Şimdi Ara

NE YAPACAĞIZ BU DOLANRICI TAYFAYLA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
7
Favori
18.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atladığınız nokta ortada vekaletname yok. para yollayan kişi vekalet vermiyor. sadece araç sahibini telefon ile arayıp rica ediyor.

vekaletname yok, akrabalık yok, polis iki kişi arasında hiç bir bağ bulamıyor, HTS kaydı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

atladığınız nokta ortada vekaletname yok. para yollayan kişi vekalet vermiyor. sadece araç sahibini telefon ile arayıp rica ediyor.

vekaletname yok, akrabalık yok, polis iki kişi arasında hiç bir bağ bulamıyor, HTS kaydı yok.

Biraderime vekalet verecegim demis.O yuzden iyle zannettim.Orta da vekaket yoksa zaten bastan ofsayt dediginiz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkenarjen

Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali bu hikayeyi de biri uydurdu millet hepsi inandı...valla ben paramı hesapta gördükten sonra kime sat dese ona satarım😂😂😂

Bir kere dolandırıcı adamlar böyle uzun uzadıya işe girmezler...

5 yıl mahkeme sonucunu mu bekleyecek...

Valla arkadaşlar bakın arabamı satmaya niyetim yok ama değerinin beşbin üstünü verin hesabıma gönderin sonra kimi gonderiyorsaniz gönderin almaya 😂😂😂

adamsın harbi güldüm :)) doğru valla 5 bin 10 bin verin benim alnım ak sabıkam vs yoksa alayı gelsin gönderin :D
  • Merak ettiğim için soruyorum. Ali Veli isimli şahsın hesabından gelen eft açıklamasına "Ahmet Mehmet tarafından satın alınan araba bedeli" yazılsa yine iade talep edebilecek mi karşı taraf?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada dolandırıcılık göremedim ben para hesabıma geldikten sonra kimi gönderirse göndersin banane isterse hiç tanımadığı biri olsun abi ben bu isimli şahısa arabayı noterde devrediyorum derim olay biter hiç bir mahkemede o parayı senden alamaz.

Ha şöyle olur ozaman dolandırıcılık olur adam allem edip kullem edip parayı yatırmadan senden arabayı alırsa ozaman ayvayı yedik.

• zortak Z kullanıcısına yanıt
    ya üstadım aynen dediğin gibi, bir tanesi çıkmış; "çok saçma, ben bu şekilde araba sattım hiçte birşey olmadı" diye yorum yazmış. Diyorumki bu nasıl bir yorum aklım almıyor, anlamanda problem var demekki diyor. Deli olacağım Ulen sanki Ülkedeki herkes dolandırıcı, bu şekilde satış yapan herkes dolandırılacak demişiz :)))
  • aslında bütün konuşmalar telefon kayıtlarında var

yani adam sana '' Ben paranı yolluyorum sen o adama arabayı ver '' diyor

mahkemeye gidip '' bana böyle böyle dediler tüm konuşmalar kayıtlarda var bende o gelene verdim gitti '' dediğin anda mahkemenin satıcıyı haklı bulması %100 şart birşey

nasıl bir adalet sistemimiz var mantık almıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

aslında bütün konuşmalar telefon kayıtlarında var

yani adam sana '' Ben paranı yolluyorum sen o adama arabayı ver '' diyor

mahkemeye gidip '' bana böyle böyle dediler tüm konuşmalar kayıtlarda var bende o gelene verdim gitti '' dediğin anda mahkemenin satıcıyı haklı bulması %100 şart birşey

nasıl bir adalet sistemimiz var mantık almıyor

Ya kardeşim siz hangi dünyada yaşıyorsunuz. Bütün konuşmalar kayıtlarda var ne demek? Yok öyle bir dünya. Mahkeme kararı olmadıkça telefon kaydı yapılamaz. Siz bütün cep telefonu görüşmelerinin kayıt edildiğini düşünüyorsunuz. Özel hayatın gizliliği diye birşey var. Münkün değil böyle birşey

• Burada çoğunluk bir en az bir kez araba satışı yapmıştır..

Aslında konuda bahsedilen şekilde bir teklifle geldiklerinde insan şüphelenir ve acaba ne olabilir diye düşünüp önlem alabilir

Peki ya arabayı görmeye gelen adam daha sonra beğendiğini söyleyip kaporayı verip notere gelirse ne olacak?
    burada şüphelenecek bir durum var mı? Yok.

Noterde işlemler yapılmadan evvel cep telefonu üzerinden banka hesabınıza parayı gönderiyor..
    sizde parayı aldım diye noter satışı yapıyorsunuz

işte tam o sırada bir başkası hesabınıza para göndermiş olsa onu farketme şansımız nedir?

Ben son yaptığım satışta telefondan hesabıma baktım ve hesabımdaki miktarın araba parası kadar arttığını gördüğümde hesap detaylarına inip kimden gelmiş diye kontrol etmedim mesela. Para gelmiş ya.. bana ne kimden gelmiş.. Meğer öyle değilmiş..

Allahtan henüz işin bu şeklini düşünmemişler..

Bundan sonra arabayı alacak kişi kendisi bile gelse banka havalesi yaptığında hesap detaylarına girip parayı gönderenin de arabayı alan kişi olduğunu görmeden noter satışını vermemek lazım..

faydalı bir konu..

• Faydalı bir konu..Araç alıp satmıyorum banane dememek gerek..bir kez okuyunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

quote:

Orijinalden alıntı: exponent

quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

İki sene önce insignia aracımı sattım bu şekilde.

Alıcı mersin deydi, İzmir deki akrabasına vekalet çıkarttı, para benim hesabıma geldi ben de alıcının vekiline sattım arabayı.

Dolandırıcı tayfada değil de iftiracı tayfada sıkıntı var gibi.

hocam karşı tarafla 15 dakika konuştum. ne konuştuğumu, bana neler söylendiğini bilmeden iftiracı tayfa diyerek, bana itham ettiğiniz tayfanın içine katmışsınız kendinizi. gerçekten üzüldüm. adam iki gün önce Ankara' dan aradığını söylemişti.Bu arayışında konya dedi. İlk başta ismini sordum Osman dedi, konuşmanın sonlarına doğru unuttu bu dediğini benin adım Kemal dedi. Madem güvenmiyorsun gel sen getir arabayı Ankaraya dedi. Dedim siz Konyada değilmiydiniz, niye Ankaraya gidiyorum? Evet Konyadayım bende gelirim Ankaraya buluşuruz orda diyor. Dedim hani izin alamıyordun. Ankaraya gidebiliyorsan benim şehrime de gelebilirsin. ikiside aynı uzaklıkta sana. Kısacası herifi baştan sonra öyle sıkıştırdım ki söylediklerini şaşırmaya başladı.

Amacım yargılamak, alıcıyı temize çıkarmak ve sizi üzmek değil.

Arabanızın taliplisi büyük ihtimalle galerici. Bu adamlar hedeflerine aldıkları arabalar için muhtelif seferler, muhtelif yerlerden arıyorlar. Yalan söylemek zaten mesleki deformasyon olarak bünyelerinde mevcut.

Sonuç odaklı olarak bakarsak; adam vekalet verecekmiş ya birilerine, o vekalette zaten şu şahıs şu plakalı şu aracı şu adamdan almaya yetkilidir ifadesi oluyor ya hani, işte o durumdan ötürü sizin hesabınıza gelecek paradan daha sonra hak iddea edemezler.
    Ederlerse çünkü sen de dersin ki noterden yetkili vekile sattım aracı aha da belgesi..

Ha vekalet olmasa başka.

Öte yandan bu konu aslında tam olarak toplumsal durumumuzla ilgili. Küçük çocuklara tecavüz edilen, yol verme davasına birbirini vuran, daha da kötüsü insanımızın genlerine işleyen kolay yoldan köşeyi dönelim felsefesi, bizi paranoyak yaptı. Ne yazık ki herkese potansiyel suçlu gözüyle bakıyoruz artık.

Ne diyeyim, Allah sonumuzu hayır etsin.

Hocam selamlar;
    Daha önce onlarca kez noterde alım satım yaptım mevzuata da tüzüğede hakimim.
    Arkadaşın başından geçen olay yaklaşık 1 sene önce haberlerde konu olmuştu hemde büyük kanalların ana haber bültenlerinde. Böyle bi dolandırıcılık yöntemi var malesef.
    Telefon görüşmesinde geçen vekalet olayı filan düzmece. Parayı hesaba gönderen x kişi, arabayı üstüne alan y kişi. Birbirleriyle hiç bir şekilde bağlantıları yok, ha polis isterse bir şekilde bulur çıkartır ama polisimiz de bu tür vakalar da yeterince uğraşmıyor malesef.

Konunun özeti;
    Kurban bulunur, söz kesilir, bir şekilde güven verilir.
    Satışın yapacağı gün alıcının ya yakını ölür yada işi çıkar gelemez ama birinin geleceğini, paranın da hesaba havale yapılacağını söyler.
    Noterde para hesaba düşer, kurban parasını almış rahatlamış, para x den gelmiş araba y ye gitmiş kim takıyor modu devreye girer (bknz: basiret bağlanması) ve satış gerçekleşir.
    2 Gün sonra telefonunuz çalar ve hak etmediğiniz ithamlara maruz kalırsınız hatta mahkemelerde sürünürsünüz, sonuç olarak arabanızın üstüne 1 bardak soğuk su içersiniz.

• Konu bana çok saçma geldi 10 yıl önce olsa belki böyle dolandırılabilirsiniz ama günümüz teknolojisinde zor.

Şu telefon kaydı muhabbeti ile ilgili bir şey yazacağım bende hat özeti diye bir şey var, internet üzerinden şifreniz ile birlikte hat özetlerine ulaşabiliyorsunuz kimi aramışsınız kime mesaj atmışsınız hattın ilk gününüden itibaren kayıtları tutuluyor. Ama içerik gözükmüyor bu kaydı kendiniz yapmalısınız. Mesajlarınızı silmezsiniz görüşmelerinizi çoğu telefon görüşme esnasında kayıt alabiliyor.

Çözüm olarak şu olsa güzel olabilir, internet alışverişlerinde aliexpress n11 gibi sitelerde havuzda duruyor paramız noter de artık böyle bir ortam olabilir. Teknolojik ortam müsait ve noter çok ilkel çalışıyor. Noterin hesabına yatırırız parayı araç da noter üzerinden bize geçer. İmzalar atıldıktan sonra noter bunu taraflara verebilir çok zor olduğunu istihdam gerektirdğini düşünmüyorum.

• ah be kardeşim parayı hesabına yatırdığında paraya çökecektin

ilerde dava açarsa borcuna karşılık ödeme yaptı derdin

sonra da telefonu kapatacaktın 3,5 atacaktı .ötleri .

bana denk gelmezler ki. ağlatırım onları.
  • Biraz saçma dolandırıcılık yöntemi. Adam hem dolandırıcı hemdr pazarlığa giriyo verir 3 5 fazla alır hemen 😂 Edt bilgilerinde aracın kime vekalet ile satılacağı belitirlir noter huzurunda tutanak işe kayıt altına alınırsa sıkıntı yok. Arkadaş biraz hüsnü kuruntu yapmış

• quote:

Orijinalden alıntı: rza_35

Biraz saçma dolandırıcılık yöntemi. Adam hem dolandırıcı hemdr pazarlığa giriyo verir 3 5 fazla alır hemen 😂 Edt bilgilerinde aracın kime vekalet ile satılacağı belitirlir noter huzurunda tutanak işe kayıt altına alınırsa sıkıntı yok. Arkadaş biraz hüsnü kuruntu yapmış

dolandırıcılar senin gibi basit fikirli değil güzel kardeşim. 3 - 5 fazla verse satıcıda soru işareti uyandırır. 250 liranın pazarlığını yapmak gerçek alıcı imajı vermek için. valla iyi yaşıyorsunuz bu kafa yapısıyla :)
  • exponent kullanıcısına yanıt
    Evet güzel kardeşim sende güzel yaşıyosun bu kafayla. Telefon konuşmalarının delil olduğunu bilmiyosun heralde. Güzel hikaye ama eksikleri tam dolduramamışsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonwhite

Böyle bir dolandırıcılık şekli yok.

Kimse size EFT yapıp arabayı bana satmadı diye dava açamaz.

otomobilin mesut abisi diye bir kanal reklam yapmak için yalan bir haber uydurdu, sadece gündeme gelmek için, videoda da diyor ki arkadaşımın başına geldi. Mail attık dedik dosya numarası ver kontrol edelim, cevap yok tabi.

Bir Adalet Bakanlığı çalışanı olarak söylüyorum, eft yapıp bana satmadı diye dava açılamaz...

Başka bir dolandırıcılık yapacaklardır, o kadar kolay değil o iş. Ben de o zaman birine ulaşayım. İbana atayım, bana satmadı diyeyim ne güzel dünya...

Allahtan bakanlikta calisiyorsun.

• Böyle bir durumun çok basit bir kaç çözümü var
    A.Satış sözleşmesine "satış bedelini xxx isimli şahıstan gelen eft ile aldım"
    B. Böyle bir imkan yoksa notere ayrı bir belge hazırlatırsınız satışı yaptığınız kisi imzalar.
    C. Noter bu işlem için masraf isterse, aracı alan kişiye "parayı şu kisi eft ile gönderdi" deyip imzlatırsınız.
    D. Eft yi yapacak kişiye xxx isimli şahsa araç devri içindir diye açıklama yazdırısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal96 -- 2 Mart 2018; 13:42:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Orijinalden alıntı: Navi

gerek otomotiv satışları gerekse gayrımenkul satışları ülkemizde çok ilkel metodlarla yapılıyor. sana soruyorlar "paranı aldın mı?" tam bir komedi. imzayı atmadan adam niye versin parayı? verirse de kızmıyor musun devir almadan niye verdin parayı diye? tapuya notere para taşımak zorunda mı millet? orada da hırsızı yankesicisi pusuya yatıyor.

bu işte para alışverişi zorunlu banka üzerinden yürümeli. yoksa bu dolandırıcılık hikayeleri bitmez. başvuru bankaya yapılmalı, para blokeye alınmalı, resmi devir bitince banka parayı alacaklısına geçmeli. mevcut sistem bir tarafı diğer tarafa güvenmeye zorluyor. bu işler güvenle olmaz, kanunla, kuralla olur.

para noter hesabına aktarılır. noter onaylı para transfer emri ve satış sözleşmesi ile bankaya gidilir paranı noter hesabından kendi hesabına aktartırsın. bu işlem içinde çok cüzi bir rakam talep edilir amaç mağduriyetin önüne geçmek vede alım satımdaki gerçek rakamları devlet kontrol altına almış olur. bu kadar faydalı bir sistemi neden yapmak istemezler hala anlamış değilim !

bakalım hemen bimer ve cimere bunu yazı yazayım cevap olarak ne gelecek.

DH de 13 yıldır okuduğum en mantıklı şey bu olabilir.

Bu arada cevap vereyim. Çünkü geri kalmış bir ülkeyiz.

oda bı sıkıntı olur . para aktarıldı 24 bın dıyelım adam ımza atcak noter kontrol etcek hesabı dıcek kı 24 bın gelmıs satıcı dıcek kı kardesım ben 24250 dedım al başa bela . yok vazgecıom yok bılmem ne . onun ıcın GET ( güvenlı tıcaret ) uygulaması yapılabılır sıteye koycaksın rakamı degıstırme hakkın olmıcak parayı havuza atcaksın noter sozlesme numarası verıcek kontroller yapılacak para gecıcek . yoksa ıkıncı elde bu soyledıgınızın onune gecılemez.

• dolandırıcılık puanı 1/10

teoride böyle bir şey mümkün. ama pratikte olacağını sanmıyorum. arkadaş kuruntu yapmış. temkinli biridir bunda haklı olabilir ama az daha dolandırılcaktım diye konu açmak da saçma. benim başıma da benzer bir olay geldi. adam aradı antalyadan yarın arabanızı almaya geleceğim dedi ama gelmedi. sonra bir ay sonra ilk kez arıyormuş gibi aradı bir kaç bir şey sordu arabayı alacağını söyledi. ama almaya kendi gelmedi. yanında alt pozisyonda çalışan birini gönderdiğini söyledi. parayı adam gönderdi ben arabayı diğer elemana sattım. şimdi başlığı açan kafasında olsam hemen tezgah bu diye işgillenmem gerekirdi. ben güvendim ve sorun çıkmadı. güvenmezsen satış yapmazsın ama dolandıcı bunlar da demezsin. ayrıca telefonda arayıp konuştukların %90 gerçek alıcı olmuyor. konuyu açan arkadaşın konuştuları da alıcı değildir büyük ihtimalle ama her aradıkları kişiyle böyle gelcez alcaz muhabbeti yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prospect11 -- 2 Mart 2018; 14:2:22 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.