Şimdi Ara

Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz? Ve... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
325
Cevap
11
Favori
72.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deathrose6

arkadaşlar önerebileceğiniz yüksek maaşlı bir meslek varmı ( LİSE:2 öğrencisiyim )

makine elektrik bilgisayar elektronik gene turkye piyasasinda gideri olan meslekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: deathrose6

arkadaşlar önerebileceğiniz yüksek maaşlı bir meslek varmı ( LİSE:2 öğrencisiyim )

makine elektrik bilgisayar elektronik gene turkye piyasasinda gideri olan meslekler.

anlıyorum hocam bende bilgisayar mühendisliği düşünüyordum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuOstar

Kimya bölümü mezunuyum. Yüksek lisans yapıyorum 1300 tl maaşım var.

yüksek lisans yaparken maaş mı veriyorlar?ne iş yapıyorsun? hocam bende özelde kimyagerim de bizim mesleği bildiğimden sordum.
  • 1500tl alıyorum pederbankdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymphea7

2000+ ekip payı alıyorum biyoloji mezunuyum özel bir hastanede kalp damar cerrahisi ekibindeyim.

pompist misin hocam?

Şimdi bilmeyenler bu ifadeye takılıp kalabilir belki onun için açıklıyorum pompist ya da pompacı diye bir meslek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Çevrenin olması herzaman işe yaramıyor. Söz veriyorlar ondan sonra genelde yamuk yapıyorlar hep.

Millet boşuna demiyor kapağı devlete atmak lazım diye. Özel sektör hiçbir zaman garanti değil veya memurluk kadar rahat değil. Mesela adam büyük bir şirkeyde pazarlama sorumlusu.

3000-3500 arası maaş alıyor araba veriyorlar benzin doğal olarak şirketden yemekte onlardan. Ama gel gelelim sabah 9 da bir başlıyor mesai 11-12 lere kadar çalışıyorsun ve sürekli şehir dışında ordan oraya geziyorsun eve çok az vakit ayırabiliyorsun. Böyle bir adam yüksek maaş alsa bile nasıl huzurlu olabilir ki ? Bir ay 30 çekiyorsa 15 günü şehir dışında geçiyor neredeyse

+1

servis müdürüm 3600 alıyor eşi hamile ve çok rahat 12 13 iş günü şehir dışında oluyor ağırlıklı olarak bursa ankara eskişehir vs.. aynı şey benim için de geçerli ancak ben evli değilim

Hocam evli olmasan bile öyle iş çekilmez. Hadi ilk başlarda eğlenceli gelir yeni yeni şehlrler görürsün gitmediğin yer kalmaz ama bir süre sonra otel köşelerinde kalmak ve sürekli iş görüşmelerine gitmek ve normal binek araç kullanmak bile yorar insanı. Yani bir süre sonra eğlenceside kalmaz tadıda , tek avantajı şu eğer bekarsan ve para tutmasını biliyosan şöyle birşey yapabilirsin

3500 tl maaş alıyosundur 1000 tl kira-fatura vb gitsin zaten yemeği firma veriyor gecenin bi körü gelince yemekte yiyemiyon o yüzden gıda harcaması fazla tutmaz.

Kaldı 2500 tl eğlenceye vakit bulamadığın içinde 100 tl eğlenceye ayırsan geriye kalıyor 2400 tl deli para birikimi yaparsın.

Tabii burda birde ailen ile beraber yaşıyorsan kira derdinde yok ozaman cillop gibi para birikimin olur evlenirken hiç zorluk çekmezsin. Ama onun dışında isterlerse 5000 tl versinler çekilmez bu tür işler. Fakat insanlar zoraki çalışıyor.

tabiki benim de hayalimdeki iş bu değil ama para ve tecrübe için çalışıyorum henüz askerliğim yok çevre edinmeye çalışıyorum..yoksa gerçekten çekilmiyor bi konyaya gidiyosun alet edevat olduğu için araba kullanıyorsun 7 saat..türk zihniyeti zaten bi tuhaf para verdim anlamasam da başında durup işi karıştırırım derdindeler bi de bu mallarla uğraşıyosun iyice çekilmez hal alıyor ama evlendikten sonra bu tarz bi iş gerçekten zor benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: musanpa

quote:

yüksek lisans yaparken maaş mı veriyorlar?ne iş yapıyorsun? hocam bende özelde kimyagerim de bizim mesleği bildiğimden sordum.

Projede çalışıyorum, tubitak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musanpa

quote:

Projede çalışıyorum, tubitak.

tahmin ettim hocam da projeler genelde daha az ve değişken gelir sağlıyor üniversite bünyesinde ondan sordum ama tübitak olunca farklı tabii başarılar diyelim ozaman bir meslektaş olarak

• Merhaba arkadaşlar, 2600 maaş + 300 yemek + araba + ssk + özel sağlık sigortası........h.içi 8;30 // 18;00 çalışıyorum.....

Asansör Supervizörü yüm....Bu sektörde 6-7 yıllık tecrübem var....Meslek lisesi mezunuyum....Senede 100 e yakın irili ufaklı proje bitiriyorum...

Yılbaşı zammıyla 3500 tl bekliyorum..Olmazsa şirketi değiştirmeyi düşünüyorum...

MESLEK İYİDİR...MESLEK SAHİBİ İNSAN İŞŞİZ KALMAZ....

BİR İNSAN BOŞ YATACAĞINA 750 TL ÇIRAK MAAŞIYLA BAŞLASA...KAFA DA ÇALIŞIYORSA...1 SENE SONRA 1500 TEMİZ ALIR...YAŞ VE TECRÜBE ARTTIKÇA MAAŞ+KARİYER ARTAR...

ÇALIŞACAK + ÇALIŞACAK + ÇALIŞACAKSIN......

EMEK + MUTLULUK....

sAYGILARIMLA

ERKAN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

Orijinalden alıntı: nymphea7

2000+ ekip payı alıyorum biyoloji mezunuyum özel bir hastanede kalp damar cerrahisi ekibindeyim.

pompist misin hocam?

Şimdi bilmeyenler bu ifadeye takılıp kalabilir belki onun için açıklıyorum pompist ya da pompacı diye bir meslek var.

evet :) perfüzyonistlik tam ve doğru adı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymphea7 -- 15 Ocak 2012; 21:14:10 >
  • öğrenciyik daha, malvarlığım var bunu ticarete dökücem inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İşe yaramayan bir adet 4 yıllık lisans ve bir adet yüksek lisans diplomam var.
    657' ye tabii 4 yıllık bir memur müsvettesi olarak yılbaşı zammı ile beraber net 1640TL maaş alıyorum.

Ama Sabah 09:00 Akşam 17:00 Arası Çalışıyorsun Cumartesi ve Pazar Tatil Özel Günler Tatil. Ameleler Gibi Elin Yüzün Pislik İçinde Değil. Özetle Rahat Bir İşin Var.

Mesela Benim İşimde Paydos Belli Değil Özel Günlerde Tatilim Yok Ayda 1 Pazar İzinim Yok Zimmetli Eşyalar Var. Araba Gibi. Şikayet Aldığımda Prim Yok Gibi Gibi Rahat Değiliz Bizde Okuduk Ama Rahat Değiliz.

Bu maaşa bomboş yatacağıma 2 katını versinler c.tesileri de çalışayım.
    Benim asıl kabahatim özel sektörde edindiğim çalışma disiplinini devlette de devam ettirmem. Herkesten evvel işimi bitirip masamı temizlediğim için başkalarının işini de bana çakıyorlar. Bunun farkında olmama rağmen memur gibi çalışmayı malasef öğrenemedim.
    Üstelik lise mezunu konuşmasını bile bilmeyen adamları 2 yıllık açık öğretim bitirir bitirmez sınavla başımıza müdür yapıyorlar. Malasef benim yaştan dolayı böyle bir hakkım da yok. Ne ilerler nede geri giderim, ömür boyu çile.
    Ayrıca atanamayan bir öğretmen adayıyım ki o meseleye hiç girmek bile istemiyorum
    Çalıştığım bakanlığın prosedürleri gereği yılda 1 hafta nöbet tutuyorum ve o nöbetin kaçta biteceği belli olmuyor.

Şu sözü de iyi bildiğim halde foruma içimi döktüm:
    "Sorunlarınızı paylaşmayın. İnsanların büyük çoğunluğu ilgilenmez. Geri kalanı ise hak ettiğinizi düşünür"

Ayrıca kış mesaisi sabah 8 de başlar akşam 16:30 da biter. Ama ben herkesten 15 dakika önce gelirim işe.

Yav arkadaş neyin şikayetini yapıyorsun, haline yat kalk şükret ve kendini şanslı say. Bende 4 yıllık üniversite ve yüksek lisans diplomasına sahibim. Ama maalesef kpss ile bir türlü atanamadık. Özelde de amcamız dayımız yok, günde 10 sa. köpek gibi mağazada çalışıyorum. Elime geçen maaş net 850 tl + 220 tl ticket.

O iş öyle olmuyor işte hocam. Bende asgari ücret çalışıyorum , ama dediğim gibi huzurun ve belli bir düzenin yoksa 3000 tl almışsın neye yarar ? Hayatda herşey para değildir , belli bir düzenin olacak dediğim tarzda bir işte çalışıyosan eğer düzenin felan kalmaz. Ağzına iki lokma ev yemeği girmez sürekli dışarıda yemek zorundasın. Şehir dışından müşteri gelir onları yemeğe çıkarırsın onlarla uğraşırsın vs vs yani iş yüksek maaş almakla bitmiyor huzur olacak huzur.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan17

Merhaba arkadaşlar, 2600 maaş + 300 yemek + araba + ssk + özel sağlık sigortası........h.içi 8;30 // 18;00 çalışıyorum.....

Asansör Supervizörü yüm....Bu sektörde 6-7 yıllık tecrübem var....Meslek lisesi mezunuyum....Senede 100 e yakın irili ufaklı proje bitiriyorum...

Yılbaşı zammıyla 3500 tl bekliyorum..Olmazsa şirketi değiştirmeyi düşünüyorum...

MESLEK İYİDİR...MESLEK SAHİBİ İNSAN İŞŞİZ KALMAZ....

BİR İNSAN BOŞ YATACAĞINA 750 TL ÇIRAK MAAŞIYLA BAŞLASA...KAFA DA ÇALIŞIYORSA...1 SENE SONRA 1500 TEMİZ ALIR...YAŞ VE TECRÜBE ARTTIKÇA MAAŞ+KARİYER ARTAR...

ÇALIŞACAK + ÇALIŞACAK + ÇALIŞACAKSIN......

EMEK + MUTLULUK....

sAYGILARIMLA

ERKAN

Azimle ... her taşı deler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

kimya muhendisi adayiyim , umarim 2ooo TL gibi bir fiyatla baslarim , 8ooo TL ye kadar yolu var

Devlet seni atar da 1500 tl ye çalışabilirsen dua et, kimya mühendisleri nerde 8000 tl alıyor, %80'i öğretmenlik yapıyor zaten.

YILLAR HEBA OLDU . GİF

• Web Master olanlarin geliri nekadar? Web Master ve Grafiker olmayi planliyorum sizce nasil?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

quote:

kimya muhendisi adayiyim , umarim 2ooo TL gibi bir fiyatla baslarim , 8ooo TL ye kadar yolu var

Devlet seni atar da 1500 tl ye çalışabilirsen dua et, kimya mühendisleri nerde 8000 tl alıyor, %80'i öğretmenlik yapıyor zaten.

İşim Gereği Melis Kimya Diye Bir Kimya Atölyesine Gitmiştim Özel Sektör. Herif 45 li Yaşlarda Kimyager Biraz Sohbet Etmiştim. Fakat Hiç senin Dediğin Gibi 8000 TL 'ye Kadar Yolu Olan Bir Maaşı Olmucak. Yanlış Hatırlamıyorsam 2000 TL Alıyordu Oda Benim Gibi. Arkadaşın Dediği Gibi Öğretmenlik Yapsan Daha İyi.

onlar yolunu bulmamislar kardesim dedigim gibi benim tanidik kimya muhendisi 6ooo TL maas aliyor cok iyi bir univeristeden de mezun degil.. + benim avantajim dilim var ingilizcem cok iyi.. biraz da rusca biliyorum 1-2 icerisinde de ruscayi ogrenirim sanirmi..

Seni baya poh pohlamışlar.

• 2500 hukuk fak. Kamuda çalışıyorum. İsim eziyet gibi geliyor, sevemedim bir türlü.
  • Kendi işimizin başındayım. Hukuk bitirmeme rağmen iş hayatına atılmadım henüz. Gelirim iyi 3bin üstü. Tabi avukatlar daha fazla kazanıyor ama kendi işinizin patronu olmak daha zevkli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyouraku

hayat zor arkadaslar ben uzman hekimim sukur iyi **** iste ozeldeyim ama cok zorluk cektim bugune kadar. Ha bu arada hic bi kimya muhendisi 8000 tl falan almaz kandirmayin kimseyi. Yukarida bi ogrenci arkadas webmasterlik yaparak 5000 aliyorum demis ona da uyan mamoş diyorum. Size bir abiniz olarak iki tavsiyem var. Birincisi bu sartlarda zor biliyorum ama mumkun oldugunca mutlu olacaginiz iste calisin, ikincisi ise ne is yaparsaniz yapin siradan olmayin farkli olun bi sekilde yararini gorursunuz.

Burda karışmak zorundayım çünkü iki tane kimya mühendisi tanıdığım var biri gazi mezunu diğerini bilmiyorum şunu rahatlıkla söyleyebilirim 10.000 den fazla maaş alıyorlar aslında maaş denmez kendi şirketleri var. Doktorlukta alabileceğin para sınırlı ama mühendislik öyle değil. Lütfen asıl burada siz kimseyi kandırmayın. Başkalarının söylediklerine bu şekilde cevap vermeyin.

• Bana yardımcı olabilecek bir bilgisayar mühendisi var mı??
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.