Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Daha kendinin ne yaptığını söyleyemeyecek kadar kendine güvenmiyorsun git ve dersini çalış 10 sene sonra burada konu açarsın
    Haklı olduğumu biliyorsun ama başarısızlığına kılıf arıyorsun. Başarısız olmak suç değil ama başarılı olmak için çalışmamak suç. Başka bir cevap vermeyeceğim kardeşim sana. Samimi bir sorun olursa özel olarak mesaj atabilirsin.
    Umarım dediklerimi düşünürsün.
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Durmak yok dostum sen yeter ki iste her şeyi başarabilirsin.
  • aynı bölüme bu sene yerleştim

herhalde mezun olduğumda bende bu halde olurum

bu arada bölümün ort bitirilme süresi 5,5 yıl arkadaşlar 24-25 yasında mezun oluyor millet..

sürekli bir telaş içinde bölüm öğrencileri ipin ucu kaçtı mı ortalık curcuna oluyor senin için sürekli bir lab ödev proje üçlüsü içerisindesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor Lazzers -- 25 Kasım 2018; 3:4:16 >
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Adamsın sağol herşey gönlünce olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite okumak istemediğim için sağlık meslek lisesine gittim okul bitti atama hayal, önlisans programı olan ilk ve acil yardım okudum bir üstü atama şansı var ama kesinlik yok, şimdi dgs ye hazırlanıyorum hemşireliğe geçebilmek için geldiğim noktadan dolayı bende çok şaşkınım maalesef türkiye şartları bu belli yerlerde ahbabın varsa işler yürüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam mekatronik mühendisliği okuyanlar olarak genel olarak potansiyel işsiz görülüyoruz sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Gerek temel mühendislikler kafamıza vuruyor, gerekse piyasa.

Son sınıftayım 7+1 müfredatında eğitim görüyorum bir dönem bir iş yerinde staj yapma zorunluluğum var fakat 5 il gezmeme rağmen bir tane olumlu yanıt alamadım. (Sırasıyla: İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Kayseri) Şimdi bu yüzden saçma bir şekilde okulum uzayacak ve mezun olamayacağım. :(

Kendini geliştermemişsin diyen arkadaşa:

quote:

5 Yazılım dili biliyorum,

1. Sınıftan itibaren ulusal ve uluslararası robot turnuvalarında derecelerim var,

Yapay zeka alanında bir yayınım var,

Okulum için otomatından tut web sitesine kadar yaptım,

Bölümümde dereceye sahibim,

İyi seviyede İngilizce'ye sahibim,

Rusça A1 sertifikasına sahibim,

Okulum ile efficiency challengelara katıldım,

Teknofestte hem roket, hem tek kanat hem de drone kategorilerinde yarıştım.

(Bu kadar şeyi nasıl yaptın diyen arkadaşlar olabilir; uykularımdan tasarruf ettim, yeri geldi bayılana kadar çalıştım.)

Bu yukarıda saydıklarımdan hiçbiri ama hiçbiri bir tanıdık kadar işe yaramıyor..

En etkin olmam gereken senemde beni her şeyden el etek çekmek zorunda bırakan sisteme lanet olsun.

• Eğitim sistemi kötü okulda adam gibi uygulama yapamıyoruz ,mühendis olacağız bu halde.Okulda yeterli ekipman yok.Öğretmenler desen 70 ini geçen kadın hala okulda ders anlatmaya çalışıyor.Ben elektrik elektronik okuyorum ama eğitim yeterli gelmiyor.Bu halimizle işe girsek adam canımıza okur.Umarım şu yüksek lisansta yurtdışına çıkarımda adam gibi öğrenirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 25 Kasım 2018; 4:56:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Durmak yok dostum sen yeter ki iste her şeyi başarabilirsin.
    Kardeş yazdıklarını okudum midem bulandı ne insanlar var şu hayatta

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Anime

Şu Bear'ı bırak kanka ağır şizofren kendisi,konuyu neredeyse çoğunu okudum yorumların hepsini üstün körü okudum,kötü hisssetirdin yav
    Bende koü de okuyorum :3 Tanıdığım mekatronikçiler vardı onlar aklıma geldi
    Acaba durum hep böyle kötü mü :/

Ben bu yorumu görmemişim. Neyse, anime izleyen bir ezikle muhatap olmamam gerekir aslında ama yazayım. Herkesin seninki gibi sıradan bir hayatı olmuyor, uç noktalarda çok şey yaşadım ve gerekirse hepsini belgelerim. Bugüne kadar hiçbir anlattığım lafın tek bir noktası bile yalan değil. Ha yalan olduğunu düşündüğün tek bir şey söyle, o zaman seni bir güzel susturayım. Haddini bil, eniklik yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bear Teddy -- 25 Kasım 2018; 5:07:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son of Hades kullanıcısına yanıt
    Herkes tecrübeli eleman ariyor,bu adamlar tecrübeyi nasil kazanacak herkes tecrübeli eleman ariyorken?

• quote:

Orijinalden alıntı: MatureHunter

Git bi hastaneye hasta kayıtta felan çalış 4 5 ay parasal açıdan kendine gelirsin en azından 8 saat yada 10 saat çalışırsın kafan rahat olur.

Eğitim sistemini kötü yapan bizim insanlarımız her başa gelen eğitim sistemi kötü diyip değiştirdi ne bekliyordukki olucağı vardı ve oldu kimsenin umrunda bile değil.

Hasta kayıt gibi yerlere nasıl girebiliriz hocam? Başvurular nasıl açılıyor,şartları nelerdir bilginiz var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu şehrinde bir üniversitenin işletme mezunuyum. Sıralamami hatırlamıyorum ama baya gerilerde olduğum kesin. Zar zor ikinci öğretim tutmuştu hatta.

Is başarısı okulla alakasız bence. Bende 27 yaşındayım ama 22 yaşında mezun olur olmaz hep çalıştım hatta en son Almanyadan is teklifi aldım ve şuan Almanyada yaşıyorum.

Okurken sadece ingilizcemi geliştirdim başka hiçbir şey yapmadım.

Asgari ücretle ise başladım yeri geldi depoda bilgisayar bile taşıdım yani iş bilmeyen adam yapmalı bence. Çalışınca sonuç alınıyor birtürlü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi şehirdesiniz? İngilizce durumunuz nasıl ? Bence a101 de çalışmak herkes icin işsizlikten iyidir.Bir akarinız olur.Calisirken iş aramakla evde oturup iş aramak farklı seyler

• leiwatzler L kullanıcısına yanıt
    Hocam Almanya'da iş teklifi nasıl aldınız.Bende yurtdışı depo lojistik tecrübesi istiyorum ama nereden başlayacağımi bilemedim

• Mekatronik önlisans mezunuyum 2200 2300 maaşım var lisans yapmak hedefim çalıştığım şehirin okulunu tutturmayı hedefledim mühendis kadrosuna geçmek istiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim 3'e 5'e bakma gir bir işe. Yeni mezun ya da tecrubesiz insanlara çırak gözüyle bakıyor işveren. Bu bir mühendis olsa bile.
    Yaklaşık 6 ay önce mekatronik müh yeni mezun bir arkadaş alındı işe. Maaş olarak yanlış bilmiyorsam 2100 verildi. Ama gel gör ki adam çalışıyor. Normal elektrikçinin yapacağı kablo çekme ve pano toplama işlerini de yapıyor. Hem kendini geliştiriyor hem de iş yaptığını gösteriyor. Bu adamın yeni zam döneminde maaşı en az 3000 olacak...
    Bir de sana tavsiyem programlama üzerine kendini geliştir. Otomasyon işlerinde personel eksikliği çok.Bu alanda kendini yetiştirirsen ileride maaşını kendin belirlersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Hocam öyle de, geçen sene de kriz vardı, bu sene de. Seneye de.

Bu kadar mühendislik mezunu olduğu sürece bu kriz 30-40 yıl sürer malesef.
    Kusura bakmayın, sizi yermek gibi bir düşüncem yok fakat, bir mühendisten mezun oluncaya kadar beklenenler şunlardır : İngilizceyi ana dili gibi öğrenmesi hatta mezun olana kadar da 2. bir yabancı dil öğrenmesidir. CAD-CAM programlarından en azından 1 tanesinde ustalaşıp, 2 tanesini de iyi seviyede bilmektir. Bu programlar arasında en çok kullanılanlar, Solidworks, Catia, Autocad'dir. Mezun olmadan önce Erasmus gibi yurt dışına gidebildiğiniz ve hem yurt dışı hem de yabancı diinizi test edip, genel kültürünüzü arttırabildiğiniz programlara katılmak da çok önemlidir. Stajlarınızı naylon yapmayıp, gerçekten bir şeyler öğrenip geçirebilirseniz çok avantajınıza olur. Hatta yeri geldiğinde stajdan bir şeyler öğrenemediğiniz için, stajınızı iptal edip başka bir şirkette staj yapmaya başlamaya cesaret edebilmenizdir. Yıl sonu projenizde ise gerçekten kopyadan ziyade, gerçekten kimsenin düşünemediği veya uygulayamadığı bir şeyi üretmektir. Bu şartlar yeni mezun bir mühendisten istenen şeylerdir. Bölümünüzdeki eğitimin kötü olduğunuzu söylemişsiniz, buradaki hatanız ise bölüme girmeden önce hiç mi hocaların özgeçmişlerine, yaptığı projelere vs. bakmadınız? Bölümden mezun olanların veya okumakta olanların hiçbirisini linkedin'den ekleyip konuşmadınız mı? Bölümdeki eğitimin kötü olduğunu anlayıp, gerçekten eğitimin kaliteli olduğu ve işinize yarayacak başka bir mühendislik dalına yatay geçiş yapmayı hiç mi düşünmediniz? Unutmayın; hiçbir şirket, yerine başkasını istediği zaman koyabileceği bir adama yüksek maaş vermez. Önemli olan başkalarının yapamadığını yapmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaotuk258 -- 25 Kasım 2018; 10:25:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.