Şimdi Ara

NE YAPAYIM ARKADAŞLAR!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum sadece merak ettim bu üç yılda sirasiyla ygs lerin kaç k idi yazabilir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeBaSTiaNxd

İnş alacagim karardan dolayi pişman olmam dostum diyebilecegm tek şe bu

umarım pişman olmam ama
    yarına kadar ne olacagı belli olmaz.

zaten kendi istegimle kalacagım için pişman olmayacam.
    kazanamasam da takdiri ilah
  • quote:

Orijinalden alıntı: win streak

Knk kararını verdin mi?

kanka çok büyük bir olay olmazsa
    kalmaya karar verdim.
    hemde en kararlı oldugum mezuna kalma olayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decoluce

Dostum sadece merak ettim bu üç yılda sirasiyla ygs lerin kaç k idi yazabilir misin

77
    48
    21
  • senin gibi iyi dileklerde bulunan insanlara ihtiyacı var bu forumun. CİDDİYİM. her şey gönlünce olur umarım hayatta. içimden geldi yazmak..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Decoluce

Dostum sadece merak ettim bu üç yılda sirasiyla ygs lerin kaç k idi yazabilir misin

77
    48
    21

Hocam YGS yazdım LYS degil

• enisarslan97 kullanıcısına yanıt
    insan hissettiği yaştadır,şu yaş meselesi gıcık ediyor beni.(20 bile değilim bunu da diyeyim)
  • Decoluce D kullanıcısına yanıt
    77k
    37k
    37k
  • forumda gordugum mezuna kalmayi bu kadar icten isteyen tek kisisin ve hakkinda hayirlisi olsun BASARILAR
  • quote:

Kardeşim inşallah hayırlısı böyledir.Kalman daha mantıklıydı zaten

bro wp döktürürüz artık :D
  • quote:

Şuan grupta yokum ama sen gel akacaz

knk grubu boşlama bu arada saglam bir kaç arkadaşta al :)
  • 4 sene sınava hazırlan. Hadi tıp kazandın en iyi ihtimalle 6 sene onu oku. Tus uzmanlık filan onları da hesap et.
    Bunların hiçbiri de yata yata olmuyor sınava hazırlanmak ayrı dert tıp okumak ayrı bi zor tustan filan bahsetmiyorum bile.
    30-35 yaşına geldiğinde ne olacak. Ayda 20-30 bin kazansan da kimse sana hayatının en güzel yıllarını gençliğini geri veremez.
    Şimdi daha gençsin belki hayatı farklı algılıyorsun. Her şey sana lysde iyi bir sıralama, iyi bir üniversite, iyi bir bölüm gibi geliyor ama 30 yaşına geldiğinde ve iş dünyasına atıldığında emin ol bunların hepsinin boşa olduğunu anlayacaksın.
    Bir çalışan olarak bazen diyorum ki keşke üniversite okurken şunu da yapsaydık bunu da yapsaydık. Çünkü şu an zamanım yok. Cebimde tatmin edici miktarda para var ama tatilim yok. İşten çıkıyorsun yorgunsun. Haftasonu geliyor gezip eğlenecek misin yoksa haftaiçinin yorgunluğundan evde oturup dinlenecek misin ? Emin ol gerçekten şu an aklımda olan son şey sınav zamanı yaşadıklarım, çektiğim stres yok şu bölümü okumuşum falan filan.
    Neyse belki bi abin olarak olayı farklı bir şekilde ele alıp yardımcı olabilmişimdir sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: theiq

4 sene sınava hazırlan. Hadi tıp kazandın en iyi ihtimalle 6 sene onu oku. Tus uzmanlık filan onları da hesap et.
    Bunların hiçbiri de yata yata olmuyor sınava hazırlanmak ayrı dert tıp okumak ayrı bi zor tustan filan bahsetmiyorum bile.
    30-35 yaşına geldiğinde ne olacak. Ayda 20-30 bin kazansan da kimse sana hayatının en güzel yıllarını gençliğini geri veremez.
    Şimdi daha gençsin belki hayatı farklı algılıyorsun. Her şey sana lysde iyi bir sıralama, iyi bir üniversite, iyi bir bölüm gibi geliyor ama 30 yaşına geldiğinde ve iş dünyasına atıldığında emin ol bunların hepsinin boşa olduğunu anlayacaksın.
    Bir çalışan olarak bazen diyorum ki keşke üniversite okurken şunu da yapsaydık bunu da yapsaydık. Çünkü şu an zamanım yok. Cebimde tatmin edici miktarda para var ama tatilim yok. İşten çıkıyorsun yorgunsun. Haftasonu geliyor gezip eğlenecek misin yoksa haftaiçinin yorgunluğundan evde oturup dinlenecek misin ? Emin ol gerçekten şu an aklımda olan son şey sınav zamanı yaşadıklarım, çektiğim stres yok şu bölümü okumuşum falan filan.
    Neyse belki bi abin olarak olayı farklı bir şekilde ele alıp yardımcı olabilmişimdir sana.

hocam anlamadıgım bir nokta var kusura bakmayın soracam.
    hocam TIP KAZANDIM DİYELİM
    sizce üni okurken hayatımı yaşamayacakmıyım.
    30 yaşına kadar KİTABIN ÜSTÜNE Mİ GÖMÜLECEM.çalişacam ama elbette gezip dolaşacam.
    şu anda ben 4. senye kalıyorum ya belki bu hazıırlandıgım 3 sene itibari ile kimse benm kadar takılmadı.yani bu durumlar benim için sıkıntı degil
    ayrıca AMACIM PARA DEGİL KARDEŞİM CİDDEN DEGİL.
    severek yapmak istedigim meslek.

ayrıca bir konuda haklısın belki şu anda farklı algılıyorum herşeyi
    beynim belki 4. senenin tatlı,güzel,başarılı olacagı ile ilgili uyarılar gönderiyor.
    ama üniversiteye gidersem kırık okul puanı ile çalişacaktım(buda hayal olmasa bile çok zordu.belki başarırdım ama elime bir şans düşmüşken o şansı degerlendirim be hocam)
    size hak veriyorum cidden çok mantikli konuştunuz ama birazda benm açıdan bakın hocam
    her türlü zorluga sie çekecem hocam.
    başaramazsam en azında denedim derim.
    inanıyorum HANGİ MESLEGİ OKURSAM BAŞARILI OLACAM..

• 4. seneye kalmak hem seni hem de aileni psikolojik açıdan çok daha fazla yıpratır. Her sene çalışıp sıralamanı yükseltmişsin, başarılar elde etmişsin, bunu kimsenin görmemesi mümkün değil ama bir de tersinden düşün. Seneye olacak sınav senin için daha kötü geçerse? Ya da artık çalışmaktan bıkıp salarsan kendini? Bütün bunların olmayacağına kesinlikle inanıyorsan ve ailen de destekliyorsa tekrar gir sınava derim ama iyi düşün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: First Premolar

4. seneye kalmak hem seni hem de aileni psikolojik açıdan çok daha fazla yıpratır. Her sene çalışıp sıralamanı yükseltmişsin, başarılar elde etmişsin, bunu kimsenin görmemesi mümkün değil ama bir de tersinden düşün. Seneye olacak sınav senin için daha kötü geçerse? Ya da artık çalışmaktan bıkıp salarsan kendini? Bütün bunların olmayacağına kesinlikle inanıyorsan ve ailen de destekliyorsa tekrar gir sınava derim ama iyi düşün

haklısın.
    belki daha kötü yapacam,belki sınavda kötü bir olay gelecek başıma,belki çalişmayacam geçen seneye göre

AMA İNANKİ HİÇBİRİNDEN BİR GRAM KORKUM YOK.
    ÇALİŞACAGIMA İNANCIM TAM.
    ELBETE BİRAZ YORGUNLUK OLACAK,STRES OLACAK ama dayanırız be kardeşim.

inadıgım için kalıyorum bir sene hocam :)

bu arada daha kesin degil 1 gün daha var

• Vaybe iradene hayran kaldım hocam ne diyim umarım her şey gönlüne göre olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theiq

4 sene sınava hazırlan. Hadi tıp kazandın en iyi ihtimalle 6 sene onu oku. Tus uzmanlık filan onları da hesap et.

hocam anlamadıgım bir nokta var kusura bakmayın soracam.
    hocam TIP KAZANDIM DİYELİM
    sizce üni okurken hayatımı yaşamayacakmıyım.
    30 yaşına kadar KİTABIN ÜSTÜNE Mİ GÖMÜLECEM.çalişacam ama elbette gezip dolaşacam.
    şu anda ben 4. senye kalıyorum ya belki bu hazıırlandıgım 3 sene itibari ile kimse benm kadar takılmadı.yani bu durumlar benim için sıkıntı degil
    ayrıca AMACIM PARA DEGİL KARDEŞİM CİDDEN DEGİL.
    severek yapmak istedigim meslek.

ayrıca bir konuda haklısın belki şu anda farklı algılıyorum herşeyi
    beynim belki 4. senenin tatlı,güzel,başarılı olacagı ile ilgili uyarılar gönderiyor.
    ama üniversiteye gidersem kırık okul puanı ile çalişacaktım(buda hayal olmasa bile çok zordu.belki başarırdım ama elime bir şans düşmüşken o şansı degerlendirim be hocam)
    size hak veriyorum cidden çok mantikli konuştunuz ama birazda benm açıdan bakın hocam
    her türlü zorluga sie çekecem hocam.
    başaramazsam en azında denedim derim.
    inanıyorum HANGİ MESLEGİ OKURSAM BAŞARILI OLACAM..

Tabii ki de üniversite okurken de gezeceksin tozacaksın. Ben sadece çevremdeki tıp okuyan arkadaşlarımdan gördüklerimden yola çıkarak yazdım. Çünkü diğer bölümler gibi alttan ders alma olayı yoktu onlarda. Kaldığın zaman direk 1 sene uzuyordu okulları ondan söyledim ve bizim mühendislik bölümlerine nazaran daha çok çalışıyorlardı öyle aşırı boş zamanları yoktu.
    Ayrıca sınava hazırlanırken bizde gezdik tozduk bende 2.girişimde kazanmıştım. Ama birbirimizi kandırmayalım o sınav döneminin stresi yok mu ah o stresi adamı yer bitirir. Hele de ikinci üçüncü seneye hazırlanıyorsan her sene giderek artar o stres.
    Yani ben senin olayını farklı bi açıdan ele alayım dedim. Ne kadar erken iş hayatına atılmak ne kadar erken tecrübe kazanmak bunlar önemli şeyler.
    Bu dediklerim üniversite boyunca yatıp 4 senelik bölümü 6-7 sene içerisinde bitirenler içinde geçerli. Adam gidiyor çok iyi bir sıralama yapıyor iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyor ama lisede ders çalışmaktan boş vakit bulamamaktan üniversiteye gelince sapıtıyor. Saldıkça salıyor ve bir bakmışsın 7.seneni okuyorsun. Arkadaşların kaç yıldır çalışıyor. Evleneni mi ararsın çoluk çocuğu karışanını mı ararsın hepsi var. Kendi işini kurup deli para kazananı var. Mezun olduğu bölümle alakalı iş yapmayanı var. Var oğlu var.
    Yani demek istediğim ygs-lys fazla takmamak lazım. Kimse aldığı sıralamalara göre maaş almıyor veya hayatı mutlu olmuyor.
    Herkes sanıyor ki ilerde 5 bininci olan adam 10 bininci olan adamdan fazla kazanacak 10 bininci 30 bininciden böyle böyle sanıyor millet.
    Yalan yok o dönemler bizde böyleydik. Derdik şuraya kapağı atsak aç kalmayız. Şu sıralamayı yapsak aha sıçtık ilerde kesin işsisiz falan filan.
    Şu an çevreme bakıyorum 50-60 bin sıralama yapıp tıp okuyandan fazla kazananı var. 20 bininci olup şu an yazılımdan parayı kıran arkadaş da var. Yani herkes okuduğu bölümde ve iş hayatında tutunmuş durumda. En iyisinden en kötüsüne herkes kendini tatmin edecek seviyede kazanıyor. Benim dahil herkesin derdi ne zaman evlenicez işte nikahı ne zaman yapalım. Nerde kalıcaz evlenince falan. Daha kötüsü bir ilişkisi olmayanlar ulan bu saatten sonra kimi bulucam evlenicem. Hadi birini buldum tanışma evlilik süreci filan derken 35-40 yaşında mı çocuğum olacak. İlerde çocuğum bana dede muamelesimi yapacak falan filan gidiyor böyle. Dertler başka sıkıntılar fazla.
    Tercih konusuna gelince ben o sıralamayla kabiliyetin olan okursan yapabileceğin bir bölümü yazıp gitmeni tavsiye ederim. Tabii bunun kararını verecek olan sensin. Sonuçta hayat senin yukarıda da dediğim gibi ilk senesinde iyi bir okula-bölüme gidip 7-8 sene de okuyan adamlar var.
    Bir sene daha hazırlanıp en iyi ve ideal sürede üniversiteyi bitirirsen yine fazla geç kalmamış olursun hayat için.

Malum anlattım iş güç yatıcam şimdi artık bir şey yazarsan yarın geri dönüş yapabilirim anca.
    Ama şunu söyleyeyim son kez mezun olup diplomayı elimize verdikleri an asıl o zaman dumur olmuştuk. Hayata atılmak bambaşka bir şeydi çünkü. Kyk kredisinin geri ödemesi, askerlik, iş hayatı. Kız arkadaşın varsa ne olacak gelecek belirsiz.
    Neyse bende yazdıkça yazacak gibiyim hadi kaçayım :) belki farklı bir bakış açısıyla ufkuna yeni bir şeyler eklemişimdir :)

• Forumda isminizi çok görüyordum son derece idealistsiniz şu an size diş kıyısından köşesinden de olsa gelecek bence ama ben gerçekten bu kadar tıp isterken diş okumanızı istemem

• Ya akıllı ol kalma.
    Ben aöl mezunuyum ecza falan istiyordum.
    Gerçek hayat eminol senin sandığın gibi değil.
    Öğrenci kafası tıp için en üst meslek ve en çok para kazanılan meslek gözüyle bakıyor ki çok yoruluyorlar kazanmak için kabul ama gerçek hayat böyle değil maalesef.
    Bu ülkede Türkiyenin en iyi paralarını o burun kıvırdığımız meslekler kazandırıyor misal tamirci...
    O yüzden yıllarını heba etme.
    Büyük şehirlerden birinde diş yaz git oku kendini geliştir okurken reklam ve iş seçenekleri ile ilgili özellikle yurtdışından uzmanların kitabını oku ...
    Gerisi adım adım gelir.
    Doktor olsan ne yapacaksın ? 13 bin kişi çarp 9 sene ile...
    1 sene daha kalırsın önömüzdeki sene itibarı ile sınıfta kalmadan 9 çarpı 13 117 bin kişi...
    Şu anda zaten 130 bin doktor var.
    Adamlar öğretmen atamıyor bu doktorlar kaç paraya çalışacak ?
    eyvallah saygım sonsuz kutsal meslek biz kendimizden tiksinirken adamlar bizim için zamanla yarışıyor ama maalesef değmiyor be hocam ülkemizin durumundan dolayı...
    Ben 3. seneme kaldım ailevi sebeplerden dolayı boşa konuşmuyorum.
    O güzel zamanını heba etme ve asosyellikten özellikle bu genç olduğun süreçte çıkmaya bak , yoksa işletme mezunu adam bile senden daha itibarlı ol.
    Puanın çok iyi ilk 5 bine girmeyen adam olmaz diyen mi var ?
    Kafan rahat olsun zamanını sakın heba etme füzgün bir meslek oku ve büyük şehirde oku biraz sosyal olursan zaten dr.dan fazla itibarın-paran olur güven bana...

• quote:

Orijinalden alıntı: Schtroumpf

Vaybe iradene hayran kaldım hocam ne diyim umarım her şey gönlüne göre olur.

saol hocam
    umarim hepimiz istedigimiz yerleri kazanırız :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.