Alttan ve üstten dersim yok (cc altında notlarım var tabi) genel ortalamamın son hali 2,11 biraz değişik okudum tabi okulu yarıyıl sıralamam şu şekilde 5-6-5-8-7 yani en son 7. yarıyılı okudum ve 7. yy dan 2 dersim FF geldi 2.11 not ortalamam FF lerde dahil. şimdi sormak istediğim bu yarıyıl kayıt yenileyecek miyim yenileyeceksem de ders alma zorunluluğum var mı?
donjuan01D
kullanıcısına yanıt
1. kayıt yenilemeyi her dönem yapılır 2. ff olan dersleri seneye güz dönemi alırsın 3. ilk yıl ders alma yok dersleri sistem otomatik ekler , ders alma zorunlu değil ama alabilseydin avatajın olurdu okulu erken bitirebilirdin
8. yarıyılda dersin yok sanırım. Eğer öyle ise ama askerlikten yana sıkıntı varsa harç yatırıp öğrenci statünü devam ettirmen lazım. Hem dersin yok hem de askerlikten yana sıkıntın yoksa harç yatırmana gerek yok. Gelecek dönem kaldığın 2 dersi alıp kayıt yenilersin.
Bilgiyi netleştirmek için sen yinede AÖF BÜRO yu bi ara dostum.
bilgiler için teşekkür ederim aynen hocam bütün dönemleri okudum bitek 7. yy dan 2 dersim ff geldi gerisinde bişey yok askerlikten yana sıkıntı var hocam en iyisi harcı yatırayım ders alsam onlardan da kalma ihtimalini göze alamam seneye güz döneminde 2 dersi vermeye çalışırım en azından :)
bendede durumlar böyle dikey geçiş ile kayıt olmuştum bu sene 5. yarıyıl
hocam genel not ortalamasını bahar döneminde 2,0 üstüne çıkarırsan seneye ki güz döneminde 7.yy derslerini ve alttan kalan ff leri alırsın benim olayda 185,50 TL yatırınca çözüldü ders seçimi yapmadım sadece öğrencilik durumum uzadı. askerlik tecili, öğrenci belgesi ihtiyacı olmayanların sanırım para yatırmasına gerek yokmuş