Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
95.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hereiam

Nerede okuyorsun hala söylemedin? Ama doğruyu söyleyeceğini düşünüyorum.
    Ne fark eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Tübitak bir yıl ugrastigimiz projeyi reddettiginden beri Türkiye'de olduğumu hatırladım sende aklına getirirsen iyi olur. Alüminyum üretim prosesinde verimlilik arttırdık firma da beğendi ama adamlar bizi alacagina bu krizde işten çıkarttı. Ya yurt dışı ya da mavi yaka başka türlü iş bulmak için torpil seçenekler bu kadar.
    Hangi yazıda tübitak veya benzer bir kurumu savundum göremiyorum?
  • Şu milletteki egoya ayar oluyorum.Herif itüde boğaziçinde okuyor kendini bir halt sanıyor.Boğaziçi dediğin üniversitenin bile dünyada esamesi okunmuyor.Yani al birini vur ötekine neyin artisliğini yapıyorsun.

Ayrıca koü mekatronik mühendisliğininin kurucu üniversitesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenoLL -- 25 Kasım 2018; 2:37:41 >
  • ByNarkozcu B kullanıcısına yanıt
    Toz pembe görüyorsun hayatı ben deneyimlerimi aktarıyorum yaşın 20 ise 25 yaşında neler başına gelir veya gelebilir diye anlatıyorum çünkü paylaşmayı seviyorum insanlara bir şey katmayı gibi gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanki yapılacak hiçbir şey yok. Teknikerin mühendisten daha çok arandığı ve daha çok maaş aldığı bir ülke daha var mıdır? Evet durum ciddende bu hale geldi artık. Neden, çünkü ülkede yapılmış hiçbir şeyde beyin gücüne ihtiyaç yok, insan gücüne ihtiyacı var ülkenin sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByNarkozcu

ben %1 e girmeyen insanlar dışarıda kalır fikrine doğru demedim kardeşim. Önce yazdığımı tekrar oku sonra konuşalım. Ayrıca merak etme çalışan her zaman karşılığını alır. Alamıyorsa yeterince çalışmamıştır demektir. Hala bi itirazın varsa çalışmamak için bahane arıyorsun hepsi bu.

Alıntıları Göster
    Bunu yazarken benden daha çok çalıştığını veya benden daha iyi bir yerde olduğunu mu düşünüyorsun? Nasıl bir deneyimin var, ne pozisyondasın merak ettim gerçekten.
  • quote:

Toz pembe görüyorsun hayatı ben deneyimlerimi aktarıyorum yaşın 20 ise 25 yaşında neler başına gelir veya gelebilir diye anlatıyorum çünkü paylaşmayı seviyorum insanlara bir şey katmayı gibi gibi.
    Öneriniz ne "çalışmayın çabalamayın , çünkü başaramazsınız" öyle mi?
    Sen ve senin gibiler başarısız olabilirsiniz , bizi ilgilendirmiyor ama "sizde başarısız olacaksınız" demeyi kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Bunu yazarken benden daha çok çalıştığını veya benden daha iyi bir yerde olduğunu mu düşünüyorsun? Nasıl bir deneyimin var, ne pozisyondasın merak ettim gerçekten.

Alıntıları Göster
    Kim olduğum ne yaptığım ne pozisyonda olduğum ne fark eder söylediklerimin doğru veya yanlış olduğunu değiştirir mi?
    Ne görmek istiyorsan onu görmeye çalışıyorsun, doğruyu değil.
    Önerim ne biliyor musun hangi bölümde konuda torpilin varsa onu oku o konuda kendini geliştir zaten işin hazır olur en azından sana orada bu torpilli bir seyden anlamıyor demezler hakkını verirsin işin tabi onca insanın hakkını yemiş olursun ama bir iş sahibi ve sırf iş buldun diye başarılı olursun belki de müdür olursun.

• ZenciPriapus Z kullanıcısına yanıt
    Robot üretecek mühendisler yerine robot gibi çalışacak insanlari işe alıyorlar.

• quote:

Önerim ne biliyor musun hangi bölümde konuda torpilin varsa onu oku o konuda kendini geliştir zaten işin hazır olur en azından sana orada bu torpilli bir seyden anlamıyor demezler hakkını verirsin işin tabi onca insanın hakkını yemiş olursun ama bir iş sahibi ve sırf iş buldun diye başarılı olursun belki de müdür olursun.
    Apartman yöneticisi olursun belki bir gün. Hani piyango falan çıkarsa belki. Ama sen kalkıp bilet bile almaya gitmeye bile üşenirsin. Tüh o işte yattı. En iyisi sen yatmaya devam et , en iyi sensin ama bunu unutma.
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    O işe alım yapan kişi neden sen değilsin peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByNarkozcu

Kim olduğum ne yaptığım ne pozisyonda olduğum ne fark eder söylediklerimin doğru veya yanlış olduğunu değiştirir mi?
    Ne görmek istiyorsan onu görmeye çalışıyorsun, doğruyu değil.

Alıntıları Göster
    Açık açık konuşuyorum, söylüyorum objektif doğruları, bu dediklerimin hangisine katılmıyorsun da hala böyle konuşuyorsun?

Baktım şöyle 2-3 sayfa, herkese aynı kafada cevap vermişsin, o yüzden tekrarlıyorum, ben insanlara ne çalışmayın diyorum, ne de çalışan başarılı olamaz diyorum. Ben diyorum ki, bu ülkede AZ insan başarılı olabiliyor, sınırlı sayıda yani. Doğal ve olması gereken bir şey değil sadece en en iyilerin başarılı olması, olması gereken mühendislerin en azından yarısının iyi şartlarda yaşayıp o en en iyilerin de çok iyi şartlarda yaşamasıdır. Ortalama dediğin adam iş bulamıyorsa bu sistemde hata vardır diyorum ben. Tek bir kişi için demiyorum, tüm ülke kapsamında konuşuyorum, bu dediğimin nesile katılmıyorsun bir söyler misin?

Ayrıca kim olduğunu sorgulamamın sebebi de gayet açık bence. Gerçekten kendin deneyimlediğin bir şey mi yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi konuşuyorsun belli değil, o nedenle sordum. Hayatında şarap içmemiş adamdan şarap tavsiyesi alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 25 Kasım 2018; 2:47:50 >
    Daha kendinin ne yaptığını söyleyemeyecek kadar kendine güvenmiyorsun git ve dersini çalış 10 sene sonra burada konu açarsın

• Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Ailemin dükkanı var zaten fakat alım satım yapıyoruz sadece ben üretim yapmak ARGE yapmak bir katkı saglamak istedim ama en büyük hatam bu oldu paranı kazan geç yapsaydım 6 yıl okumak yerine para kazanır ev falan alırdım belki müteahhit falan olurdum tek hatam hayalin peşinden gitmekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Açık açık konuşuyorum, söylüyorum objektif doğruları, bu dediklerimin hangisine katılmıyorsun da hala böyle konuşuyorsun?

Baktım şöyle 2-3 sayfa, herkese aynı kafada cevap vermişsin, o yüzden tekrarlıyorum, ben insanlara ne çalışmayın diyorum, ne de çalışan başarılı olamaz diyorum. Ben diyorum ki, bu ülkede AZ insan başarılı olabiliyor, sınırlı sayıda yani. Doğal ve olması gereken bir şey değil sadece en en iyilerin başarılı olması, olması gereken mühendislerin en azından yarısının iyi şartlarda yaşayıp o en en iyilerin de çok iyi şartlarda yaşamasıdır. Ortalama dediğin adam iş bulamıyorsa bu sistemde hata vardır diyorum ben. Tek bir kişi için demiyorum, tüm ülke kapsamında konuşuyorum, bu dediğimin nesile katılmıyorsun bir söyler misin?

Ayrıca kim olduğunu sorgulamamın sebebi de gayet açık bence. Gerçekten kendin deneyimlediğin bir şey mi yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi konuşuyorsun belli değil, o nedenle sordum. Hayatında şarap içmemiş adamdan şarap tavsiyesi alınır mı?

Alıntıları Göster
    Ülkemizde sıkıntı varsa bunu değiştirecek kim ? ve Nasıl değişir sence?
    Bizlerin gençlerin çalışmasıyla değil de başka ne ile? Kendine sor bu soruları bana değil. Yapmak istediğin yatmaksa yatmaya devam et.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    ABD gibi bir ülkede rahat bir şekilde başarılı olacağıma burda dipten çıkıp sonuna kadar savaşarak başarılı olmayı tercih ederim.
  • quote:

Ailemin dükkanı var zaten fakat alım satım yapıyoruz sadece ben üretim yapmak ARGE yapmak bir katkı saglamak istedim ama en büyük hatam bu oldu paranı kazan geç yapsaydım 6 yıl okumak yerine para kazanır ev falan alırdım belki müteahhit falan olurdum tek hatam hayalin peşinden gitmekti.
    Başaramamış olabilirsin, bilmiyorum hayalin neydi üzgünüm ama başkalarının başaramayacağı anlamına gelmiyor.
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir.
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Aynen ticaret yapıp iki seneye bir ev alırım rahat rahat yaşarım zararın neresinden dönersek kardir. Bilişim işine kafa yorarim kurs falan izledim belki başka şekilde üretmis olurum yapacak bir şey yok

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.