Şimdi Ara

NE KADAR SIKLIKLA CEP TELEFONUNUZU DEĞİŞTİRİYORSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimiz biliyoruz ki cep telefonları hayatımızın bir parçası.Onun sayesinde işlerimizi daha çabuk hallediyor ve sevdiklerimize istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz.
    Benim merak ettiğim telefon değiştirmedeki kriterleriniz ve ne sıklıkla telefon değiştirdiğiniz.Bozulduğunda ve kullanılamaz hale gelince mi cihazınızı değiştiriyorsunuz yoksa başka nedenler mi var? Alacağınız cihazda wifi,gps,3g olmasını ister misiniz?

araştırmlara göre kullanıcıların yüzde 7.8’i 6 ay içinde, yüzde 11.6’sı ise en geç bir yıl içinde cihazını değiştiriyor. Kullanıcıların yüzde 13.8’i ise satın aldığı cihazı 2 yıl kullandıktan sonra değiştiriyor, yüzde 23.6’sı iki yıldan fazla kullandıktan sonra değiştirmeyi tercih ediyor, yüzde 43’ü ise ilk aldığından itibaren cihazını hiç değiştirmediğini belirtiyor.
    Acaba bu cep telefonu değiştirme hastalık haline mi geliyor?
    Düşünün,çoğumuz hergün aynı yolu kullanıp işe veya okula gidiyor,aynı yolu kullanıp geri dönüyoruz.Tatillerde bile gittiğimiz yerler çoğumuzun aynı.Bu yaz tatili bile olsa genelde bilindik tatil merkezlerine gidilir.Şimdi böyle bir döngüde hayatını geçiren bir kişi-ki bende bunlardan biriyim-neden alacağı telefonda gps özelliği arar?Ki gps,wifi özelliği telefonlarında halihazırda bulunan arkadaşlar,ne kadar sıklıkla wifi ve gps kullanıyorlar?Şu durumu anlarım: cihaz ucuzlamıştır güzel bir kampanya yapılmıştır,alacağı cihazla hemen hemen aynı meblaya gelmiştir,fiyat performans açısından daha fazla özellikli telefonu seçmiştir.bu tamam.Ama merak ettiğim,hiç kullan(a)mayacağı halde bir sürü özellik isteyen kullanıcılar ve bu kullanıcıların ne kadar sıklıkla telefon değiştirdikleri.
    http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/408304.asp
    http://www.chip.com.tr/konu/Turkiye-nin-cep-telefonu-degistirme-sikligi_8683.html
    Bu nedenle kafamı kurcalayan yukarıdaki soruyu bir kez de size sormak ve yukarıda belirttiğim görüşler çerçevesinde düşüncelerinizi dinlemek isterim.

• Önceki telefonum Nokia 3250'ydi. 3.5 yıl kadar kullandım. Birkaç aydır da N82 kullanıcısıyım.
  • ilk telefonum nokia 3100 dı , sırf telefon olsun diye almıştım beklentiler yükselince ( 1 sene sonra } s.e. k600i ye geçtim , 2 yıl bu cihazı kullandıktan sonra nokia 5700 aldım onu alalıda 2 yıl oldu bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum bu telefonu ...
  • Son 8 yılda 3. telefonum.
  • 2002 de 3310 kullandım 2005 yılından beri de 6230i kullanıyorum
  • Senede 1 değiştiriyorum
    10. telefonum ve bu ara generasyon değişikliği istiyorum multi-touch gibi
  • 2010 yılında 5110, 3310 kullananları görünce ...

harcadığım paralara acıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 yilda 13 telefon kullandim
  • Senede ortalama 5 telefon değiştiriyorum.
    4 aydır yeni telefon almadım ama HTC Desire çıkınca alacağım.Sanırım benimki bir nevi bağımlılık
  • 1 yılda bir telefonumu degistirirm şimdiki kullandigim omnia 2 i8000
  • Sene 1999/2001--> Ericsson GA 628 ve GH 688
    Sene 2001/2005--> Ericsson T29s
    Sene 2005/Nisan 2006--> SonyEricsson K700i
    Nisan 2006/Nisan 2010--> Sony Ericsson S700i
    Şimdi bu ay içerisinde yeni bir Samsung S5620 Monte alacağım.
    Ericsson hanedanlığı göçüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Senede ortalama 5 telefon değiştiriyorum.
    4 aydır yeni telefon almadım ama HTC Desire çıkınca alacağım.Sanırım benimki bir nevi bağımlılık

Neden bu kadar fazla cihaz değiştirme gereksinimi duyuyorsunuz?
    Kullandığınız yeni cihazlarda ne özellik varki sizi telefon değiştirme ihtiyacı duyuruyor?
    Ya da maddi açıdan çok mu güçlüsünüz
  • 2008 senesinin mayısından beri pilipis kullanıyorum.teknosanın kampanyasından ikisini 120-150tl gibi bir fiyata almıştım.şarjı uzun gidiyor diye ve yedekli olsun diye almıştım ikisini birden.çünkü gün boyu çok sık ve toplamda uzun telefon görüşmeleri yapıyordum o zamanlar.hiç kimseye tavsiye etmem ayrıca belirteyim.2003 senesinde ise nokia 7250i almıştım ve iyice dağılmıştı pilipisi aldığım sıralarda.ondan öncede 3310 vardı ama nekadar zaman kullandım hatırlamıyorum ama ilk çıktığı zamanlarda almıştım sanırım.şimdiyse eskisi kadar telefonla uzun konuşmuyorum ve artık telefonlar sadece telefon özelliğinden fazlası için kullanılıyor.artık çok iyi fotoğraf ve video çeken,internetti hızlı ve verimli kullanabilen,içinde hayatı kolaylaştıran ve insanı eğlendiren uygulamaların olduğu cihazlar oldu.onun içinde yukarıda saydığım özelliklerin hepsini en iyi biçimde bünyesinde bulunduran telefon almayı planlıyorum bu yıl içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06METİN

2008 senesinin mayısından beri pilipis kullanıyorum.teknosanın kampanyasından ikisini 120-150tl gibi bir fiyata almıştım.şarjı uzun gidiyor diye ve yedekli olsun diye almıştım ikisini birden.çünkü gün boyu çok sık ve toplamda uzun telefon görüşmeleri yapıyordum o zamanlar.hiç kimseye tavsiye etmem ayrıca belirteyim.2003 senesinde ise nokia 7250i almıştım ve iyice dağılmıştı pilipisi aldığım sıralarda.ondan öncede 3310 vardı ama nekadar zaman kullandım hatırlamıyorum ama ilk çıktığı zamanlarda almıştım sanırım.şimdiyse eskisi kadar telefonla uzun konuşmuyorum ve artık telefonlar sadece telefon özelliğinden fazlası için kullanılıyor.artık çok iyi fotoğraf ve video çeken,internetti hızlı ve verimli kullanabilen,içinde hayatı kolaylaştıran ve insanı eğlendiren uygulamaların olduğu cihazlar oldu.onun içinde yukarıda saydığım özelliklerin hepsini en iyi biçimde bünyesinde bulunduran telefon almayı planlıyorum bu yıl içinde.

Samsung Wave
    http://forum.donanimhaber.com/m_37817728/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37817728

• Galaxy ace ile başladım 5 ay sonra galaxy s aldım 5 ay sonra s2 sonra gmd baktım gmd tırt 1 ay so ra zararsız şekilde s2 + para aldım. sonra s2 + 100 tl ye s3 aldım . S3ü eşime verdim g2 aldım . Şimdide g2 yi sattım galaxy s1 kullanıyorum gmd aldığım günden beridir tlfon degişitirmede hiç zarar etmedim . Çünki hep f/p tlefonu aldım alırkende 2. El sorunsuz ve ucuza aldım.
    Gmd ilk çıkınca aldım 550 ye bir ay kullandım baktım sıkıntılı. 2. El sağlam bir s2+100 tl ye takas ettim sonra s2 yi verdim + 100 tl verdim s3 aldım. S3 ten sıkıldım satmaya kalktım baktım piyasası çok düşük eşime verdim. Sonra 775 tl ye g2 aldım yurt dışı g2 aldım kamerası ve boğuk ses beni üzdü 750 ye sattım şimdi 2 haftadır pederden emaneten s1 i aldım. Kısaca son 2 yıldır gmd ilk çıktığından beridir zararım çok az . Nerdeyse zarar yok. Şimdi de nirvanaya ulaştım s3 neo alıp tlfon degiştirme defterini kapatmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 2

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.