Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilerde tip mezunlarida is bukamaz hale gelecek ulkenin kaderi bu bakmayin simdiden bil keseden atiyorlar , ulkede dogru duzgun uretim yapan firma yok hep montajlama , yurtdisindan ithal edip ulkede montajla yerli urerim diye sat ? 100 yillik ulke daha kendi arabasini bile uretemedi ve uretemezde bunu yazin bir yere. Bende 2011 yilinda mezun oldum universiteden 2006 yilinda basladim . Ilk tercihikde bu ulkede 3 sektor.var bit.eyecek diye guvenlik , saglik ve gida . Egitimi saymiyorum o zamanlarda her yer ogretmenlik mezunu idi. Gidayi swctik baktik piyasa poktan 5 yil calistim daha sonra guvenlik sektorune gectik mecburiyetten. Seni cok iyi anliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim makina mühendisi iki yıldır işsiz. Nereye başvursa asgari ücret veya bir tık üstü ile amele gibi çalıştırıyorlar. Ben mühendisliği son sınıfta bıraktım. Türkiyenin şöyle bir gerçeği var ki ne kadar nitelikli eleman da olsan bir yerlerde dayın olacak veya şans sana gülecek. Yoksa mühendis olup da tutunmak çok zor. 1.sinifta hocamız bize demişti ki mühendis demek eğitilmiş amele demektir. Şimdilerde normal amele ile eğitilmiş amelenin de farkı kalmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

tıp okuyorum,6k ile girdim. şimdiki aklım olsa mühendislik seçerdim. sen niteliksiz mezun olmuşsun,okurken staj falan kovalayacaktın. yaşın gelmiş 27 olmuş,6.5 aylık iş tecrüben var. kendine iş ararken sor bi ben ne biliyorum ekstra diye,bu adam beni neden alsın de binlerce kişi arasından.
    yabancı dil desen,27 yaşına gelmişsin daha ingilizceyi bile tam halletmemişsin. ben bakıyorum çevremdeki yeni mezun mühendislere,adamlar okurken de staj falan kovalamış birsürü programlama dili falan biliyor-mekatronik değil zaten- bu adam aselsanı basamak olarak görüyor giriyor(yurtdışı için çabalıyor). ve en az 3-4k ile başlatıyorlar.
    4.sınıfta senin sorgulamaya başlaman lazımdı,ilk senende girdin diyelim 21-22 yaşında mezun olmuşsun-kalmadıysan tabi-.arada kaç yıl var,millet tutuşuyor son sınıfa gelince ''ulan ben ne yapacam''diye,sen aradan birde 4 yıl geçmiş tutuşmaya başlamışsın be kardeşim bari ingilizceyi halletseydin. yazık ya,sitem ediyorum biraz haddime değil ama üzülüyorum senin gibileri görünce valla yazık gençliğine,harcadığın emeğe...senin gibi akıllı adamlar haketmiyor bu durumda olmayı.
    Gerçekten doğru bir yerden konuyu özetlemişsin. Ben 12 yaşinda simit satarak okumaya devam ettim yatılı olarak. Şu an 4 meslekte ileri derece bilgim var bir iş olmasa diğeri yaşın 27 ve çok geç kalmissin ve şu an Türkiyenin en büyük otelinde orta derece yoneticiyim 3.5 k aliyorum ve benim yanimda 2.4 k ile çalişan çok üni mezunu olmuş ama iş bilgisi olmayan 100den fazla kişi var hiç birisinin daha öncesinde iş deneyimi yok.Kendini geliştirmek için geç kalmissin

• ByNarkozcu B kullanıcısına yanıt
    Çok fark ediyor... Bilmiyorum nerede okuduğunu ama madem böyle konuşabiliyorsun senin odtü den aşağı inmemen lazım, madem bu kadar akıllı ve bilinçlisin, çalışkansın tembel değilsin. Ki odtü de mekatronik yok, o zaman özelde sabancı da olman lazım.
    Ama tahmin ediyorum ki elazığ, karabük, belki de erciyestesin.
    nerde kaldı senin çalışkanlığın hayalin isteğin? çok çalıştığın için mi söyleyemiyorsun nerede okuduğunu?
  • ZenciPriapus Z kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum... Teknikerler bir şeyler bilerek mezun oluyor, ama mühendisler değil.

Yani teknikerlik eğitiminin mühendislik eğitiminden daha iyi olduğu bir çağdayız malesef günümüz ülkesinde.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hocam sen bakma o elemana..
    Kendisi sanırım havadan uçuyor yada hayaller dünyasını kurmuş kendi havasında, öyle bir dünya yok diyorum ama anlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByNarkozcu

Ülkemizde sıkıntı varsa bunu değiştirecek kim ? ve Nasıl değişir sence?
    Bizlerin gençlerin çalışmasıyla değil de başka ne ile? Kendine sor bu soruları bana değil. Yapmak istediğin yatmaksa yatmaya devam et.

Alıntıları Göster
    Takmışsın herkese yatmak da yatmak diyorsun, ilginç adamsın
  • Professor Lazzers kullanıcısına yanıt
    umarım sıkıntı çekmezsin ama ortalığı görüyorsun
    iyi değil... hemşire ve öğretmen arkadaşlarım hep yuvalarını kurdu
    fırsatın varsa bence düşün, ama yok mühendislik benim hayalimdi diyorsan orasını bilmem.
  • A.Gul kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın, piyasa öyle ama anlamıyorlar.
  • Mekatronik 2009 lise mezunuyum üni o zamanlar 1-2 tane bizim bölüm açıldı tabi giremiyosun.Okumadım askere gittim 2500-3000 tlye güvenlik oldum aradan 7-8 yıl geçti üni okuyan arkadaşım biri über şöförü diğeri hanımı ile takıcı açtı hayat bazen istediklerini vermez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    sallayın adama bol keseden atmak kolay nasılsa. ülkenin gerçeklerini kabullenmemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. yok işte kardeşim iş miş, suçlu her zaman yakınan değil, anlayın şunu artık.
  • CoreGame kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeş, durum öyle malesef.
    Hangi üniversitedesin? Odtü ve boğaziçi hadi bi de itü yü eklersen(bilmiyorum onu) dışındaki üniversiteler bence pek üniversite değil..
    yani eğitim yok, hoca yok ama bölüm açmış adamlar.
    böyle çok yer gördüm
  • leiwatzler L kullanıcısına yanıt
    bizi de götür gittiğin yere
    :D
  • caloom kullanıcısına yanıt
    Küçük bir şehirdeyim hacı, ingilizcem iyi sayılır.
    İstanbulda çalışıyordum bırakmıştım orayı.
  • chalap kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirme için. Ama şaka maka bu sektörde umudu kesmiş gibiyim ve ilgim farklı alanlara kaydı biraz.
    Yani yazılım üzerine...
  • Ayni durumdayım,su an 7 milyon universiteli var onlar mezun olunca ortalik ne olacak dusunemiyorum.

• FreeToWin=GOLD İS BİG .İcK

GOLD EDİTONS DLC:34 SEVİYE MASONLUK 2 ÜNİVERSİTE 1 MASTER
    7 TÜKKAN 2AVM 2 TANE BİRİ 2+1 EVİM 3+1 KİRADA

• mafaotuk258 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, özgeçmiş e bakarsanız aldanırsınız.. Bölümdeki birkaç hoca mekatronik alanında ülkede en iyi hocalardan sayılır.
    mekatroniğin öncülerinden birisi, bölümdeki bir hocamız. Adam amerikada okumuş vs.
    Ama bize öğrettiği bişey yok, kendisi biliyor kendisini geliştirmiş olabilir ama sana bir şey katmıyorsa yapacak bir şey yok...
    Staj mtaj işini de biliyorsunuz... Ben kışın tek başıma kaldım yurtta, sabah ezanıyla yola çıkıyordum, köpek korkum var normalde, o kadar köpeğin arasından bir şeyler öğrenirim umuduyla her gün gittim staja, korka korka.
    Mühendislerin peşinden ayrılmadım, ha nolduu? sonuç 0 bir şey öğrenemedim, sadece Kore ortaklı bir firma olduğu için ingilizce pratik yapma fırsatım olmuştu.
    Millet diyor staj mtaj diye ama sanırım şansının da yaver gitmesi mi lazım ne bilmiyorum.
    Staj yapmaya diye giden istekli bir arkadaşı, ortalarda gözükme diye evine gönderen şirket de oldu.
    Yani bu işler öyle konuşmakla olmuyor malesef.
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam.. KArdeşiniz hangi üniversite mezunu bu arada?

Umarım iş bulur..
  • Lax Guy kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzı olan konuşuyor.. Bu olumsuzluklara da cevabım var ve verdim eğer okuduysan
    yok staj demiş yok okurken iş demiş, hepsini denemediğimi sanıyorlar sanırım. Bilmiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.