Şimdi Ara

Ne tür ekran kullanıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle bu şekilde bi konu açmamın sebebi yakın zaman da toplayacağım pc için en uygun monitor yada tv i bulabilmek. Causal üstü düzeyde oyun oynayan arkadaşlar kullandıkları monitor yada tv i yazabilirlerse bende en azından bir fikir sahibi olabilirim. ayrıca ekranınızı yazarken, neden bu ekranı seçtiğinizi, size faydaları yada eksik yanlarını da yazabilirseniz daha sağlıklı olur benim için.

Teşekkürler

• LG 23" E2360V monitörünü kullanıyorum . Çokta memnunum . Tek yönü yanı monitörün üzerindeki tuş takımı. ( dokunmatık olmaması ve tuşlara bastığımda ekranın sallanması ) . Ayrıca renk ayarlarını yapmasıda birazcık zaman alıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravalond -- 23 Eylül 2011; 23:16:07 >
  • monitor yerine tv kullanan yok mu ?
  • PHILIPS 244E 24" LCD FULL HD ekran kullanıyorum raidlerde etrafımı daha iyi görüyorum büyüklüğünden dolayı 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum.
  • ya ben 82 ekran tv bağlamayı düşünüyorum da lag kafamı kurcalıyo. bide uzun süre oynayınca gözü çok yoruyomudur acaba
  • laptop :'(
  • 32 ınc 1080p tv ye bağlı benim makinam, tv bağlantısı veya performans ile ilgili sorunuz olursa cevaplayabilirim, bazende salonumdaki 50 ınc plazmaya bağlıyorum, onda harika oluyor oyun oynamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

32 ınc 1080p tv ye bağlı benim makinam, tv bağlantısı veya performans ile ilgili sorunuz olursa cevaplayabilirim, bazende salonumdaki 50 ınc plazmaya bağlıyorum, onda harika oluyor oyun oynamak.

sonunda birini buldum :)

hocam benim sorunlarım genelde input lag üzerine. aldığım bilgiler üzerine input lag 20-50 ms arasında geziniyormuş. sende durum nedir, ms kaçlarda geziniyo. internet bağlantı tipini birde hızını yazabilirsen bunların yanında.

Ayrıca tv nin modeli ve markası nedir. son olarak da monitor ile tv kıyaslaması yaptın mı hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fameiname

quote:

32 ınc 1080p tv ye bağlı benim makinam, tv bağlantısı veya performans ile ilgili sorunuz olursa cevaplayabilirim, bazende salonumdaki 50 ınc plazmaya bağlıyorum, onda harika oluyor oyun oynamak.

sonunda birini buldum :)

hocam benim sorunlarım genelde input lag üzerine. aldığım bilgiler üzerine input lag 20-50 ms arasında geziniyormuş. sende durum nedir, ms kaçlarda geziniyo. internet bağlantı tipini birde hızını yazabilirsen bunların yanında.

Ayrıca tv nin modeli ve markası nedir. son olarak da monitor ile tv kıyaslaması yaptın mı hiç?

Benim tv samsung 32b650 modeli lcd tv, tv de game modu var, o açık olmayınca input lag çok fazla, nerdeyse 1 saniye sonra mouse hareketi ekranda gözüküyor ama game mode a alınca çok çok az, farkedilmiyor bile,

Ancak hardcore fps oyuncuları için her zaman normal monitör tavsiye ediliyor, ama wow için o kadar milimetrik hareketlerin sonucu etkileyeceğini sanmıyorum, salonumdaki 50 ınc pany plazmada ise iş cidden çok değişiyor, normal pc monitöründen farkı yok inputlag değeri çok düşük, stabil, eğer imkanın varsa büyük ekran birşeylerde WoW un tadına bir bakmaya çalış, çok güzel bir deneyim.

İnternet bağlantım 4mbit kablonet, sıkıntı yaşamıyorum hiç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 26 Eylül 2011; 15:36:04 >

• quote:

Benim tv samsung 32b650 modeli lcd tv, tv de game modu var, o açık olmayınca input lag çok fazla, nerdeyse 1 saniye sonra mouse hareketi ekranda gözüküyor ama game mode a alınca çok çok az, farkedilmiyor bile,

Ancak hardcore fps oyuncuları için her zaman normal monitör tavsiye ediliyor, ama wow için o kadar milimetrik hareketlerin sonucu etkileyeceğini sanmıyorum, salonumdaki 50 ınc pany plazmada ise iş cidden çok değişiyor, normal pc monitöründen farkı yok inputlag değeri çok düşük, stabil, eğer imkanın varsa büyük ekran birşeylerde WoW un tadına bir bakmaya çalış, çok güzel bir deneyim.

Normalde oyunda kaç ms oluyor tv ile oynarken. Bende LG nin 3D 82 ekranlarından almayı düşünüyorum

• quote:

quote:

Normalde oyunda kaç ms oluyor tv ile oynarken. Bende LG nin 3D 82 ekranlarından almayı düşünüyorum

Ms derken anlayamadım, onun internet bağlantı hızı ile alakası yok mu? Tv ile ms in ne bağlantısı var onu çözemedim?

• quote:

Ms derken anlayamadım, onun internet bağlantı hızı ile alakası yok mu? Tv ile ms in ne bağlantısı var onu çözemedim?

ms lag'ın ölçü birimi. wow oynarken aşağıda bilgisayar işaretinin üzerinde FPS, ve latency(lag) değerleri var. tv inputdan gelen lagda internet gibi, atıyorum internetin yavaşsa hareketler, kullandığın skiller bastığın andan itibaren 1-2 sn içerisinde etkisini gösterir. Tv den de bu şekilde bi gecikme gelmesi ms değerini artırıyor. yani internetin hızlı olsa bile tv den bi yavaşlık gelir
  • quote:

quote:

ms lag'ın ölçü birimi. wow oynarken aşağıda bilgisayar işaretinin üzerinde FPS, ve latency(lag) değerleri var. tv inputdan gelen lagda internet gibi, atıyorum internetin yavaşsa hareketler, kullandığın skiller bastığın andan itibaren 1-2 sn içerisinde etkisini gösterir. Tv den de bu şekilde bi gecikme gelmesi ms değerini artırıyor. yani internetin hızlı olsa bile tv den bi yavaşlık gelir

Tamam latency olayını biliyorum da, şu ms dediğin şeyi nerden görüyoruz? Söyle yerini sana rakamı yazayım akşam..

• quote:

quote:

quote:

Tamam latency olayını biliyorum da, şu ms dediğin şeyi nerden görüyoruz? Söyle yerini sana rakamı yazayım akşam..

linkdeki resimde mavi ile daire içine aldığım yere mousla glirsen değerleri gösterir

http://imageshack.us/photo/my-images/189/59544118.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fameiname -- 26 Eylül 2011; 17:47:01 >

• monitörün büyük olması wow için çok önemli özellikle healer tank ve raid lead oynayanlarda. dünyanın addonu oluyor buff debuff takipleri dbm raid frames procs recount threat meter derken ekranda yer kalmıyor. çok büyük monitörde de sanki göz çok yoruluyor. örnek olarak ekranın sag üstünde bir target a bakarken sol altta başka birşeye geçiş yapma hızı artıyor. ben 26" monitör kullanıyorum ama sanırsam en uygunu 23ler. 2. monitör de artık high end guildlerdeki çoğu kişide var tavsiye ederim. alışınca çok büyük rahatlık oluyor vazgeçemiyorsunz. tüm internet müzik film işlerimi 2. monitörde takip ederken oyun daima karşında oluyor. bazen abartıp laptop ekranını da açtığım oluyor.
  • alienware laptopu 32 full hd samsung baglıyorum sıkıntı yok tabi 1 yıl once suan oynamıyorum
  • Uzun süre Sony 40" KDL40D 3550 Tv kullandım gayet iyiydi benim için. Şu an 24" Samsung Monitör kullanıyorum, tv den sonra hala alışma çabası içerisindeyim =)
  • yeni philips 24IE lcd full hd aldım, sırf wow da değil oynadığım nerdeyse her oyunda dalgalanma oluyo oynarken moralim bozuluyo

sanırım yenilenme süresiyle ilgiliymiş ama onu da ayarlayamıyorum.

ekran büyük olunca kısayolu olmayan skillere tıklamada sorun yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

yeni philips 24IE lcd full hd aldım, sırf wow da değil oynadığım nerdeyse her oyunda dalgalanma oluyo oynarken moralim bozuluyo

Sadece monitörün elektriğini farklı bir prizden alabilirmisin, uzakta falansa uzatmayla falan deneyebilirsin tahminimce sorunun voltajdan kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrazrael

quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

yeni philips 24IE lcd full hd aldım, sırf wow da değil oynadığım nerdeyse her oyunda dalgalanma oluyo oynarken moralim bozuluyo

Sadece monitörün elektriğini farklı bir prizden alabilirmisin, uzakta falansa uzatmayla falan deneyebilirsin tahminimce sorunun voltajdan kaynaklanıyor.

denemeye çlışıcam da oda da tek priz var
    inş denicem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.