Hocam arka planda çalışan saçmalıkları kapatırsanız gayet stabil çalışıyor aslında. Ama donanıma da bağlı tabi, bir de olmazsa olmaz ssd :) HDD ile windows 10 kullanmaya çalışanlara sabır diliyorum |
Ne sıklıkla format atıyorsunuz ? (2. sayfa)
-
-
İki ayda bir defa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sık format atmanın bir faydası veya artısı yokki. Kendini kandırmaca.
-
2019'da windows'u sata ssd den m2 ye geçirdim harhangi bir sorun olmamasına rağmen formatlamıştım o zamandan beri format atmadım, ondan önce de hdd den sata ssd ye geçerken formatlamıştım. Neden format atmak zorunda kaldığınızı söylerseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.
-
İhtiyaç olduğunu hissedersem atarım. Ortalama 1-2 yıl, duruma göre değişiyor. Android telefonumu da benzer sıklıkta sıfırlarım.
-
mümkün olduğunca format atmamaya çalışırım gereksiz program yüklemem ne zaman format attığımı unuttum bir seferinde virusu kendim buldum nasıl silerim araştırdım ve silmiştim (nasıl olduğunu sormayın Uzun zaman geçti üstünden unuttum ) :D
-
mart 2020de attım o da yeni ssd aldıgım için oraya kurdum.hiç atmayı düşünmüyorum.
win7 laptopum var 2012 yılında format atıldı.hala kullanılıyor.
bundan 2004 2006 yıllarında neredeyse ayda 1, 3 ayda bir format atardım.boşa zaman kaybı win xp zamanları.
ama windows 10 stabil çalışıyor.ne ayar yapmak neyi açıp kapatmak istiyorsan araştırıp bulabiliyosun.
mükemmeliyetçi olcam diye en temizi format atmak saçmalığı tam bir zaman kaybıdır.yeniden gerekli programları yüklemek ve istediğin ayarlara geri getirmek öff içim şişti.
-
Windows 10 ilk çıktığı günden bu yana hiç temiz kurulum yapmadım. -
Yeni windows sürümü gelince fresh install yapıyorum zaten çok uzun sürmüyor her şeyde güncel oluyor
-
Windows 10, 4 yıldır format atmadım ilk aldığımda 6 saniyede açılıyordu bilgisayar şimdi 10 saniye. SSD biraz eskimiş o kadar.
Harici antivirüs programım yok. Windows defender ile devam. Gelen güncellemeleri otomatik yüklerim. Şuan çok memnunum zerre yavaşlama yok. 6. Nesil i3 ve 16 gb tek kanal ram var ddr3 2133 mhz.
en son 7-8 sene önce format atmıştım. Sık format atmak kadar anlamsız birşey yok. Şu an pc de pubg, bf1, mohw, cm 03-04, star wars battle fron 2, forest, rocket leage yüklü
-
W10 geçtigimden beridir 3 yıldır hiç format atmadım.
Sorunun kaynağını iyi analiz edersen formattan kurtulabilirsin. Örnek vereyim, geçen laptop aşırı kasmaya başladı video vs açıyorum takılarak oynatıyor. Harici ekran kartı ayarlarıyla uğraştım durdum. Performans ayarlarıyla oynadım. Farklı web browserlar denedim. Halbuki ilgisi yokmuş işlemci aşırı ısınmış. Pc'nin aşırı ısındığını farkedince harici bir program yükleyerek gördüm yüksek sıcaklığı. Fanına hava tuttum normal sıcaklıklara dönünce sorun kalmadı. Donanımla ilgili sıkıntıları gözönünde bulundurmak önemli öncelikle.
Yazılımsal olarak da windows ayarlarını değiştiren, özellikle regedite ve sistem dosyalarına müdahale eden hiçbir program ya da hazır ayar kullanmazsan, yıllarca format atmadan kullanırsın. Windowsun hatası kullanıcının sistem dosyalarına direkt yada harici programlarla erişebilmesine izin vermesi. Sen izin vermiyormuş gibi davran. Erişme ve erişebilecek programlar yükleme.
-
w10, hatta w7den beri kolay kolay format atmıyorum. w10 çıktığından beri kullanıyorum ve sadece ssd değişikliklerinde format attım. Nostalji sevdiğimden xp ve w7yi hatta w95i bile özlüyorum. w7 yine stabildi baya ama ondan öncekileri belli bir aralıkla formatlanmadan kullanılmıyordu pek. w10 bu bağlamda çok başarılı. Keşke w7 kadar göze hitap da etseymiş.
-
En son 2 sene once linux yuklemistim hala kullanmaya devam ediyorum isin inceligi windows kullanmamak -
Sysprep le 3 anakart değiştim ben bile unuttum 0'dan kurduğum zamanı heralde win7'yi Q6600 olana anakarta kurmuştum,
üzerine 8150, sonra z170 7700k, x570 anakarta geçirdim.
Bir gece test ettim sonra dedim uğraş hafta sonu 0 'dan güncel kurdum aradaki fark = 0
format çok dert iş.
Adobe yazılımları binbir ön ayarlı plug-inler kaydedilmiş kısayollar ıvır zıvır ,
-
İşlemci board vs değişikliğinde atıyorum. En son 3 sene evvel falan attım. 2-3 sene daha atmayı düşünmüyorum. (bir sıkıntı çıkmazsa)
-
4 yılda bir civarında. Son formatımı HDDden SSDye geçince atmıştım sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 1 Şubat 2021; 15:3:56 > -
En güzeli, bir de CCleaner programını da çalıştırmayı unutmazsanız başka bir şeye gerek duymazsınız...quote:
Orijinalden alıntı: senaxa5084Ben formatı her yeni windows 10 sürümü çıktığında temiz kurulum olsun diye atarım. Onun dışında hiç gerek duymam.
Telefonumu eskiden çok sık formatlardım ama o hastalığı atlattım, tabii bu konuda yazılımların çok gelişmesinin payı da var...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç. ama Mac OS kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X