Şimdi Ara

Ne kadinlar gunuymus ya! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
4
Favori
27.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pfffff valla bıktırdınız. Hep aynı klişeler. Kuranın içinden kadını muhattap alan bir tane cümle getir ya da bırak bu manüplasyonları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadın milleti boş boş konuşuyor. Bir askerlik yapsınlar da görelim. Birçok ülkede kadın askerlik mecburi yapılıyor. Bunun güçle alakası yok saçma sapan konuşuluyor. Kadınları üstün tutmayın artık. Dinimize göre erkek ile kadın yaratılışı da bir "nefis"tendir. Aynı sorgu içerisindeyiz, aynı sınava tabi tutuluyoruz. Günümüzde kız kişiliklere bakınca ne hale geldik diyorum. Edep yok, kıyafet desen yok denecek kadar az. Suratında bir dünya boya oluyor. Gözler yükseklerde çoğunlukla. Ben bunları çoğul olarak söylüyorum. İllaki farklı kişilikler vardır.

Bir gün Fatıma validemiz ile birlikte Resûlullah (sav) huzuruna giren İmam-ı Ali , Nebiyy-i Ekrem efendimizi sürekli göz yaşı döker halde görünce üzülür. Bunun sebebini sormak ister ve sonunda o soruyu sorar!

Hz.Ali Efendimize;
    -Ya Resulullah , sizi böyle göz yaşı dökmeye sevk eden hadise nedir ? Ne için böyle coşkun ağlıyorsunuz ?
    Sorusundan sonra Peygamberimiz (sav),

-Ya Ali , Miraç gecesinde Rabbim bana Cehennemin ( küçük ) suretini gösterdi . Orada yanacak kadınların misallerini gördüm . Çeşitli azaplarla tazip olunuyorlardı . Onun için göz yaşı dökmekteyim . diye cevaplandırdı.
    Hz. Ali ise;
    -Nasıl azap görüyorlardı ya Resulallah ? Efendimiz olayı şöyle anlatırlar,

İşte cehennem ehli diye tabir edilenlerin yaptıkları,
    Bir kadın gördüm saçlarından asılmış sallanıp duruyordu .
    -Bir kadın gördüm , dilinden asılmış ağzından da katran dökülüyordu .

-Bir kadın gördüm , göğsünden asılmış feryat ediyordu
    -Bir kadın gördüm , ayakları göğsüne , elleri başına bağlanmış , çevresinde yılan ve akrepler dolaşıyordu .
    -Bir kadın gördüm , gövdesi eşek , başı da hınzır başı gibi .

-Bir kadın gördüm , köpek şekline çevrilmiş ağzından ateş dökülüyordu . Meleklerde dökmemesi için ateşten kamçılarla vuruyorlardı .
    Tabiki bu anlatılanlar karşısında Hz. Ali nasıl bir hale bürünmüştü!

Daha fazla sabredemeyen Fatıma validemiz ise Resül ( sav ) gibi göz yaşı dökmeye başlarken ; sormaktan da kendini alamaz ve sorar :
    -Ya Resulallah , bu kadınların amelleri neydi , hangi hal ve tutumlarından dolayı böyle azap görmekteydiler ?
    İstikbalde vaki olacak hallerin aynını bir sinema şeridi gibi müşahede eden Resulallah ( s . a . v . ) şöyle haber verir .
    -Ya Fatıma , bunların böyle cezaya çarpılmalarına dünyadaki şu amelleri , şu tutum ve hareketleri sebep oluştur ,
    der ve şöyle sıralamaya başlar tarif eder,

İşte o 6 kadın ve sebepleri:

1 - Saçından asılı kadının günahı , saçını örtmeyişi , namahremden korunmayışıdır . Örtmekte bir marifet miymiş , demesidir .
    2 - Dilinden asılı kadının günah ve hatası ise , diliyle kocasına eziyet edip bezdirmesi , ona cevap hakkı vermemesidir .
    3 - Göğsünden asılı kadının günah ve kusuru ise , kocasının yatağından kaçması , onu yanından uzaklaştırmasıdır

Efendimiz kadınları anlatmaya devam ederler.
    4 . Ayakları göğsünde , elleri de boynuna bağlı bulunan kadının günahı da , gusülsüz gezmesi cenabetten yıkanmamasıdır ... Muayyen halden sonra da gusletmeyi terk etmesi gusül abdestini hafife alıp ibadetlerini yapmamasıdır .
    5 . Bedeni eşek , başı da hınzır başı gibi olan kadının günahı da , devamlı yalan söylemesidir .
    6 . Köpek şekline benzeyen ve ağzından ateş kusan kadının günahına da gelince , korkunç derecede komşuya haset yapması , çekememezlik halinde olması , hep komşunun ayıp ve kusuruyla meşgul olmasıdır .

Resül Efendimiz daha sonra kızına şöyle buyurdu :

-Kızım Fatıma , kocasına haksız yere isyan edip , eziyette bulunan kadınlara acıyorum . Onlara çok yazık . Yapmasınlar bunları . İbadetlerini yapsın , tesettürlerine riayet etsinler .

• quote:

Orijinalden alıntı: Okeanos_1

Erkeklerin gücüyle kadınların gücünü mü tartışıyoruz burada önce bir konuyu anlayın be. Askerlik ne alaka şimdi. Kadınların ayda bir gördükleri adet dönemi bile askerliklerine engel zaten. Şöyle saçma yorumlar yazmanız bile kadınların en azından daha zeki olduğunu gösteriyor
    israil gibi okuma yazma oranlarının en yükseklerde olduğu bir ülkede hala kadınlar da askerlik yapıyorlar. isterlerse de yapmasınlar(ss kuralı). askerlik bir kurumdur. Bu kurum sadece güçten de ibaret değildir. Bugün asker dediğin dağa da çıkar, taktik de yapar ikmalden de sorumludur temizlikten de, iletişimden de. Bugün türk yıldızlarında f16'yı kaldıran kadın adetli günlerinde vazifeden muaf değildir. O yüzden devekuşu muhabbetlerini bir kenara bırakın ve düşünmeye başlayın.

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Adresi bilmiyorsun diye verdim. Bilmeden konuşuyorsunuz. Boş bos.
    kuran.diyanet.gov.tr
    Nisâ Suresi Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/sure/4-nisa-suresi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • badmobil kullanıcısına yanıt
    Bir müslüman saçmalamadı daha... Burası T.C. eğer müslüman gibi yaşamak onlara uymak istiyorsan gidersin isid yada arabistana ,alırsın 4 adet blu cağına girmemiş kızı evlenir yaşarsın...

Sizin derdiniz kadınların size vermemesi.. ve sadece at gözlüğü ile beraber kudurmanızdır. Fantazilerini gerçekleştiremiyorsunuz. Çıldırıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratorkunbalik

Adresi bilmiyorsun diye verdim. Bilmeden konuşuyorsunuz. Boş bos.
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/sure/4-nisa-suresi
    Sure’nin adı nisa oldu diye kadını muhattap mı almış oldu?
    1-Sure isimlerini muhammed vermedi, sonradan toplayanlar verdi.
    2-Hala aynı şeyi söylüyorum, neden anlamıyorsun? Kadını muhattap alan bir tane cümle!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 11 Mart 2019; 16:39:23 >
  • Helal be! Sonunda aklı başında biri. Bu islamcı tayfa kendisi o güzel kadınlarla birlikte olamıyor diye her fırsatta onları linç etmeye, edemezse pskolokik baskı kurmaya çalışıyor. Tek dertleri onlarada pastadan pay düşmesi

• Donanım haber sponsor mu aldı iktidarı, a haber tadında konular açılıyor sürekli😁

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben bunların içinden çıkmış biriyim. 7 yıl çalıştım. Deist oldum çıktım. Bunun gibilerine cebine para koyup buralara yolluyorlar. Sosyal medyada havlamaları için...

Nerelerde iğrençlik var bunlar oradadır. Forum donanım haberde azdilar sesleri cıkmiyordu 1-2 sene icinde cogaldilar baskı kurmaya calisiyorlar kendilerince.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Bir şeyin yapılıyor olması onun doğru olduğu anlamına gelmiyor. Kadınların fizyolojik olarak erkeklerden zayıf olduğu aşikar. Ülkemizde kadın pilotlar elbette var ancak bakılırsa normal kadın kilosunda ve boyunda değiller zaten. Ayriyeten savaş kadın pilotlarına adet dönemlerinde görev verilmediği zaten bilinen bir şey. Bu ağrı vs ile de alakalı değil. Basınçtan dolayı vücutlarına zarar verecek bir durum. Kendi istekleriyle alakalı değil yani. Bahsetmek istediğim şey fiziki zorluk içeren mesleklere kadınları zorla itelemek mantıklı değil ( biz yapıyoz onlar da yapsın yea zihniyeti) becerebilen kadın gücü yetiyorsa zaten bu mesleklere girebilir.

﴾4﴿meali

Kadınlara mehirlerini borcunuzu öder gibi verin. Eğer onun bir kısmını size gönül razısıyla verirlerse onu da âfiyetle yiyin.
    Tefsir.
    Mehir, sadâk, nihle, ecir (çoğulu ücûr) kelimeleri, evlenme akdinde erkeğin kadına verdiği (muaccel) veya borçlandığı (müeccel) malı ve meblağı ifade eder. Bazı toplumlarda erkekler kadınları zorla alırlardı; sonra velilerine (yakın akraba olan erkeklere) bir ödeme yaparak kadınlarla evlenme yoluna gidildi. Ülkemizin bazı yörelerinde âdet olan başlık ödemesi bu uygulamanın bir kalıntısıdır. İslâm bunları ortadan kaldırdı, velilerin bir mal veya meblağ karşılığında velâyetleri altındaki kızları kocaya vermelerini yasakladı. Bunun yerine, bir karşılık beklemeden, alım-satım mahiyetinde olmaksızın, kocanın eşine bir hediye vermesini veya borçlanmasını gerekli kıldı, bu “gerekli hediye”nin adı da–en yaygını mehir olmak üzere– yukarıdaki kelimelerle ifade edildi.

Kadınların zayıflığından istifade ederek borçlandıkları mehri ödemeyen veya verdiklerini geri alan erkekler de bulunduğu için âyette “Kocaları eşlerine versin” gibi bir ifade yerine “Kadınlara mehirlerini verin” ifadesi tercih edilmiş, bu hakkın yerine getirilmesi bir sosyal ve hukukî vazife olarak telakki edilsin istenmiştir. Mehir bir yandan kadınlara verilen değerin ve onlara karşı gösterilen rağbetin bir sembolü, diğer yandan da bir teminat, bir güvenlik vasıtasıdır.

Mehrin teminat oluşu iki noktada kendini gösterir: a) Boşamayı güçleştirmesi. Çünkü mehir borçlanılmış ise boşama halinde erkek tarafından derhal ödenecektir, yani boşama bir malî külfet getirmektedir. Peşin ödenmiş ise yeniden evlenme yeni bir ödemeyi gerektirecektir. b) Kendi imkânlarına dayalı ekonomik yeterliği bulunmayan kadınlar için mehrin bir müddet ihtiyaç karşılama vasıtası olması. Boşanmış kadın, bu sayede yeni bir iş, eş veya himaye elde edinceye kadar aç ve açıkta kalmayacaktır.

Mehrin kocaya bağışlanması câizdir; ancak bu konuda maddî veya mânevî bir baskı yapılmayacak, bağışlama mutlak mânada gönül rızâsına dayanacaktır. Bu konuda titiz davranan bazı müctehidler, dilediği zaman kadının bağışladığı mehri geri isteyebileceğine hükmederken “rızânın devamlı olmasını” şart koşmuş gibidirler.

• muratorkunbalik M kullanıcısına yanıt
    Kardeş okuduğunu anlamada sıkıntın var heralde. Burada erkek muhattap alınıyor, emir erkeğe gidiyor. Hakketen müslümanla bir şey tartışamıyorsun.

Kardeş Kuran'da hitap Peygamber A.S a yada Ey İnsanlar şeklinde dir. Doğal olarak. Eğer eleştirecek sen biraz arastir.

Arkadaş, özelden aynı şeyi saçmalayıp durma. Burada ayetler erkeği muhattap alıyor. Kadını muhattap alan bir ayet diyorum.

Yüz yılın geri vitesi diyelim buna
    Önce nisa sure ismini denedin, sonra kadın kelimesi geçen ayetler şimdide bu. Hayatımda gördüğüm en iki yüzlü insanlar hep dini savunan insanlar olmuştur.

Eee kara cahil erkeklere cariye alın diye emir var ya? Kadına neden ey kadınlar kocanıza şöyle yapın diye emir yok? Uydur uydur konuş. İmanın şartlarında uydırmakta var.

Ayrıca tartışacak birşey yok. Sadece bilmediğin konuda genelleme yapmaman gerektiğini düşündüm. Doğrusu bu, adresini de verdim. Anlayamadigim, İslam kadına değer veriyor diyorum, karşıma geçip hayır diyorsunuz, kadın değersiz demiyorum,aksine değerli diyorum, ne tarafta olduğunu anlayamadım. Kadına yapılan zulmü alkislamiyoruz. Kınıyoruz, İslam'da karşısında diyoruz.

İslam kadına değer vermez. İslamın kadına getirdiği hiç bir özgürlük yoktur. Saçmalamayı bırakın.
    Kuranın yazıldığı dönemde kadın ikinci sınıf insan olduğu için bile kuranı yazanlar kadını muhattap almamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 11 Mart 2019; 17:37:59 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.