Şimdi Ara

Ne oynasak Vol.2(Mass Effect vs. Deus Ex)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Ne oynasak Vol.2(Mass Effect vs. Deus Ex)

(En Son Oy Tarihi: 1.12.2020)
Giriş
  • Daha önce de konu açıp ne oynasak diye sormuştum, anketin kazananı Mafia 2’yi bitirdim.

Ufak bir kaza geçirdim, sağlık raporu verdi doktor. Bu dönem evde yatarak/oturarak geçecek öyle.

Uzun süredir Steam kütüphanemde bulunan bu iki oyundan birini oynayım dedim madem Cyberpunk 2077 bir türlü gelmiyor  

Aslında bu dönem post apokaliptik denebilecek film/oyun arayışım var. Blade Runner 2049’u izledim geçenlerde, çok kesmedi. Cyberpunk ertelenmese zamanlaması müthiş olacaktı. Şansıma tam işe döndüğümde piyasaya çıkıyor(yine ertelenmezse  ), tanrılar oynamamı istemiyor belli ki  

Mass Effect’in ilk oyununu oynamadım ama sanırım oyunlar birbiriyle bağlantılı değil, 2 en çok tutulan gibi. Diğerlerini almamışım zaten kütüphanede sadece 2 var. 2000 yılında ilk çıktığında Deus Ex’i almıştım aslında ama onu da oynamadım yanlış hatırlamıyorsam, elde başka oyunlar vardı herhalde. Human Revolution ilk oyunla bağlantılı mı bilmiyorum  

Neyse. Ankete eklemedim ama alternatif olarak elimde Horizon Zero Dawn ve Metro 2033 ve Last Light Redux var. Hatta Fallout 3 ve New Vegas da var şimdi baktım aradığım türe uygun ama ben bu iki oyundan birini oynamayı düşünüyorum.

Deyin hele gençler ne oynayalım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 9 Kasım 2020; 19:30:29 >

• ilk mass effect'i oynamadan 2'ye geçilmez, hikaye devam ediyor çünkü

• Ya aslında burada sormadan tanıtım videolarını izlesem daha iyiymiş. Şöyle bakınca aradığım karanlık atmosfer Deus Ex'te var gibi. Sanırım ona başlayacağım.

Yine de bilgi için teşekkürler. İlla ki günün birinde Mass Effect'i de oynarım, zamanı gelince aklımda olsun seri şeklinde oynama.

Şimdi oyunu açtım, Aha 3D de var gibi Deus Ex’te. Gözlükleri ayda yılda bir kullanma fırsatı oluyor, Deus Ex oynamak için bir sebep daha  

Aha AMD Crossfire da destekliyor. Kasada yatan ikinci ekran kartı GTA V'ten sonra ilk kez çalışacak sanırım. Meğer elimin altında cevher varmış  

Sorun şu ki Directx 11 seçince boş ekran geliyor, Directx 11 seçmeyince 3D oynanmıyor. Sanırım ekranın tazeleme oranını değiştirmem gerekiyor ama nasıl yapacağımı bulamadım, 2D devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 9 Kasım 2020; 20:57:52 >

• Mass Effect 1'i şöyle tanımlayayım hocam: Her gün şöyle yavaş yavaş yarım saat bütün yan görevleri yaparsınız. Yan görevler bitince şöyle bir 2-3 saatlik ana görevler oluyor.(Toplamda 5 tane idi galiba) Onları yapar yan görev var mı kontrol edersiniz.

Ana görevleri yapayım derken yanlışlıkla oyunu bitirmeyin zira bitince direk ending geliyor serbest gezemiyorsunuz.

Bu tür oyunları sevenler 2-3 kez oynayabilir ancak ben tek sefer oynadım. 10 üzerinden 7 puan alır en kötü ihtimalle.

Ansiklopedik bilgiler var bütün seriyi oynayacaksanız belki okunabilir.Türkçe yaması mevcuttur.

• kty28 kullanıcısına yanıt
    10/10'luk bir oyun bence. Düşünüyorum, ne hikaye ne de oynanış açısından bir kusurunu bulamıyorum. 2 ve 3 indirime girsin de alayım diye beklemekten ciğerim soldu. 125 lira verilmez sonuçta kaç yıllık oyun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

Youtube yorumlarına baktığımda 1. ve 3. oyun için çok iyi; 2. oyun için Efsane diyorlardı.

EA Games zamanında hediye etmişti müsait bir zamanda 2.yi oynayacağım. Bakalım ne imiş 

• kty28 kullanıcısına yanıt
    2. oyunun methini ben de çok duydum, çok merak ediyorum o yüzden. 1'i bile bu kadar sevdiysem 2'yi nasıl severim acaba diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo 3 vs Skyrim
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mass effect kitap gibi bir seri, karakterler falan çok kendine bağlatmıştı beni. İlk oyun oynanış olarak eskidiğini belli ediyor ama 1 oynamadan 2 yi tavsiye etmem.

Deus ex oynamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 9 Kasım 2020; 23:24:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Ya aslında burada sormadan tanıtım videolarını izlesem daha iyiymiş. Şöyle bakınca aradığım karanlık atmosfer Deus Ex'te var gibi. Sanırım ona başlayacağım.

Yine de bilgi için teşekkürler. İlla ki günün birinde Mass Effect'i de oynarım, zamanı gelince aklımda olsun seri şeklinde oynama.

Şimdi oyunu açtım, Aha 3D de var gibi Deus Ex’te. Gözlükleri ayda yılda bir kullanma fırsatı oluyor, Deus Ex oynamak için bir sebep daha  

Aha AMD Crossfire da destekliyor. Kasada yatan ikinci ekran kartı GTA V'ten sonra ilk kez çalışacak sanırım. Meğer elimin altında cevher varmış  

Sorun şu ki Directx 11 seçince boş ekran geliyor, Directx 11 seçmeyince 3D oynanmıyor. Sanırım ekranın tazeleme oranını değiştirmem gerekiyor ama nasıl yapacağımı bulamadım, 2D devam.

İki oyunu da oynamış biri olarak söyleyebilirim ki hocam, mass effect biraz demode. Çok eski değil ama adapte olmakta zorlanacaksan bence deus ex oyna. Zaten deus ex'in eski oyunlarıyla başlamana gerek yok. İki bağımsız serisi var.

• Yorumlar ve oylar için teşekkürler  

Deus Ex’e başladım. Şimdilik fena değil. Hitman oynar gibi hissettim kendimi başta, gizlilik biraz daha ön planda.

3D olayını çözersem iyi olacak, ekran ve gözlükleri sürekli kullanma şansı olmuyor. Hitman, Lara Croft vs. uğraşmadan 3D ayarlayıp oynadığım oyunlar olmuştu, bunda nedense çalışmadı direk  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 10 Kasım 2020; 10:51:5 >
  • Hocam Metro 2033 bitirdim tavsiye ederim. Güzel oyun. Onun dışına Fallout 3 yüklemiştim. Yarım saat filan bakmıştım sarmamıştı.

• Deus Ex'i kurdum. Montreal'e kadar geldim. Normalde oyunları yarıda bırakmak adetim değildir ama bu oyun beni sarmadı gerçekten.

Bir başka oyun daha kurup birlikte oynamaya karar verdim. O şekilde de hikayeyi ne kadar takip edebilirim bilmiyorum  Olduğu kadar olacak artık.

• Bitti Deus Ex.

Güçlenip zorlanmayım diye yan görevleri de yapmaya çalıştım. 49 başarımdan 29’unu tamamlamışım, 34 saat oynama süresi.

Başta biraz bulduklarımı okuyordum. Oyun çok çabuk kendini tekrar etmeye başladı, bıraktım ben de okumayı. Basit bir İngilizcesi var, hikayeyi takip etmek kolay ama onu bile yapmak istemedim bir süre sonra. Sonlarda kolay ayarda bam güm daldım önüme gelene, gizlilik falan kalmadı.

Sırf verdiği 3 kuruş parayla hayatın anlamını satın almaya çalışan adamları tatmin etmek için oyunları uzatmamaları lazım. 10 saat oynanış süresi ideal, 20 saat yeter de artar bile böyle bir oyun için. Asıl kararlar vermem gereken, oyunun hikayesinin bağlandığı son kısımda öyle bezmiştim ki olabilecek en hızlı biçimde bitirmeye çalıştım sadece.

Neyse, son zamanlarda oynamaya çalıştığım Hitman Absolution’u tamamlayamamıştım bile, bunu zorla da olsa tamamladım. İndirimlerde kütüphaneyi şişirdik yine, yarın başka bir oyuna başlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 1 Aralık 2020; 9:34:21 >

• Deus ex man kind divided
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Bitti Deus Ex.

Güçlenip zorlanmayım diye yan görevleri de yapmaya çalıştım. 49 başarımdan 29’unu tamamlamışım, 34 saat oynama süresi.

Başta biraz bulduklarımı okuyordum. Oyun çok çabuk kendini tekrar etmeye başladı, bıraktım ben de okumayı. Basit bir İngilizcesi var, hikayeyi takip etmek kolay ama onu bile yapmak istemedim bir süre sonra. Sonlarda kolay ayarda bam güm daldım önüme gelene, gizlilik falan kalmadı.

Sırf verdiği 3 kuruş parayla hayatın anlamını satın almaya çalışan adamları tatmin etmek için oyunları uzatmamaları lazım. 10 saat oynanış süresi ideal, 20 saat yeter de artar bile böyle bir oyun için. Asıl kararlar vermem gereken, oyunun hikayesinin bağlandığı son kısımda öyle bezmiştim ki olabilecek en hızlı biçimde bitirmeye çalıştım sadece.

Neyse, son zamanlarda oynamaya çalıştığım Hitman Absolution’u tamamlayamamıştım bile, bunu zorla da olsa tamamladım. İndirimlerde kütüphaneyi şişirdik yine, yarın başka bir oyuna başlarım.
    Mankind divided başlayın hocam daha iyisi

• @Başbilen, @adnansetek geç kaldınız, bir süre Deus Ex serisinden uzak dururum herhalde  

Mankind’dan sonradan haberim oldu ama başlamadan önce yazılsaydı da bunu oynardım. Yeni oyun almak yerine elimdekileri tüketmeye çalışıyorum.

Cyberpunk aldım ön siparişle, değişmezse 10 güne çıkıyor. Bu türde ona vakit ayırırım artık.

Bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

• hocam deus ex seni sarmadiysa cyberpunk da sarmayabilir

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt

Sanmıyorum.

Deus Ex çok tekdüze olmuş. 30 sene önce Super Mario oynardık, o hissi verdi bana  

Cyberpunk'ın iddiası zaten bu tekdüzeliği kırmak. Hikayeye, karakter gelişimine, RPG öğelerine ağırlık vererek ilerlemeyi mümkün kıldığı gibi arada sokaklarda gezinme atmosferi yaşama şansı da var tanıtımlarda görünen. Benim de derdim ilk mesajda yazdığım gibi atmosferdi aslında.

Sorunun oyunun çıktığı dönem olduğunu da zannetmiyorum. Daha önceki anketin kazananı Mafia 2 oyununu severek oynamıştım, hem de remastered vs. değil. Aynı kategori değil ama son indirimlerde Assetto Corsa, F1 2011 ve ETS 2 Karadeniz eklentisini aldım. Üçü de Deus Ex ile benzer yıllarda çıkan oyunlar. Üçü de birbirleriyle alakasız olmasına rağmen sevecek bir şeyler buldum. Yani oyunu çıktığı döneme, yapılış amacına göre değerlendirip zevk alabilen biriyim.

Tahminim en büyük problem 30 seneyi aşkın süredir oyun oynayarak iyice seçici hale geldik. Eskiden en kötü oyuna bile bir şans verir, gideri varsa bir şekilde bitirirdim. Artık hem vakit azaldı, hem seçenek çoğaldı. Bundan sonra yarıda bıraktığım oyun sayısı artacak gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 1 Aralık 2020; 12:3:8 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.