Şimdi Ara

Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz? Ve... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
11
Favori
72.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pederbank ; yeni fiyat belli degil olunca yazarim

Tanidigin bilgisayarcisinda ; ara sira , tatllerde ve yazin cep hrcligi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuzuXx

Türkiye Genelinde Mezun Olduğu Bölüm Dışında Farklı Meslekler Yapan Çok İnsan Var. Misal Ben Ticaret Mezunuyum Fakat Elektrik Elektronik Sektöründe Çalışıyorum. Ve Benim Elektrik Elektronik Bölümünde Üniversite Okuyan Arkadaşımın Giremediği Bir Firmada Çalışıyorum. Yaklaşık 2000 TL Maaşım Şirketten Verilen Araba + Sigorta Primler Felan. Hiç Adil Değil Fakat Durum Böyle.

gayet adil eğer senin tecrüben o üniversite boyunca sadece inekleyen abimizden daha fazla ise ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sıradan Biri

4000 tl + ekstra kazanç ile 4200 gibi bir ara 5000 üzerinde kazanıyordum

Üniversite öğrencisiyim.

Ne iş yapıyorsun üni. okurken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

quote:

Türkiye Genelinde Mezun Olduğu Bölüm Dışında Farklı Meslekler Yapan Çok İnsan Var. Misal Ben Ticaret Mezunuyum Fakat Elektrik Elektronik Sektöründe Çalışıyorum. Ve Benim Elektrik Elektronik Bölümünde Üniversite Okuyan Arkadaşımın Giremediği Bir Firmada Çalışıyorum. Yaklaşık 2000 TL Maaşım Şirketten Verilen Araba + Sigorta Primler Felan. Hiç Adil Değil Fakat Durum Böyle.

gayet adil eğer senin tecrüben o üniversite boyunca sadece inekleyen abimizden daha fazla ise ...

Doğru söylüyorsun. Alaylı olanla okullu olanın tecrübeleri bir olmuyor. Mesela yaptığı bir işin okulunu okuyan adam işi batırıyor ama okulunu okumayıp kendiliğinden yetişen birisi daha iyi oluyor ve işi büyütebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Çevrenin olması herzaman işe yaramıyor. Söz veriyorlar ondan sonra genelde yamuk yapıyorlar hep.

Millet boşuna demiyor kapağı devlete atmak lazım diye. Özel sektör hiçbir zaman garanti değil veya memurluk kadar rahat değil. Mesela adam büyük bir şirkeyde pazarlama sorumlusu.

3000-3500 arası maaş alıyor araba veriyorlar benzin doğal olarak şirketden yemekte onlardan. Ama gel gelelim sabah 9 da bir başlıyor mesai 11-12 lere kadar çalışıyorsun ve sürekli şehir dışında ordan oraya geziyorsun eve çok az vakit ayırabiliyorsun. Böyle bir adam yüksek maaş alsa bile nasıl huzurlu olabilir ki ? Bir ay 30 çekiyorsa 15 günü şehir dışında geçiyor neredeyse

+1

servis müdürüm 3600 alıyor eşi hamile ve çok rahat 12 13 iş günü şehir dışında oluyor ağırlıklı olarak bursa ankara eskişehir vs.. aynı şey benim için de geçerli ancak ben evli değilim

• Staj gördüğüm yerde 400 tl staj parası alıyordum.Yazın da orada çalıştım.Asgari ücret+mesai+SSK+yemek olarak anlaşmıştık.Yaklaşık 800-900 tl maaş alıyordum.Üniversite başladı bababank ne verirse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam..

Çevrenin olması herzaman işe yaramıyor. Söz veriyorlar ondan sonra genelde yamuk yapıyorlar hep.

Millet boşuna demiyor kapağı devlete atmak lazım diye. Özel sektör hiçbir zaman garanti değil veya memurluk kadar rahat değil. Mesela adam büyük bir şirkeyde pazarlama sorumlusu.

3000-3500 arası maaş alıyor araba veriyorlar benzin doğal olarak şirketden yemekte onlardan. Ama gel gelelim sabah 9 da bir başlıyor mesai 11-12 lere kadar çalışıyorsun ve sürekli şehir dışında ordan oraya geziyorsun eve çok az vakit ayırabiliyorsun. Böyle bir adam yüksek maaş alsa bile nasıl huzurlu olabilir ki ? Bir ay 30 çekiyorsa 15 günü şehir dışında geçiyor neredeyse

+1

servis müdürüm 3600 alıyor eşi hamile ve çok rahat 12 13 iş günü şehir dışında oluyor ağırlıklı olarak bursa ankara eskişehir vs.. aynı şey benim için de geçerli ancak ben evli değilim

Hocam evli olmasan bile öyle iş çekilmez. Hadi ilk başlarda eğlenceli gelir yeni yeni şehlrler görürsün gitmediğin yer kalmaz ama bir süre sonra otel köşelerinde kalmak ve sürekli iş görüşmelerine gitmek ve normal binek araç kullanmak bile yorar insanı. Yani bir süre sonra eğlenceside kalmaz tadıda , tek avantajı şu eğer bekarsan ve para tutmasını biliyosan şöyle birşey yapabilirsin

3500 tl maaş alıyosundur 1000 tl kira-fatura vb gitsin zaten yemeği firma veriyor gecenin bi körü gelince yemekte yiyemiyon o yüzden gıda harcaması fazla tutmaz.

Kaldı 2500 tl eğlenceye vakit bulamadığın içinde 100 tl eğlenceye ayırsan geriye kalıyor 2400 tl deli para birikimi yaparsın.

Tabii burda birde ailen ile beraber yaşıyorsan kira derdinde yok ozaman cillop gibi para birikimin olur evlenirken hiç zorluk çekmezsin. Ama onun dışında isterlerse 5000 tl versinler çekilmez bu tür işler. Fakat insanlar zoraki çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

quote:

Orijinalden alıntı: Sıradan Biri

4000 tl + ekstra kazanç ile 4200 gibi bir ara 5000 üzerinde kazanıyordum

Üniversite öğrencisiyim.

Ne iş yapıyorsun üni. okurken ?

Yazılım geliştiriyorum citi gibi programcıyım birde webmaster lık yapıyorum.
  • millet baya kazaniyormus bizde 5 yillik fakulteyi bitirdik ama ne siz sorun ne ben soyliyim.
  • 2000+ ekip payı alıyorum biyoloji mezunuyum özel bir hastanede kalp damar cerrahisi ekibindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

İşe yaramayan bir adet 4 yıllık lisans ve bir adet yüksek lisans diplomam var.
    657' ye tabii 4 yıllık bir memur müsvettesi olarak yılbaşı zammı ile beraber net 1640TL maaş alıyorum.

Ama Sabah 09:00 Akşam 17:00 Arası Çalışıyorsun Cumartesi ve Pazar Tatil Özel Günler Tatil. Ameleler Gibi Elin Yüzün Pislik İçinde Değil. Özetle Rahat Bir İşin Var.

Mesela Benim İşimde Paydos Belli Değil Özel Günlerde Tatilim Yok Ayda 1 Pazar İzinim Yok Zimmetli Eşyalar Var. Araba Gibi. Şikayet Aldığımda Prim Yok Gibi Gibi Rahat Değiliz Bizde Okuduk Ama Rahat Değiliz.

Bu maaşa bomboş yatacağıma 2 katını versinler c.tesileri de çalışayım.
    Benim asıl kabahatim özel sektörde edindiğim çalışma disiplinini devlette de devam ettirmem. Herkesten evvel işimi bitirip masamı temizlediğim için başkalarının işini de bana çakıyorlar. Bunun farkında olmama rağmen memur gibi çalışmayı malasef öğrenemedim.
    Üstelik lise mezunu konuşmasını bile bilmeyen adamları 2 yıllık açık öğretim bitirir bitirmez sınavla başımıza müdür yapıyorlar. Malasef benim yaştan dolayı böyle bir hakkım da yok. Ne ilerler nede geri giderim, ömür boyu çile.
    Ayrıca atanamayan bir öğretmen adayıyım ki o meseleye hiç girmek bile istemiyorum
    Çalıştığım bakanlığın prosedürleri gereği yılda 1 hafta nöbet tutuyorum ve o nöbetin kaçta biteceği belli olmuyor.

Şu sözü de iyi bildiğim halde foruma içimi döktüm:
    "Sorunlarınızı paylaşmayın. İnsanların büyük çoğunluğu ilgilenmez. Geri kalanı ise hak ettiğinizi düşünür"

Ayrıca kış mesaisi sabah 8 de başlar akşam 16:30 da biter. Ama ben herkesten 15 dakika önce gelirim işe.

Yav arkadaş neyin şikayetini yapıyorsun, haline yat kalk şükret ve kendini şanslı say. Bende 4 yıllık üniversite ve yüksek lisans diplomasına sahibim. Ama maalesef kpss ile bir türlü atanamadık. Özelde de amcamız dayımız yok, günde 10 sa. köpek gibi mağazada çalışıyorum. Elime geçen maaş net 850 tl + 220 tl ticket.

• quote:

657' ye tabii 4 yıllık bir memur müsvettesi olarak yılbaşı zammı ile beraber net 1640TL maaş alıyorum.

Hangi bakanlık? Meslek? Sakıncası yoksa merakettim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetalikA

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MetalikA

"Maaş / çalışma zorluğu" hangi meslekte en yüksek olur sizce?

Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz? Ve...

Haha o zor biraz.

Başka önerisi olan var mı? Tembel mode: on

Ne Kadar Maaş Alıyorsunuz? Ve...

hacı ben kaynakçıyım ilerde bende anayasa başkanı olabilirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kürşat.

quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

kimya muhendisi adayiyim , umarim 2ooo TL gibi bir fiyatla baslarim , 8ooo TL ye kadar yolu var

Devlet seni atar da 1500 tl ye çalışabilirsen dua et, kimya mühendisleri nerde 8000 tl alıyor, %80'i öğretmenlik yapıyor zaten.

Şu ana kadar tanıdığım tüm kimya mezunları ve mühendisleri ya işsiz ya da memur olmaya çabalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

dostum sen rusyada niye yasamayi tercih etmedin, benim komsunun oglu rusyada enka insaatta calisiyor 10 senedir, gecenlerde 350 bin dolarlik ev aldi moskovadan. Yuksek lisansli adama 1600 ytl maas ne demek yaa, belediyede copculer 1450 maas aliyor, tanidik tuprasta isci 3.5 aliyor diger tanidigim pirellide isci oda 3200 aliyor, 3 ayda bir cift maasi da var. Sen kendine yazik etme, 1600 maas nedir harclik mi veriyorlar bu parayi?

Bende yüksek lisans diplomasına sahibim. Çöpçüler 1450 alıyorsa çöpcü olmaya razıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

750 TL Maaş Alıyorum Lise 3 Açıktan Okuyorum ve Mc Donald's da Çalışıyorum

Hocam hangi şube? Kurye arıyor mu sizin şube? Ben de açıktayım para lazım.
  • Kimya bölümü mezunuyum. Yüksek lisans yapıyorum 1300 tl maaşım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

dostum sen rusyada niye yasamayi tercih etmedin, benim komsunun oglu rusyada enka insaatta calisiyor 10 senedir, gecenlerde 350 bin dolarlik ev aldi moskovadan. Yuksek lisansli adama 1600 ytl maas ne demek yaa, belediyede copculer 1450 maas aliyor, tanidik tuprasta isci 3.5 aliyor diger tanidigim pirellide isci oda 3200 aliyor, 3 ayda bir cift maasi da var. Sen kendine yazik etme, 1600 maas nedir harclik mi veriyorlar bu parayi?

Bende yüksek lisans diplomasına sahibim. Çöpçüler 1450 alıyorsa çöpcü olmaya razıyım

belediye copculeri o kadar aliyor yalniz kadrolu olmasi lazim, eger taserona calisiyorsa o zaman maasi duser.

• arkadaşlar önerebileceğiniz yüksek maaşlı bir meslek varmı ( LİSE:2 öğrencisiyim )
  • hayat zor arkadaslar ben uzman hekimim sukur iyi kazaniyorum iste ozeldeyim ama cok zorluk cektim bugune kadar. Ha bu arada hic bi kimya muhendisi 8000 tl falan almaz kandirmayin kimseyi. Yukarida bi ogrenci arkadas webmasterlik yaparak 5000 aliyorum demis ona da uyan mamoş diyorum. Size bir abiniz olarak iki tavsiyem var. Birincisi bu sartlarda zor biliyorum ama mumkun oldugunca mutlu olacaginiz iste calisin, ikincisi ise ne is yaparsaniz yapin siradan olmayin farkli olun bi sekilde yararini gorursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyouraku -- 15 Ocak 2012; 20:47:15 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.