Şimdi Ara

NE YAPACAĞIZ BU DOLANRICI TAYFAYLA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
7
Favori
18.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

Faydalı bir konu..Araç alıp satmıyorum banane dememek gerek..bir kez okuyunuz..

konuyu okuduk. imzanız kural dışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Rapor edersiniz..Selamlar
  • edit 2 nasıl bir dolandırıcılık arkadaş ben bile anlamadım. bir diyorsun biri hayali ürün satıyor bir diyorsun sizin sattığınız ürün kim satıyor kim alıyor
  • Hukukta her şeyin bir karşılığı vardır ilkesine dayanarak bu dolandırıcılık yapılmaya çalışılıyor olabilir

Gerçeklik payı var

Sistem açıklarına karşı dikkatli olalım

Eft kısmına açıklama yazdığım halde mavikirmizi.com mu. Net miydi kayboldu gitti 1658 tl

Thh ücret iadesi kararı çıkardı

Şirket internet sitesi silinmiş

Telefon aynı şekilde ulaşılamıyor

Haciz yaparsan muhatap bulunmadığından cebinden haciz masrafları ödersin dedi avukat200 300 lira mı ne dedi

Savcılığa suç duyurusunda bulunup 1 bardak soğuk su içince geçici de olsa ferahlık verir

Kredi kartıyla ödemiş olsam harcama itirazı yapıp parayı alabilirdim

Arkadaşlar ikinci el bölümünde eft havaleyle pek çok işlem yapılıyor ticaret oluyor

açıklama kısmına şu ürünü bana yollaması için gönderiyorum yazın yeter dolandırıcılık halinde savcılığa suç duyurusunda bulunun yeterli.

LÜTFEN DİKKAT

Dolandırıcılıktan kaçacağım derken halkta güven bunalımı oluşturarak ülkedeki alım satımı engellemek de faydadan çok zarar verir. Ortaklıklar alım satım işlemleri vb güven yoluyla oluyor. Millet birbirine borç vermezse bankaların işine gelir bu

veya ikinci el almaktan çekinen biri yıllar sonra fazladan bir dünya para vermiş olur: dolandırılmış olsa bile bundan daha az zarar eder belki de

Al sat ekonomiye can kat :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

edit 2 nasıl bir dolandırıcılık arkadaş ben bile anlamadım. bir diyorsun biri hayali ürün satıyor bir diyorsun sizin sattığınız ürün kim satıyor kim alıyor

reis haklısın, daha anlaşılır nasıl yazılır bilmiyorum. okuyup tekrar gözden geçireceğim. sende sakince tekrar okumayı dene.
  • xkrc kullanıcısına yanıt
    hocam kendi çapımda düzenledim, okur musun yeniden. Yine anlaşılmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Orijinalden alıntı: moonwhite

Böyle bir dolandırıcılık şekli yok.

Kimse size EFT yapıp arabayı bana satmadı diye dava açamaz.

otomobilin mesut abisi diye bir kanal reklam yapmak için yalan bir haber uydurdu, sadece gündeme gelmek için, videoda da diyor ki arkadaşımın başına geldi. Mail attık dedik dosya numarası ver kontrol edelim, cevap yok tabi.

Bir Adalet Bakanlığı çalışanı olarak söylüyorum, eft yapıp bana satmadı diye dava açılamaz...

Başka bir dolandırıcılık yapacaklardır, o kadar kolay değil o iş. Ben de o zaman birine ulaşayım. İbana atayım, bana satmadı diyeyim ne güzel dünya...

Allahtan bakanlikta calisiyorsun.

https://youtu.be/PQxk6KqAYMU

Güzel bir prim olayı olduğu açık değil mi?

Arkadaşlar lütfen bu videoyu tüm sosyal medyada paylaşın

hikayede mantık hataları var diyoruz, bu dolandırıcılık yöntemini her anlatan benim arkadaşımın başına geldi diyor. Dava açtı aldı diyor ama bir tanesi bunu kanıtlayamıyor.

• Dolandırıcılıkta sınır yok malesef,

Türlü türlü dolandırıcık var. Zamanında banada denk geldi.

Bana denk gelen şu

Adama aracı satışa çıkarmış o zaman için tutar 75.000 TL ama araç üzerinde 10.000TL banka hacizi var, haciz kalkmadan satış olmuyor, siz haczi kaldırın kalanı bana ödersiniz, ama işin altında şu yatıyor adamı hacze veren onlarca kişi var hepside akraba, ben hazci kaldırınca direkt sıradaki araç üzerine haciz koyduruyor ve benim para buhar oluyor,

diğer yöntemler.

1- Akrabalık bağı olmayan iki kişi anlaşıyor birisi A şehrinde birisi B şehrinde, A kişisi arıyor aracınız 100.000 TL diyelim size 80.000 TL gönderiyor ve sizde artık adama güveniyorsunuz, paranın %80 nini göndermiş çünkü ama aracı almaya B kişisi geliyor, A benim eşim dostum buyur kalan 20.000 TL burda sen satışı bana ver biz A ile aramızda hallederiz. Sonra A sizi arıyor yarın gelcem arabayı almaya, siz ee ben B ye sattım ya diyorsunuz, B de kim ya tanımıyorum ver paramı geriye diyor hem tanısam bana ne kardeşim o benim akrabam değil anam değil babam değil sen benim alacağım arabayı nasıl ona verirsin
    mahkemeye gidiyor nitelikli dolandırıcılıkla suçlanıyorsunuz, 80.000 TL yi geri alıyor sizden. 100.000 liralık aracı sizden 20.000 e almış oluyorlar.

2- Aynı renk ve modelde iki araç var, birisi hasarlı sorunlu, diğeri sorunsuz. Size sorunsuz olanı gösteriyorlar, bakıyorsunuz sorguluyorsunuz hasar yok, fiyat iyi, arabayı görmeye gidiyorsunuz, tabi içinde adamın eşyaları var, bebek koltuğu, çocuk arabası vs vs. expere gidiyorsunuz yada kendiniz bakıyorsunuz, tamam notere gidelim. Satıcı gidelim kardeş ama arabada benim eşyalar var ben onları bi eve bırakıp geleyim sen bu arada benim kardeşimle şurda bi yemek ye dinlen vs. Adam geliyor tamam kardeş notere gidelim diyor, gidip satışı alıyorsunuz arabaya biniyorsunuz plaka tamam, ama o da ne, baktığınız araba 50.000 km lerdeydi bindiğiniz araba 150.000 km lerde, satıcı arabayı değiştirmiş, tabi siz bunu çok sonra fark ediyorsunuz. Meğer adam hasarlı aracın plakasını hasarsız olana takmış, expere gittiniz exper ruhsata bakmıyor aracın motor ve şase numarasını kontrol etmiyor. Dolayısıyla adam size hasarlı yüksek km li aracı satmış.

3- Her işiniz tamam notere gittiniz satışı yaptınız noterden çıktınız satıcı hadi eyvallah dedi uzadı ordan, siz arabanın olduğu yere gittiniz araba yok, bir başkası yedek anahtarla gelmiş aracı ordan alıp gitmiş.

Dolandırıcılık sınır tanımıyor neler göreceğiz daha Allah bilir.

Tüm bunlar dikkatsizlikten meydana geliyor.

Ben size en kesin yöntemi söyleyeyim.

Ben araç alırken ruhsatı alırım, plaka şase motor no bakarım. Yetkili servise giderim, yetkili servis exper yapmıyorsa bile araç geçmişi hakkında bilgi alırım ve aracı serise göstererek şase motor plaka uyumlu mu bakarım. experde işim bitince adamdan yedek anahtarı alır kontrol ederim, anahtar gerçekten o aracın mı. işim bittimi direkt notere gitmem, doğru bankaya, ben bu aracı alacağım satıcı bu, hesabımdaki parayı bu adama şartlı bloke et, noter satışı olunca parayı adama gönder olmazsa geri alırım. Bunu bir çok banka yapar. Satıcı bunu kabul etmezse zaten direkt vaz geçerim almam.

Bankadan çıktık, notere gittik, arabadan çıkarken iki anahtarıda elime alırım, aracın başında mutlaka bir yakınım bekler. noter herşey hazır dediği anda imzalar atılır, bankayı ararım satış tamam. Bankada teyit için satıcı arar, o da tamam der ve parasını alır. Ha ben bankayı aramazsam yada satış olmadı dersem ne olur, banka hemen satıcıyı arar, satıcı yok kardeşim satış tamam yalan söylüyor bu derse, banka o zaman noter evraklarını getir der ve parayı bekletir. adam evrakla gider banka evet satış tamammış der parayı verir. Tam tersi olursa satış olmadı ben bankayı aradım satış olmadı para verme derim, banka satıcıyı arar satıcı satış oldu derse banka yine getir evrakları der, elinde evrak olmadığı için banka bi şey ödemez.

1- Mümkün olduğunca araç almaya bakmaya tek gitmeyin.
    2- Mutlaka yetkili servise gidin, aracı gösterin, motor nosuna şase nosuna plakasına baksınlar, bilgiler uyumlumu, araç üzerinde hala fabrika çıkış motor duruyor mu yoksa sonradan değişmiş mi baktırın
    3- Asla elden ödeme almayın, vermeyin. Bankanıza gidin mutlaka yardımcı olacaklardır. Parayı bloke ettirin.
    4- Aracı gördüğünüz ilk andan itibaren asla başından ayrılmayın, satıcı ne bahane uydurursa uydursun mutlaka aracın yanında olun.
    5- tüm işlemler bitti, aracın yedek anahtarını alın ve mutlaka anahtarları kontrol edin o araca mı ait.
    6- notere girdiğinizde araç başında mutlaka bir yakınınız olsun. aracı kıyıda sote bir yere park ettirmeyin, gerekirse caddeye koyun park cezası yiyin ama araç göz önünde gelip geçenin olduğu bir yerde dursun ve yakınınız araç başından ayrılmasın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Onurmsq

quote:

Böyle bir dolandırıcılık şekli yok.

Kimse size EFT yapıp arabayı bana satmadı diye dava açamaz.

otomobilin mesut abisi diye bir kanal reklam yapmak için yalan bir haber uydurdu, sadece gündeme gelmek için, videoda da diyor ki arkadaşımın başına geldi. Mail attık dedik dosya numarası ver kontrol edelim, cevap yok tabi.

Bir Adalet Bakanlığı çalışanı olarak söylüyorum, eft yapıp bana satmadı diye dava açılamaz...

Başka bir dolandırıcılık yapacaklardır, o kadar kolay değil o iş. Ben de o zaman birine ulaşayım. İbana atayım, bana satmadı diyeyim ne güzel dünya...

Allahtan bakanlikta calisiyorsun.

https://youtu.be/PQxk6KqAYMU

Güzel bir prim olayı olduğu açık değil mi?

Arkadaşlar lütfen bu videoyu tüm sosyal medyada paylaşın

hikayede mantık hataları var diyoruz, bu dolandırıcılık yöntemini her anlatan benim arkadaşımın başına geldi diyor. Dava açtı aldı diyor ama bir tanesi bunu kanıtlayamıyor.

Ya kardesim bu adam niye prim yapsin simdi.

Bunu soyledi diye para mi aldi herkesten.

Yasin 19 falan heralde

• hocam telefon numaralarını paylaşırsan herkese bir süreliğine yardımcı olursun.
  • Ya böyle saçma dolandırıcılık yöntemi olmaz. Hiçbir dolandırıcı davayla mahkemeyle avukatla uğraşmaz. Hakim davada demeyecek mi olayı anlatın diye, ters köşe sorular sormayacak mı. Gerçek dolandırıcı nereye kadar mağdur rolü yapabilecek. Görmüyor musunuz gerçek suçlular polis sorgusuna giriyor başta ben yapmadım haberim yok ayağına yatıyor. Ondan sonra polis sorgusunda bülbül gibi konuşuyorlar herşeyi itiraf ediyorlar veya etmek zorunda kalıyorlar. Hakim öyle sorular sorar ki gerçek dolandırıcı kem küm etmeye başladığında o iş biter.

Hakim olayı en ince ayrıntısına kadar dakikası dakikasına anlattırır. Ah eft yaptım ama arabayı başka birisine satmış diyip 2 cümle kurduğunda hakim direk hay hay demeyecek herhalde.

• exponent kullanıcısına yanıt
    kardeşim senin mantığına göre işler yürüseydi suçluların yakalanma oranı %50-60 azalırdı

mahkeme istediği anda gsm şirketi tüm kayıtları döker merak etme sen
  • Allah aşkına forumda şu şekilde 3 kişi satış işlemi yapsın ve hepsi birbirine dava açsın denemek için bakalım süreç nasıl işleyecek hepimiz izleyelim.

• hocam merak ediyorum böyle bir durumda şöyle bişey yapsak nasıl olur.

para hesabımıza yattıktan sonra notere falan gitmesek yanımızda adam varsa onu da eksek kaçsak. parayı direk hesabımızdan çeksek ne olur?

hiç bilmediğimden merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: galasoldiers

quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

quote:

Orijinalden alıntı: exponent

quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

İki sene önce insignia aracımı sattım bu şekilde.

Alıcı mersin deydi, İzmir deki akrabasına vekalet çıkarttı, para benim hesabıma geldi ben de alıcının vekiline sattım arabayı.

Dolandırıcı tayfada değil de iftiracı tayfada sıkıntı var gibi.

hocam karşı tarafla 15 dakika konuştum. ne konuştuğumu, bana neler söylendiğini bilmeden iftiracı tayfa diyerek, bana itham ettiğiniz tayfanın içine katmışsınız kendinizi. gerçekten üzüldüm. adam iki gün önce Ankara' dan aradığını söylemişti.Bu arayışında konya dedi. İlk başta ismini sordum Osman dedi, konuşmanın sonlarına doğru unuttu bu dediğini benin adım Kemal dedi. Madem güvenmiyorsun gel sen getir arabayı Ankaraya dedi. Dedim siz Konyada değilmiydiniz, niye Ankaraya gidiyorum? Evet Konyadayım bende gelirim Ankaraya buluşuruz orda diyor. Dedim hani izin alamıyordun. Ankaraya gidebiliyorsan benim şehrime de gelebilirsin. ikiside aynı uzaklıkta sana. Kısacası herifi baştan sonra öyle sıkıştırdım ki söylediklerini şaşırmaya başladı.

Amacım yargılamak, alıcıyı temize çıkarmak ve sizi üzmek değil.

Arabanızın taliplisi büyük ihtimalle galerici. Bu adamlar hedeflerine aldıkları arabalar için muhtelif seferler, muhtelif yerlerden arıyorlar. Yalan söylemek zaten mesleki deformasyon olarak bünyelerinde mevcut.

Sonuç odaklı olarak bakarsak; adam vekalet verecekmiş ya birilerine, o vekalette zaten şu şahıs şu plakalı şu aracı şu adamdan almaya yetkilidir ifadesi oluyor ya hani, işte o durumdan ötürü sizin hesabınıza gelecek paradan daha sonra hak iddea edemezler.
    Ederlerse çünkü sen de dersin ki noterden yetkili vekile sattım aracı aha da belgesi..

Ha vekalet olmasa başka.

Öte yandan bu konu aslında tam olarak toplumsal durumumuzla ilgili. Küçük çocuklara tecavüz edilen, yol verme davasına birbirini vuran, daha da kötüsü insanımızın genlerine işleyen kolay yoldan köşeyi dönelim felsefesi, bizi paranoyak yaptı. Ne yazık ki herkese potansiyel suçlu gözüyle bakıyoruz artık.

Ne diyeyim, Allah sonumuzu hayır etsin.

Hocam selamlar;
    Daha önce onlarca kez noterde alım satım yaptım mevzuata da tüzüğede hakimim.
    Arkadaşın başından geçen olay yaklaşık 1 sene önce haberlerde konu olmuştu hemde büyük kanalların ana haber bültenlerinde. Böyle bi dolandırıcılık yöntemi var malesef.
    Telefon görüşmesinde geçen vekalet olayı filan düzmece. Parayı hesaba gönderen x kişi, arabayı üstüne alan y kişi. Birbirleriyle hiç bir şekilde bağlantıları yok, ha polis isterse bir şekilde bulur çıkartır ama polisimiz de bu tür vakalar da yeterince uğraşmıyor malesef.

Konunun özeti;
    Kurban bulunur, söz kesilir, bir şekilde güven verilir.
    Satışın yapacağı gün alıcının ya yakını ölür yada işi çıkar gelemez ama birinin geleceğini, paranın da hesaba havale yapılacağını söyler.
    Noterde para hesaba düşer, kurban parasını almış rahatlamış, para x den gelmiş araba y ye gitmiş kim takıyor modu devreye girer (bknz: basiret bağlanması) ve satış gerçekleşir.
    2 Gün sonra telefonunuz çalar ve hak etmediğiniz ithamlara maruz kalırsınız hatta mahkemelerde sürünürsünüz, sonuç olarak arabanızın üstüne 1 bardak soğuk su içersiniz.

Ama iş basiretin bağlanmasına gelecekse her türlü dolandırılırsın, o basiret mümkünse bağlanmayacak ticarette.

Ben de çok araba aldım-sattım. Zaten ticaret erbabıyım yani birşeyler alıp satarak geçiniyorum kabaca.

Kuralları koyarsın ve o kurallara göre oynarsın. Karşı taraf istemedi mi, o zaman herkes mutlu mesut ayrılır.

Birinde eşimin arabasını satıyorum, alıcı öğretmenmiş. Tüm süreç boyunca hep işinin çok yoğun olduğunu vaktinin olmadığını, cuma günü saat 4 te eşiyle beraber nakit parası ile notere geleceğini aman ha geç kalmamamı söyledi.
    3 buçukta noterdeydim, 4 buçukta geldi işi çokmuş gene, noter kapanmadan imzayı atalım hanım bankadan parayı çekmiş yolda diyor.

Hocam dedim tanıştığımıza memnun oldum ben kaçarım.

Aman olur mu bir daha gelemezmiş yeri yurdu belliymiş vs.vs.
    Araya noter girdi bekleriz biraz gerekirse dedi.

ok. yarım saat sonra eşi geldi elinde parayla,
    Dedim bu parayı sayacağım, işinize gelirse.
    Adam deli oldu ama birşey de söyleyemedi, gitti öteye bir yere oturdu.

Saydım, 200 lük destede bir tane eksik.

Eşi de başımda, dedim eksik bu para.
    Aynen şunu söyledi: ben kocama dedim 200 tl alıyorum içinden destenin sen veriver 200 ü diye, vermedi mi size dedi az önce şaşkın.

Kocası geldi hemen ay hayatım ben unuttum işlerden çıkardı verdi 200 ü.

Ben de para tamamlanınca satışı verdim gitti.

200tl sinde değilim ama parayı saymadan imzayı atsaydım, sonra 200 eksik deseydim, hayatta vermezdi.
    yol parası hediye parası vs. üstüne yatardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: crypterografi

hocam merak ediyorum böyle bir durumda şöyle bişey yapsak nasıl olur.

para hesabımıza yattıktan sonra notere falan gitmesek yanımızda adam varsa onu da eksek kaçsak. parayı direk hesabımızdan çeksek ne olur?

süper taktik hiç bir şey yapamaz. hemen deneyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exponent kullanıcısına yanıt
    Şöyle anladım hocam dolandırıcı bir ilan veriyor birisi buna atlıyor, sonra dolandırıcı başkasının sattığı ürüne talip oluyor ondan iban alıp ötekine veriyor. Dolandırıcı satıcıyla alıcıyı buluşturuyor, alıcının parasını satıcıya göndertiyor ancak satıcının ürününü kendi adresine kargolatıyor vay anam vayy..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TSY

quote:

Rapor edersiniz..Selamlar

zaten şikayet ettim bile

gelen hep aynı klasik cevap: Şikayetinizle ilgilenilmiştir. Şikayet sistemini kullandığınız için teşekkür ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: crypterografi

hocam merak ediyorum böyle bir durumda şöyle bişey yapsak nasıl olur.

hocam haksız zenginleşmeye girer
    dava ile parayı alırlar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.