Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek amaciniz para kazanmak ise muhendistlik okumayin hic bosuna onun yerine asci olun iyi bi asci o dediginiz maaslarin 5 katini alabiliyor
  • Hocam, teşekkür ederim özel mesaj için. Sistemde telefon numaram onaylı olmadığı için özelden yazamıyorum kusura bakmayın, sistem izin vermiyor.

Dediğinize bakacağım teşekkürler.
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma kardeş..
    Sen kabul etmesen diğeri kabul ediyor 2 bin tl yi.
    Yine olmuyor..

Makine mühendisleri odası asgari ücreti belirledi, 3750 TL
    ama ülkede 2 bin tl normal olarak görülüyor
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    rica ederim. mutlaka bakın, şuan için tek çıkış şansı o.
  • bir arkadaşım fizik öğretmeni. özel dersten özel derse koşuyor şu an. 2 ay yaz tatili var. para kazanmıyor. ama onun dişında hep çalışıyor özel ders veriyor.
  • Fiziğim de çok iyiydi, mantığını kavrayarak yaptığım için hala hatırlarım dinamik, atışlar, hareket, kaldırma kuvveti basınç vs.
    :( ama iş yok diye seçmemiştim malesef yine iş yok
  • Bakacağım, teşekkür ederim tekrar :)
  • Arz talep meselesi. Talep az , arz çok. Dolayisiyla yapmaniz gereken , talebin çok , arzın düsük olduğu bir muhendislik alanında uzmanlaşıp (kaynak muhendisligi , data analist , data security ) vs. Kolayca iş bulmak olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    Evet çok mantıklı.
  • Bu arada staj abartılan bir şeydir. Ve kesinlikle yaptiginiz firmanin buyuk olmasi daha cok sey ogreneceginiz anlamina gelmez. Ornrgin ford otosanda staj yapmaniz durumunda firma yetkilileri sizi bir odaya oturtup 30 gun gecirmenizi isteyeceklerdir.

• Umarim istediginiz gibi bir işe kavusursunuz hocam

Hocam ağzı olan konuşuyor... Staj bulmak bile sıkıntı bu ülkede, kimse kabul etmiyor.
    Ben araştırıp bulmuştum hem de büyük şirket, Türk-Kore ortağı. Az önce birisine yazdım bilmiyorum okudunuz mu ama.
    Yok bir şey öğrenemedim, bu işler de nasip mi şans mı bişey diyemiyorum.
    Staj işi falan yalan. Yalan değil aslında ama denk gelmesi lazım, herkese denk gelmiyor.
    Teşekkür ederim, ben de artık ne istediğimi bilmiyorum.
    Umarım ailem evde kalmamı sıkıntı yapmaz da ben de kendimi başka alanlara yönlendiririm, internetten bir şeyler öğrenerek
    Yoksa 2 bin e talim, ve iş öğrenme yok zam yok, insan sürünür.
    Abi udemy diye site var belki duymussundur indirimler oluyor suanda var kurslar 25 TL millet sigaraya vs veriyor bu paraları al ingilizce kursudur dilediğin alanda eğitimlere ulaşabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Fiziğim de çok iyiydi, mantığını kavrayarak yaptığım için hala hatırlarım dinamik, atışlar, hareket, kaldırma kuvveti basınç vs.
    :( ama iş yok diye seçmemiştim malesef yine iş yok
    fizik öğretmeni açığı varmış. arkadaşım diyor. her yerden teklif yağıyormuş. ama o canı istediği yere gidiyormuş.
  • Aynı yılda üniversiteye başlamışız, aynı yaştayız. Benim iş tecrübem 2 yılı geçti. Ancak seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki. Şu anda da alanım olmayan bir işte çalışıyorum zaten, artık ülke şartlarında ne revaçtaysa o yoldan devam ediyorum artık. O yüzden kendini mekatronik olarak sınırlandırmaman yararına olur. Her işe başvur. Kariyer.net iyi değil diyorlar ama tüm işlerimi Kariyer.net'den buldum ben misal. Biraz da şans işi herhalde. Nasip olmadan olmuyor ama denemeye devam et. 100'lerce başvurudan topu topu %10 una falan çağrılacak ama %1 anca teklif alacaksın. Yılma, yapacak bir şey yok. Ülkenin hali bu. Mezun olur olmaz 2000 TL'lik proje çizim işi teklifi almıştım, başlayacaktım bazı durumlar yüzünden olmadı. 2000 TL'ye şantiyede işe başladım 6 ay sonra. Ofis şantiye aralığı 2000 TL'ye 1 yılı aşkın çalıştım. Sonra 6 ay falan boş gezip 4k'ya alanım olmayan bir işte çalışmaya başladım. Hala da devam ediyorum. Burada da 1 yıla yaklaştı. Arada başka teklifler de aldım ama beğenmedim, 2600 TL teklif almıştım reddettim. Ankara'ya gitmem dedim vs.

Eğer evde boşsan KPSS kas. Devlet işi devlet işidir. 21k sıralama yapan adam KPSS'yi de rahatça halleder zaten. Ben hiç çalışmadan 80 aldım. Çalışsaydım keşke dedim ama kamu sektörü de hiç ilgimi çekmedi.

Pilotluk var, THY yetiştirilmek üzere pilot arıyor devamlı. Başvuruları takip et. 2 yıl eğitim veriyorlar ki eğitim süresince bile 2 asgari ücret kadar maaş veriyorlar diye biliyorum. Sonrası zaten pilot maaşı, bayağı iyi ülke şartlarına göre. Ancak çok ciddi bir borca imza atıyorsun (şu anki kurla 1 MN TL'ye yaklaşmıştır) maaşından kesiliyor devamlı.

Yüksek lisans ve sonrasında akademisyenlik düşünebilirsin. Tez hocanla aran iyi olursa bir şekilde üniversiteye girebilirsin. Tez hocamla aramızda iyi bir ilişki oluştu misal benim ama akademisyenlik düşünmediğim için devam etmeyeceğim okulda. Bu sene mezun oluyorum yüksekten de, nasip olursa. Şirket izin verirse doktoraya da başlarım ama şimdilik o düşünce aşamasında Yüksek çok zor değil ama doktora çok zor diyorlar. Her neyse, araştırma görevlileri 4k-5k alıyorlar ve çok bir şey yapmıyorlar açıkçası, özellikle yeni girenler. Tabii ki zamanla işi öğrendikçe sorumluluklarınız artıyor.

Yurt dışı da bir seçenek bu arada. Yabancı dilin varsa özellikle. Ancak onlar da iş tecrübesi isteyebiliyorlar. Giden nasıl gidiyor bilmiyorum. Benim aile durumu dolayısıyla pek imkanım yok (evli değilim, anne baba diyelim) o yüzden pek araştırmadım. Ancak araştırabilirsin imkanları. Şayet gidebilecek konumda olsam, giderdim.

Demem o ki direkt illa mekatronik mühendisi olacağım demezsen başka alanlara yönelebilirsin. Çok idealistsen yolunda devam et, illa ki iş bulursun gibi ama durum da bu. Ülkede asgari ücrete bile iş bulamayan İnş. Müh. tanıdığım oldu ki eleman Türkiye'nin en iyi teknik üniversitelerinden birinde okudu. Yine aynı üniversitede kontrol müh. okuyan arkadaş asgari ücrete çalıştı. Mühendislik, gerçekten mühendis ünvanıyla çalıştığın takdirde pek para kazandırmıyor. Kazanan da vardır ancak oran ne kadardır tartışılır. Ülkenin mühendise ihtiyacı yok demek ki.

Şimdi burada herkes seni suçlayacak gerçi, yok kendini geliştirmen lazımdı yok 6754897 tane programlama dili, 13497 tane yabancı dil bilmiyorsun. Mühendislik için teknik bilgin kesin yetersizdir. Bu devirde bunları bilmeyenlere değil mühendis insan bile denmez vs. vs. Sallama o arkadaşları. Kendini geliştirmen önemli ama işe girdiğinde anlayacaksın ki (zaten bir miktar çalışmışsın, görmüşsündür) bu tip bir çalışan yok :) Şu ana kadar ben görmedim, ne KOBİ'de, ne küçük şirketlerde, ne büyük şirketlerde ne kamuda. Ülkede okuyan adama çok büyük bir nefret olduğundan mühendisten dünyayı kurtarmasını, mucit olmasını doktordan da tüm insanlığın hastalıklarını çözmesini falan bekliyorlar sanırım. Aksi takdirde kendini geliştirmemiş, doktor / mühendis oluyorsun; okumuşsun ama boş okumuşsun diyorlar. Halbuki bu tip bir mühendis / doktor dünyada da Türkiye'de de bir milyonda birdir. Onlar da çok iyi yerlere gelir, kimse merak etmesin. Çıkıp Elon Musk'ı örnek göstermekle olmuyor. Ben dünyanın en büyük firmalarıyla her gün yazışma yapılan bir işte çalışıyorum; yaptığı saçmalıkları yazsam buraya kaç sayfalık konu olur. Sanırsın yurt dışında herkes uçan kaçan mühendis.

Verilen eğitim de teknik bilgi geliştirilmesi için yetersiz, açık konuşalım. İşi öğrenen stajda (ki genelde bomboş geçen bir 30 gündür ki bunda işveren de haklı biraz, 30 günde ne öğretecek de ne alacak elemandan) / işte öğreniyor. Onu da öğrenene kadar genelde ezip meslekten soğutuyorlar. Böyle bir saçmalık olamaz.

Ha diyelim tüm bunları yaptın, teknik bilgin muazzam, yabancı dilin programlama dillerin var vs. Ülkede senin teknik bilgine göre bir şirket bulabilir misin soru işareti. Bir de böyle bir gerçek var. Çok kalifiye diye işine son verilen oldu Adam işi 2000 TL lik eleman da yapabiliyor 8000 TL lik de yapabiliyorsa 2000 TL lik adamı tercih ediyor. 8000 TL lik adam ne kadar kalifiye olursa olsun, o iş için o özellikleri gereksiz olabiliyor.

Öğretmenlik açısından da söyleyeceklerim şunlar ki kardeşim ilkokul mat. öğretmeni. Mezun olalı 1,5 yıl geçti, atanamadı; KPSS kasıyor bu yıl da. Güya okula başlarken açık var deniyordu, atanamadı. Arkadaşları da yavaş yavaş atandı anca, bir kısmı da atanamadı. Sözleşmeli öğretmen olarak 6 ay kadar çalıştı ki o da tam kölelik sistemi; asgari ücret anca alıyorsunuz. Resmen komedi. Bir etüt merkezi aylık 500 TL falan önerdi, vs. vs. Bunları yazınca millet inanmıyor gerçi ama inanan inansın, inanmayan inanmasın. KPSS'ye düzgün çalışmaması kendi hatasıydı, onu kabul ederim. Ala ala 75 alırsan atanamazsın tabii. Ancak 500 TL gibi komik bir rakam teklif edilmesi de onun hatası değil. Ne kadar kendini geliştirememiş olursan ol bir öğretmene 500 TL teklif edemezsin. Aynı okulda çalıştırıp sözleşmeli diye bir öğretmene asgari ücret verip diğerine normal ücret veremezsin. Neyse, durum bu.

Ülkede mühendise iş imkanı kısıtlı, olana da tenezzül etmiyorsunuz çünkü maaşı verdiğiniz emeğe değmiyor. Kim ne derse desin, genel durum bu yönde. Sadece mühendislik için de değil bu durum, birçok meslek için geçerli. Şimdi bir de ekonomik kriz var, artık hiç iş bulunmaz. Çevremizde kaç kişinin işsiz kaldığını görebiliyoruz. Durum eskiden de kötüydü, artık daha kötü. Nasıl düzelecek bilmiyorum da. Ben de mutlu değilim, şu sıralar ek harcama yapmadan sırf yaşamak için çalışıyorum. Hakkımızda hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 25 Kasım 2018; 12:51:13 >
  • Evet hacı biliyorum o siteyi, öyle bir çok site var evet hiç yoktan iyidir, araştırma yapmak için beyni taze tutmak ve çalıştırmak için iyi olur.
    Bazen takılıyorum orda ama daha da yoğunlaşmam lazım haklısın..

Fizik öğretmenliği okusam mı dedim ayrıca ama bu Türkiye de adam gibi bir şeye karar veremiyorsun ki, ucu bucağı kesin gözükmüyor ne olacağı belli değil hiçbir şeyin. Bu da insanı kararsızlığa sürüklüyor
  • Ben lise mezunuyum. Açık lise mezunuyum. Vasıfsız bir ameleyim. Maaşım 2400 TL. civarı. Ama benim yaptığım işi yapamazsın, daha doğrusu yapmazsın, zaten gelip yapsan iki gün sonra hastaneye yatırırlar bel fıtığından dolayı. Benim geçen sene öyle olmuştu mesela, çoraplarımı bile ayağımı zorla kaldırarak giyiyordum, ayakları açarak yürüyemiyordum, yürürken bacaklar az açılıyordu, herkes anlamıştır bel fıtığı olduğumu. İnternette izlediğim videolar sayesinde geçti. Hala aynı işi yapıyorum bu arada. Karizma desen sıfır. Aynı işyerindeki kızlar hiç bakmaz benim gibi ameleye, hele beyaz yakalılara hiç değinmiyom. Yani olay maaş değil demek istediğim. Bana deseler ki sana 2500 TL değil de 1700 TL maaş vercez, sen bu işi (beyaz yakalılının) yaptığı işi yapacaksın. Direkt kabul ederim. En azından adamın yaptığı iş fiziksel olarak sorunlu değil. Kafa yorgunluğu mu, sorumluluk mu, onlar amelede de var, hele ürünlerde bir sorun olsun ve sen üretim sırasında fark etme de göreyim sizi, nasıl koyuyorlar kapı önüne. Dolayısıyla maaşınızla, yaptığınız işle falan dövünüp durmayın, benim yaptığım işi yapsaydınız nasıl da kral olduğunuzu anlardınız.
    Abi fikrimi söyliyim sana akıl vermek haddime değil ama şöyle bir şey söyliyim

Biliyorsunki sınavlar ülkesiyiz Fiziğim iyi demişsin özel ders şuanda veremez misin ? Çünkü farklı bölümlerden mezun olup Matematik-Fizik özel dersi veren çok insana denk geldim.
    Kendini geliştirirken boş durmayıp fizik özel dersi verebilirsin bunun için öğretmen olmana gerek yok bence.Kendini bir alanda geliştirmeye çalışırken boş durmamak için para kazanmak için fizik özel dersi verebilirsin TYT AYT forumundan başlayabilirsin belki bu forumda orada bi konu aç

Ama öğretmenlik için kesin bir şey diyemem sebebide şu

Şu postun altındaki burcin isimli kişinin attığına bakar mısın bunun gibi onlarca,yüzlerce var abi sen yırtınırsın geceni gündüzüne katarsın 85 puan alırsın ama bir kişinin ağzından çıkan söz ile emeğin çöp olur.
  • bim ve a101 gibi marketleri işleri hor görmeyin. öyle bir zaman gelir ki dilenmeyi bile aklınızdan geçirirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.