorum.Buarada sana hakveriyorum çevre olmayınca şansta olmuyor abi.

Sana yardım etmek isterdim olanaklarım var fakat yaş grubun biraz ters..

Banka felan kovala derim sana.

Mühendisleri soran arakdaşlar olmuş kuzenim jeoloji muhendısı 3 senelik felan 2800 maaş artı araba verdi şirket.

Öte yandan dayım Makine mühendisi İngilizce bilmediği için 2500tl.9 senedirde aynı firmada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerzavatçı -- 28 Şubat 2010; 17:02:23 >
  • Yukarıda biri mühendisleri merak ettiğini yazmış.

Makina Mühendisiyim, 9 yıl boyunca bir firmada önce argede başladım, aynı şirkette dış ticaret müdürlüğü de yaptıktan sonra kendime çalışmak için 4 sene önce istifa ettim. Yaş oldu 36. 4 yaşında dünya tatlısı bir kızım var.

Artık kendi şirketim var, ithalat ve ticaret ile uğraşıyorum. Eğitimini aldığım mesleğimle pek alakalı değil ama, aldığım eğitimin mutlaka faydalarını görüyorum.

Allaha şükür ailece sıkıntı çekmeyecek kadar yeterince kazanıyorum. Ama ticaretle uğraşmanın stresi çok fazla.
    Bazen işiyle ilgili sadece günlük ve anlık sorunlar yaşayan ve ay başında maaşını düzenli alan çalışanlara imreniyorum.

Ama mühendis olduğum için mutluyum.
    Benden bir doktor falan olmazdı, o eğitimi kaldıramazdım.
    Benden subay vs de olmazdı, o disiplini kaldıramazdım.
    Benden öğretmen falan da olmazdı, bir sınıfta akşama kadar bir sürü öğrenci ile başedemezdim.
    Benden memur da olmazdı, olsaydım kesin sistemden dışlanırdım, çünkü doğru bildiğimi savunurum ve kesin amirlerimle karşı karşıya gelirdim ve yükselemezdim. Yanlışa doğru diyemezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

@kraven

Hocam coreldraw senin işine yaramaz başka program öğrenmeye bak.

Coreldraw biz öğreniyoruz şuan iş alanında işine yarayacağını sanmıyorum.Buarada sana hakveriyorum çevre olmayınca şansta olmuyor abi.

Sana yardım etmek isterdim olanaklarım var fakat yaş grubun biraz ters..

Banka felan kovala derim sana.

Ne var yav 21 yaşında cillop gibi adamız işte Coreldraw'ı şu yüzden öğreniyorum, 3dmax bildiğim için ilerde photoshop ta da uzmanlaşınca grafiker olarak çalışabilirim. Coreldraw ile de logo vs. tasarım işine girebilirim boş kaldığımda.
    Geçen Garanti bankasına başvurdum ama lanet olsun orada çalışan arkadaşımın söylediği şeye. İçeriden birinin yeğenini almışlar işe ve çocuk lise mezunu 19 yaşındaymış hiçbir şey bilmiyor diyor bana

Ayrıca sağolasın hocam düşünmen bile yeter. Host olarak falan birşeyler ayarlamaya çalışacaktın olsa bile ama malesef ailevi durumlardan dolayı seyehat edemiyorum. Heleki gece falan imkansız sonra eve döndüğümde kan çıkar Ama teşekkür ederim düşündüğün için yinede.

• evet onu ayarlıyacaktım hala ayarlayabilirim istersen.:)
  • @zerzavatçı
    Hocam saol ama şehirler arası olunca ne kadar parasızda olsam gidemiyorum malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

üniv öğrencisiyim. özel ders veriyorum, bu aralar ortalama 1000 - 1200 lira aylık oluyor.

+200 meb bursu alıyorum.

ne dersi veriyorsun?

ingilizce. cumartesi günleri 3, salı günü 2 öğrencim var. pazar sabah da bir yere gidiyorum, ama çocuk sporcu olduğu için düzenli yapamıyoruz maç vs bahane çok çıkıyor.
  • Öğrencilik okuyorum. Harçlık dışında günlük 2,5 TL maaş alıyorum.
  • öğrenciyim haftalık 50 tl işveren baba

hergün babasından para almak koyuyo be insana okulu bırakıp çalışasım var ama ülke şartları okumak lazım
  • izmir böcüğü pm attım sana iyi oku!!!!!!!!!şikayette edilmişsin zaten yeni gelmişsin tekmeyi yersin yakında allah akıl fikir versin sana...
  • Maaş,para kazanma biraz kısmet işi.Allah kimine yürü ya kulum diyor adam 2-3 yılda köşe oluyor.Bence pek eğitimle alakalı değil.Ayda 20 bin kazanan doktor da var döner sermaye bile alamadan kuru maaşla geçinen de.Ben 2-3 yıl sonra 2.üniversitemi bitireceğim ancak benim ilkokul-ortaokul mezunu arkadaşlarım var onlar kadar kazanabileceğimi sanmıyorum.Şimdiye kadar çalıştığım işlerde hep sömürücü patronlara denk geldim çok çalışıp az para kazandım.İşsiz kalma korkusuyla ses çıkaramadım.Çünkü memlekette işsizlik öyle böyle değil süper okulları bitirenler bile aylarca iş bulamıyor.Boğaziçi işletme mezunu boşta gezen akrabam var.2 abancı dili olan marmarada işletme yüksek lisansı bitiren abim işsiz adamın yanına yaklaşamıyoruz morali sıfır.Devlet memurluğunu kendim için tek kurtuluş yolu olarak görüyorum.En azından alacağım para çalışacağım saatler belli olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

üniv öğrencisiyim. özel ders veriyorum, bu aralar ortalama 1000 - 1200 lira aylık oluyor.

+200 meb bursu alıyorum.

ne dersi veriyorsun?

ingilizce. cumartesi günleri 3, salı günü 2 öğrencim var. pazar sabah da bir yere gidiyorum, ama çocuk sporcu olduğu için düzenli yapamıyoruz maç vs bahane çok çıkıyor.

çok iyimiş gerçekten.

• öğretmen 1362 tl artı 100 ekders fakat istersem 400 lirada alabilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realistspary

hayatımda ilk defa bir veteriner hekimin 10 bin lira kazandığını duydum.

bunu arkadaş çevresinde söylesek milletin alay konusu oluruz herhalde.

eğer veteriner arkadaş bunu kanıtlarsa ben de üniversiteye hazırlananlara veteriner olmasını söyliycem.

boşuna kasıp tıp okumasınlar. veterinerler onları katlıyormuş zaten...

varsa kafa veteriner olun arkadaşlar

cok yakın bir akrabam hem veterinerlik yapıyor hem de hayvan ilaçları satıyor aylık cirosu 250 bin adam nerdeyse konyayı satın alcak yakında

• up
  • ul. lojistik okudum ve işsizim.
    sağdan soldan 300-400 geliyor onunla yetiniyoruz...

ünive gitmeden önce 1000lira kadar alıyordum bir teknoloji mağazasında (3 sene önce),sözde gelişen meslekti,ihtiyaç duyulan insanlar olacaktık felandı filandı şimdi oturmaktan bi tarafım düzleşti....

kimse lojistik felan okumasın anlatılan herşey efsane....
  • PC Müh. -> 1600TL
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.